להפיק תועלת מבחירות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אדון WEBART
לאיזה בדיוק "הודעות בעלות גוון פוליטי" אתה מתכוון? מישהו מנהל כאן ויכוח פוליטי או מפרסם תעמולה מפלגתית?
לדעתי מדיניות רישום נשק זה נושא לגיטימי לויכוח בפורום שמוקדש לנשק.
אני מתפלא לשמוע קולות (אומנם בודדים) בסיגנון "מה פתאום שכל מיני כלומניקים יקבלו רשיון". לעניות דעתי חופש בעלות (חוקית) על הנשק הנו מרכיב חשוב של חופש הפרט, במיוחד במדינה שנמצאת המצב בטחוני רעוע.
נוצר מצב אבסורדי שאירגוני פשיעה מחזיקים כמויות עצומות של נשק מכל הסוגים, כולל רובי סער ומקלעים, ברגע שלאזרח ששומר חוק והולך למילואים אסור להחזיק אקדח.
ומדוע שלא להגביל רשיונות נהיגה ולתת אותם רק לנהגי משאיות וכל מיני "מקצוענים" אעלק? מכוניות הורגות הרבה יותר אנשים מאשר כל כלי נשק במדינה גם יחד.
חוץ מזה, אף אחד לא מדבר על הסרת כל פיקוח. כמובן שצריכם להיות קריטריונים. אבל הם אמורים להיות הגיוניים.
ולבסוף, אני חושב שכל מי שמתעסק בנשק הוא "אנטרסנט": אם יש בסיס רחב וכמות גדולה של בעלי כלי יריעה, אזי גם מחירים של כלים ותחמושת יירדו.
לאיזה בדיוק "הודעות בעלות גוון פוליטי" אתה מתכוון? מישהו מנהל כאן ויכוח פוליטי או מפרסם תעמולה מפלגתית?
אני מתפלא לשמוע קולות (אומנם בודדים) בסיגנון "מה פתאום שכל מיני כלומניקים יקבלו רשיון". לעניות דעתי חופש בעלות (חוקית) על הנשק הנו מרכיב חשוב של חופש הפרט, במיוחד במדינה שנמצאת המצב בטחוני רעוע.
נוצר מצב אבסורדי שאירגוני פשיעה מחזיקים כמויות עצומות של נשק מכל הסוגים, כולל רובי סער ומקלעים, ברגע שלאזרח ששומר חוק והולך למילואים אסור להחזיק אקדח.
ומדוע שלא להגביל רשיונות נהיגה ולתת אותם רק לנהגי משאיות וכל מיני "מקצוענים" אעלק? מכוניות הורגות הרבה יותר אנשים מאשר כל כלי נשק במדינה גם יחד.
חוץ מזה, אף אחד לא מדבר על הסרת כל פיקוח. כמובן שצריכם להיות קריטריונים. אבל הם אמורים להיות הגיוניים.
ולבסוף, אני חושב שכל מי שמתעסק בנשק הוא "אנטרסנט": אם יש בסיס רחב וכמות גדולה של בעלי כלי יריעה, אזי גם מחירים של כלים ותחמושת יירדו.
- סליקאי ארד

ראובן טל כתב:כנראה שלא הבנתי את כוונתכם.
למה בדיוק אתם צריכים גב פוליטי? מדיניות חלוקת הרשיונות נראית לי די חופשית. כיום מסתובבים עשרות אלפי אנשים בעלי נשק שלא טורחים לירות אפילו פעם בשנה. עוד עשרות אלפי "מאבטחים" שלא הייתי רוצה להיות בסביבתם במידה ויהיה ארוע בטחוני. עוד כמה אלפי בעלי נשק, עם עבר פלילי בעיקר בעבירות בעלות רקע אלים. למי בדיוק אתם רוצים לחלק עוד נשק??? לפלסטינאים? הם כבר קיבלו מספיק נשק ותחמושת מהמדינה...
בשביל 200 חובבי ספורט שמתקשים להוציא רישיון מכל מיני סיבות אתם צריכים גב פוליטי? לא נסחפנו?
לטעמי, יש הרבה יותר מידי נשק במדינה, כולל להגנה עצמית. על פניו נראה שכמות הארועים בהם מעורבים כלי נשק בארועים פלילים גדולה מהרבה מכמות כלי הנשק שהצילה אזרחים בארועים בטחוניים.
מדיניות רישוי כלי הירייה רחוק מלהיות חופשית. אני יכול לחשוב על לפחות 5 כלי ירייה נוספים שהייתי רוצה להחזיק אילו המחוקק היה סומך עליי עד כדי כך.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אלכס_ל כתב:אדון WEBART
זה מזכיר לי את הסיפור על בחור שמגיע לבג"ץ ורוצה להגיש תלונה נגד אשתו...
אין סיכוי עונה הפקיד... בג"ץ זה רק נגד גופים ציבוריים.
אז זה בדיוק העניין עונה לו הבעל !!
ממתי ההגיון והשלטון הולכים יחד ? (לשלטון יש הגיון משלו)
דווא קווים מקבילים ני קגדא ייפגשו.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
החברים החושבים שחלוקת רישיונות לנשק היא די חופשית וכי יש לצמצם
את כמות הרישיונות וכלי הנשק שבידי הציבור, מוזמנים בזאת לעשות מעשה של
"נאה דורש ונאה מקיים" ולהחזיר את הרישיונות וכלי הנשק שברשותם !!!
"הסליק" למיטב הבנתי(ותקנו אותי אם אני טועה) הוא אתר חובבי הנשק בישראל.
תחביב הוא תבחין לא פחות מכובד מתבחין של "לוחם אכזר", הוא פשוט כנה יותר והגיוני.
ולגבי "...עוד 5 ס"מ..." בגילי זה כניראה מעט מידי ולבטח מאוחר מידי...
שבת שלום
במבי
את כמות הרישיונות וכלי הנשק שבידי הציבור, מוזמנים בזאת לעשות מעשה של
"נאה דורש ונאה מקיים" ולהחזיר את הרישיונות וכלי הנשק שברשותם !!!
"הסליק" למיטב הבנתי(ותקנו אותי אם אני טועה) הוא אתר חובבי הנשק בישראל.
תחביב הוא תבחין לא פחות מכובד מתבחין של "לוחם אכזר", הוא פשוט כנה יותר והגיוני.
ולגבי "...עוד 5 ס"מ..." בגילי זה כניראה מעט מידי ולבטח מאוחר מידי...
שבת שלום
במבי
- סליקאי כסף

מר אלכס_ל הנכבד,
אני מבין שאני מכעיס אותך, אבל לא אמרתי שום דבר לגבי עמדה או דעה פוליטית שנכתבה כאן, אלא רק התרעתי דפני דבר כזה בלשון עתיד, אבל לא נורא, מותר לכעוס גם אם לא מבינים את הנקרא.
אני מניח שעשיתי למען ענף הנשק לא מעט, אולי אפילו מעט יותר ממך (רק אולי...), אז כדאי להרגיע את הטון המתלהם כאילו אני הוא זה שמונע ממך לחלק קלצ'ניקובים לכל אזרח שומר חוק במדינת ישראל (והלוואי ויום זה לא יגיע לעולם).
אני מבין שאני מכעיס אותך, אבל לא אמרתי שום דבר לגבי עמדה או דעה פוליטית שנכתבה כאן, אלא רק התרעתי דפני דבר כזה בלשון עתיד, אבל לא נורא, מותר לכעוס גם אם לא מבינים את הנקרא.
אני מניח שעשיתי למען ענף הנשק לא מעט, אולי אפילו מעט יותר ממך (רק אולי...), אז כדאי להרגיע את הטון המתלהם כאילו אני הוא זה שמונע ממך לחלק קלצ'ניקובים לכל אזרח שומר חוק במדינת ישראל (והלוואי ויום זה לא יגיע לעולם).
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
מר WEBART
אני נהנה מהומור הדק ואומנות הויכוח שלך.
תרומתך לענף הנשק עומדת לעד. אני לא מבין איפה אתה מוצא את ה"כעס" ואת "הטון המתלהם". כנראה שאתה מפרש כל אי-הסכמה כפגיעה אישית.
להזכירך, המצב כאשר רבים מיוצאי צבא החזיקו בבית נשק אוטומטי הייה קיים בארץ בשנות החמישים-שישים-שבעים. ומתי הייתה רמת האלימות גבוהה יותר, אז או היום?
גם עכשיו כל תושבי יש"ע מחזיקים נשק אוטומטי. לא שמעתי על פשיעה ששוררת שם.
לגופו העיניין: לא, אני לא מציע לחלק קלצ'ניקובים לכל דורש ואף לא עוזי. יש דברים בחוק שהנם בלתי הגיוניים בעליל, כגון:
* הגבלה לא מובנת לכלי ירייה אחד
* הבדל ברישוי בין מה שמוגדר כ"איזור עימות" לבין שאר חלקי הארץ
* דרגת קצונה גבוהה מידי שנדרשת על מנת לקבל רשיון בחיים האזרחיים
* תקופה בלתי סבירה עבור מתנדבי מש"ז
* חוסר אפשרות לקבל רישיון נשק עבור ספורט הירי למטרה
* בירוקרטיה מיותרת במתן והארכת רשיונות
אני בטוח שחברים אחרים ימצאו דברים נוספים שחייבים תיקון.
תרומתך לענף הנשק עומדת לעד. אני לא מבין איפה אתה מוצא את ה"כעס" ואת "הטון המתלהם". כנראה שאתה מפרש כל אי-הסכמה כפגיעה אישית.
להזכירך, המצב כאשר רבים מיוצאי צבא החזיקו בבית נשק אוטומטי הייה קיים בארץ בשנות החמישים-שישים-שבעים. ומתי הייתה רמת האלימות גבוהה יותר, אז או היום?
לגופו העיניין: לא, אני לא מציע לחלק קלצ'ניקובים לכל דורש ואף לא עוזי. יש דברים בחוק שהנם בלתי הגיוניים בעליל, כגון:
- סליקאי ארד

אלכס,
אתה מתפרץ לדלת פתוחה.. והייתי מציע לך לקרוא את הודעתו של דביר שנית ואז תבין שאין לו שום דבר נגדך.
דביר בתור מנהל האתר, מצא לנכון להזהיר את כולם שבמידה והאשכול שעוסק בנושא מאד טעון יגלוש לפסים פוליטיים או מתלהמים הוא ינעל אותו. אין פה שום דבר נגדך או נגד מישהו אחר.
א.
אתה מתפרץ לדלת פתוחה.. והייתי מציע לך לקרוא את הודעתו של דביר שנית ואז תבין שאין לו שום דבר נגדך.
דביר בתור מנהל האתר, מצא לנכון להזהיר את כולם שבמידה והאשכול שעוסק בנושא מאד טעון יגלוש לפסים פוליטיים או מתלהמים הוא ינעל אותו. אין פה שום דבר נגדך או נגד מישהו אחר.
א.
- תרמתי למען הסליק

אלכס_ל כתב:מר WEBART
האומנם ? - אילן
האם לא כל ארצנו איזור עימות ? - אילן
ממש לא נכון-אילן
חבר isia זכור !
המדיניות המוצהרת של משרד הפנים היא צמצום מספר כלי הנשק שבידי הציבור. מדיניות זו הוכרה ע"י בית המשפט העליון.
ראיתי מצגת שמשרד הפנים הכין - לא זכור לי אם ליום עיון למנהלי מטווח או למפקחי מטווח. אחד הדברים שהיה כתוב שם הוא, שבטחון האזרחים מופקד בידי הרשויות האמונות על כך ולכן אזרח לא צריך לשאת נשק. אם כך, שמישהו יסביר לי למה משרד החינוך (ונדמה לי שאם הם באותה מדינה הם שניהם נחשבים כ"מדינה" ולא כ"א מהם עצמאי) מחייב שבטיולים שהבת שלי יוצאת במסגרת הצופים בתחומי הקו הירוק יצאו מאבטחים חמושים? האם זה להגן מפני גנבים ואנסים למיניהם? ממילא אסור לירות בהם? האם מפני מפגעים? אם כך - מה עושה המשטרה?
ברוך השם - חלם לא עברה מהעולם
מי שחושב ששר כזה או אחר יעשה משהו - טועה. מדובר בענין שולי וזניח שאף אחד לא יתעסק בו, אלא לרעת המחזיקים בנשק, כי מה שמקבל כותרת זה הדברים השליליים ופוליטיקאים עובדים לפי כותרות בעיתונים ולא לפי מה שטוב לאזרח. מי שבונה על תבונתם של בתי המשפט - שישכח מכך (ואני מדבר מנסיון אישי של שנים רבות במקצוע).
ראיתי מצגת שמשרד הפנים הכין - לא זכור לי אם ליום עיון למנהלי מטווח או למפקחי מטווח. אחד הדברים שהיה כתוב שם הוא, שבטחון האזרחים מופקד בידי הרשויות האמונות על כך ולכן אזרח לא צריך לשאת נשק. אם כך, שמישהו יסביר לי למה משרד החינוך (ונדמה לי שאם הם באותה מדינה הם שניהם נחשבים כ"מדינה" ולא כ"א מהם עצמאי) מחייב שבטיולים שהבת שלי יוצאת במסגרת הצופים בתחומי הקו הירוק יצאו מאבטחים חמושים? האם זה להגן מפני גנבים ואנסים למיניהם? ממילא אסור לירות בהם? האם מפני מפגעים? אם כך - מה עושה המשטרה?
מי שחושב ששר כזה או אחר יעשה משהו - טועה. מדובר בענין שולי וזניח שאף אחד לא יתעסק בו, אלא לרעת המחזיקים בנשק, כי מה שמקבל כותרת זה הדברים השליליים ופוליטיקאים עובדים לפי כותרות בעיתונים ולא לפי מה שטוב לאזרח. מי שבונה על תבונתם של בתי המשפט - שישכח מכך (ואני מדבר מנסיון אישי של שנים רבות במקצוע).
nobody expects the spanish inquisition
מיכאל כתב:המדיניות המוצהרת של משרד הפנים היא צמצום מספר כלי הנשק שבידי הציבור. מדיניות זו הוכרה ע"י בית המשפט העליון.
ראיתי מצגת שמשרד הפנים הכין - אחד הדברים שהיה כתוב שם הוא, שבטחון האזרחים מופקד בידי הרשויות האמונות על כך ולכן אזרח לא צריך לשאת נשק.
אם תהיה בשעות הקרובות רעידת אדמה זה מפני שהצחקת אותי...............
כל כך שכל הבקעה מתגלגלת מצחוק - וזה מתפשט בכל השבר הסורי אפריקאי.
כוחות הבטחון ?
אם לא הייתי צוחק לא הייתי מפסיק לבכות.
המשטרה הנכבדה שלנו לא חשפה בעשור האחרון אף גניבה חקלאית אחת מהישוב שלי !!!
אבל הם מתעסקים בחקירה על דיווח שגוי כבר שנה בכדי לגלות מה עשו עם עגלה.
הם עוד לא הפנימו שמי שקם ב 3 בבוקר אין לו זמן להתעסק באיך לגנוב.
הוא עסוק בלגדל ולהתמודד עם היום יום.
הכי קל זה להציק לאנשים ישרים עם פושעים לא כדאי הם עוד יכולים אולי לנקום.
אין בטחון לרכוש, אין בטחון מפני טרור, מה שאתה לא עושה עם כוחותיך המקומיים לא קיים וכשאתה כבר מביא לתפיסה של גנבי בקר. הם יוצאים בעסקת טיעון עם 1000 ש"ח קנס.
אני מוכרח לאמר עם זאת שלשוטרים הנטחנים בשטח תחת עומס יתר יש לי הרבה אמפטיה. לעומת זאת למערכת המשפט המנותקת הייתי מתחיל להוריד מלווה עננים מהיום. אני חושב שאם יום אחד תהיה פה דיקטטורה זה רק בגלל מערכת המשפט שלנו - שכבר מזמן הפסקתי לתת בה אמון.
חבר isia זכור !
אילן,
להבדיל, לי אין שום אמפטיה לשוטרים ואני מאמין שבמסגרת הכוחות והתקציב הקיימים אפשר לעשות הרבה יותר מאשר נעשה. המשטרה פשוט נגועה באפאטיות, אדישות ולפעמים גם בטלה וזקוקה לניעור רציני -- שלדאבוננו הרב אף פעם לא יקרה.
לפני כמה חודשים טובים מצאתי אדם עם פגיעת ראש חמורה זרוק על המדרכה. קראתי למשטרה, דיברתי עם המוקדנית של 100, מסרתי פרטים מלאים ולמרות שראיתי כמה וכמה ניידות משוטטות בסביבה אף אחד לא הגיע, ואף אחד לא קרא לי לגבית עדות ותיחקור פרטי המקרה.
לעומת זאת לפני כמה זמן ראיתי שוטרי יס"מ מכסחים את הצורה למישהו שכל פשעו היה שהוא דיבר קצת לא יפה אל השוטרים. אדם מבוגר בערך בשנות ה-50 שלו שלא התנגד ולא הרים עליהם יד.
א.
להבדיל, לי אין שום אמפטיה לשוטרים ואני מאמין שבמסגרת הכוחות והתקציב הקיימים אפשר לעשות הרבה יותר מאשר נעשה. המשטרה פשוט נגועה באפאטיות, אדישות ולפעמים גם בטלה וזקוקה לניעור רציני -- שלדאבוננו הרב אף פעם לא יקרה.
לפני כמה חודשים טובים מצאתי אדם עם פגיעת ראש חמורה זרוק על המדרכה. קראתי למשטרה, דיברתי עם המוקדנית של 100, מסרתי פרטים מלאים ולמרות שראיתי כמה וכמה ניידות משוטטות בסביבה אף אחד לא הגיע, ואף אחד לא קרא לי לגבית עדות ותיחקור פרטי המקרה.
לעומת זאת לפני כמה זמן ראיתי שוטרי יס"מ מכסחים את הצורה למישהו שכל פשעו היה שהוא דיבר קצת לא יפה אל השוטרים. אדם מבוגר בערך בשנות ה-50 שלו שלא התנגד ולא הרים עליהם יד.
א.
- תרמתי למען הסליק

איתמר
אי דווח = שתוף פעולה עם עבריינים - גם אם הם שוטרים.
כשחשבתי שמפקד משטרת טבריה חרג מתפקידו התלוננתי למח"ש ולא פחדתי להתכסח איתו.
אני עדיין מתנדב משא"ז - וגם אם הוא מחפש אותי זה מזיז לי את קצה הביצה השמאלית.......
כי מה כבר אני יכול לעשות רע אם אני עסוק במפקדת הנוער של עמק הירדן , ובהכשרת מתנדבים בירי?
אז מציקים עם עגלה שדווחה כחסרה ונסתבר שמותה לא נרשם במחשב. וגם לאחר שהודיעו על הטעות. חוקר מתעסק ב"לחפש אותי" ולמה אני אחראי? - כי אני רכז היונקיה! - זה לא חשוב שאת הרישום במחשב עושה חבר אחר. הוא רק שכח שיש לי סבלנות של צלף.
אם הוא רק היה בודק את רמת חיי וחשבון הבנק שלי דברים הפתוחים בפניו הוא היה רואה שטיפס על אילן קטן מאד. אבל כששוטרים מונחים ע"י משחקי כבוד הם מסוגלים להתעסק בשטויות שנים כשהכל סביבם בוער.
ועוד דבר חשוב הם שכחו שכל שנתיים שלש מתחלף מפקד... ואז משתנים סדרי באשית. כבר היינו בסרט הזה עם חיסול צוותי צלפים ופתיחתם.
בשורה התחתונה המטרה תמיד לסייע לשוטרים בשטח, ולא לפחד מאף מפקד בכיר ככל שיהיה אם הוא מפריע ! או אנשים תחתיו חורגים מסמכותם.
איתמר אל תנציח בעיות.
אי דווח = שתוף פעולה עם עבריינים - גם אם הם שוטרים.
כשחשבתי שמפקד משטרת טבריה חרג מתפקידו התלוננתי למח"ש ולא פחדתי להתכסח איתו.
אני עדיין מתנדב משא"ז - וגם אם הוא מחפש אותי זה מזיז לי את קצה הביצה השמאלית.......
כי מה כבר אני יכול לעשות רע אם אני עסוק במפקדת הנוער של עמק הירדן , ובהכשרת מתנדבים בירי?
אז מציקים עם עגלה שדווחה כחסרה ונסתבר שמותה לא נרשם במחשב. וגם לאחר שהודיעו על הטעות. חוקר מתעסק ב"לחפש אותי" ולמה אני אחראי? - כי אני רכז היונקיה! - זה לא חשוב שאת הרישום במחשב עושה חבר אחר. הוא רק שכח שיש לי סבלנות של צלף.
אם הוא רק היה בודק את רמת חיי וחשבון הבנק שלי דברים הפתוחים בפניו הוא היה רואה שטיפס על אילן קטן מאד. אבל כששוטרים מונחים ע"י משחקי כבוד הם מסוגלים להתעסק בשטויות שנים כשהכל סביבם בוער.
ועוד דבר חשוב הם שכחו שכל שנתיים שלש מתחלף מפקד... ואז משתנים סדרי באשית. כבר היינו בסרט הזה עם חיסול צוותי צלפים ופתיחתם.
בשורה התחתונה המטרה תמיד לסייע לשוטרים בשטח, ולא לפחד מאף מפקד בכיר ככל שיהיה אם הוא מפריע ! או אנשים תחתיו חורגים מסמכותם.
איתמר אל תנציח בעיות.
חבר isia זכור !
בהמשך ובתוספת לדבריו של אילן :
שבוע טוב לכולם .
אלכס_ל כתב:מר WEBART
אל תשכח שאז הייתה מציאות אחרת וגם אז לא כולם החזיקו נשק אוטומטי בבית
גם עכשיו כל תושבי יש"ע (היום זה כבר י"ש - על ע וויתרנו )מחזיקים נשק אוטומטי. לא שמעתי על פשיעה ששוררת שם.
צודק
ומי אמר שכל קצין צריך גם נשק באזרחות-יש מספיק קצינים בשרות שיש להם נשק ואינם מתאמנים מספיק ורק נושאים אקדח נמ"צ-לא צריך אותם גם באזרחות
ומה אתה מצפה - שאחרי חודש תקבל רשיון.תתמיד בהתנדבות ,ולא רק בשביל הרשיון
??????
שבוע טוב לכולם .
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד