ניפוץ מיתוס - נחמד
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
באמת לא נסיון טראומטי, אבל בהחלט מבהיל.
זה היה בשל"ג 1982, היינו צריכים להכנס לאיזה וילה בבירות כדי להתנחל שם לכמה שבועות טובים.
הוילה היתה מוקפת חומת בטון עם דלת ברזל בריאה שהיתה נעולה עם מנעול בריח רגיל + מנעול תליה רציני.
הטקטיקה היתה לירות לחיבור בין המשקוף לדלת כדי לשבור את הלשוניות של המנעול. אז זה נשמע בערך ככה... בום בום בום אייייייי....ק*ס א**ק!!!! בקיצור, חטפתי ריקושט באיזור המפשעה שהחטיא בנס את האיזורים האסטרטגיים בכמה מילימטרים. היה שטף דם תת עורי די גדול, קצת דימום.. לא נורא אבל לא סימפטי.
את שני המנעולים בסוף פיצחנו עם קצת טן פלסטי במקומות המתאימים.
א.
זה היה בשל"ג 1982, היינו צריכים להכנס לאיזה וילה בבירות כדי להתנחל שם לכמה שבועות טובים.
הוילה היתה מוקפת חומת בטון עם דלת ברזל בריאה שהיתה נעולה עם מנעול בריח רגיל + מנעול תליה רציני.
הטקטיקה היתה לירות לחיבור בין המשקוף לדלת כדי לשבור את הלשוניות של המנעול. אז זה נשמע בערך ככה... בום בום בום אייייייי....ק*ס א**ק!!!! בקיצור, חטפתי ריקושט באיזור המפשעה שהחטיא בנס את האיזורים האסטרטגיים בכמה מילימטרים. היה שטף דם תת עורי די גדול, קצת דימום.. לא נורא אבל לא סימפטי.
את שני המנעולים בסוף פיצחנו עם קצת טן פלסטי במקומות המתאימים.
א.
- תרמתי למען הסליק

אז זהו שכן...... כולם פה שוכחים את האקדחים המיוחדים שיש להוליווד..... אני למשל משוכנע לחלוטין שאותם אקדחי 9מ"מ שיש להם מחסניות של 100 כדור ופוגעים בול מ100 מטר יכולים גם בקלות לכסח כל מנעול, גם מנעול דלת..

למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
- תרמתי למען הסליק

אז זהו שכן...... כולם פה שוכחים את האקדחים המיוחדים שיש להוליווד..... אני למשל משוכנע לחלוטין שאותם אקדחי 9מ"מ שיש להם מחסניות של 100 כדור ופוגעים בול מ100 מטר יכולים גם בקלות לכסח כל מנעול, גם מנעול דלת..
אז זהו... שלא צריך ללכת רחוק עד הוליווד וברוס ויליס... גם לנו יש גיבור מקומי שיורה ויורה ויורה ויורה ואף פעם לא מתעייף....
גם אני רוצה אחד...
א.
- תרמתי למען הסליק

מכיר את סחבק מגולני שמצא ג'יני חטיבתי ברמת הגולן? סחבק קיבל שתי משאלות....
חשב... חשב... חשב... חשב... (התנפח לו הוריד מרוב שחשב).... חשב וחשב... ואז ביקש:
"אני רוצה מחסנית שלא נגמרת!!!"
טיק טאק - בידיו נחה מחסנית נוצצת שאינה נגמרת.... אץ לו רץ לו סחבק למטווח - שפך קנה אחד, שפך קנה שני... והמחסנית לא נגמרת.
אץ לו רץ לו סחבק אל הג'יני לממש את בקשתו השנייה:
"ג'יני אחי - תביא עוד אחת...."
חשב... חשב... חשב... חשב... (התנפח לו הוריד מרוב שחשב).... חשב וחשב... ואז ביקש:
"אני רוצה מחסנית שלא נגמרת!!!"
טיק טאק - בידיו נחה מחסנית נוצצת שאינה נגמרת.... אץ לו רץ לו סחבק למטווח - שפך קנה אחד, שפך קנה שני... והמחסנית לא נגמרת.
אץ לו רץ לו סחבק אל הג'יני לממש את בקשתו השנייה:
"ג'יני אחי - תביא עוד אחת...."
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
ניסויי ירי.
האם קיימת הגדרה כל שהיא לגבי אסור ומותר בניסויים מסוג זה?
כלומר-האם מותר לי להגיע למטווח עם מטרה כרצוני ולבצע ניסויי ירי על גופים שונים.
אני מדבר על תקנה כתובה בנושא ולא על הכרות/חוסר הכרות עם מדריך הירי/מנהל המטווח.
בתודה,
הקולע BULL
בתודה,
הקולע BULL
- סליקאי ארד

Re: ניסויי ירי.
bull כתב:האם קיימת הגדרה כל שהיא לגבי אסור ומותר בניסויים מסוג זה?
בתודה,
הקולע BULL
במטווחים פרטיים - אף אחד (הבעלים, המנהל, המדריך ואו המפקח)לא ייתן לך לעשות משהו שעלול לפגוע בציוד המטווח או ביורה עצמו.
מעבר לכך - תקנות משרד הפנים - הוראות הקבע של הרשות המוסמכת קובעות כי על מדריך הירי לוודא כי לא תנתן פקודת טעינת הכלים והירי טרם הורחקו מאיזור הירי כל החפצים העלולים להחזיר נתזים...
אתה יכול לבוא למטווח עם מטרות נייר שהדפסת בבית אשר תוכלנה לסייע בידך במכוון אך לא עם "חפצים" לניסויים.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
9 מ"מ לא רלוונטי למנעולים כי הוא חלש וכי אתה חייב לירות מקרוב, מה שלא כדאי.
5.56 מצויין, במיוחד דגם ב' (קליע קצה ירוק, כבד יותר עם ליבת פלדה). אפשר לירות מרחוק עם אמצעי אופטי ולשבור יופי את המנעול כולל מנעול דלת.
הבעיה במנעולי דלת היא שהלשונית נשארת במשקוף וקשה להוציא אותה. בשביל זה יש כדור בריצ'ר לרובה צייד שעושה את העבודה יופי.
דלת פלדלת לא תיפתח משום כדור כמובן. 2 אצבעות R.D.X לחלק לארבע יעשו את העבודה.
5.56 מצויין, במיוחד דגם ב' (קליע קצה ירוק, כבד יותר עם ליבת פלדה). אפשר לירות מרחוק עם אמצעי אופטי ולשבור יופי את המנעול כולל מנעול דלת.
הבעיה במנעולי דלת היא שהלשונית נשארת במשקוף וקשה להוציא אותה. בשביל זה יש כדור בריצ'ר לרובה צייד שעושה את העבודה יופי.
דלת פלדלת לא תיפתח משום כדור כמובן. 2 אצבעות R.D.X לחלק לארבע יעשו את העבודה.
5.56 (ירוק או רגיל) זו לא בחירה מוצלחת כל כך לפתיחת דלתות.
לקליע יש אמנם חדירות מאד טובה, אבל החור והנזק שהם עושים למנעול קטנים מדי בהרבה מקרים בשביל לפתוח אותו ביריה הראשונה...צריך לירות כמה וכמה פעמים.
ואם כבר אנחנו מדברים על שימוש בחומרי נפץ, גם כאן יש אמצעים טובים יותר בצורה של מטעני סרט או מטענים מעוצבים אחרים שיעשו את העבודה כמו שצריך.
א.
לקליע יש אמנם חדירות מאד טובה, אבל החור והנזק שהם עושים למנעול קטנים מדי בהרבה מקרים בשביל לפתוח אותו ביריה הראשונה...צריך לירות כמה וכמה פעמים.
ואם כבר אנחנו מדברים על שימוש בחומרי נפץ, גם כאן יש אמצעים טובים יותר בצורה של מטעני סרט או מטענים מעוצבים אחרים שיעשו את העבודה כמו שצריך.
א.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד