פירוק של נשק בחדר כושר
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
פירוק של נשק בחדר כושר
שלום!
נושא הנשק בחדרי כושר עלה כאן כבר כמה פעמים. פתרונות מושלמים למיטב זכרוני לא היו.
לאחרונה שמעתי שמה שקובע בנשק מבחינת האחריות על האובדן/גניבה שלו הוא גוף הנשק.
מכאן השאלה - אם אני מפרק את האקדח, שם את הצינה בארונית (נעולה והמפתח אצלי)/בתיק וכו' ואילו את הגוף (שלא שוקל כמעט כלום בגלוק) שם בכיס וככה מתאמן - האם זה חוקי מבחינת החוק היבש? אם וכאשר יגנבו את הצינה, האם אהיה בבעיה כספית בלבד של לקנות אקדח חדש (כמו במקרה שהצינה הייתה נשברת לשתיים) או שבכל זאת יש כאן בעיה חוקית?
נושא הנשק בחדרי כושר עלה כאן כבר כמה פעמים. פתרונות מושלמים למיטב זכרוני לא היו.
לאחרונה שמעתי שמה שקובע בנשק מבחינת האחריות על האובדן/גניבה שלו הוא גוף הנשק.
מכאן השאלה - אם אני מפרק את האקדח, שם את הצינה בארונית (נעולה והמפתח אצלי)/בתיק וכו' ואילו את הגוף (שלא שוקל כמעט כלום בגלוק) שם בכיס וככה מתאמן - האם זה חוקי מבחינת החוק היבש? אם וכאשר יגנבו את הצינה, האם אהיה בבעיה כספית בלבד של לקנות אקדח חדש (כמו במקרה שהצינה הייתה נשברת לשתיים) או שבכל זאת יש כאן בעיה חוקית?
איש יקר!
הדרך לגיהנום רצופה כונות טובות ונסיונות לקיצורי דרך...
צא מנקודת הנחה שכל חלק יתכן ויחשיבו אותו כנשק!
פרק, הכנס לפאוץ' או חגורת מתניים וכו' או מצא דרך אחרת להשאיר את האקדח (מפורק או לא) בקרבה ובשליטה.
לא בריא לתת פתח לפורענות...
הדרך לגיהנום רצופה כונות טובות ונסיונות לקיצורי דרך...
צא מנקודת הנחה שכל חלק יתכן ויחשיבו אותו כנשק!
פרק, הכנס לפאוץ' או חגורת מתניים וכו' או מצא דרך אחרת להשאיר את האקדח (מפורק או לא) בקרבה ובשליטה.
לא בריא לתת פתח לפורענות...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
עד כמה שאני יודע, קנים של נשק מחייבים ברישום ובהטבעה של מסט"ב של הגוף אם לא קיים בנשק. לגבי צינה, לא ידוע לי.
נניח שנגנב לך קנה ורכשת נוסף. בחידוש הרשיון הבא תצטרך להציג בפני המדריך שני קנים, ובמידה ואין לך זה ידווח.
בקיצור..כפי שדניאל אמר, למה להסתבך...
א.
נניח שנגנב לך קנה ורכשת נוסף. בחידוש הרשיון הבא תצטרך להציג בפני המדריך שני קנים, ובמידה ואין לך זה ידווח.
בקיצור..כפי שדניאל אמר, למה להסתבך...
א.
- תרמתי למען הסליק

C',
בלי לפגוע. למה אתה לוקח איתך את הנשק לחדר כושר, אם לא נוח לך? הרי אתה בעצמך אמרת שאין פתרונות מושלמים. עד שלא יקום החדר כושר עם עמדת "ההפקדה" של הנשק , מה כבר אפשר לעשות? ומדובר בהשקעה כספית לא קטנה - וגם אז! חברינו המכובדים לא יסכימו בכל המקרים להפקיד את הנשק היקר להם מכל
לא עדיף להשאיר את הנשק בבית בכספת במקרים מסויימים?
*עכשיו חשבתי...ארנולד אתה גם מתאמן עם הנרתיק שלך בחדר כושר? (אני רציני), אולי זהו פיתרון? למרות שאני בטוח שרובנו לא ירצו זיעה על גבי הנשק. עוד פיתרון שמישהו העלה כבר, במקום נרתיק מיוחד לאופניים...הוא פאוץ' רגיל לחלוטין שכמה מאיתנו, לפי דיעתי לוקחים לחדר הכושר. מה הבעיה? לא נוח? מפריע? אם כך, שימו את הנשק בבית...
סליחה על ה"גלישה" מן הנושא המקורי.
כבר השלמתי מזמן עם העובדה שיש מקומות שאליהם לא לוקחים/מכניסים נשק. אין מה לעשות! (ואולי כן?) בעל עסק לא חייב לכבד נוכחות נשק אצלו. דוגמה טובה נוספת, היא אותו אדם שתיאר לנו בפרוטרוט איך הוא קובר את נשקו בחוף הים, מתחת לחול, בתוך שקית פלסטיק כשהוא נכנס למים.....ועוד בעזה...! נו באמת....
בארים, מועדונים ועוד, אני יכול לנקוב בהרבה שמות, אך לא אעשה זאת, לא מוכנים להכניס נשק. אז מה? לשחק על עיקרון שהם לא יראו ממני אגורה ויאבדו לקוח פוטנציאלי? סבבה. אבל למי זה באמת מזיז? במי זה פוגע בסופו של דבר? בי? או בהם? ואם אני באמת רוצה לבלות במועדון X? או לצאת ליום הסטודנט? או יריד אחר כלשהו? אז המסקנה, שאין ברירה, במקרים מסויימים, צריך להשאיר את הנשק בבית.
אני יודע שהרבה לא יסכימו איתי, הרבה חברים מהפורום לא חושבים כך, אבל זוהי דעתי
בלי לפגוע. למה אתה לוקח איתך את הנשק לחדר כושר, אם לא נוח לך? הרי אתה בעצמך אמרת שאין פתרונות מושלמים. עד שלא יקום החדר כושר עם עמדת "ההפקדה" של הנשק , מה כבר אפשר לעשות? ומדובר בהשקעה כספית לא קטנה - וגם אז! חברינו המכובדים לא יסכימו בכל המקרים להפקיד את הנשק היקר להם מכל
*עכשיו חשבתי...ארנולד אתה גם מתאמן עם הנרתיק שלך בחדר כושר? (אני רציני), אולי זהו פיתרון? למרות שאני בטוח שרובנו לא ירצו זיעה על גבי הנשק. עוד פיתרון שמישהו העלה כבר, במקום נרתיק מיוחד לאופניים...הוא פאוץ' רגיל לחלוטין שכמה מאיתנו, לפי דיעתי לוקחים לחדר הכושר. מה הבעיה? לא נוח? מפריע? אם כך, שימו את הנשק בבית...
סליחה על ה"גלישה" מן הנושא המקורי.
כבר השלמתי מזמן עם העובדה שיש מקומות שאליהם לא לוקחים/מכניסים נשק. אין מה לעשות! (ואולי כן?) בעל עסק לא חייב לכבד נוכחות נשק אצלו. דוגמה טובה נוספת, היא אותו אדם שתיאר לנו בפרוטרוט איך הוא קובר את נשקו בחוף הים, מתחת לחול, בתוך שקית פלסטיק כשהוא נכנס למים.....ועוד בעזה...! נו באמת....
בארים, מועדונים ועוד, אני יכול לנקוב בהרבה שמות, אך לא אעשה זאת, לא מוכנים להכניס נשק. אז מה? לשחק על עיקרון שהם לא יראו ממני אגורה ויאבדו לקוח פוטנציאלי? סבבה. אבל למי זה באמת מזיז? במי זה פוגע בסופו של דבר? בי? או בהם? ואם אני באמת רוצה לבלות במועדון X? או לצאת ליום הסטודנט? או יריד אחר כלשהו? אז המסקנה, שאין ברירה, במקרים מסויימים, צריך להשאיר את הנשק בבית.
אני יודע שהרבה לא יסכימו איתי, הרבה חברים מהפורום לא חושבים כך, אבל זוהי דעתי
SPS - מתקרב לשלמות...
נועם, מפאת כמות העבודה שיש לי (16 שעות ביום), לא יוצא לי להתאמן בחדר כושר. כשיש זמן לרוץ ו/או לרכב, הגלוק 19 עליי בנרתיק SmartCarry, שאינו נותן לזיעה להגיע לאקדח. רק צריך לכבס אותו כל כמה זמן.
עכשיו לדעתי הפתרון המושלם לבעיה כזו הוא חדר כושר בתוך מטווח.
עכשיו לדעתי הפתרון המושלם לבעיה כזו הוא חדר כושר בתוך מטווח.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
itamar כתב:fiveseven כתב:בבול שלי אין מספר לא על הקנה ולא על הצינה, כנראה שההנחיה הזו קשורה לקנה וצינה נוספים ולא מקוריים.
יש פה מישהו מהמדריכים שמכיר את התקנות ויכול להעיר/להאיר על זה?
א.
- משרד הפנים מתייחס למספר המוטבע על הגוף בלבד לצורך זיהוי הנשק.
- בעת מכירת מכלול - מחלק + קנה, יש לשלוח להטבעה אצל סוחר / יצרן המורשה לכך + דיווח למשרד הפנים על מכירת החלקים על מנת שיעודכן הרישום במערכת "אביב".
בעת חידוש הרשיון על בעל הנשק להציג את כל חלקי הנשק בפני מדריך הירי / מנהל המטווח החותמים לו על הרשיון, לצורך זיהויים ורישומם כחוק.
אדם שברשיונו נרשם (ברשיון הנייר המסופק לצורך ביצוע החידוש במטווח) כי הוא מחזיק במספר קנים (עד 3 קנים לכל כלי ירייה) ולא הציגם בפני המדריך / מנהל המטווח, לא יחודש רשיונו עד שיציגם בפני הנ"ל או יביא אישור ממשרד הפנים והמשטרה על השחתה / אובדן / גניבה.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
לא רק זאת,
אלא סוחר נשק מוציא על הערכה- (קנה + צינה) שטר מכר לכל דבר, כאילו מדובר בכלי יריה, תוך ציון מס' כלי היריה שאליו יצורפו החלקים.
המבקש צריך לגשת למשרד הפנים ולבקש שם את הרישום של החלקים בכלי הרלונטי (לאחרונה לא תמיד מסכימים הפקידים לרשום....).
רק לאחר שקיבל אישור ממשרד הפנים יכול המבקש לקבל לרשותו את החלקים לא לפני שהוטבעו במספר הכלי, כדי שלא יעברו ידיים....
לא כל סוחר נשק רשאי להטביע מספרים!
המספור על הקנה והצינה אם ישנם כאלו (לא חובה), אינם קובעים (בארץ) את מספרו של כלי היריה אלא רק המספר שעל הגוף.
באוסטריה, לדוגמא, המצב הפוך. זהות הכלי נקבעת ע"י הקנה והצינה.
אלא סוחר נשק מוציא על הערכה- (קנה + צינה) שטר מכר לכל דבר, כאילו מדובר בכלי יריה, תוך ציון מס' כלי היריה שאליו יצורפו החלקים.
המבקש צריך לגשת למשרד הפנים ולבקש שם את הרישום של החלקים בכלי הרלונטי (לאחרונה לא תמיד מסכימים הפקידים לרשום....).
רק לאחר שקיבל אישור ממשרד הפנים יכול המבקש לקבל לרשותו את החלקים לא לפני שהוטבעו במספר הכלי, כדי שלא יעברו ידיים....
המספור על הקנה והצינה אם ישנם כאלו (לא חובה), אינם קובעים (בארץ) את מספרו של כלי היריה אלא רק המספר שעל הגוף.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
donduck כתב:לא רק זאת,
דון ידידי,
שטר מוציאים לגוף ולא לקנה / מחלק. אין צורך לגשת לפקיד הרישוי לרישום החלקים אלא מחובתו של הסוחר לדווח לפקיד/ת הרישוי.
(כך נעשה במקום בו אני עובד, כידוע לך, יותר ייקה אין.)
במשרד הפנים לא מנהלים רשימות של כמה קנים מחזיק הסוחר וכמה חלקי חילוף אחרים, אלא את מספרי הגוף של הכלים בלבד. (לעומת זאת, ייבוא של החלקים הללו דורש אישור ממשרד הפנים - רשיון ייבוא נשק)
פקיד שאינו מוכן לבצע את עבודתו - יש מעליו פקידים בכירים יותר ...
לגבי האוסטרים - אין ספק שהם יודעים משהו שאנחנו מסרבים להפנים.. אבל כמו שאומר המנכ"ל והבעלים של מועדון הפרה המשוגעת, "חלם זה כאן"...
לאחרונה נתקלתי בסירוב של פקידי רישוי לרשום קנים וצינות לכלים בתבחין "מתאמן ירי פעיל" ללא אישור בכתב של מנכ"ל התאחדות הקליעה. הדבר קרה יותר מפעם אחת.
לגבי שטרי המכר, כנראה שגם כאן איש כטוב בעיניו יעשה, שכן לי אישית הוצא שטר מכר על ערכה באחד החנויות באיזור ת"א, חנות ממוחשבת ומקושרת.
לטענת מס סוחרים, משרד הפנים כן מחזיק רישום של קנים, (ולטענת חלק - לא ).
נראה לי שהחוקים נתונים ללא מעט אינטרפרטציות, ויש כאלו סוחרים המנסים להיות יותר יפנים מיפנים, אחרת איך תסביר שיש כאלו המסרבים למכור מחסניות לאדם שאינו מציג רשיון תקף (
) לכלי הספציפי שלו הם מבקשים את המחסנית?
לגבי שטרי המכר, כנראה שגם כאן איש כטוב בעיניו יעשה, שכן לי אישית הוצא שטר מכר על ערכה באחד החנויות באיזור ת"א, חנות ממוחשבת ומקושרת.
לטענת מס סוחרים, משרד הפנים כן מחזיק רישום של קנים, (ולטענת חלק - לא ).
נראה לי שהחוקים נתונים ללא מעט אינטרפרטציות, ויש כאלו סוחרים המנסים להיות יותר יפנים מיפנים, אחרת איך תסביר שיש כאלו המסרבים למכור מחסניות לאדם שאינו מציג רשיון תקף (
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
נועם
אני הייתי צריך להביא אישור של משרד הפנים לצורך רכישה של קנה נוסף.
ניגשתי עם שטר מכר למשרד הפנים וקיבלתי רשיון לקניית כלי יריה/קנה נוסף.
לגבי נשיאת נשק בחדר כושר
אין שום בעיה להתאמן כאשר הנשק נמצא בפאוץ' צמוד אליך/למכשיר שאיתו מתאמנים.
אני אישית נגד השארת האקדח בארון, גם אם הוא נעול, או אצל פקידת הקבלה (ככה בהתחלה דרשו ממני כתנאי להכנס לאימון, אבל לשמחתי מהר מאוד הם ירדו מהרעיון הנ"ל
).
להת'
אבי
אני הייתי צריך להביא אישור של משרד הפנים לצורך רכישה של קנה נוסף.
ניגשתי עם שטר מכר למשרד הפנים וקיבלתי רשיון לקניית כלי יריה/קנה נוסף.
לגבי נשיאת נשק בחדר כושר
אין שום בעיה להתאמן כאשר הנשק נמצא בפאוץ' צמוד אליך/למכשיר שאיתו מתאמנים.
אני אישית נגד השארת האקדח בארון, גם אם הוא נעול, או אצל פקידת הקבלה (ככה בהתחלה דרשו ממני כתנאי להכנס לאימון, אבל לשמחתי מהר מאוד הם ירדו מהרעיון הנ"ל
להת'
אבי
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
Cybrosh כתב:C',
בלי לפגוע. למה אתה לוקח איתך את הנשק לחדר כושר, אם לא נוח לך? הרי אתה בעצמך אמרת שאין פתרונות מושלמים. עד שלא יקום החדר כושר עם עמדת "ההפקדה" של הנשק , מה כבר אפשר לעשות? ומדובר בהשקעה כספית לא קטנה - וגם אז! חברינו המכובדים לא יסכימו בכל המקרים להפקיד את הנשק היקר להם מכל :)
ברוב המקרים, אני נוסע לחדר כושר ישירות מהמשרד, לכן ההשארה בבית לא באה בחשבון.
ועוד - יש חדר כושר מסוים באזורי שלא מאפשר להיכנס עם נשק. מהעבודה יש לי הסדר שלפיו יכולתי להתאמן שם די בזול, אבל לא - No Guns=No Money.
הבנתי שהפירוק לא עוזר, אז כנראה פאוץ' הוא הרעיון הטוב ביותר כרגע, אם כי אני חושש מזה שתוך כדי תרגיל מישהו יתפוס אותו ויברח, אז אפילו בתוך הפאוץ' אני שם מנעול הדק. אולי כדאי להחליף לפאוץ' שלא מיועד לנשק שלא ימשוך עיניים.
.
לגבי עניין הרישוי לעיל - כנראה שכל סניף של המשרד מתנהג אחרת..
(אני מכיר מקרה מהשבוע האחרון בו האדם לא נדרש לבקש אישור או לגשת למה"פ אלא הועבר דיווח בלבד)
אין ספק שצריך להיות נוהל מסודר, אבל הבעייה שגם אם יש נהלים, לא תמיד עובדים לפיהם, גרוע מכך, לא אוכפים אותם.. אלא אוכפים או משתדלים לאכוף נהלים "תקשורתיים" יותר..
(אני מכיר מקרה מהשבוע האחרון בו האדם לא נדרש לבקש אישור או לגשת למה"פ אלא הועבר דיווח בלבד)
אין ספק שצריך להיות נוהל מסודר, אבל הבעייה שגם אם יש נהלים, לא תמיד עובדים לפיהם, גרוע מכך, לא אוכפים אותם.. אלא אוכפים או משתדלים לאכוף נהלים "תקשורתיים" יותר..
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד