נרתיקים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

נרתיקים

על ידי אוריאל » 18 דצמבר 2005, 09:27

איזה סוגי נרתיקים יש באופן כללי. מה יעודו של כל אחד מהם, יתרונות וחסרונות ובאופן כללי מה מומלץ להגנה עצמית (אני גר בשומרון)? 8)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Webart » 18 דצמבר 2005, 09:31

הייתי מנסה למקד קצת יותר את השאלה.
מה ששאלת הוא בערך בסגנון: אילו כלי רכב בעלי ארבעה גלגלים קיימים ומה יעודם?
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי ליאור45 » 18 דצמבר 2005, 09:55

אני מפנה אותך לכתבה באנגלית שהשתתפתי בכתיבתה :
http://en.wikipedia.org/wiki/Holster

אתר אינטרנט המוקדש להשוואת נרתיקים (לרוב לא-ישראליים):
www.rigrate.com

חומרים מסכמים בעברית על נרתיקים קשה למצוא. בספר "האקדח" (כפי שמפורסם בימים אלו בפורום אזור הסחר החופשי) נותן הסבר מפורט אך לא לגמרי עדכני.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מיקוד

על ידי אוריאל » 18 דצמבר 2005, 09:59

הבנתי שיש נרתיקים פנימיים, חיצוניים ונרתיקי כתף בעיקר. שאלתי היא איזה סוג עדיף לצורך שליפה מהירה ושאר תכונות שהגנה עצמית דורשת?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: מיקוד

על ידי itamar » 18 דצמבר 2005, 10:07

אוריאל כתב:הבנתי שיש נרתיקים פנימיים, חיצוניים ונרתיקי כתף בעיקר. שאלתי היא איזה סוג עדיף לצורך שליפה מהירה ושאר תכונות שהגנה עצמית דורשת?

אתה צריך לצמצם את השאלה שלך עוד יותר.
הכל תלוי בסגנון הלבוש שלך ומידת ההסלקה שאתה רוצה.
אם אתה נוהג ללכת עם ז'קטים אז נרתיק חיצוני של פובוס או נרתיק כתף מתאים יספקו לך את מה שאתה צריך.
אם אתה הולך עם חולצות וצריך להסליק את הנשק, אז נרתיק פנימי יתן לך את המענה הטוב ביותר.

אם לא אכפת לך מהסלקה ואתה רוצה ללכת כמו קאובוי, אז לך עם נרתיק חיצוני...

בכל אחת מהצורות אתה צריך להתאמן הרבה הרבה הרבה כדי להגיע למיומנות.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 18 דצמבר 2005, 10:11

זה עניין של טעם אישי. לשליפה מהירה אני אישית מעדיף נרתיק חיצוני. לי אישית חשוב הנושא של הסלקה, כלומר האפשרות לשלול מבן אדם סביר את האפשרות לראות שאני נושא אקדח. לשם כך אני מעדיף נרתיק פנימי או נרתיק מפשעה בנשיאה בביגוד קל. זוהי הפשרה המרכזית לנרתיקים לשימוש אזרחי. לרוב נרתיקים חיצוניים יותר נוחים לנשיאה ממושכת.

נרתיקי כתף בארצנו אינם נפוצים מאוד - הם מצריכים ז'קט או חליפה לשם הסלקת האקדח ומחסניות נוספות.

קיימים נרתיקים גנריים שמתאימים לאקדחים רבים (בעיקר מבד) ונרתיקים ספציפיים יותר המתאימים בדיוק רב לסדרות של אקדחים (כגון נרתיקי פלסטיק, קיידקס ובמידה מסוימת גם עור).

בנשיאה גלויה קיים שיקול גם של אבטחת האקדח שרק מי שנושא אותו יוכל לשלוף אותו או למנוע חטיפתו. אבטחה כזו מתקבלת מקשיחות הנרתיק, חוזקו, קיום רצועות שצריך לפתוח או להסיט וחיבור שרוך או מיתר לאקדח.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הסלקה

על ידי אוריאל » 18 דצמבר 2005, 10:33

לשם מה להסליק את האקדח?
האם זה לא חלק מההתרעה, שיראו שיש לך נשק?
יש חברות או נרתיקים מסוימים שמומלצים ללבישה חיצונית?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 18 דצמבר 2005, 11:00

אוריאל,
1. אין סוף של יצרני נרתיקים חיצוניים שניתן להמליץ עליהם. מישראל בולטים: פרונטליין, מרעום דולפין ופובוס (סליחה אם שכחתי מישהו). כל חנות נשק שמכבדת את עצמה יכולה להציע מגוון בריא של נרתיקים חיצוניים.

2. המטרה של הסלקת אקדח:
א. להכריח פושעים לנחש מי חמוש ומי לא, על מנת להפוך פשיעה אלימה למסוכנת יותר (אני אישית מתייחס לטרור כאל סוג של פשיעה).
ב. לא להעליב או להפחיד אנשים שלא אוהבים כלי ירייה, מכל סיבה שהיא. כולל בפגישות עסקיות.
ג. לא להראות לאנשים איזה בית מכיל כלי ירייה.
ד. לא לעורר סקרנות של קטינים ובגירים שטרם למדו בטיחות בכלי ירייה.
ה. לספק אבטחה פסיבית לאקדח - יותר קשה לחטוף אקדח שלא ניתן לראותו.
ו. לבלבל את ידידנו Abdul Hamid.

כאשר אני בפעילות מבצעית במדי צבא ומשטרה ונושא אקדח באופן גלוי נכנס אלמנט של אבטחה הדדית והנשק החזק ביותר בעולם: מכשיר קשר.

ועכשיו דעתי על הרתעה ונשיאה גלויה:
נשיאת אקדח בצורה גלויה עשויה להרתיע עבריינים סוג ג'. היא אומרת לעבריינים סוג ב' איפה יש אקדח שאפשר לחטוף. והיא אומרת לעבריינים סוג א' במי צריך לירות ראשון.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אוריאל » 18 דצמבר 2005, 12:21

ארנולד, אני מסכים איתך לחלוטין כאשר מדובר בהסתובבות באזור המרכז. אך אזור מגורי בשומרון המציאות קצת שונה:
א. הפשיעה שואפת ל0 ולכן אין את ענין החלוקה לסוגי פושעים ומה מרמז להם הנשק.
ב. טרור ופח"ע הם לא ענין שקורה בקניון אחת לכמה זמן אלא מדובר בעשרות חשודים פוטנציאלים שעומדים לצידי הדרכים בהם אני נוסע או שנוסעים במכונית מלפני או מאחורי.
המתווה הוא לא התאבדות בד"כ כי אם ירי או בקת"בים- מה שאומר שלרוב מי ששולף ראשון נשאר חי או שלחילופין תגובה מהירה לירי עלולה למנוע פיגוע או לצמצם נזקים ולכן לדעתי יש באזורי חשיבות רבה יותר לפתרונות לשליפה וירי מהיר כמו כן הוכח כבר כמה פעמים שמחבלים נמנעו מלפגע במקומות בהם ראו נשק והעדיפו להמשיך לטרמפיאדה שבה עומדים קטינים אשר אינם נושאים נשק
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: הסלקה

על ידי הצעדן » 18 דצמבר 2005, 14:34

אוריאל כתב:לשם מה להסליק את האקדח?
האם זה לא חלק מההתרעה, שיראו שיש לך נשק?
יש חברות או נרתיקים מסוימים שמומלצים ללבישה חיצונית?

נשק לא מוסלק = אתה מטרה ראשונה.
נשק לא מוסלק = הנהג \שכן\הדביל שנתקל בך ברחוב שהתווכחת איתו יספר שאיימת עליו באקדח (ואחרת איך היה יודע?) ולך תוכיח שאין לך אחות.
נשק לא מוסלק = יכול להיחטף.
נשק מוסלק = היתרון שבהפתעה.
יורה לא מיומן (בנרתיק הסלקה \ גלוי \ כתף \ תחרותי) = שליפה איטית (או מהירה ופזיזה) ופגיעות לא טובות.
יורה מיומן (בנרתיק הסלקה \ גלוי \ כתף \ תחרותי) = שליפה מהירה ודיוק בירי.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי Cybrosh » 18 דצמבר 2005, 14:36

mid-ride, low ride, hi ride, Owb, Iwb, shoulder, duty, hip, tactical, ankle, shirt, underpants, chest, scabbard, paddle, speed, DOH, cross, crossdraw, vehicle, car, airborn, bed, vertical, horizonal, undercover, police, military, inside the pants, FBI ואני יכול להמשיך עוד קצת....

Belt, Cowboy, Pouch....

חלק מהתיאורים מתייחסים לאותם סוגי נרתיקים, אך פשוט מופיעים בשם אחר, או תצורה שונה.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yoavp » 18 דצמבר 2005, 17:14

אוריאל,
ישנם נרתיקים מוסלקים שניתן להגיעה איתם לשליפה מהירה ואני לא מדבר על נרתיקי מפשעה אלה נרתיק שנכנס בתוך המכנס כאשר האקדח יושב ללא הבטחה בנרתיק וניתן לשלוף במהירות.

במידה ואתה בנסיעה במקום מסוכן שים את האקדח בין רגלך או במקום נגיש אחר שתוכל להגיב איתו במהירות.

ואני מצתרף להמלצה שיש ללכת עם הכלי מוסלק מהסיבות שצויינו.
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן

ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 18 דצמבר 2005, 17:34

yoavp כתב:אוריאל,
במידה ואתה בנסיעה במקום מסוכן שים את האקדח בין רגלך או במקום נגיש אחר שתוכל להגיב איתו במהירות.

כאן אני חייב לצאת חוצץ!!

לעולם!!!! אבל לעולם!!!! לא נוסעים עם אקדח בין הרגליים. מסיבות הר"מ:

1. במקרה של צורך בבלימה/תמרון חריף - אין מה שיחזיק את האקדח במקום, הוא פשוט יעוף לאזור ה?????? ולך חפש אותו....
2. במקרה של צורך בפריקה מהירה מהרכב - יש סיכוי טוב שהאקדח ישאר על הכסא.
3. במקרה של צורך בהפעלת האקדח - יקח יותר זמן להגיע לאחיזה נכונה.

לנשיאה בזמן הנסיעה אני ממליץ החום על נרתיק כתף, או נרתיק cross-draw מיוחד (לדוגמה - כזה http://www.andrewsleather.com/carjackerx_c.jpg) (בארץ - יותר קל למצוא נרתיקי כתף טובים, מה-c-d).
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי yoavp » 18 דצמבר 2005, 17:43

ידידי SPY בנוגע לנרתיק שבתמונה אני מסכים שהוא הטוב ביותר לנסיעה אבל......לא תתחיל להחליף נרתיקים כל 5 דקות אם אתה באוטו או יוצא ממנו.

שנית אני שוקל 130 קילו אם אני יושב על האקדח או רגל אחת שלי יושבת על האקדח (50 קילו) שום כח בעולם לא יזיז את האקדח ממקומו.

שלישית כל פעולה במצב חירום דורשת תרגול אם אתה תתרגל שאתה תופס את האקדח נכון בשעת פריקה מהירה או כל תגובה אחרת אז זה יעבוד כמו חלום.

חלילה אני לא טוען שזו הדרך האידיאלית לכולם אבל לדוגמא:

אבי ז"ל היה לו מתקן מיוחד באוטו מאחורי הכיסא של ליד הנהג ששם הוא היה שם את האקדח בזמן נסיעה במקומות מסוכנים.

אני יכול למנות עוד שיטות ודוגמאות על נשיאת אקדח בנסיעה.
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן

ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 18 דצמבר 2005, 18:12

יואב פ.

תשמע מה ש-SPY אמר לך, הוא צודק ב-100%.
נשק שלא נמצא על הגוף שלך ישאר מאחור במידה ותצטרך לנטוש את הרכב מסיבה כלשהי ולא משנה כמה את שוקל.

א
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד