הבדלים בין גלוק 17 ו s&w99 ?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

הבדלים בין גלוק 17 ו s&w99 ?

על ידי moshe k » 27 פברואר 2006, 20:00

שלום לכולם! אני הצטרפתי לקהילה המוסלקת לפני כשבועיים ולאחר קריאת חלק מן המאמרים והשרשורים הלכתי לכיוון אקדח פולימרי והתמקדתי בגלוק 17 וב s&w99 אחרי שהחזקתי אותם וראיתי שהם המתאימים לכף ידי הגדולה יחסית.ורציתי להעזר בכם להבנת ההבדלים הטכניים והבטיחותיים ביניהם .או כאן או בהפנייה למקורות אחרים תודה מראש. :)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ~Hunter~ » 27 פברואר 2006, 20:25

אני לא איש מקצוע...
במבט שיטחי, לP99 יש DECOCKER, לגלוק אין, אבל לגלוק יש "ניצרת" הדק מה שאין לP99.
לגלוק קנה פוליגוני, לP99 סלילים. לP99 יש חיווי למצב הסטרייקר, לשני הכלים יש חיווי לכדור בקנה.
מה עוד, הערכה הטיפוסית של SW99 כוללת 3 כריות כת להתאמה ליד, כוונות מתכת זוהרות ומנעול הדק (אני מניח שבמקרה של P99 מקבלים את אותה הערכה) בגלוק תצטרך לשלם על כל אלה בנפרד. לגלוק יש הרבה, הרבה יותר פוזה, למעשה כל פעם שמישהו (שלא מבין באקדחים) יראה את האקדח שלך הוא ישאל אותך "גלוק?" ובמקרה של גלוק תוכל לעשות פרצוף גאה ולהגיד "ברור".
כמו כן יחד עם גלוק מגיע הפריבילגיה של השטטפות בויקוחים ניצחיים של חובבנים בנושא "איזה אקדח הכי טוב" וכמובן הטענה של "גלוק הכי טוב" שהיא מין אקסיומה שלא דורשת הוכחה או הסבר כלשהו. :twisted:

{המשפט האחרון לא משתייך לחברי בסליק, בעלי הגלוקים, אותם אני מכבד ומעריך בשל מקצועיותם והבנתם, ובראש וראשונה לגלוקי שלו מותר להלגיד שהכלי שלו הכי טוב בלי להרחיב בנושא :wink: }
בברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 27 פברואר 2006, 20:43

ה-P99 בנוי הרבה יותר טוב מהגלוק לעניות דעתי.
הוא מיוצר יותר בקפידה, טולרנסים הרבה יותר הדוקים, חלקים עשויים בכירסום ולא פח מכופף כמו בגלוק וגימור יותר טוב. מבחינת הנדסת אנוש הוא גם מתוכנן יותר טוב מהגלוק ושלא לדבר על כריות הקת שניתנות להחלפה.

למה בכל זאת יש לי G17 ולא P99.

1. חלפים ומנגנון הדק פשוט בצורה אוילית. לא משנה כמה אתעלל במנגנון ההדק, תמיד אוכל להשיג פה חלפים בשפע ובזול יחסית.

2. אני לא אוהב את הקונספט של SA/DA ומעדיף כלי עם לחיצת הדק שווה ועקבית לכל אורך הדרך. זה כבר עניין של העדפה אישית. את הגלוק שלי הצלחתי להביא לרמה של משקל הדק של 3LBS ומאד נעים לירי.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 27 פברואר 2006, 21:04

הנטר ידידי, מויישה ק' מכובדי.. :)

ההבדל העיקרי במנגנונים :

בגלוק - לחיצת ההדק דורכת את הנוקר לאחור עד נקודה מסויימת בה הוא משתחרר ונע לפנים בכוח הקפיץ שנדרך. ניתן לשחק עם משקל הלחיצה בדרכים שונות עד משקל מסויים המחוייב לצורך נקירת הפיקה על ידי הנוקר.

SW99 / P99

במצב SA ב SW99 / P99 הנוקר נדרך בדריכת המחלק וממתין על דוקרן לשחרורו על ידי לחיצת ההדק. כך מקבלים לחיצת הדק קלה הרבה יותר, בדומה לשחרור פטיש באקדחים ה "רגילים".

במצב DA ב P99 / SW99 לחיצת ההדק דורכת את הנוקר ומשחררת אותו מייד, כמו דריכת הפטיש באקדח DA אחר בעל פטיש.

ל P99 / SW99 , יש אפשרות לשחרור מבוקר של הנוקר על מנת לשאת את הכלי במצב DA קלאסי - כדור בקנה, מנגנון משוחרר. לחיצת הדק במשקל גדול יותר מאשר SA תגרום לדריכת הנוקר ושחרורו לירי של כדור ראשון במצב DA ואחרי כן, כדור שני והלאה במצב SA עם משקל לחיצה שונה, קל יותר.

בגלוק - דריכת הכלי והזנת כדור לבית הבליעה גורמת לנעילה חלקית של הנוקר לצורך אבטחתו במקרה של נפילה. (מכונה בגלוק drop safety ) ומשקל הלחיצה על ההדק ייהיה תמיד זהה.

(את הגלוק ניתן לכנות SA, DA וגם SAFE ACTION .. הכל בעיני המתבונן)

גימורים :

לגלוק ציפוי טניפר (החדרת פחמן לכעשירית מעומק המתכת בתהליך מיוחד) אשר מביא אותו לעמידות של כ 99% בפני חלודה, יותר מאשר פלדות אל - חלד, מעניק קשיות למתכת ברמה של 69 רוקוול (כקושיו של יהלום לערך) ומאידך, פריכות המצריכה זהירות בעת נפילת המחלק כאשר אינו מחובר לגוף עם שאר החלקים, דבר אשר יכול להוביל לסדקים / שברים באיזורים מסויימים.

ל SW / P 99 הגימור פשוט יותר וכבר יצא לי לראות בארץ כלים של SW שתפסו חלודה בשל הזנחה פושעת של בעליהם. הגימור נקרא "מלונייט" ואינו מקנה עמידות לחלודה באופן מוחלט כמו לגלוק.

ל P99 / SW ישנה ערכה להתאמת הקת ליד היורה, כפי שכתב HUNTER, וזהו חידוש טוב בהחלט עבור מי שידו קטנה / גדולה, להבדיל מגלוק המעניק (אם אפשר לקרוא לזה להעניק..) קת עבה ורחבה כמעט בכל הדגמים.

הכוונות ב SW - מגיע עם כוונות פלסטיק וקדמיות נוספות בגבהים שונים, כמו כן, עם ערכת כוונות לילה ממתכת, זרחניות. האתנח בכלים הללו גדול מאוד !!! מקשה על ירי מדוייק מאוד, למי שחשוב לו העניין.

לגלוק - כווונת פלסטיק מקוריות, הניתנות להחלפה ומומלץ לעשות כן, אך לא חובה.. הן נוחות מאוד לשימוש, עד שאחת מהן נושרת, בדרך כלל הקדמית, לעיתים ישנה הפתעה והאחורית נושרת או זזה ממקומה (בדגמים של הכוונות המתכווננות = שמגיעות על דגם 26 ועל דגמי C 19/17 ) לצדדים.

המחסניות בגלוק - יש מגוון נרחב מאוד של מחסניות. ניתן להוסיף למחסנית הבסיסית של ה 17 כדורים תוספות והארכות עד +8 (הנפוץ ביותר - תוספת של +2 / +4) ואף מחסנית של 33 כדורים. המחסניות עשויות מתכת דקה המצופה בפלסטיק המקנה להן עמידות גבוהה מאוד לחבטות ומכות ומגן במיוחד על שפתי המחסנית מלהפתח ולגרום להזנה לקוייה.

המחסניות ב SW / P 99 - מתכת בלבד, הן צרות יותר ולכן מעניקות קת צרה יותר מאשר לגלוק. לשני הכלים מחסניות מקוריות של 15 כדור בלבד.

תפס המחסנית -

לגלוק בצד שמאל בלבד (ניתן להשיג כיום גם תפס משולב ליורים שמאליים, יש אצל מאיר רוט) ולסמיט / וולטר תפס דו צדדי הנמצא מתחת לשמורת ההדק, כמו רחמנא ליצן, באקדח "ההוא", המוכר לטובה.. :wink: (אני חייב, מה לעשות.. חייב... :twisted: )

AFTER MARKET -

לגלוק יש אין סוף.. מחסניות, קת / מכתוף, עצר מחלק מורחב, כוונות שונות, שיפורי הדק, תפסי מחסנית גם לשמאליים וגם מוגדלים, קני שונים, אפשרות מעבר בין קוטרים באופן מהיר (הגוף של גלוק 17 מתאים גם למחלק של גלוק 22- קוטר 040 וגם לקוטר 357 GAP ) קנים עם מפצי סטייה פנימיים / חיצוניים, של יצרנים אחרים ועוד אביזרים רבים..

לגלוק יש "הוכחות" - נמצא בשימוש צבאות ויחידות משטרה ברחבי העולם למעלה מ 20 שנה לעומת SW / P99. (ואני לא מזלזל באף אחד מהכלים הנ"ל, הבחירה בסופו של דבר צריכה להיות שלך ורק שלך.)

פשטות ? גלוק. מורכבות ? בד"כ SW מובילים בכלים עם הרבה חלקים וקפיצים.

חשוב !!

אל תרכוש כלי לפני שירית בו !!! אל תסמוך על הבטחות שתובטחנה לך "זהו הכלי הטוב בעולם, מכין קפה לבד ומחנה עם הפנים ליציאה באופן עצמאי .. אביו היה אחד מאבות המזון ואימו פרופסורית לפרוקטולוגיה וכו' וכו'..

תנסה, תבדוק, תשאל ותחקור, רכוש את הכלי שיתאים לך ורק לך. רכישת כלי היא הוצאה לא מבוטלת, כדאי לבדוק היטב טרם הרכישה.

מה עוד ?

אם תרצה להתנסות בירי בכלים הללו, צור קשר בפרטי או במייל.

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 27 פברואר 2006, 22:57

נועם,

תהליך MELONITE QPQ זהה ב-100% לתהליך TENIFER.
אני חושב שהבעייה היא שהתהליכים האלה אינם מאושרים בארה"ב על ידי ה-EPA ולכן אולי הגימור של ה-SW99 (במידה והמחלקים מיוצרים בארה"ב) פחות טוב.
אני חושב של-P99 יש עמידות לא פחות טובה משל גלוק בפני קורוזיה.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 27 פברואר 2006, 22:59

:|
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי moshe k » 27 פברואר 2006, 23:08

תודה רבה לכל המגיבים.ובמיוחד לנועם וכעת שאלות(תם) המשך:
אתנח?
במקרה שאקדח דרוך וחס וחלילה נופל האם בSW/P99 הדוקרן המחזיק את הנוקר יעשה את מלאכתו גם במכה חזקה ( יש הבדל בזה בין SA ל DA?)והאם הנוקר של הגלוק ננעל באופן ודאי וסופי עד ללחיצת ההדק?
חברי בעל הSW99 אמר לי שרק ביריה הראשונה יש אפשרות ל SA וביריות הבאות רק ל DA האומנם? שוב תודה ולילה טוב.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 28 פברואר 2006, 08:20

moshe k כתב:תודה רבה לכל המגיבים.ובמיוחד לנועם וכעת שאלות(תם) המשך:
אתנח?
במקרה שאקדח דרוך וחס וחלילה נופל האם בSW/P99 הדוקרן המחזיק את הנוקר יעשה את מלאכתו גם במכה חזקה ( יש הבדל בזה בין SA ל DA?)והאם הנוקר של הגלוק ננעל באופן ודאי וסופי עד ללחיצת ההדק?
חברי בעל הSW99 אמר לי שרק ביריה הראשונה יש אפשרות ל SA וביריות הבאות רק ל DA האומנם? שוב תודה ולילה טוב.

1. שני האקדחים בטוחים באותה המידה. לשניהם יש נצרת נוקר שחוסמת פיזית את תעלת הנוקר כל עוד לא לחצת על ההדק. אתה יכול לזרוק את האקדחים מקומה 3 הם יתפרקו אבל לא יירו.

2. לגבי SA/DA בלבלת את היוצרות ידידי. בכל האקדחים החצי אוטומטיים מסוג SA/DA היריה הראשונה (אם לא דרכת את הנשק קודם) היא תמיד DA - לחיצה ארוכה וקשה ואחריה כל שאר היריות SA לחיצה קצרה וקלה.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי advocate » 01 מרץ 2006, 10:09

בארה"ב הייתה תאונת ירי לאחרונה בה "כפתור" שרוך בשכפ"צ נקלע לשמורת ההדק בגלוק..

סביר להניח שהדבר היה קורה גם ב99 בנסיבות דומות.

יחד עם זאת, יריתי לא מעט חי וה מ ו ן יבשים ב 99 ואני חייב לומר כי כאשר עובדים הרבה על יבש - לגלוק יש בעייה - אני רוצה לראות דאבל טאפ "על יבש" בגלוק רגיל....
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 01 מרץ 2006, 11:04

advocate כתב:.

יחד עם זאת, יריתי לא מעט חי וה מ ו ן יבשים ב 99 ואני חייב לומר כי כאשר עובדים הרבה על יבש - לגלוק יש בעייה - אני רוצה לראות דאבל טאפ "על יבש" בגלוק רגיל....

איך אתה מתרגל דאבל טאפ ב-FN? בקולט 1911? ב-HK P7 (כן כל פעם צריך לדרוך את הנוקר עם המסחט). ב-HS2000?

וחוץ מזה תרגול יבש של דאבל טאפ בצורה כזו שווה רק אם האקדח שלך הוא DAO. אם הכלי שלך הוא SA/DA אז אתה עושה לעצמך עוול כי אתה מרגיל את עצמך להתנהגות שונה של הנשק שלך מאשר בירי.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 01 מרץ 2006, 11:06

advocate כתב:

ידידי האדבוקט, לו לא הייתי מכיר אותך הייתי חושב שאתה רציני...
איזה אקדח שהוא לא DA יכול לירות דבל טאפ על יבש :idea:

יותר גרוע, אם תתאמן באקדח בעל מנגנון SA/DA בדבל טאפים, תתרגל לא נכון כי גם הלחיצה השניה תהיה ארוכה (DA) בעוד שבירי חי הלחיצה השניה תמיד תהיה SA. על הלחיצה הראשונה אתה יכול לשלוט.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי advocate » 01 מרץ 2006, 11:18

בדיוק!!!

ב99 הDA כל כך נוח שזה לא ביג דיל - הלחיצה ארוכה אבל זה בעצם ה - 99...

זה ממש לא מרגיש כמו לעשות דאבל טאפ יבש בזיג226 או כל דבר אחר..

בעניין גלוק FN 1911 וכו' זה בדיוק העניין - שאי אפשר לתרגל כך...

סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי moshe k » 01 מרץ 2006, 22:40

תודה שוב לכל העונים והמרחיבים.נועם הזכרת לגבי הכוונות של הSW99 שהאתנח גדול ומקשה על ירי מדויק
אך
מה זה אתנח?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי הצעדן » 02 מרץ 2006, 00:05

moshe k כתב:תודה שוב לכל העונים והמרחיבים.נועם הזכרת לגבי הכוונות של הSW99 שהאתנח גדול ומקשה על ירי מדויק
אך
מה זה אתנח?

כוונות ברזל מחולקות לשני חלקים:להב ואתנח.
הלהב הוא חלקה הקדמי של הכוונת והאתנח הוא החלק האחורי שלה אשר דרכו מישרים את הלהב אל המטרה לקבלת תמונת כוונות.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי advocate » 02 מרץ 2006, 00:20

צעדן!'כוונות ברזל'??עוד מעט תגיד שיש קרפדה מטיטניום.... :wink:

סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי