שאלה בקשר לשינוי כתובת במשרד הפנים - דחוף!
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלה בקשר לשינוי כתובת במשרד הפנים - דחוף!
שלום סליקאים יקרים,
אני תושב יישוב קדמי בעל רשיון של "תבחין 1996".
אני מעוניין לשכור דירה נוספת במרכז הארץ בה אלון 2 לילות בשבוע.
ע"מ לקבל תו חנייה איזורי אני נדרש לשנות כתובת במשרד הפנים.
האם לדעתכם צפויות לי בעיות עם הרשיון (ביטול, שינוי ייעוד ל"אחזקה בבית" ושער מרעין בישין)?
אצייו שהחלפתי פעמיים כבר את האקדח ללא בעיות מיוחדות, אך אינני זוכר אם נדרשתי לחתום על טופס "תום עילה" בעת ההחלפות.
תודה.
אני תושב יישוב קדמי בעל רשיון של "תבחין 1996".
אני מעוניין לשכור דירה נוספת במרכז הארץ בה אלון 2 לילות בשבוע.
ע"מ לקבל תו חנייה איזורי אני נדרש לשנות כתובת במשרד הפנים.
האם לדעתכם צפויות לי בעיות עם הרשיון (ביטול, שינוי ייעוד ל"אחזקה בבית" ושער מרעין בישין)?
אצייו שהחלפתי פעמיים כבר את האקדח ללא בעיות מיוחדות, אך אינני זוכר אם נדרשתי לחתום על טופס "תום עילה" בעת ההחלפות.
תודה.
- סליקאי ארד

אם אתה לפני "96" או "יותר מ-10 שנים" (עילה חדשה) לא אמורות להיות לך בעיות....
אבל אתה מכיר את הבדיחה של ההבדל בין תיאוריה ומעשה?
אני כרגע מייצג שני אנשים שנשקם נגנב "על לא עוול בכפם" ושניהם "לפני 96" ומשרד הפנים טוען שהיות והנשק נגנב, העילה פוקעת ואז צריך להוכיח עמידה בתבחינים...
אז תיאורטית אין לך בעייה... במציאות תשמור על האקדח הרבה הרבה מעל ומעבר לכל דרישות החוק...
אזהרה זו גם מופנה לכל ה"ותיקים" א ת ם ע ל ה כ ו ו נ ת !!!!

אבל אתה מכיר את הבדיחה של ההבדל בין תיאוריה ומעשה?
אני כרגע מייצג שני אנשים שנשקם נגנב "על לא עוול בכפם" ושניהם "לפני 96" ומשרד הפנים טוען שהיות והנשק נגנב, העילה פוקעת ואז צריך להוכיח עמידה בתבחינים...
אז תיאורטית אין לך בעייה... במציאות תשמור על האקדח הרבה הרבה מעל ומעבר לכל דרישות החוק...
אזהרה זו גם מופנה לכל ה"ותיקים" א ת ם ע ל ה כ ו ו נ ת !!!!
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
ואיך אם יורשה לי לשאל איך מתקדמת ההגנה ..???
נערך לאחרונה על ידי GUSS בתאריך 06 מרץ 2006, 17:47, נערך פעם אחת בסך הכל.
פחות -לרוב זה יותר,,
advocate כתב:אם אתה לפני "96" או "יותר מ-10 שנים" (עילה חדשה) לא אמורות להיות לך בעיות....![]()
![]()
אפשר לקבל פרטים על העילה הזאת ?
האם זה אומר שאחרי 10 שנים של רשיון בכל אחד מהתבחינים הרישיון הופך לקבוע ללא קשר להמשך העמידה בתבחין המקורי בגינו ניתן הרשיון ?
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
היי, ברק.
לדעתי מישהו החליט כנראה ש"מעל 10 שנים" מצלצל יותר יפה מאשר "תבחין לפני 96". אחרת לפני שנה היינו שומעים על עילה "מעל 9 שנים". למנוח זה ייאבד הכלח בסוף השנה, שוב לדעתי.
המגמה במשרד הפנים זה לא בדיוק כיצד להגדיל את כמות הרשיונות ולצמצם את התירוצים לביטולם.
לדעתי מישהו החליט כנראה ש"מעל 10 שנים" מצלצל יותר יפה מאשר "תבחין לפני 96". אחרת לפני שנה היינו שומעים על עילה "מעל 9 שנים". למנוח זה ייאבד הכלח בסוף השנה, שוב לדעתי.
המגמה במשרד הפנים זה לא בדיוק כיצד להגדיל את כמות הרשיונות ולצמצם את התירוצים לביטולם.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
לשאלתך...
1996 לשאלותיך:
א. לא יהיו לך שום בעיות
ב. לא חתמת על תום עילה ...כי אין תום עילה לתבחין 96.
עכשיו שירות לציבור נושאי תבחין 96....:
תבחין 96 הוא קוץ בישבן של משרד הפנים והמדיניות המצמצמת שלו.
כל עוד לא נתת למשרד הפנים סיבה להתעסק איתך אתה מסודר...ז"א אתה יכול לגור היכן שאתה רוצה...להחליף אקדח כל יומיים וכו'.
אבל...
1. עד לא מזמן היה ותאחר בתשלום הרישיון וחידושו בזמן ..."הלך הרשיון"...ז"א פקיד הרישוי לא היה מחדש לך רשיון.
(בעקבות כתבות בעיתונות על מספר הנשקים ללא רשיון שמסתובבים בחוץ ובגלל שמשרד הפנים טוען שהמשטרה לא מחפשת את אלו שלא חידשו רשיון ,יצא משרד הפנים במין מבצע חנינה שבו הוחלט שאלו שיש להם "רשיון מעל 10 שנים" (יעני בעצם תבחין 96) ולא חידשו רשיון "מחזור" חידוש אחד (ז"א גג 3 שנים) אם יגיעו לחידוש ישלמו קנס ויחדשו רשיון ללא בדיקת עילה.)
2.כמו שכבוד העו"ד כתב ובגלל שעדיין משרד הפנים מעוניין לצמצם את נושאי "תבחין 96"
וזה קורה בכל נקודת זמן שהיא לא תלויה במשרד הפנים כגון :נשקך נגנב
(וכן...היית לך כספת...הנשק מופרד מהמחסנית שנעולה בחדר אחר מופרדת מהתחמושת שנעולה במקום אחר....
....וכדרך אגב - ככל הידוע לי אין כרגע בחוק שום דרישה לכספת...רק דרישה שהנשק יהיה נעול בארון...מופרד מהתחמושת שנעולה בארון נפרד מהנשק!)
ז"א "נשקך נגנב ללא עוול בכפיך" (כמאמר העו"ד) בקיצור..."הלך הרשיון".
3.בעל "תבחין 96" שנמצא בהליך גירושין יעשה הכי טוב אם יפקיד הנשק בחנות למשמרת יען כי אם אישתו תתלונן שהוא מאיים עליה (וזו עלילת שווא) עדין משטרת ישראל בשם האישה תפנה לבית המשפט והאקדח ילקח להפקדה במשטרה ...גם לאחר הגירושין יקח הרבה זמן עד שיצליח האדון הנכבד לשחרר את נשקו מהמשטרה אשר תפנה אותו לפני מסירת האקדח להביא אישור ממשרד הפנים ....ואישור זה לא תקבל לעולם.(אם תפקיד את האקדח והאישה תתלונן תוכל להוכיח בקלות שטענתה שיקרית והרשיון ישאר אצלך)
ז"א ...לא הפקדת - "הלך הרשיון".
4.לדעתי גם מסלול ה"חנינה" המוזכר למעלה יפסק ללא הודעה מוקדמת...
בקיצור:
לבעלי "תבחין 96 ":
חדשו רשיון בזמן...שימרו על הנשק מכל משמר...ואל תתנו למשרד הפנים סיבה לקחת את הרשיון.!
לכבוד העו"ד...
אני כולי תקווה שתצליח במאבק המשפטי ...ואני אשמח לדעת מה עלה בגורל מאבק זה...
בקיצור - דווח מה קורה בעניין זה...
בתודה מראש
"בעלי תבחין 96 לדורותיו"

א. לא יהיו לך שום בעיות
ב. לא חתמת על תום עילה ...כי אין תום עילה לתבחין 96.
עכשיו שירות לציבור נושאי תבחין 96....:
תבחין 96 הוא קוץ בישבן של משרד הפנים והמדיניות המצמצמת שלו.
כל עוד לא נתת למשרד הפנים סיבה להתעסק איתך אתה מסודר...ז"א אתה יכול לגור היכן שאתה רוצה...להחליף אקדח כל יומיים וכו'.
אבל...
1. עד לא מזמן היה ותאחר בתשלום הרישיון וחידושו בזמן ..."הלך הרשיון"...ז"א פקיד הרישוי לא היה מחדש לך רשיון.
(בעקבות כתבות בעיתונות על מספר הנשקים ללא רשיון שמסתובבים בחוץ ובגלל שמשרד הפנים טוען שהמשטרה לא מחפשת את אלו שלא חידשו רשיון ,יצא משרד הפנים במין מבצע חנינה שבו הוחלט שאלו שיש להם "רשיון מעל 10 שנים" (יעני בעצם תבחין 96) ולא חידשו רשיון "מחזור" חידוש אחד (ז"א גג 3 שנים) אם יגיעו לחידוש ישלמו קנס ויחדשו רשיון ללא בדיקת עילה.)
2.כמו שכבוד העו"ד כתב ובגלל שעדיין משרד הפנים מעוניין לצמצם את נושאי "תבחין 96"
וזה קורה בכל נקודת זמן שהיא לא תלויה במשרד הפנים כגון :נשקך נגנב
(וכן...היית לך כספת...הנשק מופרד מהמחסנית שנעולה בחדר אחר מופרדת מהתחמושת שנעולה במקום אחר....
ז"א "נשקך נגנב ללא עוול בכפיך" (כמאמר העו"ד) בקיצור..."הלך הרשיון".
3.בעל "תבחין 96" שנמצא בהליך גירושין יעשה הכי טוב אם יפקיד הנשק בחנות למשמרת יען כי אם אישתו תתלונן שהוא מאיים עליה (וזו עלילת שווא) עדין משטרת ישראל בשם האישה תפנה לבית המשפט והאקדח ילקח להפקדה במשטרה ...גם לאחר הגירושין יקח הרבה זמן עד שיצליח האדון הנכבד לשחרר את נשקו מהמשטרה אשר תפנה אותו לפני מסירת האקדח להביא אישור ממשרד הפנים ....ואישור זה לא תקבל לעולם.(אם תפקיד את האקדח והאישה תתלונן תוכל להוכיח בקלות שטענתה שיקרית והרשיון ישאר אצלך)
ז"א ...לא הפקדת - "הלך הרשיון".
בקיצור:
לבעלי "תבחין 96 ":
חדשו רשיון בזמן...שימרו על הנשק מכל משמר...ואל תתנו למשרד הפנים סיבה לקחת את הרשיון.!
לכבוד העו"ד...
אני כולי תקווה שתצליח במאבק המשפטי ...ואני אשמח לדעת מה עלה בגורל מאבק זה...
בקיצור - דווח מה קורה בעניין זה...
בתודה מראש
"בעלי תבחין 96 לדורותיו"
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
Re: לשאלתך...
argra11 כתב:...
...
...
לגבי הסעיף הנ"ל, לי (בתור בעל תבנין לפני 96) יש דעה קשוחה יותר אפילו מזו של משרד הפנים: יש בארץ איזה נורמה מגונה לדחות הכל לרגע האחרון (ואם אפשר - קצת אחריו), בין אם זה תשלום חשבונות, חידוש מסמכים ובכלל מילוי כל מני התחייבויות כלפי מישהו אחר. אני לא מבין, מדוע שתהיה לאדם סיבה כלשהי לאחר ולו רק בחצי שעה בחידוש רישיון נשק. אם עשה זאת, ובמיוחד, אם איחר בכמעט 3 שנים (!!!!!!!!)
נושא הנשק עבורו לא מספיק חשוב (אחרת היה דואג לטפל בעיניין בזמן).
הוא לא מתאמן בנשק מעבר לקבוע בחוק (וכולנו יודעים, שזה לא מספיק), אחרת במטווח שבו מתאמן היו מתריאים בפניו על פקיעת תוקף הרישיון)
הוא לא מודע לחובותיו בנושא נשק ולהבטים החוקיים של הנושא (ולכו תדעו, איפה זה נגמר).
אני חושב, שטוב יהיה עבור כולם, ובמיוחד עבורנו - ציבור נושאי נשק, שלאדם כזה לא יהיה רישיון כלל, בין אם עומד כיום בתבחין כלשהו לבין אם לאו. אנשים כאלה נותנים "דלק" לכל מסע ההכפשות שאנו סובלים ממנו לאחרונה.
- סליקאי טיטניום

Re: לשאלתך...
לגבי הסעיף הנ"ל, לי (בתור בעל תבנין לפני 96) יש דעה קשוחה יותר אפילו מזו של משרד הפנים: יש בארץ איזה נורמה מגונה לדחות הכל לרגע האחרון (ואם אפשר - קצת אחריו), בין אם זה תשלום חשבונות, חידוש מסמכים ובכלל מילוי כל מני התחייבויות כלפי מישהו אחר. אני לא מבין, מדוע שתהיה לאדם סיבה כלשהי לאחר ולו רק בחצי שעה בחידוש רישיון נשק. אם עשה זאת, ובמיוחד, אם איחר בכמעט 3 שנים (!!!!!!!!)- אני יכול להסיק לגביו מספר מסקנות:
נושא הנשק עבורו לא מספיק חשוב (אחרת היה דואג לטפל בעיניין בזמן).
הוא לא מתאמן בנשק מעבר לקבוע בחוק (וכולנו יודעים, שזה לא מספיק), אחרת במטווח שבו מתאמן היו מתריאים בפניו על פקיעת תוקף הרישיון)
הוא לא מודע לחובותיו בנושא נשק ולהבטים החוקיים של הנושא (ולכו תדעו, איפה זה נגמר).
אני חושב, שטוב יהיה עבור כולם, ובמיוחד עבורנו - ציבור נושאי נשק, שלאדם כזה לא יהיה רישיון כלל, בין אם עומד כיום בתבחין כלשהו לבין אם לאו. אנשים כאלה נותנים "דלק" לכל מסע ההכפשות שאנו סובלים ממנו לאחרונה.
ואללה יופי...
ועל זה אני אומר איזה מזל שאתה לא עובד במשרד הפנים...
ומוסיף שאל תשפןט אדם עד אשר תגיע למקומו...
איזה סיבות לאחר בתשלום?
- אדם יכול להיות מאושפז תקופות ארוכות עקב מחלה קשה ודבר אחרון שיש לו בראש במצב כזה זה לחדש את רשיון הנשק.
- יש כאלה שנמצאים בנסיעות עסקים ארוכות וטיולים
- יש כאלה שעוברים לגור לחו"ל למשך כמה שנים. (אני גרתי בחו"ל אבל התמזל מזלי לבקר בארץ לעיתים תכופות כך שלא הייתה לי בעיה לחדש רשיון)
- ויש כאלה שפשוט שוכחים... נכון יש הרבה כאלה שנושא הנשק לא נמצא בראש סדר העדיפויות שלהם והנשק שוכב אצלם במגירה על תקן של "אם זה לא יועיל אז זה לא יזיק"...
בתור קהילה שמטרתה לקדם את נושא הנשק, אנחנו צריכים לקבל כחלק מאיתנו ולנסות לעניין אותם בתחום במקום להוקיע מאיתנו או לעזור למשרד הפנים לקחת מהם את הרשיונות.
ככה לא בונים חומה ידידי....
א.
- תרמתי למען הסליק

תראה, איתמר, עקרונית - אתה צודק. מעשית - יש לי שתי הערות:
1. בסביבה הקרובה שלי מספר רב של אנשים בעלי אקדחים. יש ביניהם כאלה, שהיו בטיולים ארוכים, יש כאלה שחיו בחו"ל זמן ארוך, יש גם כאלה שהיו חולים ומאושפזים. כל מי שהנושא היה מספיק חשוב לו, מצא דרך (ואגב, לא מסובכת מדי) ודאג, שרישיון ננשק שלו יהיה בתוקף, בין אם טיפל בו באחד מביקוריו בארץ, בין אם הודיע למשרד הפנים מראש על בעייתו וקיבל ללא בעיה מיוחדת אישור להארכת תוקף הרישיון לתקופה מסויימת, לבין אם ביקש לחדש את הרישיון לפני מועד פקיעת תוקפו.
2. לאומתם, יש ביניהם כאלה, שלא היתה להם כל סיבה מיוחדת לא לחדש את הרישיון בזמן, ועדיין לא עשו זאת (לחלקם אפילו אני אישית הזכרתי לעשות את זה, והם עדיין לא הזיזו את התחת). לעיתים, האיחור הגיע לשנתיים תמימות
כל הסיבות שאתה מביא הן נכונות, רק שאחוז האנשים שלא חידשו את רישיון הנשק שלהם בגלל סיבות אתו - הוא קטן יחסית לאלה, שהסיבה שלהם אחרת - כל הנושא אצלהם הוא פשוט בעדיפות ז'. אני לא רואה שום סיבה שימשיכו להחזיק ברישיון.
אני מתנצל, אבל אנשים כאלה הם לא חלק מאיתנו. ההפך - הם פועלים (ללא כוונה, כמובן) נגדנו - בכל דיון הקשור בהחזקת נשק בארץ תמיד, אבל תמיד מראים אותם לדוגמה חיה לצורך במדיניות מצמצמת. אני רוצה מאוד שיהיו יותר כלי נשק בידי הציבור, אבל אני רוצה שהם יהיו אצל הציבור שמבין בחשיבות העניין על כל משמעויותיו, שהחשוב שבהם - משמעת עצמית גבוהה ביותר.
אני רע? לא! אני פשוט מאמין בכך, שלאדם אחריות על מעשיו. לדעתי לאחרונה אנו מתחילים לשכוח את זה בתחומים רבים מדי של חיינו, חידוש רישיון נשק הוא רק אחד מהם...
1. בסביבה הקרובה שלי מספר רב של אנשים בעלי אקדחים. יש ביניהם כאלה, שהיו בטיולים ארוכים, יש כאלה שחיו בחו"ל זמן ארוך, יש גם כאלה שהיו חולים ומאושפזים. כל מי שהנושא היה מספיק חשוב לו, מצא דרך (ואגב, לא מסובכת מדי) ודאג, שרישיון ננשק שלו יהיה בתוקף, בין אם טיפל בו באחד מביקוריו בארץ, בין אם הודיע למשרד הפנים מראש על בעייתו וקיבל ללא בעיה מיוחדת אישור להארכת תוקף הרישיון לתקופה מסויימת, לבין אם ביקש לחדש את הרישיון לפני מועד פקיעת תוקפו.
2. לאומתם, יש ביניהם כאלה, שלא היתה להם כל סיבה מיוחדת לא לחדש את הרישיון בזמן, ועדיין לא עשו זאת (לחלקם אפילו אני אישית הזכרתי לעשות את זה, והם עדיין לא הזיזו את התחת). לעיתים, האיחור הגיע לשנתיים תמימות
כל הסיבות שאתה מביא הן נכונות, רק שאחוז האנשים שלא חידשו את רישיון הנשק שלהם בגלל סיבות אתו - הוא קטן יחסית לאלה, שהסיבה שלהם אחרת - כל הנושא אצלהם הוא פשוט בעדיפות ז'. אני לא רואה שום סיבה שימשיכו להחזיק ברישיון.
אני מתנצל, אבל אנשים כאלה הם לא חלק מאיתנו. ההפך - הם פועלים (ללא כוונה, כמובן) נגדנו - בכל דיון הקשור בהחזקת נשק בארץ תמיד, אבל תמיד מראים אותם לדוגמה חיה לצורך במדיניות מצמצמת. אני רוצה מאוד שיהיו יותר כלי נשק בידי הציבור, אבל אני רוצה שהם יהיו אצל הציבור שמבין בחשיבות העניין על כל משמעויותיו, שהחשוב שבהם - משמעת עצמית גבוהה ביותר.
אני רע? לא! אני פשוט מאמין בכך, שלאדם אחריות על מעשיו. לדעתי לאחרונה אנו מתחילים לשכוח את זה בתחומים רבים מדי של חיינו, חידוש רישיון נשק הוא רק אחד מהם...
נערך לאחרונה על ידי spy בתאריך 07 מרץ 2006, 13:23, נערך פעם אחת בסך הכל.
- סליקאי טיטניום

ארנולד כתב:בואו נפנטז ביחד שכאשר מספר האנשים שמחזיקים אקדח שרשיונו פקע יגיע לאפס, התבחינים יהיו פחות מחמירים שוב....
אח... על זה פעם שר ניסים סרוסי את השיר "אשליות"
עכשיו SPY...
אני עדיין לא מבין מדוע זה כל כך פשע להחזיק נשק "ששומר לך על המגירה"..
בכל המדינות המתוקנות (שמאפשרות לאזרח להוציא רשיון נשק) זה ממש לא מעניין אף אחד.
להיפך...רוב המדינות מאפשרות לך להוציא רשיון להחזקה בבית בלי שום בעייה , וכשאתה מבקש רשיון רשיון נשיאה שם מתחילים הקשיים והבעיות...
מה שאני ממש לא אוהב זו הגישה של "אם נדאג להשביע את המפלצת אז אולי היא תניח לנו"....
ידידי הנה חדשות בשבילך... החברה במשרד הפנים לא ינוחו ולא ישקטו עד שלא יקחו מאיתנו את אחרון הנשקים שניתן לקחת ולא משנה מה תעשה וכמה תנסה לרצות אותם.
ועוד משהו... תבין, כל מחזיק נשק שנאלץ להפרד ממנו, גם אם הוא שומר אותו במגירה -- הפסד נטו שלנו ולכן אנחנו צריכים להלחם עבור כל אחד ואחד מאלה.
א.
- תרמתי למען הסליק

חשבתם פעם למה בכלל צריך לחדש רשיון לנשק? או רשיון נהיגה? האם נראה למישהו הגיוני שאדם החזיק בכלי יריה כחוק ויום לאחר שפג תוקף הרשיון שלו הוא הופך לעבריין? מה השתנה? כלום!
הרי לא נבחנת העילה בכל חידוש ולמעט אותו מטווח מצחיק שגם הוא הונהג רק לפני כמה שנים, החידוש הוא בעצם אוטומטי ובעצם נועד לגבות כסף מהציבור. אז למה לעשות עניין ממשהו שהוא אוטומטי?
איתמר,
חשבת פעם שאם עובדי משרד הפנים יקחו לכולנו את הרשיונות, הם בעצם הופכים למובטלים, לא?
הרי לא נבחנת העילה בכל חידוש ולמעט אותו מטווח מצחיק שגם הוא הונהג רק לפני כמה שנים, החידוש הוא בעצם אוטומטי ובעצם נועד לגבות כסף מהציבור. אז למה לעשות עניין ממשהו שהוא אוטומטי?
איתמר,
חשבת פעם שאם עובדי משרד הפנים יקחו לכולנו את הרשיונות, הם בעצם הופכים למובטלים, לא?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
donduck כתב:חשבתם פעם למה בכלל צריך לחדש רשיון לנשק? או רשיון נהיגה? האם נראה למישהו הגיוני שאדם החזיק בכלי יריה כחוק ויום לאחר שפג תוקף הרשיון שלו הוא הופך לעבריין? מה השתנה? כלום!
איתמר,
בתאוריה מטרת החידוש היא ליצור נקודת מפגש בין האזרח לשלטונות פעם בתקופת זמן מוגדרת ובאותה ההזדמנות גם להכניס את היד לכיס שלו ולקחת ממנו כסף.
למה צריך את המפגש הזה? ברוב המקרים בשביל אימות ועדכון פרטים.
האם אותו אזרח שינה כתובת? האם חל שינוי במצבו הבריאותי? האם הוא בכלל בחיים או שכבר נפטר? לקבל תצלום עדכני של אותו אזרח ועוד הרבה סיבות אחרות...
בארה"ב בהרבה מדינות תוקף רשיון נהיגה הוא 10 שנים.
הכוונה בגדול בסדר... הביצוע... יכול להיות יותר טוב...
לגבי פקידי משרד הפנים...
זו לא פעם ראשונה שעובדים נדרשים לבצע משימה שביצועה המוצלח יביא בסופו של דבר לפיטוריהם... לפקידי משרד הפנים יש מעט מאד שיקול דעת. הם מבצעים מדיניות ממשלתית שלא הם החליטו עליה ואין להם ברירה אחרת אלא לבצעה כלשונה. אתה חושב שבאמת איכפת לפקיד הרישוי לתת לך רשיון נשק? אם מחר יחליטו להקל בקריטריונים אז אותו פקיד שעושה לך עכשיו את המוות ישמח לתת לך רשיון כפי שהיה עושה את זה לפני 1996...
חזרה לפיטורין. שם המשחק היום הוא התייעלות וצמצום המנגנון הממשלתי. לשם כך יצרו את הפורטל הממשלתי באינטרנט עם כל השירותים שהוא מכיל היום ובעתיד יכיל עוד יותר. לשם כך גם מקימים לך מוקדי שירות טלפוניים שדרכם אתה יכול לבצע הרבה פעולות מבלי שיהיה לך אפילו צורך לדבר עם נציג שירות בשר ודם... וכל זה לחסוך בכח אדם. על כל שירות שאתה מבצע לך היום דרך האינטרנט במקום לגשת לסניף משרד הפנים מפטרים לך X פקידים. אם תמצא דרך להעלים את כל אגף רישוי נשק במשרד, תאמין לי שיהיה מי שינשק לך את הידיים.
א.
- תרמתי למען הסליק

argra יקר,
צר לי להיות לא ספורטיבי אבל סעיף 3 (גירושין) אינו מדויק.
לקוח שלי נתקל בבת זוג בעייתית - וכבר בשנת 2002 הפקיד נשקו בהמלצתי.
בסוף שנת 2004 (!) נתפסה 'על חם'(!)
מ'י שלחו צוות שלם למקום ההפקדה לביצוע ההחרמה(!) ועד היום טרם הושב נשקו...
יש שאלות?
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד