משבת הדק בגלוק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
נועם כתב:אביG19 כתב:(יש שני נושאים שבעקבותיהם עלולה להתפתח מלחמת עולם, אבל לא על נושא אשכול זה).אבי
נכון, כמו הויכחו האלמותי מי טוב יותר, הקלר או גלוק ..
נועם
פגעת ב-A
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
ככל הזכור לי...
יוסי מנשה נתן הנחיה למדריכי הירי כי ביטול כל מנגנון שכזה באקדח לא מאפשר ביצוע חידוש!!
(התייחסותו ניתנה לגבי העדר ניצרת נוקר במשפחת קולט ודומיהם...)
יוסי מנשה נתן הנחיה למדריכי הירי כי ביטול כל מנגנון שכזה באקדח לא מאפשר ביצוע חידוש!!
(התייחסותו ניתנה לגבי העדר ניצרת נוקר במשפחת קולט ודומיהם...)
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
donduck כתב:כל ביטול של מנגנון נצירה, אבטחה וכו' שיוצר ע"י היצרן יביא לפסילה של הכלי בזמן חידוש הרשיון שלו. זו ההנחיה של משרד הפנים.
אני חושב שלרוב המדריכים אין צל של מושג ירוק ומספיק ידע כדי לבצע את ההנחיה הזו בכל מגוון הכלים שמסתובבים בחוץ ולפיכך היא גם לא נאכפת הלכה למעשה. ראיתי כבר מספיק חידושי רשיונות, באף אחד מהם המדריכים לא פרקו את הנשק כדי להבין אם נוטרל מנגנון כזה או אחר, ואם היו מפרקים בלל לא בטוח שהיו מבינים....כדי לאכוף את התקנה הזו ביעילות צריך שהנשק יבדק על ידי נשק מומחה..אחרת זו עוד תקנה שהציבור לא יכול לעמוד בה......
א.
- תרמתי למען הסליק

יכול להיות שיש מדריכים שלא מכירים את כל כלי הנשק שמסתובבים בארץ, אבל אני בטוח שכל אחר ידע לזהות את נצרת ההדק של הגלוק, במיוחד אם היא איננה....
לעומת זאת, ספק אם הרבה מכירים את העובדה שלא כל ה HP35 יוצרו עם מנגנון המנטרל את האקדח עם הוצאת המחסנית ואיך מזהים את אלו שאמור להיות להם אבל העסק נוטרל.
אכיפה זו תמיד בעיה, ולא רק בנושא פסילתו של כלי יריה שאינו עומד בזטנדרטים.
לעומת זאת, ספק אם הרבה מכירים את העובדה שלא כל ה HP35 יוצרו עם מנגנון המנטרל את האקדח עם הוצאת המחסנית ואיך מזהים את אלו שאמור להיות להם אבל העסק נוטרל.
אכיפה זו תמיד בעיה, ולא רק בנושא פסילתו של כלי יריה שאינו עומד בזטנדרטים.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
- תרמתי למען הסליק

אני ממש "אוהב" את הקטע הזה של להיות יותר צדיק מהאפיפיור....
אני חושב שמאז שבראונינג המציא את ה-HP35 ב-1935, הדבר הראשון שעושה כל בעל אקדח שמכבד את עצמו זה לבטל את נצרת המחסנית המטופשת הזו... וככה אנשים חיים בשלום ולא קרה שום דבר עד עצם היום הזה, אז מה פתאום נזכרו?
ופה בכלל לא נכנסנו לאקדחים בקטגוריה OPEN שכל דמיון בינם לפלטפורמה המקורית שממנה יוצרו (לרוב 1911) מקרי ביותר מרוב כל השינויים שהם עברו... ולא מדובר על שינוי קטן פה ושם, מדובר על קדיחות בגוף, כירסומים בצינה כדי להוריד משקל ותוספות על תוספות של חלקי AFTERMARKET... מה בדיוק עם אלה? עכשיו כל בעל אקדח כזה צריך לבוא עם אישור שאין לו אחות?
באמת נראה לי שהחברה במשרד הפנים עד כדי כך משועממים שהם מחפשים לעצמם כל מיני דברים מתחת לאדמה...אז אם למישהו יש קשרים שם, תגידו להם שירדו לנו מהראש ושיש עוד הרבה פרוייקטים הרבה יותר חשובים מהשטות הזו..רוצים דוגמא? למה לא רשיון נשק פלסטי משולב תמונה??
א.
אני חושב שמאז שבראונינג המציא את ה-HP35 ב-1935, הדבר הראשון שעושה כל בעל אקדח שמכבד את עצמו זה לבטל את נצרת המחסנית המטופשת הזו... וככה אנשים חיים בשלום ולא קרה שום דבר עד עצם היום הזה, אז מה פתאום נזכרו?
ופה בכלל לא נכנסנו לאקדחים בקטגוריה OPEN שכל דמיון בינם לפלטפורמה המקורית שממנה יוצרו (לרוב 1911) מקרי ביותר מרוב כל השינויים שהם עברו... ולא מדובר על שינוי קטן פה ושם, מדובר על קדיחות בגוף, כירסומים בצינה כדי להוריד משקל ותוספות על תוספות של חלקי AFTERMARKET... מה בדיוק עם אלה? עכשיו כל בעל אקדח כזה צריך לבוא עם אישור שאין לו אחות?
באמת נראה לי שהחברה במשרד הפנים עד כדי כך משועממים שהם מחפשים לעצמם כל מיני דברים מתחת לאדמה...אז אם למישהו יש קשרים שם, תגידו להם שירדו לנו מהראש ושיש עוד הרבה פרוייקטים הרבה יותר חשובים מהשטות הזו..רוצים דוגמא? למה לא רשיון נשק פלסטי משולב תמונה??
א.
- תרמתי למען הסליק

מסכים עם קביעתך מהפיסקה הראשונה. לצערי, אנחנו לא קובעים. ההנחיות של המשרד חלות כמו שהן על כל המדריכים מי שלא מבצע, האחרויות עליו.
עכשיו אנו מגיעים לאקדחי הOPEN של ירי מעשי, נושא קרוב לליבי...
שום דבר ממש שציינת ואכן נעשה אינו פוגע במנגנון בטיחות זה או אחר של הכלי. הדבר גם מנוגד לחוקי הירי המעשי.
כיום, רוב השינוים והשיפורים מתבצעים ע"י היצרנים עצמם. הפלטפורמות היום מדוייקות מידי מכדי שאיזה "PART SWITCHER מצוייד בסט פצירות, כרסומת ביתית ומוכשר ככל שיהיה יתחיל לבצע בהן את זממו. אפילו המשבת פעיל.
לגבי הרשיון עם תמונה, רעיון שהמשרד אכן מתכוון לאמץ, מייד אחרי שיצמצם את מספר הרשיונות כדי להכניס את כל בסיס הנתונים על דיסקט 1.44.......
עכשיו אנו מגיעים לאקדחי הOPEN של ירי מעשי, נושא קרוב לליבי...
שום דבר ממש שציינת ואכן נעשה אינו פוגע במנגנון בטיחות זה או אחר של הכלי. הדבר גם מנוגד לחוקי הירי המעשי.
כיום, רוב השינוים והשיפורים מתבצעים ע"י היצרנים עצמם. הפלטפורמות היום מדוייקות מידי מכדי שאיזה "PART SWITCHER מצוייד בסט פצירות, כרסומת ביתית ומוכשר ככל שיהיה יתחיל לבצע בהן את זממו. אפילו המשבת פעיל.
לגבי הרשיון עם תמונה, רעיון שהמשרד אכן מתכוון לאמץ, מייד אחרי שיצמצם את מספר הרשיונות כדי להכניס את כל בסיס הנתונים על דיסקט 1.44.......
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
פעם, ענף הקליעה ואפילו ברובה אויר היה מקובל ונפוץ, אין לי מושג איך זה קרה. יש מישהו שאמון על הכנת הדור הבא של הקלעים? יש פרויקטים בבתי ספר?
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד