קליעי נחושת וקנה פוליגוני
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
קליעי נחושת וקנה פוליגוני
אני יודע שניתן (אולי לא מומלץ, אבל ניתן) לירות קליעים שעשויים מנחושת בלבד (ללא עופרת בפנים) בקנים בעלי סלילים רגילים. השאלה היא האם קנה פוליגוני כמו של גלוק, הקלר או יריחו יעמוד בלחץ מבלי שיגרם לו נזק. כי הרי סליל חרוט חורץ את הקליע, חותך אותו ואילו קנה פוליגוני מועך אותו, עכשיו, הרבה יותר קל למעוך עופרת לעומת נחושת...
אם מישהו מבין בזה יותר ממני, יותר ממוזמן לשפוך אור על תהיותיי...
תודה
אם מישהו מבין בזה יותר ממני, יותר ממוזמן לשפוך אור על תהיותיי...
תודה
מטרת העל: לחזור הביתה בשלום!
***__ מדריך ירי __***
***__ מדריך ירי __***
בקנים פוליגונים יש בעיה של "מריחה" והצטברות עופרת בקנה במקרה של ירי קליעי עופרת חשופה. העופרת ההולכת ומצטברת בקנה מקשה על מעבר הקליע ובכך מעלה את הלחץ בקנה עד לרמות מסוכנות שיכולות להביא לקריסתו. ושוב מדובר בירי של כמויות גדולות מאד של תחמושת ללא ניקוי יסודי של הקנה בין לבין.
מעטפת נחושת היא אמנם יותר קשה אבל רכה מספיק בשביל לא לשחוק את הקנה בצורה מזיקה ככה שזו הפשרה הטובה ביותר (לאו דוקא לקנים פוליגונים, אלא לכל סוגי הקנים).
ועכשיו שאלה.
ממה בדיוק עשויה המעטפת של קליעי S&B? זה ברור שזה לא נחושת כי נחושת נקיה היא בצבע כתום ולא צהוב מבחיל כמו הקליעים של S&B. והאם החומר הזה במקרה לא קשה יותר מנחושת?
א.
מעטפת נחושת היא אמנם יותר קשה אבל רכה מספיק בשביל לא לשחוק את הקנה בצורה מזיקה ככה שזו הפשרה הטובה ביותר (לאו דוקא לקנים פוליגונים, אלא לכל סוגי הקנים).
ועכשיו שאלה.
ממה בדיוק עשויה המעטפת של קליעי S&B? זה ברור שזה לא נחושת כי נחושת נקיה היא בצבע כתום ולא צהוב מבחיל כמו הקליעים של S&B. והאם החומר הזה במקרה לא קשה יותר מנחושת?
א.
- תרמתי למען הסליק

איתמר,
בצ'כיה יש חומרים שטרם נחשפו אליהם כאן בארץ...
(כולל הצ'כיות
)
בצ'כיה יש חומרים שטרם נחשפו אליהם כאן בארץ...
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נועם כתב:איתמר,
בצ'כיה יש חומרים שטרם נחשפו אליהם כאן בארץ...(כולל הצ'כיות
)
אני מסכים איתך..
אני מניח שבמדינה שבה מגישים לך צלי בקר עם ריבת פטל, ואבש"ר SMOKELESS מעלה תמרות עשן בריח של גורילה מתה, ניתן למצוא גם כמה חומרים שלא שמענו עליהם כאן...
ואם הצ'כיות עשויות מאותם חומרים ובאותם סטנדרטים, אני בכלל לא בטוח שיהיה לי החשק לבדוק אותן מקרוב...
א.
- תרמתי למען הסליק

עם כל הכבוד בנשקים כמו P7 עדיפה בעייתיות של נחושת מאשר ירי עם כדורי עופרת.
לכל חכמולוג שמנסה כדורי עופרת בP7 נתונה הפתעה מיוחדת...
מעצורים מסתוריים (עלאק) מתחילים לאחר ירי של מספר קטן יחסית של כדורים...
לכל חכמולוג שמנסה כדורי עופרת בP7 נתונה הפתעה מיוחדת...
מעצורים מסתוריים (עלאק) מתחילים לאחר ירי של מספר קטן יחסית של כדורים...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
הכנרתי כתב:השאלה שלי היתה לגבי קליעים העשויים נחושת בלבד ז''א ללא מילוי עופרת.
אישית אני מכיר קליעים של נחושת סולידית רק בקטרים של 0.45 ו-0.40, ב-9ממ עוד לא נתקלתי אולי מישהו כאן כן נתקל.
קליע תמיד מיוצר בקוטר קצת גדול יותר מזה של הקנה כדי להשיג אטימה טובה יותר.
לדוגמא קליעים של 0.45 הם למעשה בקוטר בין 0.451 - 0.452 כאשר ברוב המקרים 0.452 הם קליעי עופרת חשופה. לא מדדתי עם קליבר, אבל אני מניח שקליעי נחושת מלאה מיוצרים בקצה הקטן יותר של הסקאלה ככה שאני מניח שלא תהיה בעיה.
א.
- תרמתי למען הסליק

אין לי מושג אם זה קיים באינטרנט אבל הכדור נקרא BAT בגלל "BLITZ ACTION TRAUMA"
מדובר בכדור HP עם פקק ! בזמנו היו בעיות הזנה עם HP קיצוניים וה BAT נועד לעבוד אפילו בתמ"קים.
קוריוז היסטרי - היו לו יאמבה מעצורים ב P7... (צעדן לא להסמיק) עבק עם כל כלי הנשק חוץ ממנו - משוואת משקל קליע/גזים בעייתית (שלא יגידו שאמרתי שלצעדן יש בעיית גזים - רק לאקדח
)
בכל מקרה הפקק נפל כמעט מיידית - הנחושת נועדה להשגת משקל קליע נמוך ומהירויות לוע אדירות. הצרה היא שבסמוך לשימושו (סוף שנות 80 תחילת 90) הגיע מרטין פקלר ועודד כדורי 147 גריין - איזו הפלצה היטורית שתיזכר לדורי דורות והכדור נשכח...
מדובר בכדור HP עם פקק ! בזמנו היו בעיות הזנה עם HP קיצוניים וה BAT נועד לעבוד אפילו בתמ"קים.
קוריוז היסטרי - היו לו יאמבה מעצורים ב P7... (צעדן לא להסמיק) עבק עם כל כלי הנשק חוץ ממנו - משוואת משקל קליע/גזים בעייתית (שלא יגידו שאמרתי שלצעדן יש בעיית גזים - רק לאקדח
בכל מקרה הפקק נפל כמעט מיידית - הנחושת נועדה להשגת משקל קליע נמוך ומהירויות לוע אדירות. הצרה היא שבסמוך לשימושו (סוף שנות 80 תחילת 90) הגיע מרטין פקלר ועודד כדורי 147 גריין - איזו הפלצה היטורית שתיזכר לדורי דורות והכדור נשכח...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר