מפקחי מטווח - 20 שעות הסמכה או 80?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מצויין, לכן ע"פ החוק נדרש לבצע 20 שעות חניכה במטווח.
כאמור, החוק נתן מענה הולם לנושא.
למדנו שבחיים כשרוצים לטרפד משהו הכי נוח לשלוף טיעונים של "בטיחות" "חיי אדם", זה תמיד מרתיע את השומע גם כשאין קשר למקרה.
הערמת קשיים מיותרים על מי שרוצה להיכנס לענף לא בהכרח עושה אותו ליותר "יוקרתי".
אסור לנו ליצור מצב בו אנו הופכים את ענף הירי לגילדה פרטית ובכך יורים לעצמנו ברגל.
למדנו שבחיים כשרוצים לטרפד משהו הכי נוח לשלוף טיעונים של "בטיחות" "חיי אדם", זה תמיד מרתיע את השומע גם כשאין קשר למקרה.
אסור לנו ליצור מצב בו אנו הופכים את ענף הירי לגילדה פרטית ובכך יורים לעצמנו ברגל.
שי
"חבריך נחוצים להישרדותך, הם מספקים לאויב מישהו אחר לירות עליו"
שי, אין להקל בטיעון המתחשב בבטיחות וחיי אדם גם אם לכאורה מבחוץ או מהצד נראה שמדובר בהכבדה. ומאידך, כמובן שיש להצדיק זאת ולבסס את הדברים.
אין דין הדרכה \ חניכה צבאיים של חיילים במסגרת כדין חניכה \ הדרכה של אזרחים.
מסגרת ומשמעת צבאיים מאפשרים לעתים התנהלות שלא תמיד תוכל ליישם במטווח בפועל (וזה באנדר סטייטמנט) ואף יכולים לסכן אותך או את היורים על הקו ומי שבסביבתם.
מעבר לזה ישנה מסת תכנים בקורס מקפחי מטווח שלא ניתן להעבירם כראוי במסגרת של 20 שעות שידיעתם מסמיכה את המפקח לבצע את תפקידו, קיצור דרך של כ-20 שעות עשוי להספיק ובאותה מידה עשוי שלא.
בנוסף לזאת, קצין חי"ר לא בהכרח מוכשר (מלשון הכשרה ולא "כילד פלא") לביצוע תפקיד מפקח מטווח יותר מנגד, ישנן יותר מדוגמא אחת שניתן לתת לכך.
אין פה עניין של שחור ולבן וטוב שיש מסנן לאישור ההכשרה כדי למנוע מצב שבו יוסמך כמפקח מי שלא בהכרח ראוי לכך. על אופן ביצוע הסינון כבר אינני יכול להעיד.
אין דין הדרכה \ חניכה צבאיים של חיילים במסגרת כדין חניכה \ הדרכה של אזרחים.
מסגרת ומשמעת צבאיים מאפשרים לעתים התנהלות שלא תמיד תוכל ליישם במטווח בפועל (וזה באנדר סטייטמנט) ואף יכולים לסכן אותך או את היורים על הקו ומי שבסביבתם.
מעבר לזה ישנה מסת תכנים בקורס מקפחי מטווח שלא ניתן להעבירם כראוי במסגרת של 20 שעות שידיעתם מסמיכה את המפקח לבצע את תפקידו, קיצור דרך של כ-20 שעות עשוי להספיק ובאותה מידה עשוי שלא.
בנוסף לזאת, קצין חי"ר לא בהכרח מוכשר (מלשון הכשרה ולא "כילד פלא") לביצוע תפקיד מפקח מטווח יותר מנגד, ישנן יותר מדוגמא אחת שניתן לתת לכך.
אין פה עניין של שחור ולבן וטוב שיש מסנן לאישור ההכשרה כדי למנוע מצב שבו יוסמך כמפקח מי שלא בהכרח ראוי לכך. על אופן ביצוע הסינון כבר אינני יכול להעיד.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
כאמור, אין ספק שמטווח אזרחי שונה ממטווח צבאי. בדיוק כמו שהמטווח בחיפה שונה מהמטווח בת"א ומטווח סגור שונה ממטווח פתוח ומטווח אקדח שונה ממטווח רובה אוויר.
עם זאת המחוקק מבין שלא ניתן להכין אותך לכל המצבים האפשריים ולכן עושים קורס מפקחים + 20 שעות חניכה וסומכים עליך שתדע לעשות את ההתאמות. האם מי שעשה קורס מפקחים ידע להתמודד עם כל הבעיות שעלולות לצוץ במטווח? וודאי שלא. בדיוק כמו שקצין צה"ל מנוסה ככל שיהיה יתקל גם הוא בבעיות. לכן שוב יש את שעות החניכה.
דבר נוסף, אני מזכיר לכולנו שענף הנשק בכלל והמטווחים בפרט הם תחום צבאי טהור שאנו השאלנו לאזרחות ולא להיפך. לפעמים אנחנו שוכחים זאת וחושבים שאנחנו יכולים רק ללמד ולא ללמוד וזה, לדעתי, לא בריא.
עם זאת המחוקק מבין שלא ניתן להכין אותך לכל המצבים האפשריים ולכן עושים קורס מפקחים + 20 שעות חניכה וסומכים עליך שתדע לעשות את ההתאמות. האם מי שעשה קורס מפקחים ידע להתמודד עם כל הבעיות שעלולות לצוץ במטווח? וודאי שלא. בדיוק כמו שקצין צה"ל מנוסה ככל שיהיה יתקל גם הוא בבעיות. לכן שוב יש את שעות החניכה.
דבר נוסף, אני מזכיר לכולנו שענף הנשק בכלל והמטווחים בפרט הם תחום צבאי טהור שאנו השאלנו לאזרחות ולא להיפך. לפעמים אנחנו שוכחים זאת וחושבים שאנחנו יכולים רק ללמד ולא ללמוד וזה, לדעתי, לא בריא.
שי
כאמור, אין ספק שמטווח אזרחי שונה ממטווח צבאי. בדיוק כמו שהמטווח בחיפה שונה מהמטווח בת"א ומטווח סגור שונה ממטווח פתוח ומטווח אקדח שונה ממטווח רובה אוויר.
מצטער, לא יכול לקבל את הקביעה הזו.
במטווח צבאי חלים כללים ומוחלות פקודות אשר שונים מהחלת החוק במטווח אזרחי, הן בתוכנם והן באופן יישומן.
אני מסכים אתך כי לא כל מי שעשה קורס מפקחים יוכל להתמודד עם כל מצב, אלה החיים והם רחוקים מלהיות מושלמים אבל כיצד אתה יכול באותה נשימה לטעון ש-20 שעות חניכה יספיקו. יש את אלו שלמדים מהר ובאים עם גישה נכונה וידע ויש כאלה שממש לא.
עם כל הכבוד לקציני צה"ל, ענידת דרגה אינה מהווה ערובה למקצועיות בהדרכת נשק והמציאות הוכיחה זאת הרבה יותר מפעם אחת. אני משוכנע שרבים מהמדריכים (צבאיים ואזרחיים) יסכימו אתי. בנושא הזה ובהתייחס לפסקה הבאה יש לי הרבה מה לומר אך זה אינו המקום, אולי בארבע עיניים.
דבר נוסף, אני מזכיר לכולנו שענף הנשק בכלל והמטווחים בפרט הם תחום צבאי טהור שאנו השאלנו לאזרחות ולא להיפך.
אם כך אני למד על דרך הדידקציה וזכות הראשונים שאביו של מיכאל שומכר יודע לנהוג טוב יותר ?
לפעמים אנחנו שוכחים זאת וחושבים שאנחנו יכולים רק ללמד ולא ללמוד וזה, לדעתי, לא בריא.
לכולנו זה קורה, אנחנו בני אדם ונוטים לעתים להתקבע בדעותינו אך בהקשר לדיון המתנהל פה אין לי אלא לומר "הפוסל במומו פוסל".
ולסיכום, תנסה לברר, לשאול ולהכיר את קורותיו של איזה צוות -שאינני רוצה לנקוב בשמו ללא אישור הנמנים עליו- שהסתובב ביחידות הצבא כדי לשפר את רמת הקליעה. אולי זה יסגור לך איזה לופ מעניין בנושא.
ולאותו אחד אשר אולי יבחר לספר על קורות הצוות המפורסם ממקור ראשון, אני מקווה שציון המקרה ללא פרטים בינתיים אינו מהווה בעיה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
shandsh כתב:מצויין, לכן ע"פ החוק נדרש לבצע 20 שעות חניכה במטווח.
אני חושב שאתה חייב התנצלות ליאיר שעושה ימים רבים בעליה לירושליים על מנת להקל על המצב.
כמעט נעלבתי בשמו - אבל החלטתי שלא .
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
shandsh כתב:כאמור, אין ספק שמטווח אזרחי שונה ממטווח צבאי. בדיוק כמו שהמטווח בחיפה שונה מהמטווח בת"א ומטווח סגור שונה ממטווח פתוח ומטווח אקדח שונה ממטווח רובה אוויר.
אתה לוקח את זה אישית
ואתה מזכיר לי ששאלתי חניך למגוריו אז הוא ענה : אז מה אם אני מפתח תקווה ?
הסכת ולמד.
נכון עובדתית שתחרויות הקליעה החלו בין אוחזי נשק משני הצדדים - אבל העדויות הכתובות כותבות שהראשונים להתחרות היו ציידים ולא חיילים.
צבא ההגנה לישראל עוסק ברובים בעיקר (מעטים החיילים המתמחים באקדח ועוד פחות מכך קצינים) בשוק האזרחי רוב נושאי הנשק אקדחנים. קל מאד לשבור פרק יד שמאלה או ימינה ולהפנות קנה טעון כלפי אדם באקדח(מה גם שיהודים בפרט מאד אוהבים לדבר עם הידיים), עם רובה נדרש סיבוב כל הגוף.
אם ב 20 שעות מדברים איתך על האדם כגורם סיכון במטווח ונותנים לך טיפים זה רע ? - לא זה טוב ! (זה רע כשאדם חושב שהוא יודע הכל אז פשוט לא ניתן ללמד אותו)
כשהייתי כמוך קצין בצה"ל אם רשמנו במטווח רשמנו תוצאות של החיילים.
כשנכנס אזרח (צייד מפקחים) בשערי המטווח האו אלמונימי, יש ראשית לזהותו, שנית יש לרשום ביומן המטווח את כל פרטיו (חס וחלילה אם יפגע שידעו למי הוא שייך ולאן להודיע.ואו שאחרי 4 או שש שנים פתאום תופיע משטרת ישראל ותשאל שאלות) יש לבדוק שהנשק שלו תקין - הוא לא לוחם העומד יום יום למסדר נשק.
כך שיש סיבה ליישור קו ו 20 שעות הם לא הרבה ויש לכך מקום בעיקר אם הן נעשות כראוי.
כמה שעות - קורס נהיגה מונעת לנהגים ותיקים ?
כמה שעות השתלמות אחת ל3 שנים למע"ר מוסמך ?
כמה שעות השתלמות למורה דרך לחידוש תעודה.
כמה שעות מפקח מדריך - לחידוש תעודה.
כשתענה לעצמך את התשובות תראה שבזמן שהתווכחת והשקעת אנרגיות כמעט יכולת להיות עם הסמכה ביד.
בהצלחה.
(וכן גם עמיתי ואני חולקים על חלק מהדברים שחוק כלי היריה מפיל עלינו - ראשית אנו מקיימים את החוק ושנית גם מנסים להשפיע עליו)
להזכירכם עת בחירות היא.............
התשובות שקיבלתי עד עתה בין עצובות למגוכחות.
חבר isia זכור !
דוגמא נוספת לחוסר המקבילות בין הכשרה צבאית ואזרחית חוכל למצא במנהל התעופה האזרחית.
כל טייס צבאי אפילו מפקדי טייסות עם אלפי שעות אוויר צבאיות נדרשים, בבואם לקבל רשיון טייס אזרחי, להיבחן תאורטית בחוקת אוויר מטאורולוגיה ועוד כמה כאלו ביחד עם טייסים אזרחים ואפילו עם טייסי אולטאלייט (רחמנא לצלן..). לא מקבלים שום הנחה.
למה? כי הם לא טובים מספיק? לא ולא!
כי מדובר במערכות שונות לחלוטין, והם לא מכירים אותן.
כל טייס צבאי אפילו מפקדי טייסות עם אלפי שעות אוויר צבאיות נדרשים, בבואם לקבל רשיון טייס אזרחי, להיבחן תאורטית בחוקת אוויר מטאורולוגיה ועוד כמה כאלו ביחד עם טייסים אזרחים ואפילו עם טייסי אולטאלייט (רחמנא לצלן..). לא מקבלים שום הנחה.
למה? כי הם לא טובים מספיק? לא ולא!
כי מדובר במערכות שונות לחלוטין, והם לא מכירים אותן.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
לאחר בירור, טייס קרב/ תובלה בחיל האוויר אשר מעוניין לקבל הסמכה אזרחית על מטוס קל עליו לעבור מבחן תיאורטי ושלושה שיעורי התאמה. סך ההכשרה הנדרשת ממנו שווה לחמישה אחוזים מהכשרה הנדרשת מאזרח רגיל.
השוואה נוספת, בוגר קורס חובלים בחיל הים מקבל אוטומטית רישיון משיט לאחר מעבר מבחן תיאורטי, מניסיון אני יכול להגיד לכם שזה כלום לעומת מה שצריך לעבור אזרח מן השורה.
קצין צה"ל שמבקש לעבור למשטרה או למג"ב נדרש לבצע פחות מחמישים אחוז מהכשרת קצין משטרה כדי לקבל את הדרגה המקבילה (או דרגה פחות).
לגבי מפקח מטווח הנוהל עובד על אותו משקל.
אני היום סטודנט לתואר שני, בחוג שלי בוגרי תואר ראשון בכלכלה פטורים מהקורס מבוא לכלכלה.
בוגר קורס שפים יוכל לעבוד בפיצריה, גם אם הכשרתו בהכנת פיצה מינימלית.
נהג משאית יוכל לנהוג גם ברכב פרטי.
רוכב אופנוע הרלי דווידסון נפח 1100 סמ"ק יוכל לרכב על אופנוע שטח DR 350 גם אם אין לו הרבה ניסיון בשטח.
כשיש היגיון יש היגיון.
השוואה נוספת, בוגר קורס חובלים בחיל הים מקבל אוטומטית רישיון משיט לאחר מעבר מבחן תיאורטי, מניסיון אני יכול להגיד לכם שזה כלום לעומת מה שצריך לעבור אזרח מן השורה.
קצין צה"ל שמבקש לעבור למשטרה או למג"ב נדרש לבצע פחות מחמישים אחוז מהכשרת קצין משטרה כדי לקבל את הדרגה המקבילה (או דרגה פחות).
לגבי מפקח מטווח הנוהל עובד על אותו משקל.
אני היום סטודנט לתואר שני, בחוג שלי בוגרי תואר ראשון בכלכלה פטורים מהקורס מבוא לכלכלה.
בוגר קורס שפים יוכל לעבוד בפיצריה, גם אם הכשרתו בהכנת פיצה מינימלית.
נהג משאית יוכל לנהוג גם ברכב פרטי.
רוכב אופנוע הרלי דווידסון נפח 1100 סמ"ק יוכל לרכב על אופנוע שטח DR 350 גם אם אין לו הרבה ניסיון בשטח.
כשיש היגיון יש היגיון.
שי
שי, אתה צודק, וכך גם האחרים.
כשיש הגיון אכן הדברים נעשים בהגיון ובהתחשבות בזולת / המקרה הפרטי.
אבל..
כאשר לא כל המקרים דומים, אי אפשר לוותר על חלק מההסמכה. נכון להיום, המצב הוא הסמכה של 20 שעות "חפיפה" שאיננה כוללת רק עמידה על קו היורים וניהולו, אלא השלמת נהלים וחוקים "אזרחיים" למפקח המטווח.
לאחר מעבר ההכשרה, למפקח מטווח מותר להחזיק על הקו 10 יורים, מתוכם שניים יורים בפועל, ירי סטטי בלבד.
אני בטוח שגם לכך תדרש התייחסותך.. ואל תראה בכך לעג או פגיעה בכבודך. זה התהליך להיום, אני תקווה כי יישתנה. הכנת פיצה בקונדיטוריה לפיצות איננה שקולה לניהול קו יורים "אזרחי", אין קשר בין תארים באקדמיה (כל עוד אין מדובר בלימודי רפואה, יעיד הקולגה הדוקטור גולאש שעם חזרתו לביצה המקומית נדרש למבחני הסמכה מקומיים למרות שסיים את חוק לימודיו אי שם וקיבל תעודה כחוקן..)
בקיצור, חבל לך להתרגז או לקחת ללב, תשלים את שעות החפיפה להן אתה נדרש, נשמח כולנו לסייע לך להשלים חומר נוסף במידה ותזדקק לו.
נועם.
כשיש הגיון אכן הדברים נעשים בהגיון ובהתחשבות בזולת / המקרה הפרטי.
אבל..
כאשר לא כל המקרים דומים, אי אפשר לוותר על חלק מההסמכה. נכון להיום, המצב הוא הסמכה של 20 שעות "חפיפה" שאיננה כוללת רק עמידה על קו היורים וניהולו, אלא השלמת נהלים וחוקים "אזרחיים" למפקח המטווח.
לאחר מעבר ההכשרה, למפקח מטווח מותר להחזיק על הקו 10 יורים, מתוכם שניים יורים בפועל, ירי סטטי בלבד.
אני בטוח שגם לכך תדרש התייחסותך.. ואל תראה בכך לעג או פגיעה בכבודך. זה התהליך להיום, אני תקווה כי יישתנה. הכנת פיצה בקונדיטוריה לפיצות איננה שקולה לניהול קו יורים "אזרחי", אין קשר בין תארים באקדמיה (כל עוד אין מדובר בלימודי רפואה, יעיד הקולגה הדוקטור גולאש שעם חזרתו לביצה המקומית נדרש למבחני הסמכה מקומיים למרות שסיים את חוק לימודיו אי שם וקיבל תעודה כחוקן..)
בקיצור, חבל לך להתרגז או לקחת ללב, תשלים את שעות החפיפה להן אתה נדרש, נשמח כולנו לסייע לך להשלים חומר נוסף במידה ותזדקק לו.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
shandsh כתב:קצין צה"ל שמבקש לעבור למשטרה או למג"ב נדרש לבצע פחות מחמישים אחוז מהכשרת קצין משטרה כדי לקבל את הדרגה המקבילה (או דרגה פחות).
אז זהו אני לא יודע מהיכן הבאת את זה. פעם היה ניתן למי שהיה במסלול צוערים{מי שהיה קצין/אקדמאי}לאחר שנתיים להגיע לקוס קצינים במשטרה. היום ניתן במסלול זה להגיע לאחר חמש שנים וטוב שכך כי במשטרה הבינו שה"הנחה" לא במקומה ואין קשר בין הגוף הצבאי למשטרתי וכל גוף צריך להכשיר את הקצינים שלו בהתאם לצרכיו המיוחדים.
עד עכשיו אתה מנסה לחפש קיצורי דרך וחבל . אם אתה רוצה להיות מיקצועי תלמד כמו שצריך ותלמד הכל
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד