[b]עוד פליטת כדור מיותרת[/b]
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
[b]עוד פליטת כדור מיותרת[/b]
להלן הקישורhttp://news.walla.co.il/?w=/10/856531
- סליקאי כסף

משחק בנשק
שמעתי בחדשות הבוקר שהצעיר הנ"ל שיחק עם אדחו וכיוון אותו לראשו ואז נפלט הכדור.
אני לא רוצה "להעיר את המתים" אך מעשים כאלה בדיוק גורמים לציבור הרחב ולמשרד הפנים לראות בעין עקומה את כל נושא אחזקת הנשק וגורם למאמצים לצמצם אותו.
אין ספק שצריך לשים יותר דגש על בטיחות! בטיחות! בטיחות!
בתקווה לאפס תאונות בעתיד...
אני לא רוצה "להעיר את המתים" אך מעשים כאלה בדיוק גורמים לציבור הרחב ולמשרד הפנים לראות בעין עקומה את כל נושא אחזקת הנשק וגורם למאמצים לצמצם אותו.
"התקפה היא ההגנה הטובה ביותר..."
- סליקאי ארד

נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 09 פברואר 2006, 08:47, נערך פעם אחת בסך הכל.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
Re: משחק בנשק
אוריאל כתב:שמעתי בחדשות הבוקר שהצעיר הנ"ל שיחק עם אדחו וכיוון אותו לראשו ואז נפלט הכדור.
א זהו שבדיוק פה דעותינו חלוקות..... אני חושב שדוקא יש צורך להעלות את הנושא הזה על פני השטח ולהביאו לדיון רציני.....
יש לעשות הפרדה חדה וברורה בין בעלי הרשיון הפרטי לבין נושאי נשק מטעם חברות השמירה.... אני מסתכן פה אבל מנחש, כל פי המתפרסם בעיתונות, שלמעלה מ90% מהתאונות האזרחיות מתרחשות בקרב עובדי חברות השמירה.
יש לבצע את ההפרדה הברורה הזו בדיוק כדי ל"העיר את המתים" להביא את הבעיה במלואה לנגד קובעי המדיניות והתקנות במשרד הפנים כדי ליצור פיקוח והדרכה מחמירים בהרבה מהמצב כיום.
רק הפרדה ברורה כזו תמנע אולי את הגזרות שעלולות ליפול על כל ציבור נושאי הנשק הפרטי כתוצאה מהתנהגותו של סקטור אחד בעייתי במיוחד.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
שתי תצפיות בהמשך לדבריו של trooperglock:
1. גם העובדים בחברות שמירה וגם בעלי האקדח ברשיון פרטי מקורם מאותה האוכלוסייה.
2. לדעתי אחוז השומרים הנושאים את אקדחיהם גבוה בהרבה מאחוז בעלי הרשיון הפרטי הנושאים את אקדחיהם ביומיום. ייתכן שהדבר משפיע על אחוז התאונות.
אינני רוצה להגיע לידי הכללות לגבי "האיכות היחסית" בעלי רשיונות בשתי הקבוצות האלה. ראיתי במשטרה מאות ואלפי תיקים של "תפיסת נשק" שמקורם בכל האוכלוסייה.
המונח "מי ישמור על השומרים" מתאים לכל מי שנושא כלי ירייה, אך ללכת בכיוון של עונשים קבוצתיים נגד בעלי רשיון זה דבר שמחזק את אלה שמחזיקים ונושאים כלי ירייה ללא רשיון (אני כותב זאת בצורה עדינה).
1. גם העובדים בחברות שמירה וגם בעלי האקדח ברשיון פרטי מקורם מאותה האוכלוסייה.
2. לדעתי אחוז השומרים הנושאים את אקדחיהם גבוה בהרבה מאחוז בעלי הרשיון הפרטי הנושאים את אקדחיהם ביומיום. ייתכן שהדבר משפיע על אחוז התאונות.
אינני רוצה להגיע לידי הכללות לגבי "האיכות היחסית" בעלי רשיונות בשתי הקבוצות האלה. ראיתי במשטרה מאות ואלפי תיקים של "תפיסת נשק" שמקורם בכל האוכלוסייה.
המונח "מי ישמור על השומרים" מתאים לכל מי שנושא כלי ירייה, אך ללכת בכיוון של עונשים קבוצתיים נגד בעלי רשיון זה דבר שמחזק את אלה שמחזיקים ונושאים כלי ירייה ללא רשיון (אני כותב זאת בצורה עדינה).
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ללא קשר ישיר למקרה הנ"ל.
זה מתחבר לדיון שעלה פה לפני כמה זמן
על אלימות שבה היה שימוש בנשק כנגד נשים (אם אני זוכר נכון).
אבל כניראה שמשרד הפנים לא מעוניין לבצע את ההפרדה
בין אזרחים המחזיקים רשיון מתוך "רצונם החופשי"
לבין אלו שמחזיקים רשיון בשל עבודתם (שומרים, שוטרים, מאבטחים, חיילים וכו')
ולכן הסטטיסטיקה של תאונות \ מקרי רצח וכו'
נופלת על קהילה שלמה ולא הומוגנית של נושאי נשק.
לדעתי, ברור שההפרדה הזו תשפוך הרבה אור על מי באמת מסוכן לציבור,
ועל כך שמדיניות צמצום מחזיקי כלי יריה בכדי למנוע סכנה לציבור- פשט הבל!
הרי אותם אלו שמחזיקים בנשק בשל עבודתם ימשיכו להחזיקו.
לצערנו לובי לנושא הזה כניראה לא ניראה בקרוב.
מי יודע, אולי הישועה תבוא מהתאחדות מדריכי הירי...
זה מתחבר לדיון שעלה פה לפני כמה זמן
על אלימות שבה היה שימוש בנשק כנגד נשים (אם אני זוכר נכון).
אבל כניראה שמשרד הפנים לא מעוניין לבצע את ההפרדה
בין אזרחים המחזיקים רשיון מתוך "רצונם החופשי"
לבין אלו שמחזיקים רשיון בשל עבודתם (שומרים, שוטרים, מאבטחים, חיילים וכו')
ולכן הסטטיסטיקה של תאונות \ מקרי רצח וכו'
נופלת על קהילה שלמה ולא הומוגנית של נושאי נשק.
לדעתי, ברור שההפרדה הזו תשפוך הרבה אור על מי באמת מסוכן לציבור,
ועל כך שמדיניות צמצום מחזיקי כלי יריה בכדי למנוע סכנה לציבור- פשט הבל!
הרי אותם אלו שמחזיקים בנשק בשל עבודתם ימשיכו להחזיקו.
לצערנו לובי לנושא הזה כניראה לא ניראה בקרוב.
מי יודע, אולי הישועה תבוא מהתאחדות מדריכי הירי...
omri_t כתב:מי יודע, אולי הישועה תבוא מהתאחדות מדריכי הירי...
איך אומרים באנגלית... Don't hold your breath for it...
לרבים מבעלי העניין בארגון הזה יש 2 שני רשיונות ומעלה..הייתי מעיז ואומר אפילו 3 ומעלה..
כמו כן מכירים בעלי תפקידים ופותחים דלתות במשרד הפנים.
1. אין להם שום מוטיבציה לפעול כי הם כבר "מסודרים"
2. יש להם הרבה מה להפסיד אם ינשכו את היד המאכילה אותם.
בקיצור, הסיכויים שהישועה תבוא מהכיוון הזה קלושים.
א.
- תרמתי למען הסליק

איתמר,
דבריך לא מדוייקים, לא בנושא כמות רשיונות הנשק והקשרים... אלא בזה שיש למדריכי הירי ומפקחי המטווחים מה להפסיד...
אם כמות מחזיקי הרשיונות תמשיך להצתמצם מטבע הדברים העבודה של מדריכי הירי ומפקחי המטווחים תלך ותצתמצם...
מדינייות של אי מתן רשיונות חדשים ואי חידוש רשיונות ליורים פשוט תביא את בעלי המקצוע המאוגדים בעמותת ISIA החדשה למצב של פגיעה הולכת וגוברת בפרנסתם ובהמשך לחוסר תעסוקה...
סתם נקודה למחשבה...
דבריך לא מדוייקים, לא בנושא כמות רשיונות הנשק והקשרים... אלא בזה שיש למדריכי הירי ומפקחי המטווחים מה להפסיד...
אם כמות מחזיקי הרשיונות תמשיך להצתמצם מטבע הדברים העבודה של מדריכי הירי ומפקחי המטווחים תלך ותצתמצם...
מדינייות של אי מתן רשיונות חדשים ואי חידוש רשיונות ליורים פשוט תביא את בעלי המקצוע המאוגדים בעמותת ISIA החדשה למצב של פגיעה הולכת וגוברת בפרנסתם ובהמשך לחוסר תעסוקה...
סתם נקודה למחשבה...
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב

דביר אחי
וואלה נהיית טרוריסט ,בזמן האחרון.
איתמר ידידי
עכשיו כתבת שטויות,איך אתה כותב השמצות כאלו בלי להכיר את הנפשות הפועלות אחרי
הקלעים ,ועושים את מה שצריך בהתנדבות.
אבל הנה מגיע אחד בשם איתמר שיושב אחרי שולחן,ונותן לאצבעותיו ללכת לא בדפי זהב,
אלא על המקלדת ולכתוב דבריי הבל ושטות ,מבלי לבדוק קודם את הייעדים שהציבה הנהלת
אירגון מפקחי ומדריכי הירי בישראל לכלל אוחזי הנשק.
בקיצור ,איתמר לא היה במקום מה שכתבת.
וואלה נהיית טרוריסט ,בזמן האחרון.
איתמר ידידי
עכשיו כתבת שטויות,איך אתה כותב השמצות כאלו בלי להכיר את הנפשות הפועלות אחרי
הקלעים ,ועושים את מה שצריך בהתנדבות.
אבל הנה מגיע אחד בשם איתמר שיושב אחרי שולחן,ונותן לאצבעותיו ללכת לא בדפי זהב,
אלא על המקלדת ולכתוב דבריי הבל ושטות ,מבלי לבדוק קודם את הייעדים שהציבה הנהלת
אירגון מפקחי ומדריכי הירי בישראל לכלל אוחזי הנשק.
בקיצור ,איתמר לא היה במקום מה שכתבת.
גלוק מ"ס 1 ..........
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
אני דווקא מקווה שלא תהיה מלחמת עולם... (דביר, אתה עדיין מוזמן ליהנות מהתה והעוגיות, כמובן).
אחרי הכל, אפשר להבין את הסקפטיות של אנשים - היו בעבר יוזמות שניסו ולא הצליחו.
אמנם, קצת פחות קל להבין את הנימה האישית שננקטה, אבל היות ואני לא מכיר את האיש - אין לי ציפיות להתנהגות כזו או אחרת.
כפי שאמרתי בזמנו למישהו ששאל משהו דומה - "כשייעשה משהו, ויהיה לטובתך, תוכל להחליט אם לקבל את היתרון, או לוותר עליו על רקע אידיאולוגי".
מקווה שנוכל לקדם את העניין המשותף לכולנו...
(גילוי נאות - יש לי רשיון לנשק אחד בלבד, שהוצאתי לאחר יריקת דם לא מעטה. לא מכיר איש במשרד הפנים, אבל אין לי בעיה לפתות שם דלתות אם הן לא נעולות).
אסף.
אחרי הכל, אפשר להבין את הסקפטיות של אנשים - היו בעבר יוזמות שניסו ולא הצליחו.
אמנם, קצת פחות קל להבין את הנימה האישית שננקטה, אבל היות ואני לא מכיר את האיש - אין לי ציפיות להתנהגות כזו או אחרת.
כפי שאמרתי בזמנו למישהו ששאל משהו דומה - "כשייעשה משהו, ויהיה לטובתך, תוכל להחליט אם לקבל את היתרון, או לוותר עליו על רקע אידיאולוגי".
מקווה שנוכל לקדם את העניין המשותף לכולנו...
(גילוי נאות - יש לי רשיון לנשק אחד בלבד, שהוצאתי לאחר יריקת דם לא מעטה. לא מכיר איש במשרד הפנים, אבל אין לי בעיה לפתות שם דלתות אם הן לא נעולות).
אסף.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

Re: משחק בנשק
אוריאל כתב: מעשים כאלה בדיוק גורמים לציבור הרחב ולמשרד הפנים לראות בעין עקומה את כל נושא אחזקת הנשק
כמה מאות אנשים מתים בארץ בשנה בגלל תאונות דרכים וכמה מפליטת כדור? יש אולי 5 מקרים בשנה בקושי.
Shit happens. וזה לא סיבה לכלום. אי אפשר מיד לקפוץ מכל הבעיה ולנסות לשנות חוקים. יש דברים שחייבים לחיות איתם.
הידעת, החיים בכלל מאוד מסוכנים: מתים מהם.
- סליקאי ארד

איתמר שלום (לא סתם מילה)..
לא הייתי טורח להגיב אך שתיקה היתה יכולה במקרה הזה להתפרש כהסכמה, ואני רחוק ככל שניתן מלהסכים אתך.
אני מבין מדבריך שהאנשים שהקימו את הארגון - בכללם אני - מבלים לא מעט שעות ביום על חשבון הבית והמשפחה ולעתים על חשבון הפרנסה האישית, מוציאים מכספם וממרצם ובכלל משקיעים כל כך הרבה מחשבה בשביל לשמור על מה שכבר יש להם ??
או שמא כדי לוודא שימנעו מאחרים מלהכנס למעגל ?
ארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הוקם כארגון מקצועי שאת סעיפי הייסוד שלו תוכל לקרוא אפילו בסליק (הועלה ע"י אחד הגולשים) ונשלח לכלל הנרשמים לארגון באופן גלוי.
האם היה משהו בנושאים שהועלו שם שהביא אותך למסקנות הללו ?
האם נכחת באחת מהישיבות, הפגישות, השיחות ותהית על קנקנם של האנשים שמניעים את המהלך הזה ?
יש לך בכלל מושג מה העמדה של הארגון בנושא ?
בדקת אם הארגון בכלל ניסח עמדה ?
האם הארגון צבר מספיק תנופה כיום שיוכל להציג עמדה מול מוסדות המדינה ? (להזכירך כי הארגון רק פתח את שעריו זה עתה).
על וועדת ברינקר שמעת ?
אתה יודע מי עשה מה ? מי פנה למי ? מה פעל מאחורי הקלעים ? לאן הדברים התפתחו ?
I DON'T THINK SO
ואם יש לך מושג בהנעת מערכות אתה גם לא תצפה שמאן דהוא יביא את הדברים אל מעל דפי הפורום.
אני בהחלט מצפה להתנצלות ממך על הדברים חסרי הבסיס שהשמעת.
דביר, איך התה ?
לא הייתי טורח להגיב אך שתיקה היתה יכולה במקרה הזה להתפרש כהסכמה, ואני רחוק ככל שניתן מלהסכים אתך.
אני מבין מדבריך שהאנשים שהקימו את הארגון - בכללם אני - מבלים לא מעט שעות ביום על חשבון הבית והמשפחה ולעתים על חשבון הפרנסה האישית, מוציאים מכספם וממרצם ובכלל משקיעים כל כך הרבה מחשבה בשביל לשמור על מה שכבר יש להם ??
או שמא כדי לוודא שימנעו מאחרים מלהכנס למעגל ?
ארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הוקם כארגון מקצועי שאת סעיפי הייסוד שלו תוכל לקרוא אפילו בסליק (הועלה ע"י אחד הגולשים) ונשלח לכלל הנרשמים לארגון באופן גלוי.
האם היה משהו בנושאים שהועלו שם שהביא אותך למסקנות הללו ?
האם נכחת באחת מהישיבות, הפגישות, השיחות ותהית על קנקנם של האנשים שמניעים את המהלך הזה ?
יש לך בכלל מושג מה העמדה של הארגון בנושא ?
בדקת אם הארגון בכלל ניסח עמדה ?
האם הארגון צבר מספיק תנופה כיום שיוכל להציג עמדה מול מוסדות המדינה ? (להזכירך כי הארגון רק פתח את שעריו זה עתה).
על וועדת ברינקר שמעת ?
אתה יודע מי עשה מה ? מי פנה למי ? מה פעל מאחורי הקלעים ? לאן הדברים התפתחו ?
I DON'T THINK SO
ואם יש לך מושג בהנעת מערכות אתה גם לא תצפה שמאן דהוא יביא את הדברים אל מעל דפי הפורום.
אני בהחלט מצפה להתנצלות ממך על הדברים חסרי הבסיס שהשמעת.
דביר, איך התה ?
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
Webart כתב:והנה מקבל לו האשכול Twist הגון ונפתחת לה מלחמת עולם, אני כבר יושב בכורסא וממתין לבאות עם כוס תה ועוגיות
רק אל תגיד שמשעמם פה
אני בהחלט אשמח לקרוא את היעדים והמטרות שהציבה הנהלת ארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים..אני חושב שיהיו עוד הרבה שישמחו...(עשית ולא פרסמת -- לא עשית).
מעניינת אותי גם הדרך שבה מתכוננים להשיג את היעדים והמטרות האלה..
אני מוכן להיות הראשון שיצטרף לארגון Israeli Rifle Association או IRA (הראשי תיבות האלה נשמעים ממש רע) שיקדם באופן פעיל את נושא הנשק בישראל.
אני מודה ומתוודה שהאפאטיה והתרדמת ביחס למדיניות המצמצמת של משרד הפנים מפריעה לי ומטרידה אותי מאד.. אם זה כל כך בנפשו של כל מדריך מדוע לא נעשה שום דבר בנושא עד היום?
לגבי מספר רשיונות הנשק...
אני מוכן לעשות משאל/התערבות שבה אם אני מפסיד אני תורם 300שח עבור כיבוד למפגש הבא של הסליק. אז ככה...
1. לאסף יש רשיון אחד
2. לי יש רשיון אחד
קדימה... מי מתנדב להיות הבא בתור?
א.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד