סימן לכדור בקנה - גלוק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
תודה
ארנולד תודה על התשובות.
אני מאמין שההסברים שלי לוקים באי אימוץ מושגים מקצועיים עד הסוף... ולכן אודה למי שענה עד עתה, ואבקש לראות את שאלתי ככזו שנענתה. לפחות עד שאלמד להשתמש במושגים הספציפיים לפורום נראה לי כי מוטב להמעיט בשאלות "תם".
עפר
אני מאמין שההסברים שלי לוקים באי אימוץ מושגים מקצועיים עד הסוף... ולכן אודה למי שענה עד עתה, ואבקש לראות את שאלתי ככזו שנענתה. לפחות עד שאלמד להשתמש במושגים הספציפיים לפורום נראה לי כי מוטב להמעיט בשאלות "תם".
עפר
- סליקאי ארד

Re: תודה
עפרז כתב:ארנולד תודה על התשובות.
עפר
ידידי, ברוך הבא.
נהפוך הוא.
שאל כמה שתחפוץ, נשתדל לסייע. לשם כך הוקם האתר, על מנת לחלוק ידע ולהרחיב את מעגל המשתמשים ה "נבונים" בנשק.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
לחיצת ההדק
לוחצים על ההדק.
אם נשמעת יריה אז הוא היה טעון.
סתם צחקתי.
אם נשמעת יריה אז הוא היה טעון.
סתם צחקתי.
- סליקאי כסף

סוסיתא יקר
מזל שהתחרטת והודעת שזה בצחוק ישר אחרי שורותיים
מזל שהתחרטת והודעת שזה בצחוק ישר אחרי שורותיים
חן.
cheni75@gmail.com
("If you have to shoot, Shoot. Don't talk")
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
ומעכשיו בעליו הגאה של P7M13
cheni75@gmail.com
("If you have to shoot, Shoot. Don't talk")
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
ומעכשיו בעליו הגאה של P7M13
אקדח תמיד תחשיב בטעון . מבחינתך הדק קדימה אקדח טעון .
בכל אקדח אני ממליץ ללכת בהכנס לא דרוך כלומר לא עם כדור בקנה וגם לא לדרוך ואז להכניס מחסנית כדי שהפטיש יהיה לאחור כדי שהדריכה תהיה יותר קלה. בגלוק גם ככה אין הבדל בדריכה כאשר הנשק היה דרוך כבר או לא . ובאקדחי עם פטיש הפטיש הוא אינדיקציה לראות ולדעת האם הנשק דרוך ולכן אם תדרוך אותו ואז תכניס מחסנית בוטלה האינדיקציה .
סיבה נוספת לא ללכת עם כדור בקנה היא שמי שלא רגיל ללכת כך במידה וירצה יותר נכון לומר יאלץ (מקווה שלא יקרה לכם) להשתמש בנשק במקרה של אירוע אז סביר להניח שהוא ידרוך את האקדח בכל מקרה זאת משום שככה הוא רגיל וכך הוא יאבד כדור שבאירוע זהו מצרך יקר .
בכל אקדח אני ממליץ ללכת בהכנס לא דרוך כלומר לא עם כדור בקנה וגם לא לדרוך ואז להכניס מחסנית כדי שהפטיש יהיה לאחור כדי שהדריכה תהיה יותר קלה. בגלוק גם ככה אין הבדל בדריכה כאשר הנשק היה דרוך כבר או לא . ובאקדחי עם פטיש הפטיש הוא אינדיקציה לראות ולדעת האם הנשק דרוך ולכן אם תדרוך אותו ואז תכניס מחסנית בוטלה האינדיקציה .
סיבה נוספת לא ללכת עם כדור בקנה היא שמי שלא רגיל ללכת כך במידה וירצה יותר נכון לומר יאלץ (מקווה שלא יקרה לכם) להשתמש בנשק במקרה של אירוע אז סביר להניח שהוא ידרוך את האקדח בכל מקרה זאת משום שככה הוא רגיל וכך הוא יאבד כדור שבאירוע זהו מצרך יקר .
מדריך ירי ולחימה
- סליקאי כסף

גארפילד1 כתב:בכל אקדח אני ממליץ ללכת בהכנס לא דרוך כלומר לא עם כדור בקנה .
לאחרונה עוברות בי מחשבות חטא לגבי שינוי פק"ל הנשיאה שלי ממצב של מחסנית בהכנס לנשיאה עם כדור בקנה באיזורים מסוימים בארץ.
רק היום בחדשות הבוקר של ערוץ 10 דובר על מכה של חטיפות רכבים באיזור של כביש מספר 5 וכביש הערבה ליד יריחו. כרגע מדובר במוניות ומשאיות, אבל אין שום סיבה שהתופעה הזו לא תתפשט לרכבים פרטיים. מדובר על אנשים חמושים שנגשים לרכב, לפעמים שולפים את הנהג החוצה, לפעמים חוטפים אותו לאיזה סיבוב.. במצבים כאלה פשוט אין זמן להתחיל להסתבך עם דריכה של נשק, וביחוד שאתה נמצא בעמדת נחיתות ובתוך רכב... חומר למחשבה...
א.
- תרמתי למען הסליק

רפתן כתב:עכשיו יקראו את מה שכתבתם אנשים לא מיומנים (חסרי ניצרה בין האוזניים) ומה אז...........
יש דברים שמוטב לשמור לפגישה של אנשים שאתה יודע שהם ברמה מסויימת ושם להתלבט.
לא כל שיקול מסכן חיים ובטחון שדה חייב להיות מופץ בתפוצת נאטו....
אילן,
אני מסכים איתך ב-100%.
אבל תתפלא שהמקום היחידי שבו אני יכול ל לדסקס/להתלבט על הדברים האלה עם אנשים מיומנים בעלי שיקול דעת ורמה, הוא כאן בפורום הזה...
ומכיוון שזה פורום פתוח לעיני כל אז גם זה במשורה.
א.
- תרמתי למען הסליק

אילן,
אתה באמת מאמין שמי שחסר ניצרה כפי שתיארת זקוק לי כדי להכניס רעיונות למוחו הקודח? לולא הדיונים כאן הוא היה מה? ... ביישן מכדי לדרוך את הנשק ??
אני יוצא מנקודת הנחה בסיסית (גם אם מופרכת לחלוטין) שמי שנושא נשק אמור להיות מיומן מחד, ואחראי מאידך. הדגשתי שלא הייתי נושא נשק דרוך לולא הוא DA, ולא הייתי עושה זאת אלא במצבים עם סבירות גבוהה לשימוש בנשק.
אני חושב שזה בסיסי.
אתה באמת מאמין שמי שחסר ניצרה כפי שתיארת זקוק לי כדי להכניס רעיונות למוחו הקודח? לולא הדיונים כאן הוא היה מה? ... ביישן מכדי לדרוך את הנשק ??
אני יוצא מנקודת הנחה בסיסית (גם אם מופרכת לחלוטין) שמי שנושא נשק אמור להיות מיומן מחד, ואחראי מאידך. הדגשתי שלא הייתי נושא נשק דרוך לולא הוא DA, ולא הייתי עושה זאת אלא במצבים עם סבירות גבוהה לשימוש בנשק.
אני חושב שזה בסיסי.
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
George Orwell
דורגל ידידי,
אלמנטרי - אצל שרלוק ועוזרו ווטסון בלבד...
במציאות (זו שעולה על כל דימיון) - חידוש הרשיון המתבצע אחת לשלוש שנים בתוספת ההמצאה הקלוקלת "החזקה בבית" מביאים למצב חמור של חוסר ידיעה, חוסר בטיחות ועוד הרבה. בקיצור, חוסר אחריות של המערכת - משרד הפנים. אדם המגיע למטווח לירי 50 כדור אחת ל 3 שנים, לא יכול לזכור את החומר המקצועי אלא אם עבר בחייו הכשרה בסיסית ארוכה וממצה, מה שלרוב האוכלוסיה אין. אנשים שהיו בחידוש רשיון ומגיעים לאחר מספר חודשים לאימון מיוזמתם - מבורכים. כל האחרים סתם פושעים בעידוד המדינה.
אם רוצים להוריד את כמות הנשק שבידי הציבור יש דרך אחרת - אפשר להעלות את דרישות הסף לקבלת הנשק - הכשרה בסיסית ממצה וארוכה הרבה יותר מהנדרש כיום (מינימום 20 שעות ומבחן חיצוני) וחידוש הרשיון בכל שנה ירי של 50 כדור לפחות ואימון גדול כל שלוש שנים עם כמות תחמושת גדולה יותר.
הגישה כיום - אי אפשר להטיל על הציבור דרישות שלא יוכל לעמוד בהן ...
גם את מבצע ה"חנינה" האחרון החביאו מתחת לשטיח ... פרסמו לצאת ידי חובה ברדיו והעלימו מייד ..
ככה אי אפשר לבנות חומה ולתחזק אותה..
עדיף שמרבית האוכלוסיה לא תתערב (תיזום או תנסה לסיים / לסכל) באירועי ירי, היא (וחלק מכוחות הביטחון שלנו) רק עלולים להחמיר מצב במקום להקפיא או לסיים..
נועם.
אלמנטרי - אצל שרלוק ועוזרו ווטסון בלבד...
במציאות (זו שעולה על כל דימיון) - חידוש הרשיון המתבצע אחת לשלוש שנים בתוספת ההמצאה הקלוקלת "החזקה בבית" מביאים למצב חמור של חוסר ידיעה, חוסר בטיחות ועוד הרבה. בקיצור, חוסר אחריות של המערכת - משרד הפנים. אדם המגיע למטווח לירי 50 כדור אחת ל 3 שנים, לא יכול לזכור את החומר המקצועי אלא אם עבר בחייו הכשרה בסיסית ארוכה וממצה, מה שלרוב האוכלוסיה אין. אנשים שהיו בחידוש רשיון ומגיעים לאחר מספר חודשים לאימון מיוזמתם - מבורכים. כל האחרים סתם פושעים בעידוד המדינה.
אם רוצים להוריד את כמות הנשק שבידי הציבור יש דרך אחרת - אפשר להעלות את דרישות הסף לקבלת הנשק - הכשרה בסיסית ממצה וארוכה הרבה יותר מהנדרש כיום (מינימום 20 שעות ומבחן חיצוני) וחידוש הרשיון בכל שנה ירי של 50 כדור לפחות ואימון גדול כל שלוש שנים עם כמות תחמושת גדולה יותר.
הגישה כיום - אי אפשר להטיל על הציבור דרישות שלא יוכל לעמוד בהן ...
גם את מבצע ה"חנינה" האחרון החביאו מתחת לשטיח ... פרסמו לצאת ידי חובה ברדיו והעלימו מייד ..
ככה אי אפשר לבנות חומה ולתחזק אותה..
עדיף שמרבית האוכלוסיה לא תתערב (תיזום או תנסה לסיים / לסכל) באירועי ירי, היא (וחלק מכוחות הביטחון שלנו) רק עלולים להחמיר מצב במקום להקפיא או לסיים..
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
דורגל!
יצאת TRIPOD !!!
אני לא יכול להסכים איתך יותר! כל אזרח שעבר סדרת בחינות ובדיקות לרבות בדיקת רופא בדיקת ר"פ, אימון במטווח וכו' חייב להיות אדם אחראי - אחרת ישנה רק מסקנה אחת - המערכת לא בדקה כראוי!
אין אפשרות אחרת להסתכל על הנושא. חד וחלק, מי שראוי לקבל רישוי נשק הוא אדם שעומד במשוואת ועדת כהן. בין השאר, משוואה זו כוללת כל אדם שמהווה נכס ולא נטל לציבור בנוסף לתבחינים.
נשמע פולמוסי? לאו דווקא. תבדקו את לשון משוואת ועדת כהן ותראו שאם מדובר בנכס לציבור לא צריך לעשות איזון בין האינטרסים כי נקודת המוצא הוא שמדובר בנכס לציבור!!
יצאת TRIPOD !!!
אני לא יכול להסכים איתך יותר! כל אזרח שעבר סדרת בחינות ובדיקות לרבות בדיקת רופא בדיקת ר"פ, אימון במטווח וכו' חייב להיות אדם אחראי - אחרת ישנה רק מסקנה אחת - המערכת לא בדקה כראוי!
אין אפשרות אחרת להסתכל על הנושא. חד וחלק, מי שראוי לקבל רישוי נשק הוא אדם שעומד במשוואת ועדת כהן. בין השאר, משוואה זו כוללת כל אדם שמהווה נכס ולא נטל לציבור בנוסף לתבחינים.
נשמע פולמוסי? לאו דווקא. תבדקו את לשון משוואת ועדת כהן ותראו שאם מדובר בנכס לציבור לא צריך לעשות איזון בין האינטרסים כי נקודת המוצא הוא שמדובר בנכס לציבור!!
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד