נשק בסדיר
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
נשק בסדיר
שלום.
שמי אורן אני בן 22 ועדיין בסדיר.
שירתתי כשנתיים כלוחם וכרגע נאי בתפקיד הדרכה, אך איני משרת בשטחים.
אני גר בישוב אשר מוגדר ישוב קו עימות כך שלפי הנחיות משרד הפנים מותר לי להוציא רשיון לאקדח.
לאחרונה נודע לי שהסמכות על רישוי אקדח עברה ממקמצ"ר
(מפקדת קצין משטרה צבאית ראשי) למשרד הפנים.
בהנחה שיש לי את כל הטפסים הדרושים, והמלצה ממפקדי האישי, קצין בדרגת סא"ל, מה עליי לעשות?
לתשובתכם המהירה אודה
בכבוד רב
אורן
שמי אורן אני בן 22 ועדיין בסדיר.
שירתתי כשנתיים כלוחם וכרגע נאי בתפקיד הדרכה, אך איני משרת בשטחים.
אני גר בישוב אשר מוגדר ישוב קו עימות כך שלפי הנחיות משרד הפנים מותר לי להוציא רשיון לאקדח.
לאחרונה נודע לי שהסמכות על רישוי אקדח עברה ממקמצ"ר
(מפקדת קצין משטרה צבאית ראשי) למשרד הפנים.
בהנחה שיש לי את כל הטפסים הדרושים, והמלצה ממפקדי האישי, קצין בדרגת סא"ל, מה עליי לעשות?
לתשובתכם המהירה אודה
בכבוד רב
אורן
- סליקאי ארד

- סליקאי ארד

ידידי היקר - הצבא אם ימצא לנכון אמור לספק לך נשק.
אפשרות ב' היא לפנות למקמצ"ר כל עוד אתה סדיר ואו קבע.
כמובן שמקמצ"ר לא יטפל בך ללא המלצת מפקד היחידה.
מפקדי היחידות מונחים היום ובכתב לצמצם את מתן האישורים לאקדחים ולהסתפק בנשק ארוך (לטענת המכתב עקב היותו של האקדוח כלי מסוכן). יוצא מן הכלל לוחמים ביחידות הנושאים עליהם אקדחים לגיבוי ומיומנים בהם (וכך מקבלים צ'ופר להסתובב עם הכלי גם ביציאות) ואנשי קבע.
לטעמי המקצועי לא הכלי הוא המסוכן אלא הגן היהודי שמוליד אנשים שמדברים עם הידיים (גם כשהאקדח נמצא ביד).
אבל אני - מי שואל אותי בכלל?
אפשרות ב' היא לפנות למקמצ"ר כל עוד אתה סדיר ואו קבע.
כמובן שמקמצ"ר לא יטפל בך ללא המלצת מפקד היחידה.
מפקדי היחידות מונחים היום ובכתב לצמצם את מתן האישורים לאקדחים ולהסתפק בנשק ארוך (לטענת המכתב עקב היותו של האקדוח כלי מסוכן). יוצא מן הכלל לוחמים ביחידות הנושאים עליהם אקדחים לגיבוי ומיומנים בהם (וכך מקבלים צ'ופר להסתובב עם הכלי גם ביציאות) ואנשי קבע.
לטעמי המקצועי לא הכלי הוא המסוכן אלא הגן היהודי שמוליד אנשים שמדברים עם הידיים (גם כשהאקדח נמצא ביד).
אבל אני - מי שואל אותי בכלל?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
בהמשך לתשובתו של שי,
הנוהל - הגשת הבקשה למקמצ"ר ,קבלת אישור והפנייה למשרד הפנים על מנת להמשיך הוצאת הרשיון. מהרגע שקיבלת את הרשיון ושילמת אגרה, אתה שייך למשרד הפנים וכל התקשורת שלך בנושא הרישוי עם משרד הפנים.
פנה בפרטי אם זקוק להכוונה וייעוץ נוספים.
בהצלחה, הקפד על הבטיחות,
נועם.
הנוהל - הגשת הבקשה למקמצ"ר ,קבלת אישור והפנייה למשרד הפנים על מנת להמשיך הוצאת הרשיון. מהרגע שקיבלת את הרשיון ושילמת אגרה, אתה שייך למשרד הפנים וכל התקשורת שלך בנושא הרישוי עם משרד הפנים.
פנה בפרטי אם זקוק להכוונה וייעוץ נוספים.
בהצלחה, הקפד על הבטיחות,
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
בואו נעשה את כל העיניין פשוט יותר...
מקמצ"ר משמשים לצורך רישוי נשק כנפה נוספת של משרד הפנים, עבור חיילים בשירות קבע או סדיר.
בדיוק כמו שמי שגר בת"א פונה למשרד הפנים בת"א, ומי שגר בעפולה פונה למשרד הפנים בעפולה, מי ש"גר" בצה"ל פונה לרישוי נשק במקמצ"ר, שהם משרד הפנים (לעיניני רישוי נשק) של מי ש"גר" בצה"ל.
בשחרור, אתה בעצם "משנה כתובת" לנפה אזרחית, ואז כל הטיפול חוזר להיות לפי מקום המגורים הרשום בת"ז.
בימים עברו, הנפה אליה אתה שייך ובה אתה מטופל (כולל איזשהו מספר שלה) היו מופיעים על החותמות של פקידי הרישוי. על רשיונות הנשק שלי היתה חתומה רס"ן שאני לא זוכר את שמה, פקידת רישוי נשק, משרד הפנים, נפה 13 - צה"ל (מקמצ"ר)
מקמצ"ר משמשים לצורך רישוי נשק כנפה נוספת של משרד הפנים, עבור חיילים בשירות קבע או סדיר.
בדיוק כמו שמי שגר בת"א פונה למשרד הפנים בת"א, ומי שגר בעפולה פונה למשרד הפנים בעפולה, מי ש"גר" בצה"ל פונה לרישוי נשק במקמצ"ר, שהם משרד הפנים (לעיניני רישוי נשק) של מי ש"גר" בצה"ל.
בשחרור, אתה בעצם "משנה כתובת" לנפה אזרחית, ואז כל הטיפול חוזר להיות לפי מקום המגורים הרשום בת"ז.
בימים עברו, הנפה אליה אתה שייך ובה אתה מטופל (כולל איזשהו מספר שלה) היו מופיעים על החותמות של פקידי הרישוי. על רשיונות הנשק שלי היתה חתומה רס"ן שאני לא זוכר את שמה, פקידת רישוי נשק, משרד הפנים, נפה 13 - צה"ל (מקמצ"ר)
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
אופיר,
מקמצ"ר איננו עוד סמכות רישוי, הנושא הועבר לפקידים האזרחיים (ולפקידות) כיוון שהמדינה גובה אגרה מאנשי צה"ל, משטרת ישראל ושב"ס (ושאר עובדי המדינה שהיו פטורים מתשלום) ומקמצ"ר אינו יכול לגבות אגרה עבור המדינה.
וכמו שטבעו אבות אובתיה הפולנים ל המדינה שבדרך ... "אין פתרון שאי אפשר למצוא לו בעייה" ולכן ביטל צה"ל את חובת הנשיאה של נשק פרטי ע"י אנשי הקבע.
מקמצ"ר איננו עוד סמכות רישוי, הנושא הועבר לפקידים האזרחיים (ולפקידות) כיוון שהמדינה גובה אגרה מאנשי צה"ל, משטרת ישראל ושב"ס (ושאר עובדי המדינה שהיו פטורים מתשלום) ומקמצ"ר אינו יכול לגבות אגרה עבור המדינה.
וכמו שטבעו אבות אובתיה הפולנים ל המדינה שבדרך ... "אין פתרון שאי אפשר למצוא לו בעייה" ולכן ביטל צה"ל את חובת הנשיאה של נשק פרטי ע"י אנשי הקבע.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד