סמכויות שוטרים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
donduck כתב:כנ"ל גם במקרה של ההודאה ברצח ושיחזורו. זה לכשעצמו אינו מספיק להרשאה, שכן צריך "דבר מה" נוסף או ראיה פיזית הקושרת את החשוד לארוע.
ידידי....
לפי חוקי מדינת ישראל שעוד נשענים על תקנות וחוקים מנדטוריים, אין ראיה יותר חזקה מאשר ההודאה של האדם עצמו. שכן החוק (אני חושב שמימי המנדט) מניח שההודאה ניתנת מתוך רצונו החופשי של האדם וללא כפיה, ושום אדם שפוי בדעתו לא ילך ויודה מרצונו בפשע שהוא לא עשה. זאת אומרת שאתה יכול לבוא לתחנת המשטרה, ולהודות באיזה פשע שלא עשית, ואתה תישפט, ותורשע לפי הודאתך.
בגלל זה המשטרה שלנו מעדיפה ללכת וללחוץ על חשוד ולסחוט מפיו הודאה - גם באמצעים לא כל כך כשרים, וגם אם הוא לא כל כך אשם, כי זה הרבה יותר זול ופשוט לעשות את זה מאשר לנהל חקירה אמיתית ולהכין תשתית ראיתית מוצקה שבעזרתה אפשר להרשיע גם ללא שיתוף הפעולה של החשוד.
וזו גם הסיבה לאינפלציה בעסקאות הטיעון והעונשים המגוכחים שאנחנו רואים על עברות חמורות. ברגע שהחשוד קצת "קשה לפיצוח" או התיק מסובך, התביעה מעדיפה "לסגור דיל" מהיר וזריז ולהשיג הרשעה גם במחיר זול, מאשר לנהל משפט ממושך שבסופו אולי אותו אחד עוד יצא זכאי.
א.
- תרמתי למען הסליק

לדעתי האישית, האשכול מתחיל לצאת מפרופורציות....
בואו נדון בגוף העניין ולא בפרשנויות שונות מסביב.
האם שוטר יכול לעצור רכב בדיקה אפילו אם לא בוצעה עברה ?
כן.
כל אזרח חייב על פי חוקי המדינה לשאת ת.ז ורשיונות רכב והשוטר עוצר את הרכב לבדיקת רשיונות.
בחיפוש על סמים, אם יש חשד לסמים או סמח"ים לסמים, או שהנהג ו/או בעל הרכב הינו בדוקאי, אזי מתקיים הנ"ל.
בנוסף, סעיף חזק מאוד הוא סעיף 2 של החוק ביטחון המדינה, ואזי ניתן להשתמש בו אם יש סמחים מתאימים.
אני מכיר הרבה חברים בפורום הנ"ל שהם אנשי כוחות הביטחון בעבר או בהוהה, בנוסף, אחוז לא מבוטל של מתנדבים ביחידות כאלו או אחרות של המשטרה ומשרדי הביטחון השונים, כולנו רואים ושומעים דברים, ויש הרבה מצבים שאין שם שחור ולבן. יש המון אפור, ומנתבים את הארוע למקומות שנוחים לנו על פי החוק לבצע את התפקיד בצורה הכי טובה שאפשר.
אבל, אני לא אומר שכולם מושלמים, כולם טהורים וחסודים, ישנם כאלו שמשתמשים בסמכות שניתנת להם בצורה לא ראוייה, וכאלה אנשים יש להוקיע, אבל לא להסיק ממקרים בודדים על כל האוכלוסייה ...
ובאמת, האשכול מתחיל לדעתי לחרוג מגבולות הדיון הלגיטימי ומתחיל לעבור להשמצות, וזאת לא הבמה.
בואו נדון בגוף העניין ולא בפרשנויות שונות מסביב.
האם שוטר יכול לעצור רכב בדיקה אפילו אם לא בוצעה עברה ?
כן.
כל אזרח חייב על פי חוקי המדינה לשאת ת.ז ורשיונות רכב והשוטר עוצר את הרכב לבדיקת רשיונות.
בחיפוש על סמים, אם יש חשד לסמים או סמח"ים לסמים, או שהנהג ו/או בעל הרכב הינו בדוקאי, אזי מתקיים הנ"ל.
בנוסף, סעיף חזק מאוד הוא סעיף 2 של החוק ביטחון המדינה, ואזי ניתן להשתמש בו אם יש סמחים מתאימים.
אני מכיר הרבה חברים בפורום הנ"ל שהם אנשי כוחות הביטחון בעבר או בהוהה, בנוסף, אחוז לא מבוטל של מתנדבים ביחידות כאלו או אחרות של המשטרה ומשרדי הביטחון השונים, כולנו רואים ושומעים דברים, ויש הרבה מצבים שאין שם שחור ולבן. יש המון אפור, ומנתבים את הארוע למקומות שנוחים לנו על פי החוק לבצע את התפקיד בצורה הכי טובה שאפשר.
אבל, אני לא אומר שכולם מושלמים, כולם טהורים וחסודים, ישנם כאלו שמשתמשים בסמכות שניתנת להם בצורה לא ראוייה, וכאלה אנשים יש להוקיע, אבל לא להסיק ממקרים בודדים על כל האוכלוסייה ...
ובאמת, האשכול מתחיל לדעתי לחרוג מגבולות הדיון הלגיטימי ומתחיל לעבור להשמצות, וזאת לא הבמה.
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
ממילא האשכול הזה משתולל לו חופשי, אז אנצל את הבמה לבדיקה משלי.
למיטב ידיעתי רשיון נהיגה מקביל לת.ז., האם הדבר נכון גם לגבי שוטר שעיכב אותי לבדיקה או לכל משרד ממשלתי בו אני מתבקש להזדהות?
pilot כתב:כל אזרח חייב על פי חוקי המדינה לשאת ת.ז ורשיונות רכב והשוטר עוצר את הרכב לבדיקת רשיונות.
למיטב ידיעתי רשיון נהיגה מקביל לת.ז., האם הדבר נכון גם לגבי שוטר שעיכב אותי לבדיקה או לכל משרד ממשלתי בו אני מתבקש להזדהות?
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
אמרתי רשיונות רכב, ולא רשיון נהיגה שכמובן מקביל מבחינת השוטר לת.ז. כי יש עליו תמונה ות.ז. והוא מונפק על ידי הרשויות (ובנוסף, יש לשוטר את היכולת לאמת על פי התעודות הנ"ל את זהות הנוהג והרכב).
בכל כניסה למקום ציבורי, החוק מאפשר (לפחות עד כמה שאני יודע) את החיפוש בכליו של הנכנס, וזה למעשה התנאי לכניסה לאותו מקום.
אם אתה שואל אותי אישית, דינו של המאבטח אינו כדין מתנדב/שוטר ולעניות דעתי, סמכותו מוגבלת ל 3 מטר ממקום מושבו וגם סמכות זו מוטלת בספק !!!
שכחתי:
הסמכות לעכב הינה עד ל 3 שעות, כאשר השוטר פתור מכתיבת דו"ח עיקוב עד ל 20 דקות ולא חייב לתת הסבר למעוקב !!!
בכל כניסה למקום ציבורי, החוק מאפשר (לפחות עד כמה שאני יודע) את החיפוש בכליו של הנכנס, וזה למעשה התנאי לכניסה לאותו מקום.
אם אתה שואל אותי אישית, דינו של המאבטח אינו כדין מתנדב/שוטר ולעניות דעתי, סמכותו מוגבלת ל 3 מטר ממקום מושבו וגם סמכות זו מוטלת בספק !!!
שכחתי:
הסמכות לעכב הינה עד ל 3 שעות, כאשר השוטר פתור מכתיבת דו"ח עיקוב עד ל 20 דקות ולא חייב לתת הסבר למעוקב !!!
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
Weby
כיום זיהוי תקף של אזרח הוא באמצעות ת.ז., רשיון נהיגה ]פלסטיק עם תמונה, לא רשיון זמני מנייר...] ודרכון [פספורט]
בנ"ל לגבי תושבי קבע שאינם אזרחים [תושב קבע הינו בעל ת.ז. כמו כל אזרח אחר, אך אינו מוגדר כאזרח, אפילו שהוא זכאי להצביע בבחירות מקומיות אך אינו בעל בחירה בבחירות לכנסת]
ולגבי חיילים - תעודת חוגר / / נגד / קצין
והיה ואזרח / תושב קבע התבקש להזדהות על ידי מורשה [שוטר, איש ביטון, מאבטח, פקיד בנק, פקיד דואר, פקיד משרד ממשלתי, חיל במחסום ועוד בערך שישה וחצי מיליון גורמים מורשים על פי חוק...] אחת מהתעודות הנל תספק את דרישת ההזדהות לפי חוק.
ארנולד - גם בסניפי הדואר אמורים להסתפק ברשיון נהיגה, אבל מה נעשה, הרי תמיד יהיו כאלו שידרשו יותר, הן עקב נהלים של הגוף הדורש זיהוי או סיבה אחרת [כי בא לפקיד... וככה זה...]
כיום זיהוי תקף של אזרח הוא באמצעות ת.ז., רשיון נהיגה ]פלסטיק עם תמונה, לא רשיון זמני מנייר...] ודרכון [פספורט]
בנ"ל לגבי תושבי קבע שאינם אזרחים [תושב קבע הינו בעל ת.ז. כמו כל אזרח אחר, אך אינו מוגדר כאזרח, אפילו שהוא זכאי להצביע בבחירות מקומיות אך אינו בעל בחירה בבחירות לכנסת]
ולגבי חיילים - תעודת חוגר / / נגד / קצין
והיה ואזרח / תושב קבע התבקש להזדהות על ידי מורשה [שוטר, איש ביטון, מאבטח, פקיד בנק, פקיד דואר, פקיד משרד ממשלתי, חיל במחסום ועוד בערך שישה וחצי מיליון גורמים מורשים על פי חוק...] אחת מהתעודות הנל תספק את דרישת ההזדהות לפי חוק.
ארנולד - גם בסניפי הדואר אמורים להסתפק ברשיון נהיגה, אבל מה נעשה, הרי תמיד יהיו כאלו שידרשו יותר, הן עקב נהלים של הגוף הדורש זיהוי או סיבה אחרת [כי בא לפקיד... וככה זה...]
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב

חובת הזדהות
בחוק יש שני מסמכים שאיתם אתה יכול להזדהות:
ת.ז או דרכון.......כל שאר התעודות לא קבילות.
בשטח נוצר מצב שלא כולם נושאים ת.ז (בגלל גודלה) ואז השתרש הנוהג שרישיון נהיגה מספיק.
כעיקרון אזרח חייב להציג (להציג-לא לתת) תעודת זהות בפני שוטר....אם הוא לא מציג באה לזכות השוטר סמכות העיכוב עד לזיהוי מלא של האזרח.
סמכות העיכוב לא מותחמת בזמן או במקום.....בעקרון שוטר המעכב אזרח לוקח אותו לתחנת משטרה קרובה.
לאזרח נותר במצב זה שני ברירות:
1. שמישהו יביא לו את תעודת הזהות או הדרכון.
2. שמישהו עם תעודת זהות או דרכון יצהיר את זהות המעוכב.
אם המעוכב לא מסוגל לספק את 1 או 2 הסטטוס שלו עובר ל"עצור"{יעני הוא במעצר}
מכאן הטיפול עובר לסמכות המעצר שיש למשטרה...בקיצר...בסוף המעוכב יכול להגיע בפני כבוד השופט ולמצוא עצמו בקלבוש.
לסיכום:
סמכות העיכוב והמעצר שיש למשטרה בשימוש ע"י שוטר "מקצועי" (יעני -אחד שבשיעור סמכויות ב"אקדמיה" לשוטרים בשפרעם נשאר עירני) הוא נרחב מאד.....בקצת יצירתיות אפשרי לעכב כמעט כל אזרח.
לידיעה כללית - לימוד הסמכויות נמשך כשבוע שלם באקדמיה בסופו מבחן שבועי
ציון עובר - 100... לא עברת....מבחן נוסף.....עד שתעבור!
לא עברת מבחן סמכויות - הביתה! (פיתרון לחניכים שרוצים להדיח את עצמם מהקורס ללא תשלום קנס)
ועצה לסיכום:
לא משנה מה עשית......משנה מה כתבת!
ת.ז או דרכון.......כל שאר התעודות לא קבילות.
בשטח נוצר מצב שלא כולם נושאים ת.ז (בגלל גודלה) ואז השתרש הנוהג שרישיון נהיגה מספיק.
כעיקרון אזרח חייב להציג (להציג-לא לתת) תעודת זהות בפני שוטר....אם הוא לא מציג באה לזכות השוטר סמכות העיכוב עד לזיהוי מלא של האזרח.
סמכות העיכוב לא מותחמת בזמן או במקום.....בעקרון שוטר המעכב אזרח לוקח אותו לתחנת משטרה קרובה.
לאזרח נותר במצב זה שני ברירות:
1. שמישהו יביא לו את תעודת הזהות או הדרכון.
2. שמישהו עם תעודת זהות או דרכון יצהיר את זהות המעוכב.
אם המעוכב לא מסוגל לספק את 1 או 2 הסטטוס שלו עובר ל"עצור"{יעני הוא במעצר}
מכאן הטיפול עובר לסמכות המעצר שיש למשטרה...בקיצר...בסוף המעוכב יכול להגיע בפני כבוד השופט ולמצוא עצמו בקלבוש.
לסיכום:
סמכות העיכוב והמעצר שיש למשטרה בשימוש ע"י שוטר "מקצועי" (יעני -אחד שבשיעור סמכויות ב"אקדמיה" לשוטרים בשפרעם נשאר עירני) הוא נרחב מאד.....בקצת יצירתיות אפשרי לעכב כמעט כל אזרח.
לידיעה כללית - לימוד הסמכויות נמשך כשבוע שלם באקדמיה בסופו מבחן שבועי
ציון עובר - 100... לא עברת....מבחן נוסף.....עד שתעבור!
לא עברת מבחן סמכויות - הביתה! (פיתרון לחניכים שרוצים להדיח את עצמם מהקורס ללא תשלום קנס)
ועצה לסיכום:
לא משנה מה עשית......משנה מה כתבת!
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
דברי ARGRA11 נכונים לחלוטין אבל.....
מעולם בכל שנותי כמתנדב יח"מ לא נתקלתי בשוטר או מתנדב שעמד על קבלת ת"ז אם לאדם היה אמצעי זיהוי אחר, ר"נ+ תמונה, תעודת עובד עם תמונה ממוסד מקובל וידוע, התעקשות על ת"ז ומעצר בעקבות אי יכולתו של אדם להציג כזו עלול ליצור מצב מאד לא נעים לשוטר אם הדבר יגיע בפני שופט, בהחלט לא מקובל ולא סביר לעצור מישהו בגלל עילה זאת.
מעולם בכל שנותי כמתנדב יח"מ לא נתקלתי בשוטר או מתנדב שעמד על קבלת ת"ז אם לאדם היה אמצעי זיהוי אחר, ר"נ+ תמונה, תעודת עובד עם תמונה ממוסד מקובל וידוע, התעקשות על ת"ז ומעצר בעקבות אי יכולתו של אדם להציג כזו עלול ליצור מצב מאד לא נעים לשוטר אם הדבר יגיע בפני שופט, בהחלט לא מקובל ולא סביר לעצור מישהו בגלל עילה זאת.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
hk765, עם כל הציניות שיש כאן, אינני רואה ריבוי מקרים של שימוש לרעה ולא שקול בסמכויות המוענקות לשוטרים ובעלי תעודות מינוי אחרות. עד עכשיו לא מחייבים אותך להחזיק ידיים על ההגה בזמן בדיקת רכב שגרתית, ולא כובלים אזרחים באזיקים בזמן עיכוב עם שחרור בשטח ("for their own safety") ויתר דברים רעים שיש בארה"ב, בה החוקה מקשה על עבודת האכיפה של המשטרה (וטוב שכך). הענקת סמכויות והשימוש בהן לעומת כבוד האדם וחירותו הם ניסיונות לאזן בין הצורך לא לתת לעבריינים להתחמק מידי החוק, לא להפוך שוטרים לפושעים ולא לערער את תחושת הביטחון והחירות של האזרח השומר על החוק.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
לא אמרתי שהשוטרים אכן מנצלים קצת/בינוני/הרבה את הסמכות הכמעט בילתי מוגבלת שיש להם לעצור כל אחד ולפשפש בריכבו.
הבעיה שסמכות מעין זו מאפשרת מה שנקרא "דייג באפילה".
נעצור, נבדוק, נחפש, ואם נמצא אז יופי.
למשל, מדברים רבות על אלפי נהגים הנוהגים בזמן שלילה.
צריך לעשות משהו כדי להלחם בזה.
שיטה א: שולחים מתנדבי משא"ז לבדוק רשיונות. שירגישו שהם עושים משהו מועיל.
הבעיה: מטרידים אלפי נהגים כדי לתפוש מישהו.
שיטה ב: ממפים את שלולי הרשיון שיש פוטנציאל שינהגו בשלילה ומחכים להם ליד הבית.
הבעיה: עבודה, מודיעין
אני מעדיף לראות את "ב".
הבעיה שסמכות מעין זו מאפשרת מה שנקרא "דייג באפילה".
נעצור, נבדוק, נחפש, ואם נמצא אז יופי.
למשל, מדברים רבות על אלפי נהגים הנוהגים בזמן שלילה.
צריך לעשות משהו כדי להלחם בזה.
שיטה א: שולחים מתנדבי משא"ז לבדוק רשיונות. שירגישו שהם עושים משהו מועיל.
הבעיה: מטרידים אלפי נהגים כדי לתפוש מישהו.
שיטה ב: ממפים את שלולי הרשיון שיש פוטנציאל שינהגו בשלילה ומחכים להם ליד הבית.
הבעיה: עבודה, מודיעין
אני מעדיף לראות את "ב".
- סליקאי זהב

ולפי הכתבות זה בדיוק מה שעושים... יש היום "ימ"ר תנועה", בפיקודו של קרמשניט הזכור לטוב, שעושה בדיוק את זה - מחכה לייד בתים של שלולים המועדים לפורענות וממתינה להם.
הבעיה - יש אלפים כאלה, והיות ואי אפשר להציב מארבים לייד כל בית ובית יותר ראוי לעשות מחסומים פה ושם.
למחסומים יש יותר מיתרון אחד - הם לא רק מבררים רשיונות אלא גם בודקים אנשים חשודים (מה רכב מבקעה אל גרביה עמוס בשלושה אנשים וציוד עושה בכניסה לבבלי בשתיים בלילה? מסיבת רווקים?), בירורי פח"ע, מוריד את הנוחות של נהיגה בשיכרות ועוד ועוד.
הבעיה - יש אלפים כאלה, והיות ואי אפשר להציב מארבים לייד כל בית ובית יותר ראוי לעשות מחסומים פה ושם.
למחסומים יש יותר מיתרון אחד - הם לא רק מבררים רשיונות אלא גם בודקים אנשים חשודים (מה רכב מבקעה אל גרביה עמוס בשלושה אנשים וציוד עושה בכניסה לבבלי בשתיים בלילה? מסיבת רווקים?), בירורי פח"ע, מוריד את הנוחות של נהיגה בשיכרות ועוד ועוד.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

Hungarfield כתב:ולפי הכתבות זה בדיוק מה שעושים... יש היום "ימ"ר תנועה", בפיקודו של קרמשניט הזכור לטוב, שעושה בדיוק את זה - מחכה לייד בתים של שלולים המועדים לפורענות וממתינה להם.
כן ירבו כמוהו....
דבר ראשון שהוא עשה כשנכנס לתפקידו היה להלחם מלחמת חורמה ב"דוחות הזבל" (לפי דברין)... אותו סוג דוח שהיית מקבל מהשוטר שהיה הולך 2מ' מתחנת המשטרה ועומד בצומת זבוטינסקי קריניצי ודופק לנהגים ששכחו לאותת בפניה ימינה...ובאמת אתה רואה את משטרת התנועה עובדת הרבה יותר נכון וטוב מאשר בעבר.
וכן... פעולת אכיפת החוק לפעמים גורמת אי נוחיות לכלל הציבור אבל כל עוד זה נעשה בטעם ובמידה זה חלק מהעניין...
א.
- תרמתי למען הסליק

לגבי תעודות מזהות, תעודות מדריכי הירי הינן תעודות המונפקות ע"י רשות, נושאות תמונה ומספר תעודת זהות. אולי יש מקום לבקש ממשרד הפנים שאחראי על תעודות הזהות ועל תעודות מדריכי הירי (לפחות בינתיים
) לאפשר למדריכים לשאת תעודת מדריך בלבד? גם ככה יש לנו גם תעודות מע"ר ורשיונות נשק מפלסטיק. ראבעק, אני צריך פק"ל פלסטיקה...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד