שינויים חשובים במהדורת 2006 בסטנדרט
שינויים חשובים במהדורת 2006 בסטנדרט
ניספח D2 לעדכון ינואר 2006 מציב את ההגבלה הבאה (באדום)
ההגבלה תיכנס לתוקף באיזור שלנו החל מאליפות הארץ הקרובה.
כל היורים בסטנדרט מתבקשים להערך בהתאם.
ההגבלה תיכנס לתוקף באיזור שלנו החל מאליפות הארץ הקרובה.
כל היורים בסטנדרט מתבקשים להערך בהתאם.
האקדח נמצא במצב " היכון " שלו ( ראה פרק ), 8.1 אך בלתי טעון ועם מחסנית ריקה מוכנסת , או תוף סגור , הוא חייב להתאים
במלואו לתוך קופסא שממדיה הפנימיים 225 מ " מ 150 X מ " מ 45 X מ " מ ( עם אפיצות של 1+ מ " מ , 0- מ " מ ). שים לב , כל
המחסניות מחויבות בהתאמה לדרישות , אי התאמה תגרום ליישום כלל .6.2.5. 1 כוונות אחוריות יכולות מעט להלחץ , אך כל
האביזרים הנוספים כגון כוונות מתקפלות , ידיות דריכה , משענות לאגודל , קתות מורחבות , צריכים להיות במצב הרגיל , כמו
בעת מתן אות ההתחלה . בנוסף , מחסניות מוארכות ו / או עקבים של מחסניות המכילים תוספת כדורים או עקבים מרופדים
אסורים במפורש .
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
מחסניות מוארכות
שלום!
ראשית, מעניין אם זו החלטה מקומית או כלל עולמית?
שנית התקנה מעלה שאלות:
1. האם מותר להשתמש בגלוק 19 במחסניות של גלוק 17?
2. אם כן, מה זה שונה מעקב +4 על גלוק 17 שכעת נאסר לשימוש? הרי אנחנו ב- Standard ולא ב- Production.
.
שנית התקנה מעלה שאלות:
2. אם כן, מה זה שונה מעקב +4 על גלוק 17 שכעת נאסר לשימוש? הרי אנחנו ב- Standard ולא ב- Production.
.
Re: מחסניות מוארכות
c425x כתב:שלום!
שנית התקנה מעלה שאלות:
.
בנוסף , מחסניות מוארכות ו / או עקבים של מחסניות המכילים תוספת כדורים או עקבים מרופדים
אסורים במפורש .
c425x ידידי
ניתן לפרש מחסנית של גלוק 17, כמחסנית מאורכת אם משתמשים בה לגלוק 19.
לפי מה שאני מבין, אסור למחסנית לבלוט מחוץ לבית המחסנית.
להת'
אבי

אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
Re: מחסניות מוארכות
אביG19 כתב:
c425x ידידי
ניתן לפרש מחסנית של גלוק 17, כמחסנית מאורכת אם משתמשים בה לגלוק 19.
לפי מה שאני מבין, אסור למחסנית לבלוט מחוץ לבית המחסנית.
להת'
אבי :)
Donduck ענה על זה אחרת:
donduck כתב:2. כל עוד אין תוספות למחסנית בצורת עקב + או ריפוד אלא תחתית רגילה - אתה יכול להכניס אותה לכל אקדח שתרצה
ואז נשאלת שאלה נוספת (תסלחו לי על ההתחכמות) - אם חברה פלונית תייצר מחסניות לגלוק 17 שמראש תוכננו ל- 21 כדור - בלי עקבים או ריפודים, היא תיכנס לבוקס, אבל תבלוט מחוץ לבית המחסנית - האם אז זה בסדר?
השאלה לגבי גלוק 19 הייתה מקדימה מבחינתי, כי אני יורה ב- 17.
.
שי.
אם ניצמד לניסוח המקורי, הוא חד משמעי ואינו נתון לפרשנות.
16. A handgun in its ready condition (See Section 8.1), but unloaded and with an empty magazine inserted or empty
cylinder closed, must fit wholly within the confines of a box which has internal dimensions of 225mm x 150mm
x 45mm (tolerance of +1 mm, -0 mm). Note that all magazines must comply, failing which Rule 6.2.5.1 will
apply. When a handgun is inserted into the box, rear adjustable sights may be slightly depressed, but all other
features of the handgun, (e.g. collapsible and/or folding sights, slide rackers, thumb rests, external hammers,
grips etc), must be fully extended or deployed. Additionally, telescoping magazines and/or magazines with
spring-loaded bases or base pads are expressly prohibited.
.16 האקדח נמצא במצב " היכון " שלו ( ראה פרק ), 8.1 אך בלתי טעון ועם מחסנית ריקה מוכנסת , או תוף סגור , הוא חייב להתאים
במלואו לתוך קופסא שממדיה הפנימיים 225 מ " מ 150 X מ " מ 45 X מ " מ ( עם אפיצות של 1+ מ " מ , 0- מ " מ ). שים לב , כל
המחסניות מחויבות בהתאמה לדרישות , אי התאמה תגרום ליישום כלל .6.2.5. 1 כוונות אחוריות יכולות מעט להלחץ , אך כל
האביזרים הנוספים כגון כוונות מתקפלות , ידיות דריכה , משענות לאגודל , קתות מורחבות , צריכים להיות במצב הרגיל , כמו
בעת מתן אות ההתחלה . בנוסף , מחסניות מוארכות ו / או עקבים של מחסניות המכילים תוספת כדורים או עקבים מרופדיםאסורים במפורש .
מאידך, ל-RD המקומי יש מרווח החלטה לשינויים מזעריים בכללים התואמים לדעתו את רוח הכללים ומתאימים לארץ.
אם הוחלט בוועדה הישראלית להיצמד לחוקה הבינלאומית (שאישית אני תומך בכוון זה) אזי נשחק על פי הכללים המקובלים גם אם לא נוח לנו.
יונה
אם ניצמד לניסוח המקורי, הוא חד משמעי ואינו נתון לפרשנות.
16. A handgun in its ready condition (See Section 8.1), but unloaded and with an empty magazine inserted or empty
cylinder closed, must fit wholly within the confines of a box which has internal dimensions of 225mm x 150mm
x 45mm (tolerance of +1 mm, -0 mm). Note that all magazines must comply, failing which Rule 6.2.5.1 will
apply. When a handgun is inserted into the box, rear adjustable sights may be slightly depressed, but all other
features of the handgun, (e.g. collapsible and/or folding sights, slide rackers, thumb rests, external hammers,
grips etc), must be fully extended or deployed. Additionally, telescoping magazines and/or magazines with
spring-loaded bases or base pads are expressly prohibited.
.16 האקדח נמצא במצב " היכון " שלו ( ראה פרק ), 8.1 אך בלתי טעון ועם מחסנית ריקה מוכנסת , או תוף סגור , הוא חייב להתאים
בעת מתן אות ההתחלה . בנוסף , מחסניות מוארכות ו / או עקבים של מחסניות המכילים תוספת כדורים או עקבים מרופדיםאסורים במפורש .
מאידך, ל-RD המקומי יש מרווח החלטה לשינויים מזעריים בכללים התואמים לדעתו את רוח הכללים ומתאימים לארץ.
אם הוחלט בוועדה הישראלית להיצמד לחוקה הבינלאומית (שאישית אני תומך בכוון זה) אזי נשחק על פי הכללים המקובלים גם אם לא נוח לנו.
יונה
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
יש לי שאלה,
בהנחה ואני יורה עם בול M5, אשר מורכב עליו משפך על בית המחסנית, מה אני עושה במקרה הנ"ל ?
הרי מחסנית עם עקב רגיל לא נכנסת לאקדח עקב כך שהעקב המקורי של המחסנית רחב מדי ונתקע במשפך (אולי אפשר עם פטיש 5 ק"ג , אבל גם לא בטוח
).
רק מחסנית עם עקב +1 נכנסת לאקדח.
מה קורה במקרה הנ"ל ?
תודה
אבי
בהנחה ואני יורה עם בול M5, אשר מורכב עליו משפך על בית המחסנית, מה אני עושה במקרה הנ"ל ?
הרי מחסנית עם עקב רגיל לא נכנסת לאקדח עקב כך שהעקב המקורי של המחסנית רחב מדי ונתקע במשפך (אולי אפשר עם פטיש 5 ק"ג , אבל גם לא בטוח

מה קורה במקרה הנ"ל ?
תודה
אבי

אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
אביG19 כתב:יש לי שאלה,
הרי מחסנית עם עקב רגיל לא נכנסת לאקדח עקב כך שהעקב המקורי של המחסנית רחב מדי ונתקע במשפך (אולי אפשר עם פטיש 5 ק"ג , אבל גם לא בטוח![]()
).
מה קורה במקרה הנ"ל ?
תודה
אבי
אבי
על פי הבנתי האישית בלבד, ברגע שאתה משנה את האיפיון המקורי של האקדח עם הוספת המשפך, האילוצים הנגזרים מכך אינם "הרשאה" להמשך חריגה מכללי המחלקה.
בכל מקרה, אם יש לך ספק, אני ממליץ לפנות בשאילתה לפורום IPSC.
כללים המובנים מאליהם לדוברי שפת אם אנגלית, לא תמיד מפורשים לשפה אחרת כפשוטם ולפי כוונת הוועדה. ואכן שתי שאילתות ששאלתי הביאו לעידכונים במלל בחוקה האחרונה.
ביי
יונה
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד