לאלו שכבר הספידו את הקרבין..
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
לאלו שכבר הספידו את הקרבין..
היום (23-2-06) התקיים יום ספורט ליחידות מג"ב במתקן אימונים במרכז הארץ.
בין יתר המשתתפים (משרתי הסדיר והקבע של כלל יחידות מג"ב) השתתפו השנה גם מתנדבי המתמ"יד של מג"ב מהגזרות השונות ברחבי הארץ. מכל "מחוז" נשלחו 8 קלעים אשר התחרו בקליעה לאחר מאמץ עם רובה קרבין, כאשר התוצאות משוקללות לתוך התוצאות של המשתתפים משרתי הסדיר והקבע של אותו "מחוז".
הירי בוצע למטרות כתף בטווחים 25,50,100,150 מטרים - בטווחים 100/150 מטרים לעבר מטרת חצי דמות, כאשר לכל העניין הוקצבה דקה אחת ו 10 כדורים.
25 מטר - 2 כד' בעמידה, 50 2 כד' בכריעה, 100 ו 150 מטר שלושה כדורים לכל מטרה בשכיבה, כאשר המכוון בעזרת כוונות הברזל בלבד.
נבחרת מג"ב צפון (בין המשתתפים, ירון 4X4 ואני, ומשתתפים נוספים שאינם מוכרים מהסליק) זכתה במקום הראשון בירי קרבין, בהפרש גבוה יחסית לשאר המתחרים. (מג"ב צפון מקום 2 כללי)
אז..
לכל המספידים את הקרבין, טרם בא יומו. יריתי עם רובה שיוצר בחודש יולי שנת 1944... רובה תקין שאופס כהלכה ומקבץ לא רע.. פוגע יפה גם ב 100 ו 150 מטר..
הרובה של ירון פחות או יותר בן גילו של הרובה שעימו יריתי..
תמונות - יש, כנראה שבהמשך..
נועם.
בין יתר המשתתפים (משרתי הסדיר והקבע של כלל יחידות מג"ב) השתתפו השנה גם מתנדבי המתמ"יד של מג"ב מהגזרות השונות ברחבי הארץ. מכל "מחוז" נשלחו 8 קלעים אשר התחרו בקליעה לאחר מאמץ עם רובה קרבין, כאשר התוצאות משוקללות לתוך התוצאות של המשתתפים משרתי הסדיר והקבע של אותו "מחוז".
הירי בוצע למטרות כתף בטווחים 25,50,100,150 מטרים - בטווחים 100/150 מטרים לעבר מטרת חצי דמות, כאשר לכל העניין הוקצבה דקה אחת ו 10 כדורים.
25 מטר - 2 כד' בעמידה, 50 2 כד' בכריעה, 100 ו 150 מטר שלושה כדורים לכל מטרה בשכיבה, כאשר המכוון בעזרת כוונות הברזל בלבד.
נבחרת מג"ב צפון (בין המשתתפים, ירון 4X4 ואני, ומשתתפים נוספים שאינם מוכרים מהסליק) זכתה במקום הראשון בירי קרבין, בהפרש גבוה יחסית לשאר המתחרים. (מג"ב צפון מקום 2 כללי)
אז..
לכל המספידים את הקרבין, טרם בא יומו. יריתי עם רובה שיוצר בחודש יולי שנת 1944... רובה תקין שאופס כהלכה ומקבץ לא רע.. פוגע יפה גם ב 100 ו 150 מטר..
הרובה של ירון פחות או יותר בן גילו של הרובה שעימו יריתי..
תמונות - יש, כנראה שבהמשך..
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
מדוייק
הקרבין מדוייק מאוד ויש לו יכולת לא רעה.
המחלה שלו היא המחסניות שבשל גילן המופלג בלויות וכן התיפעול שלו שהוא מיושן בלשון המעטה.
המחלה שלו היא המחסניות שבשל גילן המופלג בלויות וכן התיפעול שלו שהוא מיושן בלשון המעטה.
ד"ש מנשרק'ה
- סליקאי כסף

קרבין נשק מדויק וטוב.
אבל ככל מכשיר יש לו בלאי.
קשה למצוא מחסניות ראויות.
קפיצים מחזירים שכבר לא דוחפים תחמושת וקנים שהמדיד שוחה בהם.
אבל אם תמצא מחסנית תקינה שמור על ניקיון ותקינות הנשק. הקפיץ המחזיר חזק דיו, תופתע לטובה.
אגב לו רק רצו היה הקרבין עובר מתיחת פנים (כמו המנוסר ואל תתחילו איתי מה לא טוב אני יודע - תסתכלו על 1/2 הכוס המלאה) היה משרת אותנו נאמנה.
נעם למה לא כולפ פגעו 10? היתה רוח? (כמו תמיד במגבלת הזמן רוב הסיבות מעצורי הזנה. תתעה אותי אם אני צודק.)
אבל ככל מכשיר יש לו בלאי.
קשה למצוא מחסניות ראויות.
קפיצים מחזירים שכבר לא דוחפים תחמושת וקנים שהמדיד שוחה בהם.
אבל אם תמצא מחסנית תקינה שמור על ניקיון ותקינות הנשק. הקפיץ המחזיר חזק דיו, תופתע לטובה.
אגב לו רק רצו היה הקרבין עובר מתיחת פנים (כמו המנוסר ואל תתחילו איתי מה לא טוב אני יודע - תסתכלו על 1/2 הכוס המלאה) היה משרת אותנו נאמנה.
נעם למה לא כולפ פגעו 10? היתה רוח? (כמו תמיד במגבלת הזמן רוב הסיבות מעצורי הזנה. תתעה אותי אם אני צודק.)
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אילן ידידי, למרות שכבר דיברנו.. אז כל השאר הרי גם צריכים תשובה..
הקפיצים אשמים, חלקי החילוף.. הרובים אינם רובים שצמודים לאנישימים ,יש להם בימים כתיקונם כלים ארוכים אחרים עם קוטר קצת יותר קטן.. (( הלו, כולם להרגע.. מדובר על 5.56)) ובקבוצה שלי התקלות היו בעיקר קשורות לנשק. אצלי הייתה תקלה אחת של אי גריפה (קפיץ עייף) ולמרות זאת ניצחנו ועמדנו יפה במשימה של לא לחזור הביתה ללא גביע.
מה ששיחק כאן היה בעיקר המקצועיות של היורים, רובם צלפים לשעבר, חלקם שכנים שלך
וחלקם מבסיסי הפעלה צפוניים מערביים לך.. 
הקפיצים אשמים, חלקי החילוף.. הרובים אינם רובים שצמודים לאנישימים ,יש להם בימים כתיקונם כלים ארוכים אחרים עם קוטר קצת יותר קטן.. (( הלו, כולם להרגע.. מדובר על 5.56)) ובקבוצה שלי התקלות היו בעיקר קשורות לנשק. אצלי הייתה תקלה אחת של אי גריפה (קפיץ עייף) ולמרות זאת ניצחנו ועמדנו יפה במשימה של לא לחזור הביתה ללא גביע.
מה ששיחק כאן היה בעיקר המקצועיות של היורים, רובם צלפים לשעבר, חלקם שכנים שלך
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
פחות לכתוב ויותר תמונות...
נועם יקירי
ירון
ירון
"רון ארד לחופש נולד"
"FREE RON ARAD"
"FREE RON ARAD"
קרבין
הקרבין נחשב כנשק plinking בארץ מוצאו ארה'ב. ובעיברית קלה נשק להקפצת פחיות משקה .
כמו כן מעולה -לsmall game - (צייד ארנבות וחיות בגודל דומה).
קליע הקרבין 0.30 הינו מעולה לטווחים קצרים ,.כושר חדירה ומהירות לוע נמוכים.
כשר עצירה - לא נמצא בדרג צבאי של צבאות שנות האלפיים,שהמינימום הוא ,רובה סער ,דוגמת m-16.
עכשיו אפשר להתווכח אם זה טוב למשא''ז או לא.
ככלל לאנשים ששרתו ביחידות קרביות - זה תחליף עלוב שלא כדאי לסמוך עליו בקרב.
מצד שני הסיכוי לקרב (בסטיסטיקה משנת- 1975)- במשא''ז ,אפסי!!
אי לכך נמשיך לראות את הנשק הזה עוד המון שנים, ביחוד נוכח מחיר כדור - 0.30 . לכוחות הבטחון.
כשר עצירה - לא נמצא בדרג צבאי של צבאות שנות האלפיים,שהמינימום הוא ,רובה סער ,דוגמת m-16.
מצד שני הסיכוי לקרב (בסטיסטיקה משנת- 1975)- במשא''ז ,אפסי!!
אי לכך נמשיך לראות את הנשק הזה עוד המון שנים, ביחוד נוכח מחיר כדור - 0.30 . לכוחות הבטחון.
LIFE BE IN IT!
- סליקאי ארד

Re: קרבין
contender כתב:הקרבין נחשב כנשק plinking בארץ מוצאו ארה'ב. ובעיברית קלה נשק להקפצת פחיות משקה .
[color=red]מצד שני הסיכוי לקרב (בסטיסטיקה משנת- 1975)- במשא''ז ,אפסי!![/color]
בטח אפסי מה זה - מחסום בירוחם (אוטובוס האמהות) אחד מעצור בדריכה שני לא ידע אייך פותחים ניצרה גם העוזיסט לא ירה והסוף ידוע.
אותו כנ"ל במחסום ליד קיבוץ אייל.
כשכבר צריך אז מפשלים. כך ההכשרה כך הפיקוד מתייחס - ניצבים במשחק שו"ג.
כמעט עיצבנת אותי...
גלוקי תראה לו מה זה...........
חבר isia זכור !
- סליקאי זהב

אילן,
תקן אותי אם אני טועה אבל 2 מקרים של התקלות מאז הקמתו של המשמר האזרחי בשנות ה-70 זה עדיין סיכוי אפסי לכל הדיעות.
יכול להיות שישנם עוד הרבה מקרים שלא דווחו בתקשורת, אבל מה שאני לא יודע אני לא יודע.
ואני מוציא גם מהסטטיסטיקה פעילות של כיתות כוננות בכל מיני ישובים ואת אותו מקרה בו הוריד צלף מילואים של לוט"ר אילת איזה מחבל שהתסגר בבית בקיבוץ ליד...
בכל מקרה, הסיכויים הם מאד נמוכים וככל שאתה מתקרב למרכז הארץ הם הופכים להיות נמוכים עוד יותר.
א.
תקן אותי אם אני טועה אבל 2 מקרים של התקלות מאז הקמתו של המשמר האזרחי בשנות ה-70 זה עדיין סיכוי אפסי לכל הדיעות.
יכול להיות שישנם עוד הרבה מקרים שלא דווחו בתקשורת, אבל מה שאני לא יודע אני לא יודע.
ואני מוציא גם מהסטטיסטיקה פעילות של כיתות כוננות בכל מיני ישובים ואת אותו מקרה בו הוריד צלף מילואים של לוט"ר אילת איזה מחבל שהתסגר בבית בקיבוץ ליד...
בכל מקרה, הסיכויים הם מאד נמוכים וככל שאתה מתקרב למרכז הארץ הם הופכים להיות נמוכים עוד יותר.
א.
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:אילן,
א.
צלף לוט"ר אילת לא ירה בקרבין - באחריות !!!
לגבי מה שסומן אדום יש לי נתונים אחרים.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
רפתן כתב:איתמר עוד שאלה
אם הקרבינים מחולקים האם לא צריך שהם יהיו תקינים?
או אם לא צריכים אותם שיתנו אלות או טיזרים.
באף מקום לא כתבתי/טענתי שצלף לוטר אילת ירה בקרבין!
ולגבי השאלה שלך, אני מסכים איתך ב-100%.
אם כבר מחליטים לחלק נשק אז הוא חייב להיות תקין והאנשים שנושאים אותו חייבים להיות מיומנים ומאומנים בהפעלתו. כל מצב אחר הוא אינו מקובל ואינו תקין.
לגבי הסיכויים להתקלות, אם בידך נתונים אחרים אשמח לשמוע...
לגבי טיפול באלימות רחוב שזו המכה של המדינה אני חושב שאלות, טיזרים, שוקרים ואלות משולבות בשוקרים/תרסיס פלפל הם אמצעי הרבה יותר מתאים ומרתיע מאשר איזה רובה קרבין טרנטה שתלוי ברישול על הכתף.
משא"ז לא צריך להיות ימ"מ WANNABIE...אלא משמר אזרחי -- גוף שמסייע בהעלאת רמת הביטחון האישי של כל אחד ואחד מאיתנו.
א.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד