שאלה פילוסופית - תתחילו לשפוך.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
בתגובה למשפט האחרון של ההודעה השנייה של שר המדע:
לגבי גודלם של כלי ירייה ואופנה, בניסיון שלי עם צבא ההגנה לישראל ומשטרת ישראל, בין כלים ארוכים (רובים ותת מקלעים, לדוגמה), כלים קטנים יותר נחשבים ל"סמל סטטוס". בתחום האקדחים בישראל אינני רואים הרבה אנשים שנושאים עוזי פיסטול, נשר מדבר או חס ושלום פלקון. גודל הכלי הוא עוד פשרה בין שימושיות (היכולת למלא משימה, שבמקרה של הגנה עצמית מדובר על שכנוע תוקף להפסיק את תקיפתו) לבין נוחות בנשיאה (גורם המשפיע על הסיכוי שתטרח להביא אותו לאן שהכלי אמור לשמש את משימתו).
כמו כן נשים רבות נושאות אקדחים.
לגבי גודלם של כלי ירייה ואופנה, בניסיון שלי עם צבא ההגנה לישראל ומשטרת ישראל, בין כלים ארוכים (רובים ותת מקלעים, לדוגמה), כלים קטנים יותר נחשבים ל"סמל סטטוס". בתחום האקדחים בישראל אינני רואים הרבה אנשים שנושאים עוזי פיסטול, נשר מדבר או חס ושלום פלקון. גודל הכלי הוא עוד פשרה בין שימושיות (היכולת למלא משימה, שבמקרה של הגנה עצמית מדובר על שכנוע תוקף להפסיק את תקיפתו) לבין נוחות בנשיאה (גורם המשפיע על הסיכוי שתטרח להביא אותו לאן שהכלי אמור לשמש את משימתו).
כמו כן נשים רבות נושאות אקדחים.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
reddot כתב:מבלי להכנס לעצם הויכוח
נועם כתבאילן כתב באחד האשכולות באתר על הכלי הזה ועל אחיו הגדול / קטן - סדרת ברטה 1934 - 1935 היא סדרת אקדחים מסוכנת, נקודה.
מרבית אנשי הצבא ויוצאי הצבא נוהגים לנצור את כלי הנשק שלהם. לדעתי המקצועית, נצירת כלי ירייה שאינו טעון (דרוך, כדור בקנה) נובעת מחוסר מקצועיות ועל פי רוב מחוסר הבנה של מערכת הירי. בכלים הנ"ל, נצירת הכלי מסוכנת שבעתיים אם לא יותר מכך. הניצרה בכלים אלו היא גם מנוף הפירוק של הכלי. דריכת הכלי במצב "נצור" תגרום לפירוקו / שחרור הקנה מהגוף.
שומר נפשו יירחק מהכלי הזה, וכמו שכתב כבר אילן - מורי ורבי (אחד מהם ) צריך להוציא את הכלי הזה מרשימת הכלים המותרים בנשיאה ומכירה בארץ.
בהנחה שאני איש צבא, תפרן, שלא הוציא ת'אקדח מהנרתיק לפחות שנתיים, ושמטופל באשה ושלושה גמדים מאד סקרנים, ושהאקדח בשבילי זה וואחד "תיק" - למה לא לנצור?
נצור זה בטוח. נצור זה אחלה. ככה לימדו אותי בצבא.
למיטב זכרוני, אם המחסנית בתוך הנשק, והניצרה לאחור (מצב נצור), דריכת הצינה לאחור לא תגרום לפירוק הנשק. המחסנית לא מאפשרת לקנה לנוע לאחור - פעולה הכרחית לצורך פירוק. ובקיצור, האקדחים הנ"ל ניתנים לנצירה במצב נשיאה. הנזק הגדול ביותר שעלול להתרחש הוא שהצינה תתקע במצב אחורי, כמו על "עצר צינה". שחרור הניצרה יגרום מידית לתנועת הצינה לפנים וגריפת כדור לבית הבליעה.
אז אולי זה לא גלוק, והימ"מ כבר בטח לא משתמשים בו, אבל לפסול את כל האקדחים האלה משימוש, נראה לי קצת מרחיק לכת.
זהו ששחיה לא לומדים בהתכתבות ואיך אקדח כזה נצור כשדורכים אותו מתפרק מוכיחים ומלמדים במטווח. וכן אני בטוח שזה לא בטוח לנצור את הדגם הספציפי הזה. - אגב ה NRA באחד הז'ורנלים שלו המליצו על האקדח הזה רק כמוצג היסטורי ולא ככלי עבודה
אבל אם אני אגיד לך שהנצרה הטובה ביותר היא בין האוזניים זה יעזור?
שאלת את עצמך למה צבאות הולכים במצב 3 (הכנס ולא נצור) ?
ואני לא מדבר על צה"ל. שרק לאחרונה גילה שחייל עם מחסנית בכלי פולט פחות ויותר זהיר. אז מה אם כתבתי אמרתי - בכל דיון. מישהו הקשיב - לא !!! כי פחדו מעיתונאים יותר מאשר יעוץ מקצועי. ואם עיתונאי כתב בידיעות להוציא את המחסניות מהכלים אז הרמטכ"ל עשה פזצט"א והתחיל לחזור על הפקודות.
תישא אותו - תנצור אותו, תעשה מה בראש שלך - רק תעשה לי טובה תקרא את הכותרת בספרו של יאיר גרבוז על האמא הפולניה ..................
תודה
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
- סליקאי כסף

אז ככה, לסיכום.
אם הכנסת מחסנית לברטות הנ"ל, נצרת ודרכת, תישאר כמובן הצינה לאחור.
בשום מצב אין כרגע אפשרות לפרק את הקנה, מאחר והמחסנית לא מאפשרת לו לגלוש לאחור,
וכמובן שלא ניתן לפרק את האקדח, לפני שהוצא הקנה ממקומו.
ובתרגום חפשי:
כל זמן שיש לך מחסנית באקדח, אל חשש, הוא לא יתפרק.
אם הכנסת מחסנית לברטות הנ"ל, נצרת ודרכת, תישאר כמובן הצינה לאחור.
בשום מצב אין כרגע אפשרות לפרק את הקנה, מאחר והמחסנית לא מאפשרת לו לגלוש לאחור,
וכמובן שלא ניתן לפרק את האקדח, לפני שהוצא הקנה ממקומו.
ובתרגום חפשי:
כל זמן שיש לך מחסנית באקדח, אל חשש, הוא לא יתפרק.
- סליקאי כסף

רדדוט..
בדקתי גם אנוכי את העניין.. אכן, אם יש מחסנית בכלי, הצינה נשארת משוכה לאחור כאילו היה לכלי עצר מחלק.
עדיין מסוכן.
דריכה ונסיון לירי אצל אדם לא מיומן (מרבית האוכלוסיה, לא כולל אותך הרי
) תשאיר את המפעיל בהלם וחוסר יכולת לבצע ירי.
לא אמרתי / כתבתי שרק גלוק. יש הרבה אקדחים אחרים, שיעשו את העבודה לא פחות טוב,
כגון SW שונים, CZ על שלל הדגמים שלו, אותו אני מעריך ככלי איכותי ואמין במיוחד (למעט דגם VZOR שאותו אני חושב שיש לאחסן יחד עם הברטה 1934-5 עקב היותו מפצח נוקרים ידוע) ברטה 92/ 92F על דגמיו ועוד רבים.
בקיצור.. הבעיה איננה נעוצה רק בכלי, אלא גם במפעיל.. אימון רציני נדרש טרם היציאה לקרב..
בשמחות..
נועם.
בדקתי גם אנוכי את העניין.. אכן, אם יש מחסנית בכלי, הצינה נשארת משוכה לאחור כאילו היה לכלי עצר מחלק.
עדיין מסוכן.
דריכה ונסיון לירי אצל אדם לא מיומן (מרבית האוכלוסיה, לא כולל אותך הרי
לא אמרתי / כתבתי שרק גלוק. יש הרבה אקדחים אחרים, שיעשו את העבודה לא פחות טוב,
כגון SW שונים, CZ על שלל הדגמים שלו, אותו אני מעריך ככלי איכותי ואמין במיוחד (למעט דגם VZOR שאותו אני חושב שיש לאחסן יחד עם הברטה 1934-5 עקב היותו מפצח נוקרים ידוע) ברטה 92/ 92F על דגמיו ועוד רבים.
בקיצור.. הבעיה איננה נעוצה רק בכלי, אלא גם במפעיל.. אימון רציני נדרש טרם היציאה לקרב..
בשמחות..
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד