סמכויות שוטרים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
דורגל,
התשובה העקרונית היא - כן, אתה רשאי לחפש ברכבו ועל גופו של החשוד, במידה ויש לך יסוד סביר להניח כי יש חשד לעבירה / סמים.
אם החשד הוא לסמים, אתה לא חייב את רשותו של בעל הרכב / הנהג לחיפוש.
אם החשד אינו על סמים, כדאי ורצוי לבקש את רשותו.
אם מה שמוגדר ככלי פריצה נראים בגלוי ללא צורך בחיפוש, אתה רשאי לחפש, אך רצוי לבקש רשותו של החשוד, למרות שאינה מתבקשת לפי חוק [כסת"ח...]
לגבי כל שאר הפרטים, נהלים, חוקים - רצוי שתתעדכן ביחידה בה אתה מתנדב.
מעבר לכך, כמו שאמרו קודמי - בתבונה וזהירות ואל תשכח למלא דוח כנדרש [ולשמור העתק אם אתה חושב שרצוי... (שוב כסת"ח)]
איתמר,
אם תשים לב לניסוח הכתוב בחוק, תראה כי אם אין לאדם הסבר סביר...
אני משער כי לקבלן בניין ו/או כל איש מקצוע אחר המשתמש בכלי עבודה, מטבע הדברים יש הסבר מניח.
שוטרים לא "מחפשים" במי להיכנס ואת מי להכניס... יש להם מספיק עבודה גם בלי שטויות.
עם עומסי העבודה וכמות הקריאות שישנן, אין אף שוטר שסתם יתעמר באזרח כי בא לו / משעמם לו...
ואסיים באמרה הידועה [שבה אני משתמש גם בעת עבודה מול אזרח המקבל שרות מהמשטרה וגם מול אותם גורמים שליליים הגורמים לאזרח הרגיל להזדקק לשרותי המשטרה...]
אנחנו כאן בשביל לתת שרות
התשובה העקרונית היא - כן, אתה רשאי לחפש ברכבו ועל גופו של החשוד, במידה ויש לך יסוד סביר להניח כי יש חשד לעבירה / סמים.
אם החשד הוא לסמים, אתה לא חייב את רשותו של בעל הרכב / הנהג לחיפוש.
אם החשד אינו על סמים, כדאי ורצוי לבקש את רשותו.
אם מה שמוגדר ככלי פריצה נראים בגלוי ללא צורך בחיפוש, אתה רשאי לחפש, אך רצוי לבקש רשותו של החשוד, למרות שאינה מתבקשת לפי חוק [כסת"ח...]
לגבי כל שאר הפרטים, נהלים, חוקים - רצוי שתתעדכן ביחידה בה אתה מתנדב.
מעבר לכך, כמו שאמרו קודמי - בתבונה וזהירות ואל תשכח למלא דוח כנדרש [ולשמור העתק אם אתה חושב שרצוי... (שוב כסת"ח)]
איתמר,
אני משער כי לקבלן בניין ו/או כל איש מקצוע אחר המשתמש בכלי עבודה, מטבע הדברים יש הסבר מניח.
שוטרים לא "מחפשים" במי להיכנס ואת מי להכניס... יש להם מספיק עבודה גם בלי שטויות.
עם עומסי העבודה וכמות הקריאות שישנן, אין אף שוטר שסתם יתעמר באזרח כי בא לו / משעמם לו...
ואסיים באמרה הידועה [שבה אני משתמש גם בעת עבודה מול אזרח המקבל שרות מהמשטרה וגם מול אותם גורמים שליליים הגורמים לאזרח הרגיל להזדקק לשרותי המשטרה...]
אנחנו כאן בשביל לתת שרות
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב

סמכויות שוטר/מתנדב בתפקיד.
שוטר יכול לעצור רכב /אדם למטרת בדיקה וביצוע חיפוש על גופו ובכליו, הבסיס החוקי לביצוע פעולה זו הוא מכוח התקנות לשע"ח 1948 שמתירות לשוטר לבצע חיפוש על אדם או ברכב למטרה של ביטחון המדינה (אם הוא מצא סמים/כלי פריצה, הוא לא יתעלם)
הגדרת עיכוב- הגבלת חופש התנועה של אדם (20 דקות בשטח,3 שעות בתחנת משטרה הארכה של 3 שעות נוספות (6 שעות) תינתן אך ורק ע"י הקצין הממונה, לאחר מכן החשוד רשאי ללכת לדרכו)
מעצר - שלילת חופש התנועה של אדם (לא מוגבל בזמן או במקום)
עיכוב אזרחי- הגבלת חופש התנועה של אדם ע"י אזרח עד להגעת המשטרה מוגבל ל 3 שעות בלבד.
כיום עד כמה שזכור לי בכדי ששוטר יבצע חיפוש ברכב הוא מחויב לבקש את רשות בעל הרכב (כמובן אם הדבר לא נחוץ לאותו הרגע כגון: תפיסת מוצגים, ניסיון לשיבוש מהלכי חקירה, )
אם המעוכב מסרב לחיפוש (כמובן שמאותו הרגע הוא מעלה את רמת החשד של השוטר בהרבה) יכול השוטר לעכב את החשוד לתחנה/להזמין את הקצין הממונה ואז לבצע את החיפוש.
כמובן שמיותר לציין שחיפוש ברכב יתבצע בנוככות הנהג (שלו האחריות על כל מה שנעשה ברכב, גם אם הוא אינו בעל הרכב.) וכדאי שיהיה עוד אדם איתכם שיצפה מהצד (גם כעד וגם כאבטחה למקרה ש....)
משמרת נעימה
נ.ב
האם יש כאן חברים שמתנדבים בנקודת רעננה?
הגדרת עיכוב- הגבלת חופש התנועה של אדם (20 דקות בשטח,3 שעות בתחנת משטרה הארכה של 3 שעות נוספות (6 שעות) תינתן אך ורק ע"י הקצין הממונה, לאחר מכן החשוד רשאי ללכת לדרכו)
מעצר - שלילת חופש התנועה של אדם (לא מוגבל בזמן או במקום)
עיכוב אזרחי- הגבלת חופש התנועה של אדם ע"י אזרח עד להגעת המשטרה מוגבל ל 3 שעות בלבד.
כיום עד כמה שזכור לי בכדי ששוטר יבצע חיפוש ברכב הוא מחויב לבקש את רשות בעל הרכב (כמובן אם הדבר לא נחוץ לאותו הרגע כגון: תפיסת מוצגים, ניסיון לשיבוש מהלכי חקירה, )
אם המעוכב מסרב לחיפוש (כמובן שמאותו הרגע הוא מעלה את רמת החשד של השוטר בהרבה) יכול השוטר לעכב את החשוד לתחנה/להזמין את הקצין הממונה ואז לבצע את החיפוש.
כמובן שמיותר לציין שחיפוש ברכב יתבצע בנוככות הנהג (שלו האחריות על כל מה שנעשה ברכב, גם אם הוא אינו בעל הרכב.) וכדאי שיהיה עוד אדם איתכם שיצפה מהצד (גם כעד וגם כאבטחה למקרה ש....)
משמרת נעימה
נ.ב
האם יש כאן חברים שמתנדבים בנקודת רעננה?
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
ACSman כתב:איתמר,
ACS,
המונח שמלחיץ אותי הכי הרבה הוא "אין לאדם הסבר סביר..." כל עורך דין מתחיל יוכל להסביר לך שמתחת למונח המעורפל במכוון הנ"ל מסתתר עולם ומלואו. הסבר סביר...? מה שלך נראה הסבר סביר והגיוני , יראה בלתי סביר לחלוטין לשוטר ולבית המשפט - ואני יכול להביא לך עשרות דוגמאות כאלה....
מה שאני מנסה להגיד שלאט לאט אנחנו זוחלים לכיוון של חקיקה שבה "אתה אשם -- עכשיו לך תוכיח לי שאתה זכאי, ונטל ההוכחה הוא עליך" במקום שאתה נחשב זכאי כל עוד לא הוכח אחרת - ונטל ההוכחה הוא על התביעה.
א.
- תרמתי למען הסליק

למה הדבר דומה,,,,
נעצר אדם החשוד בניסיון לביצוע אונס אכזרי !
טענת המשטרה היתה כי נמצא כי הוא היה מצוייד ב"כלי אונס" בנסיבות מחשידות,,,
לא עזרו טענותיו כי לא הצליח להשאיר את "הכלי המיועד לעברה" בבית,,,,
טענת המשטרה היתה כי נמצא כי הוא היה מצוייד ב"כלי אונס" בנסיבות מחשידות,,,
לא עזרו טענותיו כי לא הצליח להשאיר את "הכלי המיועד לעברה" בבית,,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
איתמר,
מבחן הסבירות משמש בבתי המשפט כחלק קבוע משיקולי מערכת המשפט, וזה אם כבר יגיע אדם לבית המשפט, היות ובמכלול השיקולים לתביעה נמצא מבחן הסבירות במצבים בהם הוא רלוונטי.
אבל היות ואני אישית לא בדיוק מאמין גדול במערכת המשפט שלנו על התביעה, הפרקליטות ובתי המשפט... לצערי הכל יכול להיות...
מצד שני אני בשמחה אדאג לך לאישור הנדרש להתלוות למשמרת סיור שגרתית שתוכל לעמוד באופן אישי על המצב לאשורו ולראות אישית את תפקוד המשטרה ביום יום ואם תרשה לי, אהיה איתך באותה ניידת, כך שאם יהיו לך שאלות תוכל לקבל תשובה במקום.
מבחן הסבירות משמש בבתי המשפט כחלק קבוע משיקולי מערכת המשפט, וזה אם כבר יגיע אדם לבית המשפט, היות ובמכלול השיקולים לתביעה נמצא מבחן הסבירות במצבים בהם הוא רלוונטי.
אבל היות ואני אישית לא בדיוק מאמין גדול במערכת המשפט שלנו על התביעה, הפרקליטות ובתי המשפט... לצערי הכל יכול להיות...
מצד שני אני בשמחה אדאג לך לאישור הנדרש להתלוות למשמרת סיור שגרתית שתוכל לעמוד באופן אישי על המצב לאשורו ולראות אישית את תפקוד המשטרה ביום יום ואם תרשה לי, אהיה איתך באותה ניידת, כך שאם יהיו לך שאלות תוכל לקבל תשובה במקום.
אני חבר גאה באתר הסליק
- סליקאי זהב

סתם טיפ קטן..
החוק בישראל כולללא רק חוק אלא גם תקנות ובפסיקה ובדרך כלל פרשנות חקיקתית מיועדת לתלמידי תואר שני במשפטים...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
בכל מקרה.....
בכל מקרה תזכור משפט אחד.......
"לא משנה מה עשית..... משנה מה כתבת........"
בסופו של יום כשתצטרך לתת הסברים תוכל להסתמך רק על הדוחות שכתבת.....לא בריא להסתמך על הזיכרון.
ואני חוזר על עצה שקיבלת קודם ששווה זהב........
"תשמור לך העתקים של הניירת הנ"ל..."
מניסיון!
"לא משנה מה עשית..... משנה מה כתבת........"
בסופו של יום כשתצטרך לתת הסברים תוכל להסתמך רק על הדוחות שכתבת.....לא בריא להסתמך על הזיכרון.
ואני חוזר על עצה שקיבלת קודם ששווה זהב........
"תשמור לך העתקים של הניירת הנ"ל..."
מניסיון!
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
ACSman כתב:איתמר,
אני חס וחלילה לא טוען שכל השוטרים נבלות ושמערכת המשפט מושחתת עד היסוד, אבל מצד שני אני שומע על הרבה מקרים שגורמים לי לתהות...
1. קח לדוגמא את אותו בחור מהתוכנית "רשיון לגנוב" שקיבל מאסר על כך שהוא תפס את הגנבים שהיו גונבים לו את העדר פעם אחר פעם וצבע אותם בירוק, אחרי שלפני כן הוא כבר תפס אותם פעם והביא אותם למשטרה (בשני המקרים נפתח נגדו תיק פלילי).
2. קח לדוגמא לפני שבועיים את המקרה שהובא בערוץ 10. בחור התערב כדי להפריד בתיגרה שבה בריונים היכו איזה אשה זקנה. הוא מצא את עצמו עם תיק פלילי והרשעה של שנה על תנאי בכלא!!! (האישום בוטל אחרי שהוא הגיש ערעור ולקח 3 שנים של טירטורים)
3. קח לדוגמא חבר שלי. עבד איתי שנים באותה החברה (היי טק). הוא גר באריאל ונתן לתומו טרמפ לבחור צעיר שנראה כמוני וכמוך. בבדיקה במחסום התברר שאותו אחד הוא שב"ח, חבר שלי קיבל 10 ימים בכלא ו-10,000 שח קנס...איך הוא יכול היה לדעת שהבחור שב"ח?? וזו בדיוק דוגמא מצויינת למבחן הסבירות שעליו אני דיברתי קודם...אם אני הייתי השוטר במחסום, אז לא הייתי פותח תיק נגד אותו הבחור כי זה היה ברור מעבר לכל ספק שאין לו שמץ של מושג את מי הוא מסיע.
א.
- תרמתי למען הסליק

מקרה שהיה לפני כחצי שנה בחיפה [לא נכחתי, ע'פ דיווחים] שני נערים מתודלקים קלות נתפסו מנסים להיכנס/לצאת לדירה דרך המרפסת. במעצר ניסו לספר שזה בית סבתם ושהסימנים הכחולים עליה נובעים מכך שנפלה במדרגות ולא משוד...
רק לאחר שהיה של כיומיים במעצר [אם אני זוכר נכון] הסיפור המוזר התברר כאמת... יש שיגידו שזו לא הפפעם הראשונה שקצין אלמ'ב זה טועה ויש שיגידו שזו טעות סבירה... לא קלים הם חיי השוטר. מקרה נוסף, חשוד ברצח הומלס הודה במעשה, שיחזר את הפשע וזוכה! ראיינו אצ הסנ'צ שהיה אחראי על החקירה שאמר שתמיד הרגיש שהוא חף מפשע... מה זה אומר? לא יודע! רק שאלו משוואות סבוכות עם משתנים כגון כח שיטור ללא תקנים, קצינים עם אג'נדה של קידום, לחץ עצום ל'פצח' תיקים, גאות עצומה בפשע אלים שהוכחה בעולם כקשורה קשר הדוק לצמצום רישוי נשק וביקורת קפדנית כנגד כל מי שמעז להעיז... כל זאת בנוסף לניצול ציני של המשטרה בנושא הליכי גירושין ובמסגרת מהלכים אחרים של בעלי עניין [נמנעתי לחלוטין מהתחום הפוליטי שכן הסליק אינו מקום לפוליטיקה אלא רק דעות מקצועיות ופרטיות בתחום החברה החמושה והמנומסת]
"סימנים כחולים" לא מופיעים מיידית לאחר החבלה. לוקח כ 48 שעות ע"מ שהם יראו לעיין. כל חוקר מז"פ שיודע מושגי יסוד יכול היה לאשר את זה.
כנ"ל גם במקרה של ההודאה ברצח ושיחזורו. זה לכשעצמו אינו מספיק להרשאה, שכן צריך "דבר מה" נוסף או ראיה פיזית הקושרת את החשוד לארוע.
כנ"ל גם במקרה של ההודאה ברצח ושיחזורו. זה לכשעצמו אינו מספיק להרשאה, שכן צריך "דבר מה" נוסף או ראיה פיזית הקושרת את החשוד לארוע.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
מבחן האדם הסביר
חברים לאור העובדה שיש מספר חברים שמדברים על מבחן האדם הסביר (שקיים אגב לגבי כל דבר, מבחן השוטר הסביר, מבחן הנהג הסביר וכו' שהמבחן עצמו מתחלק ל2 אובייקטיבי וסובייקטיבי...)
ביקשתי מחבר שלאמא שלו יש המון שנים משרד עו"ד והוא עצמו סטודנט למשפטים להכין לי מאמר מופשט (בשפתנו אנו) מהו בעצם "מבחן האדם הסביר"....
בקרוב יועולה על האתר...
ביקשתי מחבר שלאמא שלו יש המון שנים משרד עו"ד והוא עצמו סטודנט למשפטים להכין לי מאמר מופשט (בשפתנו אנו) מהו בעצם "מבחן האדם הסביר"....
בקרוב יועולה על האתר...
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
עדן23, תעשה לנו טובה ואל תביא את ההסבר ל"מבחן האדם הסביר"
דניאל יסביר טוב ממני אבל גדולי המשפטנים בארץ ובעולם שוללים מכל וכל מבחן זה...
אין אדם סביר, הפרמטרים והמשתנים רבים כל כך עד כי לא ניתן לאמץ אמת מידה מקובלת אחת.
מספיק לראות פסקי דין שונים למקרים דומים מאד כדי להבין שגם השופטים אינם מיצגים קבוצה הומוגנית של "השופט הסביר".
הנושא הוא מבחינת תפוח אדמה לוהט..... ויהיה פה ויכוח של המון עמודים שבסופו....... כלום.
אולי.... אולי נסכים שלא להסכים....

דניאל יסביר טוב ממני אבל גדולי המשפטנים בארץ ובעולם שוללים מכל וכל מבחן זה...
אין אדם סביר, הפרמטרים והמשתנים רבים כל כך עד כי לא ניתן לאמץ אמת מידה מקובלת אחת.
מספיק לראות פסקי דין שונים למקרים דומים מאד כדי להבין שגם השופטים אינם מיצגים קבוצה הומוגנית של "השופט הסביר".
הנושא הוא מבחינת תפוח אדמה לוהט..... ויהיה פה ויכוח של המון עמודים שבסופו....... כלום.
אולי.... אולי נסכים שלא להסכים....
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
הגדרת "האדם הסביר" עמומה מלכתחילה שכן היא אמורה להגדיר אין ספור מקרים משתנים. אמת, העמימות מקשה על הידיעה מראש של "מה יחליט ביהמ"ש" מאידך, היא מאפשרת שיקול דעת של השופטים להחליט במקרים שאותם לא צפה המחוקק.
הקיצור, כמו בכל דבר בחיים, הטוב בא עם הרע. בואו נסכם שזה לא ממש משנה ...?!
הקיצור, כמו בכל דבר בחיים, הטוב בא עם הרע. בואו נסכם שזה לא ממש משנה ...?!
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
George Orwell
לא רק 20 דקות
בעיקרון ההגבלה של ה 20 דקות מספיקה לרוב המקרים כך שאין בעיה.
אם זה מעל לכך גם אין בעיה פשוט צריך למלא דו"ח מתאים כדי שהכל יתועד.
בעיקרון יוצאים מנקודת הנחה שברוב המיקרים לא יעכבו אותך סתם ובטח שלא מעל ל 20 דקות.
בעיקרון כדי לעכב אדם צריך שוטר יסוד סביר להניח שישנה עבירה כלשהיא והכוונה לכל עבירה (גם אי נשיאת רשינות נחשבת לעבירה)
אם זה מעל לכך גם אין בעיה פשוט צריך למלא דו"ח מתאים כדי שהכל יתועד.
בעיקרון יוצאים מנקודת הנחה שברוב המיקרים לא יעכבו אותך סתם ובטח שלא מעל ל 20 דקות.
בעיקרון כדי לעכב אדם צריך שוטר יסוד סביר להניח שישנה עבירה כלשהיא והכוונה לכל עבירה (גם אי נשיאת רשינות נחשבת לעבירה)
- סליקאי כסף

לצערי כמדריכי ירי אנו נאלץ להשיב על שאלות חניכים של 'סביר' בתחום פתיחה באש. זוהי, לדעתי, אחת הסוגיות ש ISIA תתמודד איתן...
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד