התחרות אתמול באשדוד.

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תוצאות התחרות

על ידי c425x » 01 ינואר 2006, 15:11

שלום!
מתי יתפרסמו התוצאות?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

תברים

על ידי papy » 04 ינואר 2006, 14:13

מי כמונו יודע שארגון תחרות, גם בירי המעשי מחייב יד חזקה. גם בירי המעשי קיימים עונשים על עבירות בטיחות. ( שהרי אם לא עושים עברות בטיחות, אז למה העונשים? ). על אחת כמה וכמה אם אין תקנון חוקתי מסודר וברור לתחרות עממית ישראלית. את הבעיות אנחנו מכירים, כי בתוך עמנו אנחנו יושבים. על משקל של : מי לכל הרוחות שירת בצבא הרגיל? תותחנים, שיריון, הנדסה? הרי כולם היו טייסים מוצנחים בשייטת הר חרמון, כולם לוחמים ביחידות מיוחדות וכולם יודעים בטיחות.
אני משוכנע שמארגני התחרות לא כיוונו לזה ! אני גם משוכנע שלפעם הבאה יכינו את שיעורי הבית טוב יותר. ויותר מזה, אני בטוח שאם מי ממארגני התחרות העתידית ירצה עזרה, הוא יקבל את הטוב ביותר.

אני משוכנע שזאת דרך הנכנה ללמד את הקלעים הפוטנציאליים (מ 'היחידות המיוחדות') שיש דרך אחרת, שלא פוגעת בבטיחות ובכלל בטיחות זאת אינה מילה גסה, כמו שגם כדור בקנה אינה מילה גסה.

בכל אופן, לדעתי היוזמה ברוכה, ולשיפור הביצוע- אנחנו מוכנים לסייע.

פפי
אבי לגמן

*** אין מישהו חכם יותר מכולנו יחד ***
****אם לקברניט אין מטרה, אין רוח שתביא אותו לשם****
********** זיכרו את המשולש ***************

מאמן ומדריך ירי מעשי, מדריך ירי בכיר. רגיש ספונטאני ושמן
מדריך ירי מעשי

בטיחות בתחרות

על ידי יריב כהן » 04 ינואר 2006, 23:58

חברים ,
אני מעוניין להודות לכל מי שתרם לדייון.
על מנת למצוא אחידות חוקתית בתחרויות הפתוחות אותן אנו מארגנים. ולאור הערות מן התחרות האחרונה. מעתה נעשה שימוש בחוקי הבטיחות מן הירי המעשי.
אלו יתנו מענה הולם לכל נושא הבטיחות. הן רובנו מכירים את חוקי הבטיחות מן הירי המעשי.
כך שהדבר מעתה ואילך יקל עלינו בכל נושא התחרויות.
מטרת העל שלנו היא חינוך לבטיחות בשימוש בנשק.
אני באמת מעוניין להודות לכולכם ונתראה בתחרות הבאה.

יריב כהן. :wink:
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי advocate » 05 ינואר 2006, 13:46

אנא, הוסף נקודת ענישה על חליצה בקשת פרבולית תוך תפיסה ביד החלשה - זו לא פריקה - זו לוליינות ומקומה אינו בקרב ציבור שוחרי הבטיחות!
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Webart » 05 ינואר 2006, 14:46

את זה כדאי לספר אולי לכ-80% מיורי ה-OPEN... אם לא יותר מכך.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי advocate » 05 ינואר 2006, 16:22

גם אם 100% יעשו זאת, העובדה שציינתי תישאר ללא שינוי!

סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי donduck » 05 ינואר 2006, 16:30

advocate כתב:אנא, הוסף נקודת ענישה על חליצה בקשת פרבולית תוך תפיסה ביד החלשה - זו לא פריקה - זו לוליינות ומקומה אינו בקרב ציבור שוחרי הבטיחות!

לא מסכים!
אין שום עבירת בטיחות בביצוע הפעולה הזאת.
בכל שלבי הביצוע של הפריקה הקנה מופנה לחומת המפגע, אין אצבע על ההדק, נחלץ תרמיל /כדור בביטחה. נכון, הוא לא נופל על החול.
זה שאני מצליח לתפוס אותו בעודו באויר בטח שלא "מזכה" אותי בענישה.
בית הבליעה הריק מוצג לראווה מייד לאחר מכן.

הפרוצדורה מקובלת בכל העולם כולל בתחרויות LV.

אבל, נראה לי שצריך לדעת ללכת לפני שלומדים לרוץ....
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

ברכות

על ידי papy » 06 ינואר 2006, 11:44

גוזל קטן שלי.

תבורך !! החלטה טובה ונכונה.

עדיין נשארה סוגייה קטנה של :איך מלמדים את מי שלא חבר בירי המעשי את חוקי הבטיחות. אין לי כל צל של ספק שזאת משימה לא קלה, שכל חברי הירי המעשי חייבים להרתם לה בתחרויות הקרובות.
יש צורך, לדעתי לחשוב על דרך פשוטה להעביר זאת להמונים.

advocate כתב: "אנא, הוסף נקודת ענישה על חליצה בקשת פרבולית תוך תפיסה ביד החלשה - זו לא פריקה -... "
אני חולק עליו, ( ז"א קראתי, חשבתי על זה, שקלתי עמוקות והגעתי למסקנה ...) ומסכים לדברי הד"ר. כל עוד הפריקה נעשית עם קנה לכיוון חומת מפגע ואצבע מחוץ לשמורה, אין כל בעייה עם זה. אולי יש מקום להוסיף שכדור שנפל על הרצפה שייך לשופטים ואסור להרימו. :roll:
אבי לגמן

*** אין מישהו חכם יותר מכולנו יחד ***
****אם לקברניט אין מטרה, אין רוח שתביא אותו לשם****
********** זיכרו את המשולש ***************

מאמן ומדריך ירי מעשי, מדריך ירי בכיר. רגיש ספונטאני ושמן
מדריך ירי מעשי

Re: ברכות

על ידי נועם » 06 ינואר 2006, 18:46

papy כתב: אולי יש מקום להוסיף שכדור שנפל על הרצפה שייך לשופטים ואסור להרימו. :roll:

אבי,

הדבר מעוגן בסעיף 7ז' קטן - באמנת לאס ווגאס של מדריכי הירי העולמית -

"כל מה שנופל על קרקע המטווח, שייך למנהל קו היורים בפועל, בין היתר - כדורים שנחלצו בטעות או שלא, טפסי לוטו אמריקאיים עם המספרים הזוכים והפתעות אחרות שיש למדריך עניין בהן".

האמנה חלה גם על המדריכים בארץ, במסגרת חילופי ידע בין ISIA וארגונים אחרים ברחבי הגלובוס.

:twisted:
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי advocate » 07 ינואר 2006, 02:37

ד'ר ופפי, אין מחלוקת בעניין ירי מעשי, אבל עם כל הכבוד זו בדיוק הנקודה, אני מתייחס לתחרות עממית ולא להצעה לשינוי חוקת ירי מעשי! פעולה בנאלית ע'י אדם מיומן אשר מחקה אותה אדם בלתי מיומן היא מתכון לא טוב. עם כל הכבוד, ה'הקפצה' עלולה לגרום ליורה בלתי מיומן לכוון את הקנה לכיוון לא רצוי עם אקדח דרוך ולא נצור!יתר על כן, ההפלטה והתפיסה מחייבים תיאום רב. תארו לעצמכם שהכדור לא עף בצורה מושלמת ומתחיל לנוע מאחורי ראש היורה... היורה העממי יסתובב כדי לתפוס את הכדור. תארו לעצכם יורה חובב מנסה זאת בפעם הראשונה עם גלוק 26 בקו יורים, רדיוס הסיבוב הו אפסי בהשוואה ליורי OPEN. סתם כדוגמא, כמה פעמים מנעתם מיורה 'עממי' להוריד אזניות עם אקדח ביד ?....המממם

סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי הצעדן » 07 ינואר 2006, 05:07

advocate כתב:ד'ר ופפי, אין מחלוקת בעניין ירי מעשי, אבל עם כל הכבוד זו בדיוק הנקודה, אני מתייחס לתחרות עממית ולא להצעה לשינוי חוקת ירי מעשי! פעולה בנאלית ע'י אדם מיומן אשר מחקה אותה אדם בלתי מיומן היא מתכון לא טוב.
עם כל הכבוד, ה'הקפצה' עלולה לגרום ליורה בלתי מיומן לכוון את הקנה לכיוון לא רצוי עם אקדח דרוך ולא נצור!יתר על כן, ההפלטה והתפיסה מחייבים תיאום רב. תארו לעצמכם שהכדור לא עף בצורה מושלמת ומתחיל לנוע מאחורי ראש היורה... היורה העממי יסתובב כדי לתפוס את הכדור.
תארו לעצכם יורה חובב מנסה זאת בפעם הראשונה עם גלוק 26 בקו יורים, רדיוס הסיבוב הו אפסי בהשוואה ליורי OPEN.

סתם כדוגמא, כמה פעמים מנעתם מיורה 'עממי' להוריד אזניות עם אקדח ביד ?....המממם

מסכים לגמרי עם advocate, בעיקר לאור העובדה שבסה"כ לא יפגע איש אם יוותרו על הפרוצדורה הזו, חוץ אולי מהאגו של כמה יורים.
עם יורי ירי מעשי מיומנים אני יכול עוד איכשהוא לקבל את זה ולבלוע עם הרבה מים, אבל להניח ליורה לא מיומן לבצע פעלולי פריקה ??? :evil: :evil: :evil: במקרה הזה לא תהיה שאלה לגבי קיום הפתיל אלא לגבי אורכו בלבד, וכולנו יודעים מה מחכה בצדו השני של הפתיל הזה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי אילן ב » 07 ינואר 2006, 07:36

דניאל למה למנוע מיורה להוריד את האוזניות עם אקדח טעון ?

הרי ככל שיותר יורים מהסוג הזה יעשו זאת ויפגעו - הבטיחות תעלה !

מה לא ככה בסטטיסטיקה ? :lol: :wink:

:oops: :oops: :oops:
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי donduck » 07 ינואר 2006, 10:47

ידידי האדבוקט והצעדן.

קודם כל, הפרוצדורה הזאת מבוצעת רק עם אקדחים בעלי כוונות אופטיות, וגם זה בגלל שאין הרבה אפשרויות אחרות, בטח ובטח שלא מדובר על אגו.
בתחרויות "עממיות" כדבריכם לא יורים עם כלים כאלו, ולכן גם לא תראו מי שפורק בצורה הזאת.

מעבר לכך כל עוד היורה מקפיד לשמור על אצבע מחוץ לשמורת ההדק ומפנה את הקנה לכיוון בטוח (תקף בכל סוג של פריקה) לא יכול לקראת דבר :!: העניין ההוא עם המשולש ודאי זכור לכם.

אבל, מדובר כאן בפרט שולי, וניתן לחשוב על עשרות תרחישים אחרים שעלולים לגרום לאסון.

לדעתי יש לבנות תכנית בסיסית להדרכה בת שעה - שעתיים אשר תעסוק אך ורק בבטיחות. כל מי שירצה להשתתף בתחרויות האלו יצטרך להקדיש את הזמן ולעבור את ההדרכה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 07 ינואר 2006, 19:52

donduck כתב:קודם כל, הפרוצדורה הזאת מבוצעת רק עם אקדחים בעלי כוונות אופטיות

או... עלית על הבעיה.
אם רק בעלי אקדחים שכאלה היו מתעסקים ב"ג'אגלינג כדורי" היה יכול להיות מצב שלא היתה בעיה.
אך בזמן האחרון יורים אשר חושבים שזה "סטייליסטי" לפרוק אקדח בצורה כזאת גורמים לי יותר ויותר לחשוש מהתופעה.

אני מעדיף כדור מלוכלך מחול ואבק על הרצפה מאשר קליע ברגל של מישהו מהצד... מה לעשות?
ולכן אני מעריך הרבה יותר את היורים המטים את האקדח על צידו ומוציאים את הכדור לתוך ידו של השופט לאחר שביקשו ממנו לסייע מאשר את ה"להטוטנים".
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי הצעדן » 07 ינואר 2006, 19:57

וכתוספת לדבריו של וובי, בכל התחרויות מרבית השופטים הושיטו יד לכיוון המשפך על מנת לקלוט את הכדור אע"פ שאני יורה סטנדרט וזאת למרות שאני פורק את הכדור לידי. על אחת כמה וכמה כאשר מדובר ביורי אופן.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד