דילמה GLOCK 19C או 17C
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
דילמה GLOCK 19C או 17C
ניסיתי ויריתי בשניהם. תציד הייתי משוכנע שאני אקח את 19 בגלל שיד שלי יחסית לא גדולה וגם יש צורך לשאת אקדח 24\7 וזה שיקול. לקחתי את שניהם ויריתי בשניהם אחד אחרי השני.
הרגשה ביד קודם כל ש-17 יותר קל, ניסיתי כמה פעמים ,החלפתי ידיים - אותו הדבר, כאילו 19 יותר כבד למרות שאני יודע שזה לא ככה. דבר שני כאילו היד עוטפת את 17 יותר טוב, כאילו הידית שלו נוחה יותר. ניסיתי להחזיק את 19 עם מחסנית שמאריכה ולא הרגשתי שיש לזה בכלל השפעה. בירי שוב פעם, הרגשה של-17 פחות הדף, יד יותר יציבה, לא חוזרת אחורה, בירי עם 19 הרגשתי יותר הדף.
מה דעתכם בעניין? זהו, זה אומר שדגם 17 הוא זה שמתאים לי מביניהם? אולי יש עוד ניואנסים, כדאי לבדוק עוד פעם כי ממש בא לי על 19 בפנים אבל כמובן אקנה את מה שמתאים בירי טוב יותר.
בסה"כ יריתי 50 כדור משני האקדחים ביחד.
תודה לעונים.
הרגשה ביד קודם כל ש-17 יותר קל, ניסיתי כמה פעמים ,החלפתי ידיים - אותו הדבר, כאילו 19 יותר כבד למרות שאני יודע שזה לא ככה. דבר שני כאילו היד עוטפת את 17 יותר טוב, כאילו הידית שלו נוחה יותר. ניסיתי להחזיק את 19 עם מחסנית שמאריכה ולא הרגשתי שיש לזה בכלל השפעה. בירי שוב פעם, הרגשה של-17 פחות הדף, יד יותר יציבה, לא חוזרת אחורה, בירי עם 19 הרגשתי יותר הדף.
מה דעתכם בעניין? זהו, זה אומר שדגם 17 הוא זה שמתאים לי מביניהם? אולי יש עוד ניואנסים, כדאי לבדוק עוד פעם כי ממש בא לי על 19 בפנים אבל כמובן אקנה את מה שמתאים בירי טוב יותר.
בסה"כ יריתי 50 כדור משני האקדחים ביחד.
תודה לעונים.
- סליקאי ארד

היי. אחלוק מניסיוני קצת. היו לי לבטים דומים לפנים שנתיים כאשר בחרתי גלוק 19 (מועמדים נוספים היו 17 ו-26).
זה עניין די אישי. שאלה שתעורר מחשבה היא האם בכוונתך לשאת את האקדח כל הזמן והאם הנשיאה תהיה מוסלקת. אמנם כל אקדח בגודל סביר ניתן להסליק, אך בקיץ ה-19 בכל זאת נותן יותר אופציות להצנעה/הסלקה.
באשר לצורת הידית, גם לי כף יד גדולה ונוח לי יותר עם ה-17. בדמות האישית שלי מוצג גלוק 19 עם מחסנית גלוק 17. על המחסנית מולבש שרוול של חברת A&G שהוא המשכי לקת האקדח. עם זאת כמובן החספוס והחריצים בידית עומדים בעינם. בנשיאה יומיומית זה לא בעיה להסליק את האקדח בתצורה זו (עם נרתיק פובוס חיצוני פשוט וביגוד ארוך). כאשר אני מחמיר בהסלקה אני חוזר למחסנית 15 כדורים ונרתיק פנימי/ מפשעה.
ההתלבטות רלוונטית ותיתכן "חרטת קונה" (buyer's remorse). עם זאת, האקדח הטוב ביותר הוא זה שעליך בזמן שאתה צריך אותו. בהצלחה.
זה עניין די אישי. שאלה שתעורר מחשבה היא האם בכוונתך לשאת את האקדח כל הזמן והאם הנשיאה תהיה מוסלקת. אמנם כל אקדח בגודל סביר ניתן להסליק, אך בקיץ ה-19 בכל זאת נותן יותר אופציות להצנעה/הסלקה.
באשר לצורת הידית, גם לי כף יד גדולה ונוח לי יותר עם ה-17. בדמות האישית שלי מוצג גלוק 19 עם מחסנית גלוק 17. על המחסנית מולבש שרוול של חברת A&G שהוא המשכי לקת האקדח. עם זאת כמובן החספוס והחריצים בידית עומדים בעינם. בנשיאה יומיומית זה לא בעיה להסליק את האקדח בתצורה זו (עם נרתיק פובוס חיצוני פשוט וביגוד ארוך). כאשר אני מחמיר בהסלקה אני חוזר למחסנית 15 כדורים ונרתיק פנימי/ מפשעה.
ההתלבטות רלוונטית ותיתכן "חרטת קונה" (buyer's remorse). עם זאת, האקדח הטוב ביותר הוא זה שעליך בזמן שאתה צריך אותו. בהצלחה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
עברתי את שניהם.. על הגוף, בנרתיק, מוסלק ו מקסיקן סטייל...
שורה תחתונה זה כל כך דומה שכמעט אין הבדל...
ה19 מאפשר כמה צורות נשיאה יצירתיות במיוחד.....
ה-17 הרבה יותר נוח כשאתה רוצה לקבל את המקסימום - אם אתה יורה סטנדרד או כשיום אחד יגיע פרודקשן למדינות העולם הרביעי (מה לעשות - יש שטוענים שאנחנו מדינה מפגרת).
יותר ישנה אם תקנה כ"ד, רגיל, כ"ג או C...
שורה תחתונה, אני לא אקח את הנשק עבורך אז אני יודע מה היה יותר טוב בשבילי... מה יענה על הדרישות השאיפות והמאוויים שלך, רק אתה יודע ותדע.
שורה תחתונה זה כל כך דומה שכמעט אין הבדל...
ה19 מאפשר כמה צורות נשיאה יצירתיות במיוחד.....
ה-17 הרבה יותר נוח כשאתה רוצה לקבל את המקסימום - אם אתה יורה סטנדרד או כשיום אחד יגיע פרודקשן למדינות העולם הרביעי (מה לעשות - יש שטוענים שאנחנו מדינה מפגרת).
יותר ישנה אם תקנה כ"ד, רגיל, כ"ג או C...
שורה תחתונה, אני לא אקח את הנשק עבורך אז אני יודע מה היה יותר טוב בשבילי... מה יענה על הדרישות השאיפות והמאוויים שלך, רק אתה יודע ותדע.
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סליחה על הבורות מה זה מקסיקן סטייל?
אני מכיר רק דוגי סטייל...
עברתי את שניהם.. על הגוף, בנרתיק, מוסלק ו מקסיקן סטייל...
אני מכיר רק דוגי סטייל...
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא אלאה בהסבר היסטורי אטנוגרפי מרתק ואומר רק שמדובר בכמה שיטות נשיאה ללא נרתיק (פר אקסלנס) לפעמים עם חוט ולפעמים בלי..כשהמטרה היא הסלקה מקסימלית.
קרי, עם הוצאת האקדח ממקומו, אין זכר לכך שהאדם נשא נשק לפני כן....
advocate כתב:לא אלאה בהסבר היסטורי אטנוגרפי מרתק ואומר רק שמדובר בכמה שיטות נשיאה ללא נרתיק (פר אקסלנס) לפעמים עם חוט ולפעמים בלי..כשהמטרה היא הסלקה מקסימלית.
זה נשמע יותר כמו הסבר על טמפקס או או-בה... עם חוט, בלי חוט... עם נרתיק בלי....והעיקר שלא נודע כי בא אל קירבו...
א.
- תרמתי למען הסליק

יקירי,
אני לא יודע מה אתה עושה עם הגלוק שלך, אבל ההשואה לטמפקס מלחיצה לאללה.
בכל מקרה ואין בכך שום דבר אישי, אני לידך לא עושה תחרויות של DRAW AND FIRE...
ההוראה "שחרר והכנס לנרתיק" גורמת לי להזיע בחוסר נוחות...
אני לא יודע מה אתה עושה עם הגלוק שלך, אבל ההשואה לטמפקס מלחיצה לאללה.
בכל מקרה ואין בכך שום דבר אישי, אני לידך לא עושה תחרויות של DRAW AND FIRE...
ההוראה "שחרר והכנס לנרתיק" גורמת לי להזיע בחוסר נוחות...
7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר