IPSC גרסת 6מ"מ

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

על ידי riko » 08 ינואר 2006, 15:33

קודם צריך שידעו לעשות המרה מ"ג'אול" לעברית :lol: :wink:
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 08 ינואר 2006, 16:23

donduck כתב:בתור אחד שאכן רכש רובה אוויר בגיל 14 (ושומר אותו עד היום) אני מודע לעובדה שיש רובים שיכולים לפתח מהירויות לוע די גבוהות. זה עדין לא הופך אותם ליותר מסוכנים מ crossbow או קשת קאומפאונד שנמכרים חופשי ויכולים לשפד 3 אנשים מ50 מ'.
בכלל לדעתי הרישוי לא קשור כלל למסוכנות הכלי אלא לעובדה שיש לו קנה.

באירופה מחלקים אותם לכלים עד 7 ג'אול שאינם דורשים רישוי כלל ונמכרים לכל דיכפין כמו כל צעצוע אחד לבין רובים שמעל 7 ג'אול הדורשים רישוי. אך השיטה הזו ניתן לאמץ גם כאן.

כשאתה צודק אז אתה צודק.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trillium » 08 ינואר 2006, 17:58

Webart נשלח יחד עם דוא"ל.

+++++++++

itamar אתה מאמין בליברליזציה כזו ???

+++++++++

כרגע עובר תהליך המהרה אחד הסרטונים שצולם על ידינו . מקווה להציג אותו בקרוב.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 08 ינואר 2006, 19:34

trillium כתב:Webart נשלח יחד עם דוא"ל.

+++++++++

itamar אתה מאמין בליברליזציה כזו ???

+++++++++

כרגע עובר תהליך המהרה אחד הסרטונים שצולם על ידינו . מקווה להציג אותו בקרוב.

אנחנו מדברים על מצב שהיה... ומבחינתי אין סיבה שלא יחזור...אם לא נאמין אז זה גם לא יקרה.
מצד אחד לקחו מבני העשרה את האפשרות לקנות רובה אויר ורובה טוטו...
מצד שני נתנו לבני העשרה רשיון להרוג אנשים על הכביש מגיל 17.... אני מניח שמאז שאפשרו לבני 17 לנהוג, נהרגו על הכביש יותר אנשים מאשר אי פעם נהרגו או יהרגו מפליטות כדור של רובה אויר....

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי advocate » 08 ינואר 2006, 19:34

זה לא מכבר, אחד החברים הראה לי פסיקה מעניינת בעניין זה. שם נקבע שהמדד הוא ג'אול/ס'מ... כמובן שמשטרת ישראל דאגה לבדוק עם כדורי 'ספיטץ'... ולא כדורים רגילים... כמה נפלא כשאפשר לשחק בפיזיקה...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי trillium » 08 ינואר 2006, 20:07

advocate כתב:זה לא מכבר, אחד החברים הראה לי פסיקה מעניינת בעניין זה. שם נקבע שהמדד הוא ג'אול/ס'מ...
כמובן שמשטרת ישראל דאגה לבדוק עם כדורי 'ספיטץ'... ולא כדורים רגילים... כמה נפלא כשאפשר לשחק בפיזיקה...

זה מעיניין , אפשר לפרט ?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי advocate » 09 ינואר 2006, 12:02

לקוח מתוך הפדאור

2. ש' (יליד 1976) ואיתן (יליד 1973) היו חברים. ש' היה בעל רובה-אוויר ועל-פי הרישיון שבידו רשאי יה להשתמש ברובה לאימוני קליעה למטרה בלבד. המעשה שהביא את השניים לספסל הנאשמים התרחש ביום 24.4.94. באותו יום, או בסמוך לו, קשרו המערערים ביניהם להשתעשע בירי לעבר עוברים ושבים. לביצוע תכניתם נפגשו השניים, בשעה 19.30 לערך, ברמת-גן... כשלוש שעות תמימות - שוטטו השניים במכונית ברחובות תל-אביב ורמת-גן וירו ברובה האוויר בהולכי רגל וברוכבי אופנים אקראיים. איתן נהג במכונית ומפעיל הנשק, ברוב המקרים, היה ש'. כשהבחינו באדם שנראה להם כמטרה נוחה לפגיעה, האט איתן את מהירות הנסיעה. לאחר שש' כיוון את רובהו וירה, מבעד לחלון, בקרבן המיועד, הגביר איתן את מהירות הנסיעה והשניים התרחקו מן המקום כשהם מצחקקים למראה תגובותיו של הנפגע שהפגיעה הפתיעה אותו ולא ידע מה פגע בו. בכמה קומות עצר איתן את המכונית, יצא ממנה כשהרובה בידו, ירה לעבר עוברי אורח ואחר כך חזר למכונית והמשיך בנסיעה. השתוללות חסרת רסן זו הסתיימה, למרבה המזל, ללא אבידות בנפש. כתוצאה מעשרות היריות שירה ש' נפצעו עשרים אנשים. ואילו מן הירי של איתן, שבוצע מטווחים יותר גדולים, לא נפגע איש. רוב הנפגעים מן הירי של ש' לא ספגו אלא "דקירות עוקצניות"; בגפיים, בחזה, בגב, במותן או בעכוז. אך לנפגעים אחדים נגרמו נזקים יותר ממשיים. אחד מאלה ספג קליע שחדר לבטנו וגרם לקרעים בכבד ובמעי הדק. אחר נפגע באזור הצוואר "כסנטימטר מבלוטת המגן וכלי הדם המרכזיים". ואילו קליע, שספגה נפגעת נוספת, ננעץ בקרבת עינה, חדר לסינוס והסב לה פציעה חמורה.

עפ 95 / 251 פלוני נ' מדינת ישראל [פדאור (לא פורסם) 95 (2) 682 ], עמוד 2

סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי donduck » 09 ינואר 2006, 14:25

מהכתוב מעלה אני למד שהכלי הוחזק ברשיון, משמע הליך הרישוי לא סינן את המחזיק בכלי ולא יכול היה לצפות את התנהגותו הנלוזה - הליך הרישוי לא עמד בציפיות ממנו.

למזלם של העוברים והשבים באותו יום ברמת גן, לא קנו השניים crossbow כי אז התוצאות היו הרות אסון.

למזלם של היורים הם עשו את מה שעשו בשנת 1994 ולא בימינו שכן לבטח היה בנמצא עובר אורח חמוש שהיה מגיב בירי אמיתי לעבר התופעה של רובה המציץ ויורה ממכונית נוסעת.

השורה התחתונה היא שאין הצדקה לצורך ברישוי לרובה אוויר (אם תרצו עד 7 ג'אול), ובטח ובטח לא בצורה הדרקונית בה ההליך נעשה היום.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי riko » 09 ינואר 2006, 15:07

דון
הבעיה שלנו היא שמה שאתה רואה ככשל באישיות של היורה, יש שיראו ככשל של המערכת וידרשו לשנות אותה , שנינו יודעים שלא משנה הכלי אלא משנה מי שמחזיק אותו, לצערנו טענה נכונה זו משמשת גם את אלו שמנגד וזו בדיוק הסיבה לתקנות הדרקוניות, הרי אתה יודע בברור כי לצידם - אם המערכת נכשלת = נקשיח אותה וכך סיכוייה להכשל יקטנו,
עם זאת דווקא לנשק אויר משרד הפנים מראה שינוי חיובי, בכך שהוא מאפשר לכל נושא נשק ברשיון לקבל רשיון גם לנשק אוויר .. ולגבי יכולתם של בני נוער לרכוש נשק אויר - אם הם חברים במועדון קליעה ופעילים בתחום אין להם בעיה לקבל רשיון ..
לטעמי בדיוק כך צריך להיות - מי שכבר הוכיח זכאות לרשיון כלשהו יהיה זכאי גם לרשיון לרובה אויר , מי שלא הוכיח זכאות - שיצטרף למועדון קליעה ויקבל גם הוא (החל מגיל 14), מי שלא הוכיח זכאות ולא חבר מועדון .. למה לו נשק (במיוחד נשק אויר)?
נכון שפה צריך להתפתח ויכוח (עם משרד הפנים) מה צריכים להיות המדדים לזכאות לנשק, אבל זה מחוץ לדיון הזה, ולגבי האם בכלל צריך רישוי לנשק אויר ... פה אני מסכים בהחלט לגבי רישוי בהתאם לעוצמת הנשק.
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 09 ינואר 2006, 17:25

donduck כתב:מהכתוב מעלה אני למד שהכלי הוחזק ברשיון, משמע הליך הרישוי לא סינן את המחזיק בכלי ולא יכול היה לצפות את התנהגותו הנלוזה - הליך הרישוי לא עמד בציפיות ממנו..

סליחה..???? לי נראה שאנחנו נסחפים קצת ושמים את כל העניין של הנשק בראש איזה מגדל שן שבכלל לא מגיע לו, ועושים ממנו איזה ערך מקודש שרק למתי מעט יחידי סגולה יש את הפריבילגיה לגעת בו....

תכנסו קצת לפרופורציות...
האם המערכת בודקת כשירות נפשית של כל נהג שמקבל רשיון נהיגה? האם המערכת בודקת כשירות נפשית של כל חייל קרבי שמחזיק נשק הרבה יותר מסוכן מרובה אויר? האם המערכת בודקת כשירות נפשית של כל נהג מיכלית דלק או חומרים כימיים מסוכנים?? באיזה סרט אתם חיים?

מערכת שילטון נורמלית פועלת על הנחות יסוד שאם אתה עומד בכך וכך קריטריונים אז כנראה שאתה בסדר ולכן אתה רשאי לעשות כך וכך...
והמערכת גם לוקחת בחשבון שהיא לא 100% סגורה ושיהיו מקרים של טעויות...
חסר מקרים שבהם נהגי משאיות עם חומרים מסוכנים נהגו ברשלנות שהיתה יכולה להביא לאסון בקנה מידה לאומי? מישהו העלה על דעתו של סמך מקרה בודד ללכת ולשלול מכלל הנהגים את רשיון הנהיגה שלהם?
חברה בריאה צריכה לדעת להתמודד עם העובדה שתמיד יהיו בה חריגים, אסונות, מטורפים ולעבור על זה לסדר היום...

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי advocate » 12 ינואר 2006, 13:22

JUSTICE NEEDS NOT JUST TO BE DONE, BUT OUGHT TO BE SEEN TO BE DONE...

סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי trillium » 17 ינואר 2006, 11:25

http://rapidshare.de/files/11167429/IPS ... e.wmv.html

וידאו אולי יתן יותר תשובות :wink:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי רפתן » 18 ינואר 2006, 16:26

דון כתב שקרוס בואו חודר שלושה אנשים.
אם אני עומד ראשון ואחרי חבר מועדון הפרה המשוגעת אין סיכוי בחיים לחץ להגיע לאדם השלישי !
כדאי שתעדכן את מה שכתבת.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 18 ינואר 2006, 17:25

רפתן כתב:דון כתב שקרוס בואו חודר שלושה אנשים.
אם אני עומד ראשון ואחרי חבר מועדון הפרה המשוגעת אין סיכוי בחיים לחץ להגיע לאדם השלישי !
כדאי שתעדכן את מה שכתבת.

אם זה לא יעבור, אז אנחנו ממש ממש בבעיה :lol:

תמונה
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trillium » 18 ינואר 2006, 18:27

מפעם לפעם אני מופתע מחדש כיצד בפורום זה כמעת כל נושא מידית יורד לפטפטת "על מצב גידול חסה בשטחים" :? :(
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד