לפי כתבה ב-וואלה! חדשות, השוטרים אינם מיומנים בירי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מה אני אגיד לכם, אני אישית באמת הייתי מעדיף להיתקל עם מחבל יורה מאשר פצצה מהלכת, אכן אתה רואה אותה יורה - כבר אין לך ספק. ככל הנראה גם הבחורים מהג'הד וכו' הבינו את זה, עובדה שתקופת פיגועי ירי ברחובות העיר הייתה קצרה יחסית.
כפתרון מיידי לבעיות "ספק סביר" וכו' אני הייתי מחמש את כל המאבטחים ב"טאזרים", אותם יורי החיצים המחשמלים. הכלי איננו קטלני והמחבל הפוטנציאלי יאבד את ההכרה מהר ולא יספיק להפעיל את המטען. ואם המאבטח טעה, טוב נו, מזמינים אמבולנס, מחזירים את ההמחושמל להכרה ומתנצלים.
דבר כזה היה מוריד גם את כמות כלי הירי בידי האנשים הלא ממש מוסמכים.
כפתרון מיידי לבעיות "ספק סביר" וכו' אני הייתי מחמש את כל המאבטחים ב"טאזרים", אותם יורי החיצים המחשמלים. הכלי איננו קטלני והמחבל הפוטנציאלי יאבד את ההכרה מהר ולא יספיק להפעיל את המטען. ואם המאבטח טעה, טוב נו, מזמינים אמבולנס, מחזירים את ההמחושמל להכרה ומתנצלים.
דבר כזה היה מוריד גם את כמות כלי הירי בידי האנשים הלא ממש מוסמכים.
...
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 06 דצמבר 2005, 14:36, נערך פעם אחת בסך הכל.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
קודם כל - למען הסר ספק - אין לי כל כוונה לרדת על השוטרים, להשמיץ אותם, לפגוע בכבודם או להוריד מתרומתם - להיפך. אני מכיר את הפעילות שלהם מעצם ההתנדבות במשא"ז מזה כ-15 שנה, ומכיר את הבעיות ואת הנגפים שלא חסרים בעבודתם.
המטרה היתה להציף את בעיית האימון שלהם, ואת בעיית הקליעה (וכן, גם אני לא מאמין שהייתי מצליח להוציא כדור מדוייק בסיטואציה כזאת) ואת התרבות של כסת"ח סמוך ופרטאצ'יה שמשגשגת כשאין מספיק תיקצוב לאמן כיאות.
על הדרכים לפתור את הבעיה - פיצפונתי... מה שכבוד הוד מעלת עו"ד דניאל מציע הוא התחלה טובה, ואני בטוח שלא יחסרו כאן הצעות שיפור.
המטרה היתה להציף את בעיית האימון שלהם, ואת בעיית הקליעה (וכן, גם אני לא מאמין שהייתי מצליח להוציא כדור מדוייק בסיטואציה כזאת) ואת התרבות של כסת"ח סמוך ופרטאצ'יה שמשגשגת כשאין מספיק תיקצוב לאמן כיאות.
על הדרכים לפתור את הבעיה - פיצפונתי... מה שכבוד הוד מעלת עו"ד דניאל מציע הוא התחלה טובה, ואני בטוח שלא יחסרו כאן הצעות שיפור.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

טייזר אלול להפעיל את המטען - אבל המטען גם כם יופעל ע"י המחבל, הרי המאבטח לא ממש יכול "לירות" בו מאקדחו האישי -> כל עוד המחבל לא מנוטרל המטעו יופעל.
טייזר יכול לגרום למוות ופציעות, אבל בכל זאת פחות מנשק חם, לא?
אני לא אומר שאני יודע את התשובה, אבל נכון לכרגע לא ניתן לעצור מחבל מתאבד עם מטען תקין ולמנוע ממנו להתפוצץ, זה או שהמאבטח יורה (ואולי הורג בן אדם חף מפשע שלא שמע את הצעקות כי בידיוק היה לו את האוזניות של נגן MP3 באוזניים, ואגב ידו בתוך התיק כי הוא מחפש שיר ספציפי) או לא יורה (ומשלם על כך בחייו/בריאותו וחיי/בריאות האזרחים שמסביב, במקרה והחשוד באמת מחבל). ואת ההחלטה הנכונה המאבטח אמור לקבל תוך שניות בודדות.
כמובן שניתן לחשוב על כל מיני מכשירים מתחום המדע הבדיוני, מקורות מיקרוגל שיועמדו מסביב למקומות ציבוריים ויגרמו לפיצוץ המטען ברגע שהמחבל מתקרב - אבל משהו מציאותי אין.
הלוואי והיה לימישהופתרון פלא שהיה פותר את הבעיה של מתאבדים....
טייזר יכול לגרום למוות ופציעות, אבל בכל זאת פחות מנשק חם, לא?
אני לא אומר שאני יודע את התשובה, אבל נכון לכרגע לא ניתן לעצור מחבל מתאבד עם מטען תקין ולמנוע ממנו להתפוצץ, זה או שהמאבטח יורה (ואולי הורג בן אדם חף מפשע שלא שמע את הצעקות כי בידיוק היה לו את האוזניות של נגן MP3 באוזניים, ואגב ידו בתוך התיק כי הוא מחפש שיר ספציפי) או לא יורה (ומשלם על כך בחייו/בריאותו וחיי/בריאות האזרחים שמסביב, במקרה והחשוד באמת מחבל). ואת ההחלטה הנכונה המאבטח אמור לקבל תוך שניות בודדות.
כמובן שניתן לחשוב על כל מיני מכשירים מתחום המדע הבדיוני, מקורות מיקרוגל שיועמדו מסביב למקומות ציבוריים ויגרמו לפיצוץ המטען ברגע שהמחבל מתקרב - אבל משהו מציאותי אין.
הלוואי והיה לימישהופתרון פלא שהיה פותר את הבעיה של מתאבדים....
Colonel כתב:רפתן כתב:לגבי העתיד ?
אם מישהו ירצה להקשיב, היו הצעות.
אילן, יכול להיות שאף אחד עדיין לא הסביר לך אז אקח על עצמי את התפקיד
במדינה שלנו אף אחד לא רוצה להקשיב, לעומת זאת כולם רוצים להשמיע...
קולונל לא אחד אפס - שלש אפס
צודק !
בואנה תגיד לאן נעלמת?
(הלו מתנדב תראה קולונל חזר)
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
אין לי כל כוונה להיכנס לנהלים ולתו"ל, לרמת ההכשרה והאימון של השוטרים
גם אין לי כוונה להיכנס להכשרת המאבטחים והדרכתם בנושא מחבל מתאבד
מעבר לכל מה שנאמר על הבעייתיות שבזיהוי האם זה אזרח תמים [שכמו שנאמר לא שומע כי יש לו אוזניות באוזניים והוא משחק עם הדיסקמן / MP3 שלו הנמצא בתיק / כיס / פאוץ'...] ולבעייתיות של ירי מדוייק בזמן לחץ אמיתי שהאנדרנלין גועש לנו בדם, והלב פועם בחוזקה והידיים מזיעות והזיעה מהמצח גולשת לעיניים והנשימה כבדה וכל אלו גורמים לידיים לרעוד ולעלות ולרדת ... ועם כל זה אנו חייבים לכוון במדוייק לנקודה של מטרת ראש [או כתף היד המפעילה] וכל זה כשיש קהל של אזרחים מסביב החשוד כמחבל מתאבד וקיים חשש של פגיעה בחפים מפשע... וכל זה מבלי להזכיר את העובדה של על פי העדויות ידו של המחבל הייתה בתוך התיק וכפי הנראה אחזה במתג ההפעלה...
אז אם לא נזכיר את כל זה, אומר רק כי גם אם פגענו בראשו של המחבל והוא נהרג במקום, ישנה בעייה קטנה שבמידה של עווית שרירי היד האוחדת במתג, עלולה להפעיל את המתג ואז התוצאה היא פיצוץ של המטען, ואם המתג הוא מתג שחרור ולא מתג לחיצה / הזזה, ויד המחבל ההרוג משחררת אחיזתה ממתג השיחרור, גם אז התוצאה היא הפעלת המטען...
הבעייה היא מורכבת וסבוכה החל מזיהוי וכלה במה עושים ואיך עושים.
למרות שאני מדריך שנים בנושא המדובר עדיין אין לא לי ולא למבינים וטובים ממני, ולא יהיה פתרון של מטה קסם ותמיד יהיו הבעיות הנ"ל ותמיד תהיה סכנה של הפעלת מטען הנפץ גם במידה ופעלנו בדיוק לפי הנוהל והתו"ל וביצענו הכל "לפי הספר"
למרות שאני יודע איך ומה עושים, אני תקווה שלא אני ולא אתם נקלע למצב כזה...
סתם נקודה למחשבה.
גם אין לי כוונה להיכנס להכשרת המאבטחים והדרכתם בנושא מחבל מתאבד
מעבר לכל מה שנאמר על הבעייתיות שבזיהוי האם זה אזרח תמים [שכמו שנאמר לא שומע כי יש לו אוזניות באוזניים והוא משחק עם הדיסקמן / MP3 שלו הנמצא בתיק / כיס / פאוץ'...] ולבעייתיות של ירי מדוייק בזמן לחץ אמיתי שהאנדרנלין גועש לנו בדם, והלב פועם בחוזקה והידיים מזיעות והזיעה מהמצח גולשת לעיניים והנשימה כבדה וכל אלו גורמים לידיים לרעוד ולעלות ולרדת ... ועם כל זה אנו חייבים לכוון במדוייק לנקודה של מטרת ראש [או כתף היד המפעילה] וכל זה כשיש קהל של אזרחים מסביב החשוד כמחבל מתאבד וקיים חשש של פגיעה בחפים מפשע... וכל זה מבלי להזכיר את העובדה של על פי העדויות ידו של המחבל הייתה בתוך התיק וכפי הנראה אחזה במתג ההפעלה...
אז אם לא נזכיר את כל זה, אומר רק כי גם אם פגענו בראשו של המחבל והוא נהרג במקום, ישנה בעייה קטנה שבמידה של עווית שרירי היד האוחדת במתג, עלולה להפעיל את המתג ואז התוצאה היא פיצוץ של המטען, ואם המתג הוא מתג שחרור ולא מתג לחיצה / הזזה, ויד המחבל ההרוג משחררת אחיזתה ממתג השיחרור, גם אז התוצאה היא הפעלת המטען...
הבעייה היא מורכבת וסבוכה החל מזיהוי וכלה במה עושים ואיך עושים.
למרות שאני מדריך שנים בנושא המדובר עדיין אין לא לי ולא למבינים וטובים ממני, ולא יהיה פתרון של מטה קסם ותמיד יהיו הבעיות הנ"ל ותמיד תהיה סכנה של הפעלת מטען הנפץ גם במידה ופעלנו בדיוק לפי הנוהל והתו"ל וביצענו הכל "לפי הספר"
למרות שאני יודע איך ומה עושים, אני תקווה שלא אני ולא אתם נקלע למצב כזה...
סתם נקודה למחשבה.
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב

צל"ש או טר"ש
אם השוטרים היו יורים ובסוף היה מתברר שזה סתם חולה נפש הם היו מסתבכים וכמיטב המסורת במדינתנו אף אחד לא היה נותן להם גיבוי והם היו מסתבכים קשות עם כל ההשלכות.
כמובן שבמסגרת הפוליטיקלי קורקט היו מחמירים וממצים איתם את הדין ותאמינו לי שזה מה שהיה קורה.
לגבי האימונים לצערנו יש לנו משטרה ענייה מאוד.
הגיע הזמן שמישהו יתעורר וישים לב למה שקורה ויקצו משאבים אפילו ע"ח הצבא.
בלי ביטחון פנים (כולל מפני פשיעה) אין לנו צורך בעוד טנק או מטוס כשאין על מה לשמור.
הגיע הזמן להתעורר.
כמובן שבמסגרת הפוליטיקלי קורקט היו מחמירים וממצים איתם את הדין ותאמינו לי שזה מה שהיה קורה.
בלי ביטחון פנים (כולל מפני פשיעה) אין לנו צורך בעוד טנק או מטוס כשאין על מה לשמור.
הגיע הזמן להתעורר.
- סליקאי כסף

Re: צל"ש או טר"ש
susita כתב:אם השוטרים היו יורים ובסוף היה מתברר שזה סתם חולה נפש הם היו מסתבכים וכמיטב המסורת במדינתנו אף אחד לא היה נותן להם גיבוי והם היו מסתבכים קשות עם כל ההשלכות.
הגיע הזמן להתעורר.
אתמול בלהט הויכוח - הרשיתי לעצמי להסוע 7 ק"מ עד בסיס ההפעלה הקרוב ולבדוק את הנהלים !
חבריא שוטר ששגה בשיקול הדעת - מוגן !!!
כל עוד פעל לפי הנוהל.
אזרח - לא ! אזרח שיפעיל נשק אישתי יצטרך להסביר וייבחן במבחן התוצאה.
כל עוד חייל שוטר פעל במסגרת הנוהל ושגה ייתכן שיוחלט להעבירו מתפקידו אך לא יוגש נגדו כתב אישום. אלא מאי, כנראה שהכסת"ח מעל לכל.
לפי נוהל מחבל מתאבד הכתוב שגם אותו שבתי וקראתי אמש - היה לשוטרים החביבים את כל הצידוק שבעולם לבצע ירי לעבר הראש.(או כל איבר אחר שהיה גורר איתו פיצוץ) רק מה אני לא חושב שהם האמינו שהם מסוגלים לעשות את זה.
וזה לצערי מחזיר אותנו לתחקירים רבים :
החל מליל הגילשונים, והמשך דרך מס רב של ארועים - חלקם פורסם ורובם לא.
אני מציע לכולם לרוץ ולקרוא את הכתבה על מצבי מוכנות נפשית - (שהם חלק מהמוכנות לירי בנוסף לרמת קליעה ) הנמצאת בסליק. כל הזכויות שמורות.
לא צריך להמציא נשק חדש ולא צריך להמציא נוהל חדש.
שוטרי ישראל היוצאים לשטח צריכים להיות מיומנים בלוחמה = קרב מגע ותפעול נשק. (קרב מגע ראה מקרה מנחם גלבוע באריאל) כל השאר שיעשו כמו רופאים הלובשים חלוק בבית החולים. תגיעו למשרד לבשו מדים - יצאתם תהיו אזרחים. שוטר בשטח צריך במצבנו היום להיות לוחם או להעלם.
זו דעתי. כמו כן יש שומן במשטרה בכל עבודות העורף והמנהלה, ואם יהיה שם חיתוך בבשר החי ניתן יהיה לגייס לוחמים משוחררים ולהכשירם כשוטרים. (זה מחייב גם טיפול ברמת השכר)
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
וזו, למעשה, היתה הכוונה מאחורי פתיחת השירשור הזה - להאיר קצת את העובדה הבעייתית שהיום גם מי שאמור להיות אמון על השימוש בנשק - אינו מקבל את האימון הזה, שוטרים וחיילים (כולל לפני פעילות מבצעית) יורים פחות מדי ומאומנים פחות מדי.
בשיקול כספי - מעניין כמה יעלה סה"כ הטיפול בכל הנפגעים, הקיצבאות למשפחות ההרוגים, הטיפול ברמת המדינה (משאבי מד"א, בתי החולים, כיבוי ומשטרה), קיצבאות ושיקום הפצועים, פיצויי מס רכוש...
אני מודה שאין לי מספרים מדוייקים, אבל כתחושה בטן (ואצלי אין לזלזל בזה...) סביר לי שהמשאבים הכלכליים הללו היו יכולים להספיק להכשרת מאות שוטרים בירי מדוייק יותר, ושימוש טוב יותר בנשק שברשותם.
מה דעתכם?
בשיקול כספי - מעניין כמה יעלה סה"כ הטיפול בכל הנפגעים, הקיצבאות למשפחות ההרוגים, הטיפול ברמת המדינה (משאבי מד"א, בתי החולים, כיבוי ומשטרה), קיצבאות ושיקום הפצועים, פיצויי מס רכוש...
אני מודה שאין לי מספרים מדוייקים, אבל כתחושה בטן (ואצלי אין לזלזל בזה...) סביר לי שהמשאבים הכלכליים הללו היו יכולים להספיק להכשרת מאות שוטרים בירי מדוייק יותר, ושימוש טוב יותר בנשק שברשותם.
מה דעתכם?
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד