כן ירבו
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
כן ירבו
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3172832,00.html
אמר חכם צבאי
אין לך דבר מסוכן יותר בקרב מאשר כדור בודד המכוון היטב למטרתו.
גם תוצאה יעילה גם חסכון תחמושת.
אפשר גם אחרת חוץ מ ספריי אנד פריי
אמר חכם צבאי
אין לך דבר מסוכן יותר בקרב מאשר כדור בודד המכוון היטב למטרתו.
גם תוצאה יעילה גם חסכון תחמושת.
אפשר גם אחרת חוץ מ ספריי אנד פריי
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
התגובות לאירוע רק ממחישות כמה מהבעיות הבסיסיות של צה"ל:
1. מי שיודע לירות זה רק מי שעבר הכשרה ספציפית בנושא קליעה ולא כל חייל חי"ר באשר הוא שהיה אמור לעבור כמה וכמה שבועות של קליעה בטירונות שלו.
2. סומכים יותר מדי על אופטיקה וציוד. אני כשלעצמי בטווח של 40 מטר זורק כל כוונת אופטית ויורה בכוונות ברזל. רבאק - 40 מטר!!!. בטווח הזה הראש גדול פי 2 לפחות מהלהב. כוונת אופטית רק סוגרת לך את זוית הראיה לעומת כוונות ברזל.
3. עוד לא הטמיעו את החשיבות של להרחיק קלעים/צלפים מהכוח העיקרי ולפזר את הכוח לפי טווחי הירי שלו.
כפי שכתבתי באשכול שלי - כל הכבוד לחייל על הביצים הגדולות - אפילו שהוא מ202 (ואולי באמת מה שקורה שם זה 200 יורים ו-2 פוגעים
)
1. מי שיודע לירות זה רק מי שעבר הכשרה ספציפית בנושא קליעה ולא כל חייל חי"ר באשר הוא שהיה אמור לעבור כמה וכמה שבועות של קליעה בטירונות שלו.
2. סומכים יותר מדי על אופטיקה וציוד. אני כשלעצמי בטווח של 40 מטר זורק כל כוונת אופטית ויורה בכוונות ברזל. רבאק - 40 מטר!!!. בטווח הזה הראש גדול פי 2 לפחות מהלהב. כוונת אופטית רק סוגרת לך את זוית הראיה לעומת כוונות ברזל.
3. עוד לא הטמיעו את החשיבות של להרחיק קלעים/צלפים מהכוח העיקרי ולפזר את הכוח לפי טווחי הירי שלו.
כפי שכתבתי באשכול שלי - כל הכבוד לחייל על הביצים הגדולות - אפילו שהוא מ202 (ואולי באמת מה שקורה שם זה 200 יורים ו-2 פוגעים
nobody expects the spanish inquisition
- סליקאי זהב

YUP
זה מקורו של שם הכדור - פרבלום זה לא קוטר זה פירושו של "בשביל מלחמה".
יעני, תחמושת ראש אפור היא באמת פרבלום... יש שיגידו שרק ראש כחול הוא פרבלום אמיתי (נביילס, אני מתכוון על כדור עם ראש כחול - לא הראש שלכם)...
לא משנה... כמו שאחד מחברנו אומר - אם לא הבנתם עד עכשיו אז זה באמת כבר לא משנה..
זה מקורו של שם הכדור - פרבלום זה לא קוטר זה פירושו של "בשביל מלחמה".
יעני, תחמושת ראש אפור היא באמת פרבלום... יש שיגידו שרק ראש כחול הוא פרבלום אמיתי (נביילס, אני מתכוון על כדור עם ראש כחול - לא הראש שלכם)...
לא משנה... כמו שאחד מחברנו אומר - אם לא הבנתם עד עכשיו אז זה באמת כבר לא משנה..
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
כל הכבוד לחייל אני מוריד בפניו את הכובע רק חבל שצה"ל לא מאמן ככה את כל החיילים הקרביים.
לדוגמא אני משוחרר כבר 8 שנים מהסדיר ועושה מילואים כמעט כל שנה ומספר רב של ימים וגם באימונים היום במילואים הדרכות ירי הם לצאת מידי חובה ---כאילו ירית נו טוב נקווה שגם תפגע.
אני בטוח שאם צה"ל היה מלמד שיטות קליעה בסיסיות (עבודה נכונה של הדק) וכו' מספר הנפגעים שלנו היה קטן משמעותית.
לדוגמא אני משוחרר כבר 8 שנים מהסדיר ועושה מילואים כמעט כל שנה ומספר רב של ימים וגם באימונים היום במילואים הדרכות ירי הם לצאת מידי חובה ---כאילו ירית נו טוב נקווה שגם תפגע.
אני בטוח שאם צה"ל היה מלמד שיטות קליעה בסיסיות (עבודה נכונה של הדק) וכו' מספר הנפגעים שלנו היה קטן משמעותית.
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן
ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
יואב היזהר
עכשיו לחצת לרפתן בנקודות כואבות
שתהיה לכולנו שבת שלום
עכשיו לחצת לרפתן בנקודות כואבות
שתהיה לכולנו שבת שלום
חן.
cheni75@gmail.com
("If you have to shoot, Shoot. Don't talk")
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
ומעכשיו בעליו הגאה של P7M13
cheni75@gmail.com
("If you have to shoot, Shoot. Don't talk")
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
ומעכשיו בעליו הגאה של P7M13
yoavp כתב:כל הכבוד לחייל אני מוריד בפניו את הכובע רק חבל שצה"ל לא מאמן ככה את כל החיילים הקרביים.
יואבי,
אתה מוזמן לעבור אצלי הדרכה גם במילואים * ..
(* הזמנות תתקבלנה בברכה, החל משנת העבודה של 2006, השנה נגמרו לי ימי המילואים... פוצצתי את הקופה של הצבא והביטוח הלאומי כמעט פשטו רגל בגללי ..
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
עדות ממקור ראשון
** ההודעה נמחקה עקב חריגה מכללי הכתיבה באתר**
donduck
donduck
- סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד