מפקחי מטווח - 20 שעות הסמכה או 80?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מפקחי מטווח - 20 שעות הסמכה או 80?
באתר משרד הפנים, בקישור "כלי יריה" ישנו טופס בקשת אישור מפקח מטווח. בטופס עצמו מופיעה דרישה לחניכה של 20 שעות במטווח לשם קבלת הסמכת מפקח מטווח (המבקש מסמן במשבצת כי עבר חניכה של 20 שעות). לפי זה, מדוע המטווחים המעבירים קורס מפקחים מציעים הכשרה של 80 שעות - פי 4 מהנדרש?
"June '67 taught them respect..."
יובי ידידי,
קורס מפקחים הוא בן 80 שעות. על מנת לקבל את התעודה לאחר סום הקורס יש לעבור חניכה במטווח, על ידי מדריך ירי. מטרת החניכה - אימון בהפעלת מערכת המטווח, ניהול קו יורים, בטיחות, תקנות.. "שפשוף מקצועי".
במסגרת 80 השעות - 20 מתוכן הן "אימון המדריך / מפקח" ואלו הן שעות החניכה.
פטורים מקורס מלא - בוגר קורס קצינים בדרגת סגן ומעלה, מדריך ירי צבאי (בוגר קורס מדריכי ירי בלוט"ר שעסק בכך בפועל במשך 3 שהנים שקדמו להגשת הבקשה) בוגר קורס קצינים במשטרת ישראל ובוגר קורס מאבטחים בבית הספר למאבטחים של משרד ראש הממשלה.
הנ"ל פטורים מקורס מלא ומחוייבים ב 20 שעות להשלמת הפערים בין הנהלים הצבאיים והאזרחיים. ההשלמה תועבר על ידי מדריך מסמיך שאושר ע"י משרד הפנים.
חניכה "רגילה" במסגרת אימון המדריך / מפקח, במסגרת קורס מפקחים יכולה להתבצע במטווח בחניכתו של מדריך ירי ובאישור מנהל המטווח שחותמים בסיום החניכה על הטופס.
לגבי הטופס באתר משרד הפנים :
הטופס והעמודה הימנית שבו - בקשה ראשונה לתעודת מפקח - עליך לציין היכן עברת את 20 השעות הנ"ל. בעמודה השמאלית - חידוש תעודה ושם עליך להצהיר היכן שימשת בתפקיד מפקח מטווח בשלוש השנים הקודמות. (נכון הליום מסתפקים בחניכה של 20 שעות במטווח.)
האם כל התהליך נכון או לא ?
לראייתי והבנתי את הדברים - לא.
נועם.
קורס מפקחים הוא בן 80 שעות. על מנת לקבל את התעודה לאחר סום הקורס יש לעבור חניכה במטווח, על ידי מדריך ירי. מטרת החניכה - אימון בהפעלת מערכת המטווח, ניהול קו יורים, בטיחות, תקנות.. "שפשוף מקצועי".
במסגרת 80 השעות - 20 מתוכן הן "אימון המדריך / מפקח" ואלו הן שעות החניכה.
פטורים מקורס מלא - בוגר קורס קצינים בדרגת סגן ומעלה, מדריך ירי צבאי (בוגר קורס מדריכי ירי בלוט"ר שעסק בכך בפועל במשך 3 שהנים שקדמו להגשת הבקשה) בוגר קורס קצינים במשטרת ישראל ובוגר קורס מאבטחים בבית הספר למאבטחים של משרד ראש הממשלה.
הנ"ל פטורים מקורס מלא ומחוייבים ב 20 שעות להשלמת הפערים בין הנהלים הצבאיים והאזרחיים. ההשלמה תועבר על ידי מדריך מסמיך שאושר ע"י משרד הפנים.
חניכה "רגילה" במסגרת אימון המדריך / מפקח, במסגרת קורס מפקחים יכולה להתבצע במטווח בחניכתו של מדריך ירי ובאישור מנהל המטווח שחותמים בסיום החניכה על הטופס.
לגבי הטופס באתר משרד הפנים :
הטופס והעמודה הימנית שבו - בקשה ראשונה לתעודת מפקח - עליך לציין היכן עברת את 20 השעות הנ"ל. בעמודה השמאלית - חידוש תעודה ושם עליך להצהיר היכן שימשת בתפקיד מפקח מטווח בשלוש השנים הקודמות. (נכון הליום מסתפקים בחניכה של 20 שעות במטווח.)
האם כל התהליך נכון או לא ?
לראייתי והבנתי את הדברים - לא.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
אם הבנתי נכון את נועם, המסקנה היא שבמשרד הפנים רוצים 20 שעות 'שפשוף' לפחות מכוווולם - יפה. 
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
מבירור שערכתי במדור רישוי ירי במקמצ"ר הם טוענים שאכן קצין מדרגת סגן יכול לקבל אישור מפקח מטווח אחרי 20 שעות חניכה, אך רק לאחר שהשתחרר משירות קבע. כלומר כל עוד אתה בשירות גם אם אתה הרמטכ"ל לא תוכל לקבל אישור מפקח. לטענתם הכוונה היא "לצמצם את ענף הירי בארץ ככל האפשר".
לא הבנתי מה ההיגיון כי את האישור ניתן לקבל בכל מקרה אחרי קורס מפקחים גם בלי לקבל אישור מהצבא.
האם מישהו שמבין יכול לשפוך אור על הנושא?!
לא הבנתי מה ההיגיון כי את האישור ניתן לקבל בכל מקרה אחרי קורס מפקחים גם בלי לקבל אישור מהצבא.
שי
"חבריך נחוצים להישרדותך, הם מספקים לאויב מישהו אחר לירות עליו"
כן, שהאחרון שדרך בנתב"ג ידליק את האור.
במקמצ"ר יושבים חברים נחמדים, אבל לא מכירים את כל הנהלים.
אתה (אם אתה עונה להגדרה של קצין בדרגת סגן ומעלה) יכול להרשם לקורס מפקחים לאחר שביקשתי ממשרד הפנים הקלה.
בכל מקרה, אני ממליץ שלא לבקש את ההקלה הזו ולעבור קורס מלא - הצבא אינו מכין אותך לניהול קו יורים אזרחי, 20 שעות אינן מספיקות, ולדעתי גם לא קורס קצינים בצה"ל, עם כל הכבוד.
מעבר לעניין הנהלים האזרחיים (ניהול ותפעול קו יורים / מטווח אזרחי) יש עניין של ירי באקדחים בעיקר, משהו שבצהל"נו היקר, כמעט ואינו מוכר. (ותאמין לי, אני מכיר את נושא האקדחים בצבא מקרוב, מקרוב מאודד..
) לאקדח מאפיינים שונים מרובה, בצבא החיילים מבצעים פקודות, באזרחות, הרבה מההוראות שאתה נותן ליורים על הקו, לעיתים מובנות על ידיהם / אוזניהם כהמלצות בלבד, כיוון ש"כולנו היינו לוחמים בפלוגת הפריצה והחוד של הסיירת ואנחנו יודעים מאיזה כיוון לפתוח את הקופסה של הלוף"...
קיצורי הדרך הללו, עוד יגרמו יום אחד לאסון. (וכמו שדנידינה אמרו - אלכסון הוא אסון)
אם תרצה המלצה למדריכים "מסמיכים" - המורשים להסמיך מטעם משרד הפנים, מדריכים ברמה גבוהה, צור קשר בפרטי, יש לי להציע לך אחד לפחות בכל איזור בארץ.. דרום, מרכז וצפון.
נועם.
במקמצ"ר יושבים חברים נחמדים, אבל לא מכירים את כל הנהלים.
אתה (אם אתה עונה להגדרה של קצין בדרגת סגן ומעלה) יכול להרשם לקורס מפקחים לאחר שביקשתי ממשרד הפנים הקלה.
בכל מקרה, אני ממליץ שלא לבקש את ההקלה הזו ולעבור קורס מלא - הצבא אינו מכין אותך לניהול קו יורים אזרחי, 20 שעות אינן מספיקות, ולדעתי גם לא קורס קצינים בצה"ל, עם כל הכבוד.
מעבר לעניין הנהלים האזרחיים (ניהול ותפעול קו יורים / מטווח אזרחי) יש עניין של ירי באקדחים בעיקר, משהו שבצהל"נו היקר, כמעט ואינו מוכר. (ותאמין לי, אני מכיר את נושא האקדחים בצבא מקרוב, מקרוב מאודד..
קיצורי הדרך הללו, עוד יגרמו יום אחד לאסון. (וכמו שדנידינה אמרו - אלכסון הוא אסון)
אם תרצה המלצה למדריכים "מסמיכים" - המורשים להסמיך מטעם משרד הפנים, מדריכים ברמה גבוהה, צור קשר בפרטי, יש לי להציע לך אחד לפחות בכל איזור בארץ.. דרום, מרכז וצפון.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
אור
להדליק אור ????
איפה יש חושך ?
אתה מסביר פשוט וברור, אין מה להוסיף
פפי
איפה יש חושך ?
אתה מסביר פשוט וברור, אין מה להוסיף
פפי
אבי לגמן
*** אין מישהו חכם יותר מכולנו יחד ***
****אם לקברניט אין מטרה, אין רוח שתביא אותו לשם****
********** זיכרו את המשולש ***************
מאמן ומדריך ירי מעשי, מדריך ירי בכיר. רגיש ספונטאני ושמן
*** אין מישהו חכם יותר מכולנו יחד ***
****אם לקברניט אין מטרה, אין רוח שתביא אותו לשם****
********** זיכרו את המשולש ***************
מאמן ומדריך ירי מעשי, מדריך ירי בכיר. רגיש ספונטאני ושמן
- מדריך ירי מעשי
כאחד שעשה את כל 80 השעות ויכולתי לקבל את ההקלה של ה-20 שעות{יעיד המדריך שלי papy }אני מחזק את מה שנועם כתב לפני
, אין קשר בין הדרגה הצבאית ולמקצוע הצבאי להכשרה שעוברים בקורס שאמורה בסופו של דבר להכין אותך להיות מדריך ירי, אין טעם לחפש קיצורי דרך זה עלול לעלות בחיי אדם
- תרמתי למען הסליק

shandsh כתב:מבירור שערכתי במדור רישוי ירי במקמצ"ר הם טוענים שאכן קצין מדרגת סגן יכול לקבל אישור מפקח מטווח אחרי 20 שעות חניכה, אך רק לאחר שהשתחרר משירות קבע. כלומר כל עוד אתה בשירות גם אם אתה הרמטכ"ל לא תוכל לקבל אישור מפקח. לטענתם הכוונה היא "לצמצם את ענף הירי בארץ ככל האפשר".
לאחר בדיקה עם יוסי מנשה !!!
בול שיט !!!
כל מי שדרגתו סגן ומעלה וסיים בה"ד 1 (יש כאלו שלא יודעים איפה זה והם קצינים)
יכול לפנות לפקיד רישוי לכלי יריה ולהגיש בקשה. צריכה להיות סיבה לבקשה. (כמו יורה ירי מעשי לטובת פעילות במועדון או ערב שחרור לצורך היותך אחראי על מחסן נשק וכו') תשאל את גלעד יסעור קצין בשרות פעיל - פנה הסביר - השתלם וקיבל !!!
אילן
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
קודם כל, כשרפתן אומר "בול שיט" הוא יודע בדיוק על מה הוא מדבר...
רפתן יקר
אל-נא באפך.
זו לא לנו הפעם הראשונה שישנן הבדלי גרסאות בין גופים שונים העוסקים ברישוי כלי יריה וכדומה.
הרי כולנו נתקלנו לא פעם בוריאציות שונות גם בתוך גוף אחד.......
אין שום מניעה ש......שניכם צודקים.
רפתן יקר
אל-נא באפך.
זו לא לנו הפעם הראשונה שישנן הבדלי גרסאות בין גופים שונים העוסקים ברישוי כלי יריה וכדומה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
תותה רבה על הסיוע.
לגבי המקטרגים, אני מסכים שיש פער בין הכשרה צבאית להכשרה אזרחים בכל הנוגע למטווחים. אבל תארו לכם נהג עם 10 שנים ניסיון בנהיגת סמי טריילר שרוצה לנהוג בטנדר ואומרים לו שעליו להוציא רישיון מהתחלה, כולל תיאוריה, 28 שיעורים וטסט כי טנדר זה שונה בתכלית ממשאית. אז נכון שטנדר שונה ממשאית סמי טריילר אבל לא נכון להשוות קצין מנוסה ביחידת שדה (תתפלאו אבל יש כאלו) לקצין או נגד שהוסמך אבל לא ממש יודע לחנוך אפילו מטווח פשוט, ובטח לא נכון להשוות לאדם שאין לא ניסיון כלל.
חוץ מזה הרבה אמרו לי שאחרי עשר שנים שהייתי חי"רניק אני יוצא לאזרחות בלי כלום ביד, אל תוכיחו לי שזה נכון.....
לגבי המקטרגים, אני מסכים שיש פער בין הכשרה צבאית להכשרה אזרחים בכל הנוגע למטווחים. אבל תארו לכם נהג עם 10 שנים ניסיון בנהיגת סמי טריילר שרוצה לנהוג בטנדר ואומרים לו שעליו להוציא רישיון מהתחלה, כולל תיאוריה, 28 שיעורים וטסט כי טנדר זה שונה בתכלית ממשאית. אז נכון שטנדר שונה ממשאית סמי טריילר אבל לא נכון להשוות קצין מנוסה ביחידת שדה (תתפלאו אבל יש כאלו) לקצין או נגד שהוסמך אבל לא ממש יודע לחנוך אפילו מטווח פשוט, ובטח לא נכון להשוות לאדם שאין לא ניסיון כלל.
חוץ מזה הרבה אמרו לי שאחרי עשר שנים שהייתי חי"רניק אני יוצא לאזרחות בלי כלום ביד, אל תוכיחו לי שזה נכון.....
שי
donduck כתב:קודם כל, כשרפתן אומר "בול שיט" הוא יודע בדיוק על מה הוא מדבר...
רפתן יקר
אל-נא באפך.
לא רק שאני יודע מה זה בול שיט
אלא שכבוגר קורס יסודות הרפת - אני יכול על פי צבע / מישוש ופרור השיט להגיד לך ממה נזון הפר.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
shandsh כתב:תותה רבה על הסיוע.
למה אנחנו צריכים להוכיח מה שאתה הוכחת בעצמך ?
ויהא הקצין הטוב ביותר שעשה תרגיל גדודי באש חיה.
עדיין בבאו להיות מקפח מטווח / פקיד משרד הפנים ללא תשלום.
הוא צריך לישר קו עם הדרישות האזרחיות השונות לעיתים מהדרישות הצבאיות / משטרתיות וכו'.
חבר isia זכור !
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד