ארוע בפתח תקווה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

ארוע בפתח תקווה

על ידי advocate » 05 פברואר 2006, 12:11

לשוטר לא היה אקדח - לאזרח הראשון היה אבל לא ירה - האזרח השני לקח לו וירה שני כדורים ברצפה - נפלא

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3211146,00.html

משרד הפנים נוקט במדיניות מצמצמת ואין בעלי נשקים מיומנים באזור - נפלא!
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי yoav30 » 05 פברואר 2006, 12:15

כל זמן שיהיו פחות אזרחים ברחוב עם נשק אישי, ועוד פחות מיומנים בשימוש בנשק, נמשיך לקרוא על אירועים כאלה.

ליבי עם הפצועים ומשפחות ההרוגים.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 05 פברואר 2006, 12:20

זה ממחיש את החשיבות של אימונים סדירים בירי.

דרך אגב, מהו האימון המומלץ על מנת שלא להיכנס לקיפאון / הלם / שוק המצבים כאלה?

מצד שני, האירוע המצער הזה בא יומיים לפני דיון די גורלי בין אק"מ למשרד הפנים, אחרי שהוקפאו רשיונות חדשים למתנדבי משא"ז בשנה האחרונה (ואני ביניהם).

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי advocate » 05 פברואר 2006, 12:32

ידידי,

פיספסת את הדיווח שלשוטר שניגשו אליו לא היה נשק כלל...

לגבי אימון למניעת קיפאון - כל מי שראה כדור מתעופף לכיוון שלו יודע שלא משנה כמה אימונים תקבל, שורה תחתונה וכמו שניטשה אומר "יש את אלו שקופאים ואלו שלא".

ארוע שהיה בחיל הים - אר, פי ג'י נורה ופגע פגיעה ישירה בתותחן חרטום. בירתכיים היה צוער מתחיל בקורס חובלים שלא עבר כל אימון! הבחור דרך את ה - 20 מ"מ וריסס את כל המחבלים לבד - שלושה חודשים בצבא - בלי אימון אבל כהגיע רגע האמת...

ישנם דרכים לשפר, אבל זה לא בשביל כאן... תרגיל מסכם של אחד הקורסים שעברתי מתחיל כשאתה יודע שאתה בבלאגן. איך אתה יודע ? מחברים אותך לשוקר עצבני לאללה ואז רוץ ותפקד... לא אין צלקות בשביל להשוויץ...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 05 פברואר 2006, 14:04

צר לי להיות פה סניגורו של השטן...

אבל האירוע שהתרחש בדיוק מחזק ומאשש את המדיניות המצמצמת של משרד הפנים.

בתכלס, מה שקרה פה הוא שמספר אנשים לא חמושים הצליחו לנטרל מחבל חמוש ולסיים את האירוע בהרוג אחד וכמה פצועים. מבחינת משרד הפנים מדובר בהצלחה מסחררת של המדינוית שלהם - מי בכלל צריך נשק?? עובדה שאפשר להסתדר בלי...
בנסיבות האלה, כל הפעלת כח מעבר למה שהופעל באירוע הזה היתה נחשבת להפעלת כח מיותר (עובדה שהצליחו לנטרל את המחבל)...
יותר מזה, הארוע הזה יוצר תקדים נוסף בשורה של תקדימים נוספים שניתן לסיים אירוע כזה ללא הפעלה של כח קטלני. כך שאם חס וחלילה יקרה מקרה נוסף כזה ויעשה שימוש בנשק, אז אותו אחד שישתמש ימצא עצמו בבעיה..

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי shandsh » 05 פברואר 2006, 14:09

אני לא מסכים עם איתמר.
המחבל נכנע רק לאחר שאזרח עם אקדח ירה לעברו ירית אזהרה. אם לא היה לו אקדח המחבל לא היה טורח להסתכל לכיוון שלו.
שי
"חבריך נחוצים להישרדותך, הם מספקים לאויב מישהו אחר לירות עליו"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הכנרתי » 05 פברואר 2006, 14:12

המחבל היה עם סכין, מה שחייב אותו לטווח מגע על מנת לפגוע בקורבן. דמיין לעצמך (והיו דברים כאלה בעבר) שמחבל יהיה חמוד בנשק חם, איך אז תנתרל אותו עם קרש או במכות? מה תחכה למעצור מאחורי מחסה?
מה שאתה אומר זה לא רציני. זה ארוע קלאסי של שימוש בנשק להגנה עצמית ועל הסובבים אותך.

לסאנדיש:
לפי המפורסם באתר האזרח לקח נשק שלו היה לו רשיון אליו והשתמש בו בחוסר מקצועיות שמסכנת את הסובבים אותו. האזרח השני שהנשק היה שלו הפקיר את נשקו בידי אדם לא מוסמך ולא מימן.
מטרת העל: לחזור הביתה בשלום!

***__ מדריך ירי __***
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי צנחן » 05 פברואר 2006, 14:44

יש כבר דיווח מעודכן :

האיש שעצר את המחבל איבד את משפחתו בפיגוע

"הצלתי כמה אנשים, זה לא הופך אותי לגיבור", אומר ישורון גביש, שהפנה את נשקו האישי לעבר המחבל בפתח-תקווה וגרם לו לשמוט את הסכין. לפני 4 שנים איבד את בני-משפחתו באלון מורה
ynet

ישורון גביש, תושב קדומים, הוא גיבור היום בפתח-תקווה. מיד כשהבחין במתרחש במיניבוס, הסתער על המחבל עם נשקו האישי, שיחרר צרור לעבר הארץ ואילץ את התוקף לשמוט את הסכין מידו. התקרית הבוקר (יום א') החזירה אותו ארבע שנים אחורה, לפיגוע באלון מורה - פיגוע בו איבד את יקיריו.

"זה קרה במוצאי חג הפסח", שיחזר בשיחה עם ynet. "מחבל חדר לבית שלנו באלון מורה ורצח את שני הוריי, את סבי ואת אחי הבכור. אני יצאתי מהבית דקות לפני שזה קרה".

"האירוע הקשה מלווה אותי כל יום וכל הזמן", אומר ישורון. "לא צריך שיקרה אירוע מיוחד כדי שאחשוב עליהם. היום לא חשבתי על זה ספציפית".

מיד לאחר הפיגוע תיאר ישורון את שארע: "הגעתי לעבודה, כשיצאתי מהרכב שמעתי צעקות על אדם שדוקר אנשים במונית", סיפר. "ידעתי שקרה משהו, ניגשתי לחבר שלי ולקחתי ממנו את האקדח. רצתי למקום וראיתי אנשים שיושבים על המדרכה פצועים. הבחנתי במחבל שרודף אחרי אשה ודוקר אותה. רצתי לכיוון שלו וקראתי לו לעצור, כשהוא לא הסכים יריתי כדור אחד על הרצפה. המחבל הסתובב אליי כשהסכין בידו. קראתי לו לזרוק את הסכין, אך הוא לא הסכים. יריתי ירייה נוספת על הרצפה ואז הוא נבהל וזרק את הסכין לכיוון שלי. אדם אחר הגיע מאחוריו ונתן לו מכה מאחור באמצעות קרש".

מי שהביא בסופו של דבר למעצר המחבל, דווקא לא חש כגיבור. "הצלתי כמה אנשים ואני שמח על זה, זה לא הופך אותי לגיבור. מאז כל הזמן מתקשרים אליי, מברכים. אני מנסה לחזור לעבודה ולשגרה".

ישורון משוכנע שאילו ידע כי מדובר במחבל, היה יורה בו על מנת להרוג. "אני אדם מאמין וחושב שהכל מכוון מלמעלה, גם זה שלא הרגתי אותו מכוון. הייתי בסיירת גולני וההרגל הוא לעשות מה שצריך. מצער אותי שלא הצלחתי להרוג מחבל; הדין שלו היה למות".

חוץ מהעובדה שמדובר בדיווח מבולבל ("ירה צרור מנשקו האישי" - הבחור חמוש באקדח), יש כאן באמת נקודה בעייתית של לקיחת נשק אישי מבעליו ושימוש בו ע"י אדם אחר. במקרה והתוצאה היתה אחרת היינו פוגשים אותו על דוכן הנאשמים בבית המשפט. בכל אופן, אין ספק שהשימוש בנשק הוא מה שעצר את האירוע, ברגע שהמחבל הבין שיש נשק עדיף בזירה הוא נכנע.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 05 פברואר 2006, 14:51

חברה,

על איך דברים היו יכולים לקרות ומה היה קורה אילו, ואיך אירוע אחר היה מתפתח אף אחד מאיתנו לא יכול לענות. כל אלה שאלות באויר שאת התשובה עליהן אנחנו נדע רק לאחר מעשה.

גם במקרה הנ"ל אנחנו יכולים להיות חכמים רק לאחר מעשה ולהתייחס לעובדות כפי שקרו בשטח ופורסמו על ידי התקשורת. העובדות נכון לעכשיו כפי שפורסמו בתקשורת הן שאזרחים בלתי חמושים הצליחו לנטרל מחבל חמוש - ועל זה אין ויכוח.

לגבי השימוש בנשק שנעשה באירוע זה, מאד מסקרן אותי לדעת מה קרה לאותם האזרחים שהיו מעורבים...
1. האם הנשק הוחרם בתור "ראיה" ועד סיום כל ההליכים?
2. האם נפתחה חקירה משטרתית נגד אותם אנשים?

צריך לדעת את כל הפרטים האלה כדי לקבל תמונה שלמה על הארוע הזה...

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הכנרתי » 05 פברואר 2006, 15:08

האנשים היו חמושים בקרש, שזה סוג של אלה. למיטב הבנתי זה נשק קר
מטרת העל: לחזור הביתה בשלום!

***__ מדריך ירי __***
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יהודה צ. » 05 פברואר 2006, 18:21

איתמר
במפורש האזרח ירה לעבר המחבל שתי יריות הוא לא ניסה לפגוע מפני שהוא לא ראה אותו דוקר.
מהיריות תשומת הלב של המחבל הופנתה אל היורה ואפשרה לאדם אחר לפגוע בו מאחור.
מאחר והוא לא היה בטוח שזה מחבל או עבריין רץ לו בראש מה יקרה אם זה לא מקרה פח"ע לכן הוא ירה לרצפה.
יהודה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אלכס_ל » 05 פברואר 2006, 20:16

ארנולד כתב:דיון די גורלי בין אק"מ למשרד הפנים, אחרי שהוקפאו רשיונות חדשים למתנדבי משא"ז בשנה האחרונה (ואני ביניהם).

אתה יכול לפרט? שמעתי שאנשים קיבלו רשיונות מטעם מש"ז בשנה שעברה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

עוד אקדחים

על ידי susita » 05 פברואר 2006, 21:43

מקרה הדקירה מראה שעדיין צריך אקדחים כי לא כולם מתפוצצים.
ניתן לחייב כל בעל אקדח לעבור קורס ירי מעשי אם הוא רוצה רשיון.
לדעתי מצב כזה יגרום למי שלא מיומן ולא רציני לא להיות בענף ומי שיהיה לו אקדח ידע גם להפעילו.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: עוד אקדחים

על ידי אביG19 » 05 פברואר 2006, 23:52

susita כתב:מקרה הדקירה מראה שעדיין צריך אקדחים כי לא כולם מתפוצצים.
ניתן לחייב כל בעל אקדח לעבור קורס ירי מעשי אם הוא רוצה רשיון.
לדעתי מצב כזה יגרום למי שלא מיומן ולא רציני לא להיות בענף ומי שיהיה לו אקדח ידע גם להפעילו.

דבר ראשון, אני תומך בדברי susita, לגבי קורס ירי, אבל...
מעבר קורס ירי מעשי בלבד, ללא המשך אימונים, לא יקנה לאדם את המיומנות הרצוייה.רק אימון שוטף יכול לעזור לנושא הנשק לשפר את מיומנותו באקדח.
אני לא מדבר על חיוב האנשים לרישום למועדוני ירי ואימונים שבועיים (מה שכן, זה מומלץ :wink: ), אלא על מעבר של כמה אימונים בשנה, אשר יהוו תנאי להמשך קבלת הרשיון.
דרך אגב, הקורס לא חייב להיות קורס ירי מעשי, אלא כל קורס שיוחלט עליו , עם תכנים המתאימים למציאות הקיימת.

להת'

אבי :)
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

לגבי מיומנות היורה

על ידי shm » 06 פברואר 2006, 00:04

כמו שכבר נכתב הוא היה קצין ביחידה מובחרת והיה מיומן באקדח..
סתם בשביל הדיוק בדיון...
"העט חזק מהחרב..."
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד