ביקורת על הספר "האקדח"
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ביקורת על הספר "האקדח"
לפני מספר ימים אמר אחד המשתתפים כי ישנן מספר טעויות בספר ההדרכה "האקדח" שנכתב ע"י יקותיאל אדם.האם משהו יכול לפרט מהן הטעויות?
- סליקאי זהב
אופס.....
למחבר קוראים יוסף (קותי) יקותיאל, ולא יקותיאל אדם.....
חוץ מזה שאיתו גם כתב את הספר ד"ר דוד דרום...
לא נורא, אני קראתי לו בהתחלה יוסי קותיאל.....
האמת שלא ממש התעמקתי בספר כדי למצוא טעויות, אבל אני יכול להגיד שהוא ענה על כל שאלותי, והוא שווה את כל הכסף שהושקע בו !
(גם אם קניתי אותו ב-5 שקל בבזאר בב"ס.....)
למחבר קוראים יוסף (קותי) יקותיאל, ולא יקותיאל אדם.....
חוץ מזה שאיתו גם כתב את הספר ד"ר דוד דרום...
לא נורא, אני קראתי לו בהתחלה יוסי קותיאל.....

האמת שלא ממש התעמקתי בספר כדי למצוא טעויות, אבל אני יכול להגיד שהוא ענה על כל שאלותי, והוא שווה את כל הכסף שהושקע בו !
(גם אם קניתי אותו ב-5 שקל בבזאר בב"ס.....)

נערך לאחרונה על ידי HKpro בתאריך 17 פברואר 2003, 17:30, נערך פעם אחת בסך הכל.
"מה שהיה הוא שיהיה, ומה שנעשה הוא שיעשה, ואין כל חדש תחת השמש." (מגילת קהלת, פרק א', פסוק ט')
מה ....לא?
אם הכדור נורה ואין לו מספיק כוח לצאת החוצה מהקנה ...איך יצא ?
פשוט מאוד --יחליק !!!

אם הכדור נורה ואין לו מספיק כוח לצאת החוצה מהקנה ...איך יצא ?
פשוט מאוד --יחליק !!!

חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב
יקותיאל אדם היה אלוף בצה"ל שנהרג במלחמת לבנון
וגם היה קרוב משפחה (דרך הסבתא) שלי
הספר של יוסף יקותיאל הוא ספר טוב אך ישן, דברים השתנו מאז בשוק הנשק
בנוסף ישנם שם טקטיקות ירי שונות...
אך חכמים ממני טענו שלא לומדים שחיה בהתכתבות גם אם זה אצל מציל ידוע
לגבי טעויות לא ידוע לי
וגם היה קרוב משפחה (דרך הסבתא) שלי
הספר של יוסף יקותיאל הוא ספר טוב אך ישן, דברים השתנו מאז בשוק הנשק
בנוסף ישנם שם טקטיקות ירי שונות...
אך חכמים ממני טענו שלא לומדים שחיה בהתכתבות גם אם זה אצל מציל ידוע
לגבי טעויות לא ידוע לי
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
בניגוד למה שכתבתי בהודעה הקודמת (לפי זיכרון), לא מצאתי שכתוב לשמן את הקנה כדי להחליק את הכדור וכו'. כן כתוב שבסיום ניקוי הקנה יש לשמנו שימון דק.
קראתי שוב את הספר ולהלן הסיכום:
להדיוטות שביננו, אין ספק שזהו ספר מקיף, תמציתי שמסביר את הנושא ברמה מתאימה לאלו שאינן מומחים גדולים.
כשקוראים בספר קשה להתעלם מהתחושה המסחרית (שיווקית) שאופפת אותו. הספר מלווה כולו בתרשימים ואיורים של מוצרים מחברות אמרקאיות. (דגש על ביאנקי, הוג, סמית וסון וקסול).
להלן ציטוט מעניין מהספר, בסקירה על אקדח הקלר וקוך (האקדח והאגדה) בעמוד 43 שאני מתאר לעצמי שאין עליו הסכמה.
קראתי שוב את הספר ולהלן הסיכום:
להדיוטות שביננו, אין ספק שזהו ספר מקיף, תמציתי שמסביר את הנושא ברמה מתאימה לאלו שאינן מומחים גדולים.
כשקוראים בספר קשה להתעלם מהתחושה המסחרית (שיווקית) שאופפת אותו. הספר מלווה כולו בתרשימים ואיורים של מוצרים מחברות אמרקאיות. (דגש על ביאנקי, הוג, סמית וסון וקסול).
להלן ציטוט מעניין מהספר, בסקירה על אקדח הקלר וקוך (האקדח והאגדה) בעמוד 43 שאני מתאר לעצמי שאין עליו הסכמה.
בעת ירי איטי ומבוקר האקדח מדויק להפליא ולמשבת אין השפעה שלילית על הפעלתו היעילה. ואולם בעת ירי לחימתי מהיר או בתנאי לחץ במצב חרום עלול היורה ללחוץ על המשבת הקדמי לשיפור האחיזה בקת ולחיצה זו גורמת גם ללחיצה על ההדק ולפליטת כדור! ...
... האקדח מיוצר ברמת גימור גבוהה ביותר, הוא יקר מאוד, אך אינו מומלץ לשימוש לצרכי אבטחה וירי מהיר.
לעניות דעתי ,הכל עניין של אימון מי שרגיל אליו ומתאמן הרבה -- יסתדר גם במצבי לחץ ,כמו עם כל אקדח .
חוץ מזה מה הקשר בין מצב של לחץ לירי מהיר שבו האקדח לפות היטב ואנו משגרים קליעים חמים (ישר מהקנה) אל המטרה\ות (כאן לעניות דעתי אין הבדל בין HK לבין כל כלי אחר ).

חוץ מזה מה הקשר בין מצב של לחץ לירי מהיר שבו האקדח לפות היטב ואנו משגרים קליעים חמים (ישר מהקנה) אל המטרה\ות (כאן לעניות דעתי אין הבדל בין HK לבין כל כלי אחר ).

נערך לאחרונה על ידי ג'וקר בתאריך 18 פברואר 2003, 23:44, נערך פעם אחת בסך הכל.
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
(ועוד איזו משוגעת)
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב
מישהו רוצה להוסיף משהו על האקדח "ההוא" שטרם נאמר ?
חשבתי כ"ד שמיצינו את הנושא...

חשבתי כ"ד שמיצינו את הנושא...
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
חברים יקרים
אקדח האקלר אקדח אמין וטוב ללחימה ולהגנה עצמית חסרונו היחיד שהוא לא אקדח קונבנציונלי
מבחינת תיפעולו בגלל המשבת ולכן אנשים מיומנים בירי באקדח זה יתקשו לפי עניות דעתי לתפעל
אקדח רגיל באותה רמת מיומנות ראיתי זאת אצל הרבה יורים שניסו להסתובב עם אקדח האקלר
ואקדח נוסף השונה בצורת תיפעולו.
כמו כן יש פתגם האומר אל תשים מכשול לפני עיוור בעת לחץ הגוף שואף להגיב בצורה שהוא מכיר לא תמיד בצורה הנכונה ושנים של מיומנות באקדח סטנדרטי יתנו את אותותיהם בשעת מצוקה ולא משנה כמה מיומן אתה כמו שאני מבין במשך שנים רבות ירו כוחות הביטחון באף אן
האגדי ולפתע תקופה מסויימת ראיתי מספר אנשים מכוחותינו מסתובבים עם האקלר איני יודע
האם הדבר היה באופן ממוסד או פרטי אך קרו תאונות וליורים מנוסים וטובים ושוב אני חוזר ומדגיש אקדח האקלר הוא אקדח מצויין בכל קנה מידה בתנאי שהוא האקדח היחידי שאיתו תשתמש תמיד
חנן
אקדח האקלר אקדח אמין וטוב ללחימה ולהגנה עצמית חסרונו היחיד שהוא לא אקדח קונבנציונלי
מבחינת תיפעולו בגלל המשבת ולכן אנשים מיומנים בירי באקדח זה יתקשו לפי עניות דעתי לתפעל
אקדח רגיל באותה רמת מיומנות ראיתי זאת אצל הרבה יורים שניסו להסתובב עם אקדח האקלר
ואקדח נוסף השונה בצורת תיפעולו.
כמו כן יש פתגם האומר אל תשים מכשול לפני עיוור בעת לחץ הגוף שואף להגיב בצורה שהוא מכיר לא תמיד בצורה הנכונה ושנים של מיומנות באקדח סטנדרטי יתנו את אותותיהם בשעת מצוקה ולא משנה כמה מיומן אתה כמו שאני מבין במשך שנים רבות ירו כוחות הביטחון באף אן
האגדי ולפתע תקופה מסויימת ראיתי מספר אנשים מכוחותינו מסתובבים עם האקלר איני יודע
האם הדבר היה באופן ממוסד או פרטי אך קרו תאונות וליורים מנוסים וטובים ושוב אני חוזר ומדגיש אקדח האקלר הוא אקדח מצויין בכל קנה מידה בתנאי שהוא האקדח היחידי שאיתו תשתמש תמיד
חנן
- מדריך ירי מעשי
חנן ידידי היקר (מאוד),
כפי שאתה יודע, אני תמיד הסתובבתי עם הקלר + אקדח נוסף.
נכון שיש הבדל בסיסי בהתנהגות, אך הדבר אינו פוגע ביכולת הירי בשני הכלים, אין כל צורך לשנות צורת אחיזה או תפעול, בדיוק כפי שהמשבת ב"בול" שלך אינו מצריך לחיצה מיוחדת פרט ללפיתת האקדח (נכון, יש הבדל קטן במיקום המבנה והידיות בשני האקדחים, אבל הוא איננו כזה קרדינאלי).
כפי שאתה יודע, אני תמיד הסתובבתי עם הקלר + אקדח נוסף.
נכון שיש הבדל בסיסי בהתנהגות, אך הדבר אינו פוגע ביכולת הירי בשני הכלים, אין כל צורך לשנות צורת אחיזה או תפעול, בדיוק כפי שהמשבת ב"בול" שלך אינו מצריך לחיצה מיוחדת פרט ללפיתת האקדח (נכון, יש הבדל קטן במיקום המבנה והידיות בשני האקדחים, אבל הוא איננו כזה קרדינאלי).
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד