הגברת המיומנות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
הגברת המיומנות
שלום (שוב) לכולם
לאחר האשכול הקודם שלי ("ציין לייזר") הבנתי את המגמה הכללית של "עדיף להגביר את המיומנות" מאשר להשקיע בציין לייזר. טוב, למדתי וקיבלתי את הדברים. מאז אני הולך למטווח פעמיים בחודש בממוצע. אבל אני מרגיש (במלוא הכנות) שעוד יש עבודה על עצמי ועל יחסיי הזוגיים עם האקדח (PT609, טאורוס)...
ראיתי פרסום במטווחי רוט על קורס ירי מבצעי (400 שח) שוחחתי עימם, וראשית התכנים מאוד נראו לי...אבל...............
אני לא אוהב שמפרסמים משהו אחד ומבקשים משהו אחר. מסתבר שהקורס הוא ללא תחמושת (שחייבים לקנות במקום - אסור להביא מהביית...
) בסה"כ 715 זוזים ותקילין (זה היה יכול להיות ממש בסדר אם זה היה המחיר המפורסם מלכתחילה....
)
שאלותיי:
1. האם זה מהלך נכון עקרונית ? קורס שאינו ירי מעשי אבל יותר פרקטי (ולא ירושש אותי) - ו..כן קראתי איזה אשכול על קורס ירי מעשי איפשהו בסליק.....
2. המדריכים שם, יודעים על מה הם מדברים ? כלומר יש מקצועיות שם ? כזו שבאמת תעזור לי להשתפר ? (אין לי כוונות להיות יוה אולמפי - אבל...בהחלט עם בטחון רב יותר באקדח).
3. האם המקום "מטווחי רוט" הם אמינים ? בעיקר לאור ההפרש בין הפרסום למחיר האמיתי ? או שאני סתם תמים וכולם עושים את זה כי אין מספיק יורים ואין רשיונות וקשה לעבוד וכו ?
תודה
ד"א נועם מאוד התרשמתי מתשובותיך עד כה. אשמח לתגובתך (האמת היא שאשמח לתגובות של כולכם...גם של ההוא מהרפת....
)
לאחר האשכול הקודם שלי ("ציין לייזר") הבנתי את המגמה הכללית של "עדיף להגביר את המיומנות" מאשר להשקיע בציין לייזר. טוב, למדתי וקיבלתי את הדברים. מאז אני הולך למטווח פעמיים בחודש בממוצע. אבל אני מרגיש (במלוא הכנות) שעוד יש עבודה על עצמי ועל יחסיי הזוגיים עם האקדח (PT609, טאורוס)...
אני לא אוהב שמפרסמים משהו אחד ומבקשים משהו אחר. מסתבר שהקורס הוא ללא תחמושת (שחייבים לקנות במקום - אסור להביא מהביית...
שאלותיי:
1. האם זה מהלך נכון עקרונית ? קורס שאינו ירי מעשי אבל יותר פרקטי (ולא ירושש אותי) - ו..כן קראתי איזה אשכול על קורס ירי מעשי איפשהו בסליק.....
2. המדריכים שם, יודעים על מה הם מדברים ? כלומר יש מקצועיות שם ? כזו שבאמת תעזור לי להשתפר ? (אין לי כוונות להיות יוה אולמפי - אבל...בהחלט עם בטחון רב יותר באקדח).
3. האם המקום "מטווחי רוט" הם אמינים ? בעיקר לאור ההפרש בין הפרסום למחיר האמיתי ? או שאני סתם תמים וכולם עושים את זה כי אין מספיק יורים ואין רשיונות וקשה לעבוד וכו ?
תודה
ד"א נועם מאוד התרשמתי מתשובותיך עד כה. אשמח לתגובתך (האמת היא שאשמח לתגובות של כולכם...גם של ההוא מהרפת....
רק בריאות !!!
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
לשאלותיך:
1. מהלך נכון ביותר, כל אימון מודרך המלווה במדריך איכותי ישפר אותך, את רמתך ואת הסיכוי שבמצב אמת תועיל לעצמך ולסביבתך, שלא לומר, לא תזיק.
2. אני סומך על כל המדריכים שם, אחד אחד, שהם יודעים מה שהם אומרים.
3. אף מטווח, אני חוזר, אף מטווח, אינו כולל את עלות התחמושת במחיר הקורס (כולל באימוני משרה"פ). לא היתה כאן שום הטעייה והמטווח המדובר יכול לשמש כאות ומופת לגבי אמינות, יושר ויחס מעולה ללקוחותיו.
סע לשלום, חביבי, קיבלת החלטות חכמות ונכונות. שיהיה בהצלחה, ספר איך היה בסוף.
1. מהלך נכון ביותר, כל אימון מודרך המלווה במדריך איכותי ישפר אותך, את רמתך ואת הסיכוי שבמצב אמת תועיל לעצמך ולסביבתך, שלא לומר, לא תזיק.
2. אני סומך על כל המדריכים שם, אחד אחד, שהם יודעים מה שהם אומרים.
3. אף מטווח, אני חוזר, אף מטווח, אינו כולל את עלות התחמושת במחיר הקורס (כולל באימוני משרה"פ). לא היתה כאן שום הטעייה והמטווח המדובר יכול לשמש כאות ומופת לגבי אמינות, יושר ויחס מעולה ללקוחותיו.
סע לשלום, חביבי, קיבלת החלטות חכמות ונכונות. שיהיה בהצלחה, ספר איך היה בסוף.
נערך לאחרונה על ידי Webart בתאריך 08 פברואר 2006, 15:14, נערך פעם אחת בסך הכל.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
אני לא מתכוון להתייחס לעניין אם לעשות את זה אצל מאיר רוט או לא..
ודרך אגב גם אני אוהב שהמחיר המפורסם הוא גם המחיר הסופי בלי כל מיני עיזים ותוספות בשטח..
עכשיו לגופו של עניין.
לגבי קורס ירי מבצעי, אין שום הגדרה קבועה לנושאים ולרמה של הקורס ואין גם פיקוח.
ומכיון שאין פה מסגרת קבועה, אז איש איש לנפשו. כל מדריך יכול לאסוף קבוצה של אנשים ולהעביר להם קורס ירי מבצעי כראות עינו..וקורס ירי מבצעי שהועבר על ידי מדריך X לא יהיה קורס ירי מבצעי שהועבר על ידי מדריך Y.
לגבי קורס ירי מעשי, מדובר על ספורט בפיקוח של התאחדות הקליעה, יש חוקים, יש מסגרת ויש ביקורת על התכנים והנושאים של הקורס. בסוף הקורס אתה עובר מבחן ומקבל תעודת יורה שמקנה לך את האפשרות להמשיך ולהתאמן ולהשתתף בתחרויות - שזו האפשרות היחידה בפני אזרח להתאמן במצבים הקרובים ביותר למצבי אמת.
א.
ודרך אגב גם אני אוהב שהמחיר המפורסם הוא גם המחיר הסופי בלי כל מיני עיזים ותוספות בשטח..
עכשיו לגופו של עניין.
לגבי קורס ירי מבצעי, אין שום הגדרה קבועה לנושאים ולרמה של הקורס ואין גם פיקוח.
ומכיון שאין פה מסגרת קבועה, אז איש איש לנפשו. כל מדריך יכול לאסוף קבוצה של אנשים ולהעביר להם קורס ירי מבצעי כראות עינו..וקורס ירי מבצעי שהועבר על ידי מדריך X לא יהיה קורס ירי מבצעי שהועבר על ידי מדריך Y.
לגבי קורס ירי מעשי, מדובר על ספורט בפיקוח של התאחדות הקליעה, יש חוקים, יש מסגרת ויש ביקורת על התכנים והנושאים של הקורס. בסוף הקורס אתה עובר מבחן ומקבל תעודת יורה שמקנה לך את האפשרות להמשיך ולהתאמן ולהשתתף בתחרויות - שזו האפשרות היחידה בפני אזרח להתאמן במצבים הקרובים ביותר למצבי אמת.
א.
- תרמתי למען הסליק

1) בהחלט מומלץ לעבור קורס, כל קורס שתעבור ילמד אותך קודם כל, בראש ובראשונה, את כללי הבטיחות, יטחנו לך אותם בראש שוב ושוב ושוב, והכל לטובתך.....
2) המלצתי האישית, כמי שעבר קורס ירי מעשי אצל רוט, הוסף כמה שקלים ולך על ירי מעשי, ולא בגלל שירי מבצעי הוא פחות, אלא בגלל שירי מעשי הוא יותר....
3) בעניין האמינות......הכי אמינים שיש
ואגב אם לא ידעת עד היום..... שם נועם עובד.
2) המלצתי האישית, כמי שעבר קורס ירי מעשי אצל רוט, הוסף כמה שקלים ולך על ירי מעשי, ולא בגלל שירי מבצעי הוא פחות, אלא בגלל שירי מעשי הוא יותר....
3) בעניין האמינות......הכי אמינים שיש
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
טעות
benbenam שלום רב!
קראתי הודעתך בעיון רב והצטערתי לשמוע על חוסר ההבנה והמרמור הנובע מכך.
אכן, תשובתו של דביר באשר לנורמה בתחום המטווחים נכונה ואני מודה לו על כך, אך ברצוני לציין כי הארת עיניי לחוסר הדיוק בפרסום ואיני מקל ראש במקרה.
לידיעתך, העברתי בקשה לדביר להוסיף לפרסום את התוכן שאכן מחיר הקורס אינו כולל תשלום נוסף בעבור תחמושת.
למען הסר ספק, ברצוני לציין כי אין כל תשלום נוסף הנובע מהשתתפות בקורס בעבור השכרת ציוד כגון פונדות ומחסניות, והמחיר אף כולל הטבה של כניסה ללא תשלום לירי חופשי (לא כולל תחמושת) למשך כל אורכו של הקורס.
באשר לרמת המדריכים, אני גאה ברמתם המקצועית, ולא פחות חשוב מכך, האישית, של המדריכים שלנו. אני מניח ששאר חברי אתר "הסליק" המכירים את הצוות שלנו יעידו על רמתו המקצועית הגבוהה.
לסיום, דברתי עם הצוות והעברתי את תוכן הודעתך. הבנתי שנרשמת כמתעניין לקורס הירי המבצעי הבא (מצבתו של הקורס הנוכחי מלאה). הגם אם הודעה זו לא הביאה סוף לחששותיך, אתה מוזמן לבוא ולהתרשם מהחנות, המטווחים והמדריכים.
בכל מקרה, אנחנו נשמח לארח אותך תמיד.
בברכה,
אלעד רוט.
קראתי הודעתך בעיון רב והצטערתי לשמוע על חוסר ההבנה והמרמור הנובע מכך.
אכן, תשובתו של דביר באשר לנורמה בתחום המטווחים נכונה ואני מודה לו על כך, אך ברצוני לציין כי הארת עיניי לחוסר הדיוק בפרסום ואיני מקל ראש במקרה.
לידיעתך, העברתי בקשה לדביר להוסיף לפרסום את התוכן שאכן מחיר הקורס אינו כולל תשלום נוסף בעבור תחמושת.
למען הסר ספק, ברצוני לציין כי אין כל תשלום נוסף הנובע מהשתתפות בקורס בעבור השכרת ציוד כגון פונדות ומחסניות, והמחיר אף כולל הטבה של כניסה ללא תשלום לירי חופשי (לא כולל תחמושת) למשך כל אורכו של הקורס.
באשר לרמת המדריכים, אני גאה ברמתם המקצועית, ולא פחות חשוב מכך, האישית, של המדריכים שלנו. אני מניח ששאר חברי אתר "הסליק" המכירים את הצוות שלנו יעידו על רמתו המקצועית הגבוהה.
לסיום, דברתי עם הצוות והעברתי את תוכן הודעתך. הבנתי שנרשמת כמתעניין לקורס הירי המבצעי הבא (מצבתו של הקורס הנוכחי מלאה). הגם אם הודעה זו לא הביאה סוף לחששותיך, אתה מוזמן לבוא ולהתרשם מהחנות, המטווחים והמדריכים.
בכל מקרה, אנחנו נשמח לארח אותך תמיד.
בברכה,
אלעד רוט.
נערך לאחרונה על ידי מטווחי מאיר רוט בתאריך 15 פברואר 2006, 14:59, נערך פעם אחת בסך הכל.
מאיר רוט בע"מ
יבוא, יצוא ושיווק נשק, תחמושת ואביזרים.
מטווחים חדישים וממוזגים.
השר חיים משה שפירא 4, א.ת.ח ראשל"צ, 7570406
03-9527063, http://www.meirroth.co.il
יבוא, יצוא ושיווק נשק, תחמושת ואביזרים.
מטווחים חדישים וממוזגים.
השר חיים משה שפירא 4, א.ת.ח ראשל"צ, 7570406
03-9527063, http://www.meirroth.co.il
- סליקאי כסף

קראתי את ההודעה כמה פעמים, להיות בטוח שאני רואה נכון ועדיין יודע לקרוא...
להגיד כאלה דברים על משפחת רוט? המשמשים דוגמה ומופת לשאר המטווחים בארץ? הלוואי שכולם היו כאלה! אתה חי בבועה. איזה מטווח כולל תחמושת בקורס? לא רוצה להוציא זוזים? תשכח מכל מה שכתוב כאן...תמכור את הטאורוס ושלום על ישראל.
הגברת המיומנות? קודם תתחבר למציאות(העגומה שכולנו חיים בה).
SPS - מתקרב לשלמות...
יש לי שאלה על קורס הירי המעשי.
יש לי שאלה על קורס ירי מעשי,
האם הירי המעשי הוא "צמוד" ללחימה?
כלומר, מעבר לפגיעה מדוייקת במטרה, האם יש דגש על "פתיחת" מחסה בצורה נכונה? או שמהירות היא שם המשחק? האם בהחלפת מחסנית עדיף מבחינת הירי המעשי להסתכל על הנשק ולעשות את זה ממש מהר, או לשמור קשר עין עם "המחבל"?
כמה דומה ירי מעשי ללחימה?
אשמח לתשובה מהיורים המעשיים.
תודה.
כלומר, מעבר לפגיעה מדוייקת במטרה, האם יש דגש על "פתיחת" מחסה בצורה נכונה? או שמהירות היא שם המשחק? האם בהחלפת מחסנית עדיף מבחינת הירי המעשי להסתכל על הנשק ולעשות את זה ממש מהר, או לשמור קשר עין עם "המחבל"?
תודה.
- סליקאי כסף

Re: יש לי שאלה על קורס הירי המעשי.
eld453 כתב:יש לי שאלה על קורס ירי מעשי,
תודה.
ירי מעשי IPCS הוא בראש וראשונה ספורט, ובתור שכזה יש בו את החוקים והכללים שלו ופחות דגשים על לוחמה - מה שלא גורע מהעובדה שלא הייתי מציע לאף אחד להתקל ברחוב ביורה ירי מעשי מיומן..
ישנו ספורט אחר IDPA שהוא נפוץ בארה"ב ושם יותר דגשים על "לחימתיות הגנתית" מאשר IPCS.
א.
יש
- תרמתי למען הסליק

Cybrosh כתב:קראתי את ההודעה כמה פעמים, להיות בטוח שאני רואה נכון ועדיין יודע לקרוא...להגיד כאלה דברים על משפחת רוט? המשמשים דוגמה ומופת לשאר המטווחים בארץ? הלוואי שכולם היו כאלה! אתה חי בבועה. איזה מטווח כולל תחמושת בקורס? לא רוצה להוציא זוזים? תשכח מכל מה שכתוב כאן...תמכור את הטאורוס ושלום על ישראל.
שלום גם לך חבר מוזהב... מר Cybrosh היקר
אני מניח שלפני כמה שנים הייתי מגיב אחרת לציטוט שלעיל......... אבל מילא...
יצא לי להיות תחת אש מספר פעמים (ולא מול מטרות ירי מעשי). הקרמי המנופץ שלי מג'נין אצלי במרפסת. אני מאוד מיומן במקוצרר שהיה לי.
כיום, אני נושא רק אקדח. כך שנראה לי שמהציאות מחוברת אליי לא פחות מלכל "מוזהב"...
כיוון שאיני מכיר את משפחת רוט..וכן פניתי אליהם בטלפון ונרשמתי לרשימת ההמתנה לקורס הבא. אם לא הבנת למרות יושרם הרב - ניסיוני בתחום - לא רב. לכן נראה לי מוזר הפער בפרסום למציאות בטלפון - ועל כך השאלות.
אם על שאלה כנה, ישרה ופשוטה אני מקבל תגובה רוויות בוז
כנראה שלך אין בעיה לפזר את כספך.... אני נוטה לבדוק את הנושא לפני... אני מבקש שתכבד את זה. אין ולא הייתה כוונה לפגוע במשפחת רוט (ומה גם, שבסוף סביר שאמצא עצמי יורה ולומד (לא הקפדן מלמד....) עוד על ירי באקדח אצלם במטווח (ואם נועם עובד שם... מי אני ומה אני...רימה ותולעה - אתאבק בעפר רגליכם).
חבל.... משאר התגובות אני מאוד לומד
תודה
אמיר
רק בריאות !!!
אמיר,
נמנעתי מלהגיב עד כה, אבל.. למען הסדר הטוב, בוא נעשה סדר בדברים.
קפוץ ביום שישי לביקור במטווח , הקפה עלי.
(ימים א-ה מ 0900 עד 1800 , יום שישי 0900 עד 1400 , איזור התעשייה החדש של ראשון לציון, רחוב שפירא פינת ספיר בקומה מינוס 1 - מרתף הבניין, טל' 03.9527063)
לילה טוב (איזו סערה בחוץ.. העצים כאן נופלים..
)
נועם.
נמנעתי מלהגיב עד כה, אבל.. למען הסדר הטוב, בוא נעשה סדר בדברים.
קפוץ ביום שישי לביקור במטווח , הקפה עלי.
(ימים א-ה מ 0900 עד 1800 , יום שישי 0900 עד 1400 , איזור התעשייה החדש של ראשון לציון, רחוב שפירא פינת ספיר בקומה מינוס 1 - מרתף הבניין, טל' 03.9527063)
לילה טוב (איזו סערה בחוץ.. העצים כאן נופלים..
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
שלום אמיר, ברוך בואך לפורום הסליק.
אכן המקובל בענף כי במחיר הקורס לא כוללים את מחיר התחמושת למעט מקרים אשר יוצאי דופן אך יחד עם זאת התייחסו במטווחי רוט לטענתך בכובד ראש כפי שכתב אלעד.
לך על ההזמנה של נועם, לא תצטער בכל מקרה - בין אם תעשה קורס ובין אם לאו, ושתדע לך שהקפה שלו בהחלט מהמשובחים.
המלצתי האישית לך היא לפנות דווקא לקורס ירי מעשי, נכון שהאוריינטציה אינה לחימתית אך רמת המיומנות שתקבל בקורס בהיקף כזה עולה לאין ערוך על התחליפים הזמינים, יתרה מכך, אם אתה בא מרקע לחימתי יקל עליך לשלב את המיומנויות הנרכשות ביישום טקטי.
בדרך כלל מי שעושה קורס ירי מעשי נוהג לפקוד בסיומו את המטווח בזמנים קצובים וקבועים פחות או יותר על בסיס זמן \ ממון פנויים, אני משוכנע שאם אכן תעשה כך תוכל למצוא מדריך שישמח לסייע לך ללטש את היכולות שרכשת בהיבט טקטי \ הגנתי.
קרא את מה שכתבו איתמר וטרופר גלוק, אני מצטרף לדעתם ומיישר קו עם המלים החמות שהשמיעו כאן.
בכל אופן, בהצלחה בבחירה ושלא תזדקק למה שתלמד מחוץ למסגרת האימונים.
Cybrosh, יש דרך ויש דרך. גם מלימון אפשר לעשות לימונדה
אכן המקובל בענף כי במחיר הקורס לא כוללים את מחיר התחמושת למעט מקרים אשר יוצאי דופן אך יחד עם זאת התייחסו במטווחי רוט לטענתך בכובד ראש כפי שכתב אלעד.
לך על ההזמנה של נועם, לא תצטער בכל מקרה - בין אם תעשה קורס ובין אם לאו, ושתדע לך שהקפה שלו בהחלט מהמשובחים.
המלצתי האישית לך היא לפנות דווקא לקורס ירי מעשי, נכון שהאוריינטציה אינה לחימתית אך רמת המיומנות שתקבל בקורס בהיקף כזה עולה לאין ערוך על התחליפים הזמינים, יתרה מכך, אם אתה בא מרקע לחימתי יקל עליך לשלב את המיומנויות הנרכשות ביישום טקטי.
בדרך כלל מי שעושה קורס ירי מעשי נוהג לפקוד בסיומו את המטווח בזמנים קצובים וקבועים פחות או יותר על בסיס זמן \ ממון פנויים, אני משוכנע שאם אכן תעשה כך תוכל למצוא מדריך שישמח לסייע לך ללטש את היכולות שרכשת בהיבט טקטי \ הגנתי.
קרא את מה שכתבו איתמר וטרופר גלוק, אני מצטרף לדעתם ומיישר קו עם המלים החמות שהשמיעו כאן.
בכל אופן, בהצלחה בבחירה ושלא תזדקק למה שתלמד מחוץ למסגרת האימונים.
Cybrosh, יש דרך ויש דרך. גם מלימון אפשר לעשות לימונדה
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
Cybrosh כתב:קראתי את ההודעה כמה פעמים, להיות בטוח שאני רואה נכון ועדיין יודע לקרוא...להגיד כאלה דברים על משפחת רוט? המשמשים דוגמה ומופת לשאר המטווחים בארץ? הלוואי שכולם היו כאלה! אתה חי בבועה. איזה מטווח כולל תחמושת בקורס? לא רוצה להוציא זוזים? תשכח מכל מה שכתוב כאן...תמכור את הטאורוס ושלום על ישראל.
סייברוש ידידי כאח לי,
אני חושב שהלכת כמה מטרים יותר מדי, אמנם אמיר שאל שאלה שלרובנו נראית כלא הגיונית, אבל מה לעשות? לא כולם מכירים את שושלת רוט ולא כולם מעריכים את מה שעומד מאחורי השם "מטווחי מאיר רוט".
אני בטוח שאמיר ישאל את שאלותיו בצורה שתתאם את ציפיותיך
לסיכום, אני הייתי ממליץ על לחיצת יד חמימה ואיזו "סליחה" קטנה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
תשובה!
BENBEN שלום
אני שמח על הרצון להכנס למשפחת היורים
שמי יורם שטיינר אני בתחום ירי מעשי מס שנים לא קטן והמלצתי לך להרשם לקורס ירי מעשי .תזרוק את הכסף למקום שיתן לך מה שאתה רוצה ויותר, ולעתיד תדע איפה אתה עומד לאומת מה שהיתה בלי. כל החברה יודעים מי אני כך שיש משקל לדבריי. ב-24 לחודש יש תחרות ירי מעשי בקיסריה כדי לך לבוא ולהתרשם יש מה לראות וללמוד,(במיוחד כאשר אני בונה את התרגילים) ולשאול שאלות את החברה. אשמח להדריך אותך עם תופיע. תודה יורם שטיינר 
אני שמח על הרצון להכנס למשפחת היורים
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
senior combat warrior
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד