דרישות סף של נשקים במסגרת הדרכות בנושא אבטחה...

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

דרישות סף של נשקים במסגרת הדרכות בנושא אבטחה...

על ידי advocate » 01 מרץ 2006, 12:58

נשק
תיאור התפקיד: אחראי על תקינות כלי הנשק והתחמושת במוסד הכשרה, באימונים ובהדרכות השוטפות כולל ביצוע בקרת תקינות תקופתית.
בעל תעודה הסמכה של מדור חימוש בצה"ל /משטרת ישראל
שלב 11 לפחות או סיים קורס נשקים מטעם תע"ש אחרי
שנת 2001.

ככל הידוע לי, תעודות נשק של תע"ש אינן תעודות מקצוע... חוצ'מזה מי שקיבל בשנת 2000 כבר לא סחורה?
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נועם » 01 מרץ 2006, 20:10

מעניין..

הרי אין מקצוע מוכר על ידי משרד העבודה, אז איך זה שהמקצוע מוכר על ידי גוף שאינו מוסמך להכיר במקצועות ?

"חלם זה כאן"...

כעשברתי את קורס הנשקים בתע"ש בשנת 2003 , הבטיחו נציגי משרד הפנים ותע"ש כי יפעלו לצורך הכרת המקצוע אצל משרד העבודה.

באותה השנה, נדרשו סוחרי הנשק עימם הייתי בקורס, להיות בעלי תעודה מתע"ש / צה"ל המעידה על כישורי הנשקות לצורך חידוש רשיון בית העסק לכלי ירייה.

הדרישה לא הייתה חוקית / תקינה (לא בקיא בניו-אנסים הקטנים של האירוע כיוון שאינני סוחר) אך מישהו בתע"ש הרוויח הרבה כסף מהנהירה של הסוחרים לקורס... דרישה שבוטלה לאחר מכן.

אין ספק כי הקורס מקנה ידע רב ואת הבסיס למקצועיות שנרכשת עם העבודה והזמן, ממש כפי שמי שמסיים קורס מדריכי ירי יודע את הבסיס אבל מתחיל ללמוד באמת לאחר שמשתפשף בהדרכות או מי שסיים קורס נהיגה וקיבל רשיון נהיה נהג טוב לאחר שנות נסיון על הכביש.

נראה כי בכל פעם צץ חכם חדש שמחפש ענף גבוה יותר להתלות בו...

בסוף העץ יקרוס.

:?
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי pilot » 02 מרץ 2006, 13:41

הרי זה ברור לא ?
פותחים כל יומיים קורס מפקחי ירי, אחר כך מדריכי ירי (שיקחו עבודה למפקחים), אחר כך מדריכים בכירים (כי רק הם יכולים ללמד מדריכים), ואז יש מדריכי ירי מעשי (שרק הם יאמנו ירי מעשי), ואז נולדו מדריכי הירי הלחימתי (רק הם מוסמכים לאמן מאבטחים)......

עוד שבוע יהיה לכל אחד אגודה, אתר, התאחדות, דמי חבר, דמי רישום, יושבי ראש, יועצים משפטיים רואי חשבון, משכורות....

מתחילים עם הנשקים עכשיו....

תגידו, יש לכולם בכלל עבודה ??? או שתהיה עבודה רק למי שממציא "עבודות" חידשות..

יש מדריכי קרפיונים, קרפיונים בחירים, קרפיונים בכירים מאוד...
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 02 מרץ 2006, 17:45

לאט לך פיילוט ידידי,,,הרי אינך סבור כי מדריך ירי הכי "מגניב" מתקרב אפילו לקרסולי מדריך קרפיונים מרחבי, עם מנוי חרום, שהוא גם יו"ר פעיל בהתאחדות "משמרי הקשקשים והזימים של קרפיוני האגודה",,,
אין זאת כי נעלם מעינך פועלם הדגול,,,ועיסוקם מרנין הנפש, שלא להזכיר את תרומתם הכבירה להעצמת הרמה של ציבור הקרפיונים תוך שימת דגש על בטיחות התנהלותם,,וכל זה, בימים טרופים אלו בהם כל "שמנדריק" זכאי להחזיק ברשותו אקווריום פעיל או רחמנא לצנן אפילו שניים,,
אך אל יפול לבבך ,,מיטב המוחות יושבים עתה בנסיון כנה ואמיתי ,לקבוע תבחינים ראויים לעשית סדר בענף! שכולנו נצא נשכרים מהם,,
עוד לא אבדה תקוותנו להיות קרפיון חופשי באקווריומנו,

אגב לא נעלם מעיננו כי השיק עבור דמי החבר שלך עדיין לא הגיע לקופתנו הדלה,,, :lol:
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי אישגדול » 02 מרץ 2006, 18:58

אני מצטער מאד, אבל אני חושב שהתפיסה החדשה מוצדקת (אם כי יש לי כמה הערות בפרטים הקטנים).
אם ניקח כדוגמה מדריך שקבל את התעודה לאחר שעבר קורס של שבועיים לטובת הסמכה לטופס 12 בבה"ד 8, או כזה שעבר קורס מדריכים באחד המטווחים הפרטיים - האם מדריך כזה יודע להדריך לחימה? אני לא בטוח. בהנחה שההכשרה שלו הועברה כמו שצריך, הוא ידע להעביר ירי טכני בצורה בטיחותית, ובמקרה הקיצוני גם תרגילי תנועה - עדיין טכניים. לחימה מצריכה משהו אחר - חשיבה טקטית, קריאת תמונת מצב, קבלת החלטות ועוד - ומי שלא עבר מעולם הכשרה לנושא, גם אם יש לו תעודת מדריך, לא ידע להעביר את הנושא, נקודה.
הבעיה העיקרית היא שאני לא מכיר כיום גופים שמכשירים מדריכים ללחימה מחוץ למערכות הבטחון השונות. אני מניח שאם מישהו מהגופים הרלוונטיים יבנה תכנית הכשרה מתאימה, היא תוכר.
הכותב משרת במשטרת ישראל, הדברים מביעים את דעתי האישית בלבד.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Hungarfield » 02 מרץ 2006, 20:07

אישגדול, אני חושש שאני חולק עליך.
לעניות דעתי אין שום צורך שמדריך יהיה בעל נסיון טקטי כל עוד התו"ל נבנה בצורה מקצועית. מדריך טוב יוכל לקחת חומר, להטמיע אותו ולהדריך אותו גם אם לא זחל בטריפולי.
יש סיפור וותיק בשייטת - לוחם מגיע לאימוני ריענון, ומתרגל זחילה. מדריכת חי"ר צורחת עליו "אתה זוחל כמו כוסית"!
הלוחם מרים זוג עיניים אדומות ועונה "בביירות זה עבד יופי".
ועכשיו, בוא נשים על הריצפה וניתן לחתול להריח...
האם הטכניקה שלו היתה טובה? לא בטוח. העובדה שזה עבד פעם פעמיים לא מוכיחה כלום.
האם המדריכה צודקת? סביר, כי היא יודעת מה התו"ל, ולמדה להעביר אותו, ומכירה טעויות נפוצות.
אח"כ, הוא יעביר הכשרות וילמד זחילה בסיגנון משה "שעבדה יופי בחו"ל, ולא חשוב איפה", והיא שלא עבדה מעולם בשום מוסד לא תלמד כלום, למרות שהידע שלה טוב יותר.
לכן - תנו למי שמבין בזה לבנות את התו"ל, אבל אין מניעה שכל מי שמסוגל להדריך יעביר תו"ל כתוב. עם מערכי שיעור טובים, גם שימפנזה יכול להכשיר טייסים.
(ול-GUSS, במיוחד בשבילך - אל תהלל כל כך את מדריכי הקרפיונים המרחביים. הם כל כך נפוחים ומלאים בעצמם שהם עוד מעט יקבלו תואר גפילטע פיש...).
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי riko » 02 מרץ 2006, 22:12

הונגרי יקר

הלוואי ודבריך יהיו ליסודות החשיבה בבחירת המדריכים לכל תחום שהוא ..
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 03 מרץ 2006, 01:07

ידידי ההונגרי, שיפרת לבלי הכר את סלידתי המובנית מחתולים.
אכן, התו"ל והמערך צריכים להבנות ע"י מי שיודע כיצד לעשות זאת היטב, וההדרכה צריכה להיעשות על ידי מי שידע להעביר את הדרוש לחניכים ולעמוד בהישג הנדרש שהוא הקנית ידע, מיומנות ויכולת תגובה על פי רף שנקבע מראש.

ובקשר ל:
עם מערכי שיעור טובים, גם שימפנזה יכול להכשיר טייסים.

אני חושב שאם תשאל ב- FAA תגלה שהם גם יכולים להוכיח את זה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי אילן ב » 03 מרץ 2006, 05:41

אישגדול כתב:אני מצטער מאד, אבל אני חושב שהתפיסה החדשה מוצדקת (אם כי יש לי כמה הערות בפרטים הקטנים).
אם ניקח כדוגמה מדריך שקבל את התעודה לאחר שעבר קורס של שבועיים לטובת הסמכה לטופס 12 בבה"ד 8, או כזה שעבר קורס מדריכים באחד המטווחים הפרטיים - האם מדריך כזה יודע להדריך לחימה? אני לא בטוח. בהנחה שההכשרה שלו הועברה כמו שצריך, הוא ידע להעביר ירי טכני בצורה בטיחותית, ובמקרה הקיצוני גם תרגילי תנועה - עדיין טכניים. לחימה מצריכה משהו אחר - חשיבה טקטית, קריאת תמונת מצב, קבלת החלטות ועוד - ומי שלא עבר מעולם הכשרה לנושא, גם אם יש לו תעודת מדריך, לא ידע להעביר את הנושא, נקודה.
הבעיה העיקרית היא שאני לא מכיר כיום גופים שמכשירים מדריכים ללחימה מחוץ למערכות הבטחון השונות. אני מניח שאם מישהו מהגופים הרלוונטיים יבנה תכנית הכשרה מתאימה, היא תוכר.הכותב משרת במשטרת ישראל, הדברים מביעים את דעתי האישית בלבד.

באדום
איש גדול שמת את האצבע על הבעיה !
ומה הפתרון - האם באמת ינתן למי שלא היה לוחם לרכוש ידע ולתפקד?
בסופו של יום עוד כוונה טובה שתוביל את המלחמות לבתי המשפט.
ככה לא בונים חומה.
בוא נתחיל מזה שההכשרה הבסיסית לנושא נשק לקויה.
בוא נשנה אותה ואז נאסוף את מדריכי הירי הקיימים להשתלמות !!! להעלאת רמה - מי שלא יישר קו צריך לאפשר לו הכשרה ארוכה יותר.
הדרך חובה שתהיה נבונה וארוכה
קודם - מה רוצים ממשתמש.
אח"כ מה רוצים ממדריך
אח"כ הכשרת ממדריכים.
ואז השלמות / ניפוי.

ואגב הכותב יוצא המערך הלוחם !!!
חושב שהעיקרון נכון אבל אוי הדרך כיוון שלא נעשתה ככתוב למעלה תהיה הרבה יותר ארוכה ! - אין קיצורי דרך!!!
ואגב שחרור טכניקות לוחמה - בוא נחשוב !!!
לכל האוכלוסיה ? מה אם אוכלוסיה לא אוהדת (בלשון המעטה - חבור אליי לקבלת ההגדרה המדוייקת )ואם לא מה כן ?
אנחנו עוסקים בשוק אזרחי ובשיוויון בין אזרחים !!!
ניתן להקים פורום מדריכי לוחמה וזה נכון - לאחר שנתת לכל הרוצים לעסוק בתחום את האפשרות.
בברכת סוף מעשה במחשבה תחילה. (גם החתירה למגע מקורה במחשבה)
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

תשובה !

על ידי יורם-אלדר שטיינר » 03 מרץ 2006, 07:42

לחבריי שלום :!:
פיילוט ידידי בסוף יש מוטציה של-דגי זהב :!: אתה צודק :!: ומרוב דגים לא רואים את הים :!: :P
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אישגדול » 03 מרץ 2006, 08:57

Hungarfield כתב:
לעניות דעתי אין שום צורך שמדריך יהיה בעל נסיון טקטי כל עוד התו"ל נבנה בצורה מקצועית. מדריך טוב יוכל לקחת חומר, להטמיע אותו ולהדריך אותו גם אם לא זחל בטריפולי.

מה שאתה אומר נכון ולא נכון. אם אתה רוצה מדריך שידע להעביר חומר תיאורטי, שהוא לא יישם אף פעם בעצמו (לא בביירות! באימונים!), זה אפשרי. אבל אני מצפה ממדריך מקצועי להבין יותר לעומק את מה שהוא מעביר. ומדריך שלא עבר בעצמו כמות גדולה של תרגילי הפתעה, תיקן טעויות, ובהמשך עבר הכשרה כיצד להדריך אותם, לא ידע לטעמי להעביר אותם בצורה מקצועית מספיק (ותרגילי הפתעה הוא רק שם כותרת - אני מתייחס לכל המכלול).
כמו שאמרתי, יש מקום לערוך השתלמויות למדריכים מוסמכים בנושא לחימה - ואני לא מתכוון לשלוש שעות - כדי להסמיך אותם להעביר את התכנים הנ"ל.
ועדיין, אני חושב שהעבודה שנעשתה בנושא ע"י משטרת ישראל עושה סדר בתחום שקודם היה פרוץ. אם קודם כל אחד היה פותח בית ספר, היום בתי הספר האלה נדרשים ל"תו תקן" (= אחידות - גוף שרוצה להכשיר את המאבטחים שלו יודע שיקבל בדיוק את אותם תכנים, כי מישהו בדק ואישר את בית הספר: מערכי שעור, ציוד, מתקנים וכד').
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי advocate » 05 מרץ 2006, 12:28

אני חושב שאם אנשי השררה יואילו בטובם להציץ מדי פעם בסליק - ייטב להם ולמקצועיותם..

לכבוד הוא לי לבוא במגע עם אנשי מקצוע לעילא ולעילא!

אילן, איש גדול וידידי החתלתול זולל לזניות, זה שרוצים לשפר רמת מדריכים - לא סוד...

זה שדין מנהלי חייב להיות עמוד התווך בכל מפעל שכזה - גם לא סוד...

כולי תקווה כי דווקא ISIA תביא דברים לשולחן ודווקא ISIA, כבר בחיתוליה, תביא למערך רציני ואמיתי, תוך שמירה על אושיות החוק והשלטון בכלל וחוק יסוד חופש העיסוק בפרט... :!:
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי pilot » 05 מרץ 2006, 15:41

שלא יהיו אי אילו אי הבנות.

אני בעד שגוף מוסמך, ממשלתי ולא פרטי, שמורכב מאנשי מקצוע בתחום ותחומים נוספים המשיקים לו (צבא, משטרה, משרד הבטחון, משרד הפנים, משרד המשפטים, בטחון פנים) יקחו את התפקיד עליהם, הם ורק הם יקבעו, יחליטו, יסמיכו, יבחנו, יעניקו רשיונות וישללו רשיונות. וזאת בכדי למנוע מהשתלטות גורמים אינטרסנטיים על הענף.

כמו שפלוני אלמוני מחליט היום שהוא נפרד מהתאחדות זו או אחרת ופותח "סניף" חדש בניהולו, יכולים לצוץ מחר עוד מאות כמוהו ולהקים אגודות, התאחדויות, וועדות מהפיכה כאלו ואחרות שמכירות רק במי שמסכים לגחמותיו הוא !!!

ואז מה ?, האוכלוסיה מתפצלת, מפוצלת, מתנגחת אחת בשניה, מרירות פנימית, אי הסכמה, ליכלוכים, האשמות והופ...פתאום קם לו מישהו שם למעלה ומטיל גזירה מתוקף סמכותו ומבטל X רשיונות ומכביד על קבלת 2X רשיונות נוספים....
למה לפלג ?, למה ליצור מהפיכות וסערות בכוס מיים. יש צורך בשינוי השיטה...

כמו רבים אחרים, גם אני בוגר צבא, גם לי היה טנק/מטוס/תותח/טיל/ספינה/צוללת בידיים, וגם אני חושב שאסור לתת לכל אחד כלי נשק בייד, במיוחד שבעתיים למתנדבי המשטרה על יחידותיהה השונות (כן, אני גם מתנדב במשטרה)...כולנו חלוקים.

אבל כאן....זה מריח כבר לא טוב..... לא יודע למה, יש ריח של כסף

מי שם את X להיות ממנוה על ההדרכות או את Y להסמיך מדריכים כאלו ואחרים או לשלול את ההסמכות שנתן Z על מקצוע A ??? מי ?..........מי :?:

ולצה חושב אדם X ששירת ביחידה Y שהעובדה שהוא שירת שם בתפקיד Z מסמיכה אותו להיות בר סמכה בתחום יותר מפלוני אלמוני ?

אני הרבה זמן בפורום....הרבה מאוד זמן........
אם אני הייתי יכול לבחור מישהו שאני סומך עליו בעיניים עצומות שיהיה נקי מאינטרסים אישיים ומקצועי פרופר, בר סמכה מקצועי, אני הייתי בוחר כאן רק באדם אחד !!!
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 05 מרץ 2006, 17:12

100 פעם כבר אמרתי לך ,אם אתה סומך על מישהו אל תסמוך עליו בעניים עצומות ,פן הוא יחשוב כי אתה מדבר מתוך שינה,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי itamar » 05 מרץ 2006, 17:56

advocate כתב:כולי תקווה כי דווקא ISIA תביא דברים לשולחן ודווקא ISIA, כבר בחיתוליה, תביא למערך רציני ואמיתי, תוך שמירה על אושיות החוק והשלטון בכלל וחוק יסוד חופש העיסוק בפרט... :!:

אני לא מכיר את ISIA, וומקורות המימון של הארגון לכן אני שם DISCLAIMER ומתנצל מראש על כל טעות שאומר....
אירגון כמו ISIA יכול להצליח אם יש מאחוריו גורמים כלכליים רציניים שתומכים בו... מה לעשות, את הקשר בין הון לשלטון לא אני המצאתי....

בארצות הברית תעשיות הנשק תומכות ב-NRA ומחזקות את הלובי שלו בשלטון.
פה בארץ, אני לא יכול לדמיין את תע"ש המפוהקת וכל סוחרי הנשק נרתמים לרעיון ופותחים את הכיס..הלוואי וזה יקרה!!!

עד שזה יקרה, דברים ימשיכו להתנהל לפי מי מקורב למי, ומי יוצא יחידה X או בוגר ארגון Y ללא כל קשר לרלוונטיות של הנושא.. אבל יכול להיות שאני טועה..

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד