קצר או ארוך? מה ההבדל

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

קצר או ארוך? מה ההבדל

על ידי demoneye » 19 פברואר 2003, 23:42

שלום לכולם

יש לי שאלה אולי היא נשאלה בעבר , אבל לי אין שמץ של מושג
אני בעל אקדח בול קומפקט , עכשו שמתי לב מין הסתם שיש דגמים של אקדחים ארוכים ויש את מה שאנחנו קוראים לו הקצרים (compact).
עכשו מה ההבדל בין אותו דגם ארוך או קצר?
למה כולם דווקא רוצים את הקצר ולא את הארוך?
אם ככה למה בכלל עוד מיצרים/מוכרים את הארוכים אם הם נחשבים לכבדים ומסורבלים ואין ממש הבדל בין קצר לארוך , או שיש?
מישהוא יכול לתת לי תשובה מדויקת , בתודה מראש :wink:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ג'וקר » 19 פברואר 2003, 23:47

כל אחד ומה שנוח לו .
הקצרים נוחים יותר להסלקה(לא מגיעים "עד הברך"),הרבה פעמים קצת יותר קלים .
לכן אם תבדוק תגלה שלרבים מהאקדחים בהתחלה יצא דגם "רגיל"\ארוך ואח"כ החלו לצאת הקצרים.(בול,יריחו,CZ ,...)
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ראובן טל » 19 פברואר 2003, 23:47

תשובתי לא מוסמכת, קח אותה בערבון מוגבל עד שאחד המומחים יגיב.

ישנם אקדחים "קצרים" שמשמעותם - יורים תחמושת 9 מ"מ (לדוגמא) קצר. שהוא כדור שונה מ- 9 מ"מ רגיל.

ישנם אקדחים קצרים במובן הרגיל של המילה, כלומר הקנה שלהם קצר יותר (הם יורים תחמושת רגילה).
חלק מנושאי הנשק מעדיפים אקדח קצר מאחר והוא נוח יותר לנשיאה והסלקה.

ככלל - ככל שהקנה קצר יותר הרתע חזק יותר והאקדח פחות מדויק.

לילה טוב

ראובן.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי מוספי עופר » 20 פברואר 2003, 00:09

שלום לכולם,

בתשובה לשאלה לגבי אורך הקנה , אכן אורך הקנה משפיע על רמת הדיוק בעת הירי אך בטווחים

שלהם מיועד אין זה בא כל-כך לידיי ביטוי מכייון שמדובר בטווחים קצרים.והסיבה שישנם אנשים

אשר מעדיפים אקדח בעל קנה קצר יותר הינה נוחות נשיאה.

הדבר אשר חשוב הינו המרחק בין הכוונות מפני שכל שהמרחק בין הכוונות גדול יותר כך יותר נוח

לכוון ולקבל תמונת כוונות מהירה יותר.
מוספי עופר, מדריך ירי - מנהל עייט הדרכות ירי ואבטחה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 20 פברואר 2003, 09:47

ככל שהמרחק בין הכונות גדול יותר תקבל דיוק גדול יותר, אך רכישת הכוונות במערכת להב - אתנח תהיה מהירה יותר עם המרחק בינהם קטן יותר .
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

קצר או ארןך?

על ידי יובל » 20 פברואר 2003, 15:21

בדר"כ הקצר מהווה שיפור טכני של הארוך,בעיקר ברמת הקנה ( חוץ מהגלוק).מלבד נוחות אין הרבה הבדל בין השניים,לפחות לא בטווחים של עד 25 מטר.יש הטוענים שקפיץ קצר חשוף יותר לבלאי.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רואי » 20 פברואר 2003, 15:30

הקצרים כדוגמת גלוק 26 "בועטים יותר בירי".
תמיד שמח ללמוד משהוא חדש!!!
roibes@HOTMAIL.CO.IL
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: קצר או ארןך?

על ידי donduck » 20 פברואר 2003, 16:35

יובל כתב:בדר"כ הקצר מהווה שיפור טכני של הארוך,בעיקר ברמת הקנה .

אתה יכול לתת דוגמא אחת להמחשת דבריך?

מה הקשר בין נוחות לבין טווחי ירי?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

תגובה לשאלת donduck

על ידי יובל » 20 פברואר 2003, 17:27

בדר"כ מייצרים נשקים קצרים לאחר שהתקבל משוב טכני על האקדח הארוך ה"ראשון".מדובר בשינויים בכח הקפיץ,התנהגות השן החולצת,אך בעיקר התנהגות הקנה.ברוב הנשקים הקצרים(כשהדוגמה הבולטת היא היריחו) הקנה מעובד באופן טוב יותר,והסגסוגת עמידה יותר.מכאן הפראדוקס,שנשק קצר עולה יותר מהארוך( שכן לכאורה,הקצר מכיל פחות חומר,ולכן העבודה שהושקעה בייצורו מעטה יותר...).
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי konen1 » 20 פברואר 2003, 19:24

הדגמים הקצרים עולים יותר מהארוכים כי יש להם ביקוש רב יותר ע"י אזרחים שקונים יחסית בכמויות קטנות

הדגמים הארוכים יוצאים ראשוניים מכוון שכוחות הבטחון הרשמיים "הפשוטים"
(כגון משטרה ) דורשים אקדחים עם קנה ארוך ואליהם מתכוונים יצרני הנשק תחילה למכור (1)כי הם רב השוק 2) ברגע שהם קונים, האזרחים חושבים שזה טוב וקונים גם)

*הנ"ל נכתב כהשערה שלי ולא כדבר מבוסס למרות שאני בטוח מאוד בזה, תקנו אותי אם אני טועה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ראובן טל » 20 פברואר 2003, 20:14

konen1 כתב:הדגמים הקצרים עולים יותר מהארוכים כי יש להם ביקוש רב יותר ע"י אזרחים שקונים יחסית בכמויות קטנות

אתה טועה. לפחות בגלוק המחיר של גלוק 17 וגלוק 19 זהים. (נראה לי שגם הגלוק 26 במחיר זהה).

ראובן.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי amnon » 20 פברואר 2003, 20:16

עופר, עליך אני מתפלא. רכישת תמונת כוונות תהיה מהירה יותר ככל שהמרחק בינהם קצר יותר! הסבר:כל הזזה של זוית האקדח תגרום לתזוזה ימינה/ שמאלה/מעלה/מטה של הכוונת הקדמית.כאשר המרחק גדול, תזוזת הכוונת הקדמית תהיה מהירה/גדולה יותר. במרחק כוונות קצר זווית האקדח תגרום לשינוי קטן יותר בתזוזות הכוונת הקדמית. אני מקווה שהצלתי להסביר באופן ברור :lol:
אם כך מה היתרון? היתרון הוא בדיוק (כרגע בלי קשר לאורך הקנה עצמו).עצם הדרישה לדייק יותר בזווית האקדח כדי לקבל תמונת כוונות מביאה לדיוק. אפשר להשוות את זה לרכיבה על אופניים, כאשר מביטים לנקודה קרובה לכידון(הקבלה לאקדח- כידון= כוונת אחורית,נקודת מבט=כוונת קדמית) קשה יותר לשמור על יציבות ועל קו נסיעה ישר. אם מביטים לאופק זה נעשה הרבה יותר פשוט.
דיוק נוסף מתקבל בגלל אורך הקנה, אורך קנה גדול יותר מביא למהירות לוע גדולה יותר (בהנחה שמשתמשים באותו סוג תחמושת) אשר גורמת למסלול הקליע להיות ישר יותר.
החסרונות: משקל,ורתע גדול יותר .בגלל המומנט, כמו שמשתמשים במוט כדי להרים עצם כבד, ככל שהמוט ארוך יותר צריך להפעיל פחות כח. ז"א שרתע (כח) קבוע מכדור מסוים יגרום לתזוזה חזקה יותר בקת עקב כך שהוא מופעל על קנה (מוט) ארוך יותר.
כל הסיפורים על שיפורים טכניים באקדחים קצרים לעומת ארוכים לא ממש מדוייקים. אי אפשר לקבוע חד משמעית מה יותר טוב. כל אחד יתאים את החסרונות והיתרונות לצרכים שלו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי amnon » 20 פברואר 2003, 20:33

עוד נקודה אחת:
בחלק מהאקדחים הקצרים (גלוק 19 למשל) הקת קצרה יותר בנוסף לקיצור הקנה. זה לא ממש נח לבלעלי יד גדולה וזאת עוד סיבה ללכת על ארוך. ביריחו קומפקט הבעיה לא קיימת כיוון שרק הקנה קוצר ולא הקת.
המחירים- בד"כ אותו דבר.
"הדגמים הארוכים יוצאים ראשוניים מכוון שכוחות הבטחון הרשמיים "הפשוטים"
(כגון משטרה ) דורשים אקדחים עם קנה ארוך ואליהם מתכוונים יצרני הנשק תחילה למכור (1)כי הם רב השוק 2) ברגע שהם קונים, האזרחים חושבים שזה טוב וקונים גם) "
שטויות :!: עדיין לא הוכח שהקצרים טובים יותר ולכן לא ניתן ליחס את הארוכים לכוחות הבטחון ה"פשוטים" :roll:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הצעדן » 20 פברואר 2003, 22:04

דווקא משום האקדחי הקומפקט יוצאים פעמים רבות (כתוצאה מדרישות השוק) לאחר תכנון וייצור הדגם ה"ארוך", ישנם אי אלו התפשרויות קטנות בדרך להקטנת האקדח, כמו שהזכירו לפני: אורך\עומס קפיץ, לחצים פיזיקליים שונים, מהלך צינה שונה, ספיגת עומסים וזעזועים המתחלקת על פני שטח פנים קטן יותר וכיוצא באלה.
מסיבות אלה יהיה קשה לקבוע כי דגמי קומפקט הם משופרים.
אצל יצרנים המכבדים עצמם, תכנון מוקדם של תתי דגמים מהווה שיקול בתכנון המוקדם של האקדח, ולכן הפקטור המשמעותי מבחינת מידות האקדח יהיה לרוב העדפתו האישית של הנושא אותו.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי מגן1 » 21 פברואר 2003, 06:37

יובל כתב ש
בדר"כ מייצרים נשקים קצרים לאחר שהתקבל משוב טכני על האקדח הארוך ה"ראשון".מדובר בשינויים בכח הקפיץ,התנהגות השן החולצת,אך בעיקר התנהגות הקנה.ברוב הנשקים הקצרים(כשהדוגמה הבולטת היא היריחו) הקנה מעובד באופן טוב יותר,והסגסוגת עמידה יותר.מכאן הפראדוקס,שנשק קצר עולה יותר מהארוך( שכן לכאורה,הקצר מכיל פחות חומר,ולכן העבודה שהושקעה בייצורו מעטה יותר...).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד