פליטת כדור מגלוק (קליבר 40)
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
פליטת כדור מגלוק (קליבר 40)
The Durango police officer who was accidentally shot in the knee by a fellow officer has been released from the hospital.
Efforts to reach Officer Pete Malberg at home Tuesday were unsuccessful.
On Tuesday, authorities declined to release any new details on last week's accidental shooting involving two Durango police officers at a shooting range.
District Attorney Craig Westberg, who is in charge of releasing information, said his office would not issue a news release or explain details of how the shooting occurred until a full investigation has been completed - perhaps later this week.
On Thursday, Malberg, a middle school resource officer, was shot in the right knee by fellow officer Jeff Tipton while at the shooting range behind the La Plata County Jail.
Malberg's family has declined to comment.
Durango police Sgt. Tony Archuleta said Tipton has been reassigned to office duty until the investigation is complete.
Archuleta said he could not comment about morale in the police department following the shooting because he has been out of the office for a couple of days.
Malberg was shot with a .40-caliber Glock semiautomatic pistol. The bullet went through a table before striking Malberg in the knee, Westberg said last week.
A Critical Incident Team, made up of investigators from the District Attorney's Office, the police department, the FBI and Colorado Bureau of Investigation, have been assigned to the case. That is standard procedure statewide anytime an officer is shot, Westberg said.
Efforts to reach Officer Pete Malberg at home Tuesday were unsuccessful.
On Tuesday, authorities declined to release any new details on last week's accidental shooting involving two Durango police officers at a shooting range.
District Attorney Craig Westberg, who is in charge of releasing information, said his office would not issue a news release or explain details of how the shooting occurred until a full investigation has been completed - perhaps later this week.
On Thursday, Malberg, a middle school resource officer, was shot in the right knee by fellow officer Jeff Tipton while at the shooting range behind the La Plata County Jail.
Malberg's family has declined to comment.
Durango police Sgt. Tony Archuleta said Tipton has been reassigned to office duty until the investigation is complete.
Archuleta said he could not comment about morale in the police department following the shooting because he has been out of the office for a couple of days.
Malberg was shot with a .40-caliber Glock semiautomatic pistol. The bullet went through a table before striking Malberg in the knee, Westberg said last week.
A Critical Incident Team, made up of investigators from the District Attorney's Office, the police department, the FBI and Colorado Bureau of Investigation, have been assigned to the case. That is standard procedure statewide anytime an officer is shot, Westberg said.
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
לא אהבתי את הכותרת.
למרות שמעולם לא התחברתי לגלוק ולא הייתי מחסידיו אין להתעלם מכך שהגלוק הוא מהאקדחים הפופולריים בעולם.
אדם חסר הבנה במקומותינו עלול להסיק בטעות שהגלוק הוא הפולט - ולא כך הדבר.
לטעמי שינוי הכותרת נחוץ. וציון עובדת סוג האקדח יעשה בהמשך ולא בכותרת.
לכותרת תתאים יותר האימרה אקדחים אינם פולטים כדורים אם המשתמשים בהם אינם טועים.
אדווקט ידידי חפש לך פינה עגולה ותתבייש.
ואיתמר - איך נתת לזה לעבור ככה סתם, הייתכן שאי אהדת הגלוק כופפה את יושרך המקצועי?
למרות שמעולם לא התחברתי לגלוק ולא הייתי מחסידיו אין להתעלם מכך שהגלוק הוא מהאקדחים הפופולריים בעולם.
אדם חסר הבנה במקומותינו עלול להסיק בטעות שהגלוק הוא הפולט - ולא כך הדבר.
לטעמי שינוי הכותרת נחוץ. וציון עובדת סוג האקדח יעשה בהמשך ולא בכותרת.
לכותרת תתאים יותר האימרה אקדחים אינם פולטים כדורים אם המשתמשים בהם אינם טועים.
אדווקט ידידי חפש לך פינה עגולה ותתבייש.
ואיתמר - איך נתת לזה לעבור ככה סתם, הייתכן שאי אהדת הגלוק כופפה את יושרך המקצועי?
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
רפתן כתב:ואיתמר - איך נתת לזה לעבור ככה סתם, הייתכן שאי אהדת הגלוק כופפה את יושרך המקצועי?
אילן,
חס ושלום. פשוט בזמן האחרון יש בפורום אינפלציה של אשכולות על מקרי פליטה למיניהם, אז הרשיתי לעצמי לדלג על כמה מהם.
אני מסכים איתך שאקדחים אינם פולטים כדורים אם המשתמשים בהם אינם טועים.
אבל לעיצוב הארגונומי של מוצר יש השפעה מרובה על מידת הטעויות שהמשתמשים יעשו בתפעולו היום יומי. יש עיצובים שפשוט מזמינים יותר טעויות אנוש מאשר עיצובים אחרים.
בתור דוגמא,
מצורף קישור לתיבת האיחסון של גלוק כפי שהייתה מסופקת במודלים הקודמים של האקדח.
אני יכול להגיד לכם שהרבה מאד אנשים שילמו בחייהם ו/או נפצעו בגלל התיכנון של התיבה הזו, עד שגלוק קיבלו שכל והחליטו לשנות את עיצוב למשהו אחר.
http://www.cybershooters.org/dgca/Glock18/box.JPG
מישהו מיכם יכול לנחש מזוע התיבה הזו גבתה כל כך הרבה קורבנות?
את התשובה אני אפרסם אחר כך..
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אני יכול להגיד לכם שהרבה מאד אנשים שילמו בחייהם ו/או נפצעו בגלל התיכנון של התיבה הזו
על הצהרה כזאת קשה לי לעבור בשקט.
כן איתמר, אני מצפה לראות הוכחות כתובות לטענתך, אני מבקש לראות שחור ע"ג לבן עדות מהימנה לכך שמישהו שילם בחייו על התכנון המדובר (שניים גם מספיקים לי, לא צריך "הרבה מאד" כמו שכתבת).
נראה לי שהגזמת ובענק.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
מסכים עם דביר.
אם יש אדם מספיק טיפש להכניס אקדח טעון לקופסה, ולשחק איתו שם, ותוך כדי כך לשחרר יריה (אין דבר כזה פליטת כדור, אלא ירי בלתי מתוכנן):
א. מגיע לו
ב. הקופסה לא אשמה, לא בתכנון ולא בעיצוב
ג. אותו אדם היה יורה בטעות גם ללא הקופסה.
אם יש אדם מספיק טיפש להכניס אקדח טעון לקופסה, ולשחק איתו שם, ותוך כדי כך לשחרר יריה (אין דבר כזה פליטת כדור, אלא ירי בלתי מתוכנן):
א. מגיע לו
ב. הקופסה לא אשמה, לא בתכנון ולא בעיצוב
ג. אותו אדם היה יורה בטעות גם ללא הקופסה.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

אנשים שילמו בחייהם בגלל עיצוב הקופסה?? נו באמת, אם יש אדם מספיק מטומטם כדי להכניס לקופסה אקדח עם כדור בקנה, שום דבר לא יעזור לו, אפילו לא האלוהים...
אין, ואני שוב חוזר קטגורית, לחלוטין אין שום סיבה שבעולם לפליטת כדור בגלל קופסת אכסון. כל מי שטוען אחרת - מנסה לכסת"ח את חוסר המקצועיות שלו. האקדח אמור להכנס לקופסה רק אחרי שנפרק מכל תחמושת.
סליחה אם הייתי בוטה, פשוט ממש נשבר לי, שכל הזמן מחפשים אשם, ושוכחים לחפש אותו בראי...
אין, ואני שוב חוזר קטגורית, לחלוטין אין שום סיבה שבעולם לפליטת כדור בגלל קופסת אכסון. כל מי שטוען אחרת - מנסה לכסת"ח את חוסר המקצועיות שלו. האקדח אמור להכנס לקופסה רק אחרי שנפרק מכל תחמושת.
סליחה אם הייתי בוטה, פשוט ממש נשבר לי, שכל הזמן מחפשים אשם, ושוכחים לחפש אותו בראי...
- סליקאי טיטניום

דביר תקרא.
http://www.cs.cmu.edu/afs/cs/usr/wbardw ... _glock.txt
http://www.thegunzone.com/glock/glock-box.html
אני מכיר עוד מקרה אחד באופן אישי... אבל בשבילך אני אחפש עוד סימוכין
א.
http://www.cs.cmu.edu/afs/cs/usr/wbardw ... _glock.txt
http://www.thegunzone.com/glock/glock-box.html
אני מכיר עוד מקרה אחד באופן אישי... אבל בשבילך אני אחפש עוד סימוכין
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

חברה כולכם צודקים.
מי שמכניס אקדח טעון לתוך קופסא שיש בה כזה זיז שנכנס בדיוק לתוך שמורת ההדק - מגיע לו.
אבל בתכלס:
1. מה לעשות לא כולם גאונים - ועם זה מתכנני מוצרים צריכים להתמודד.
2. טעויות נעשות מתוך עיפות והיסח דעת. אני לא מכיר אף אדם שפוי שרוצה לירות בעצמו, כמו שאני לא מכיר אף אדם שפוי שיוצא לנסיעה בכביש במטרה להפגע בתאונת דרכים... ועובדה, תאונות בכל זאת נגרמות.
3. אם אפשר ניתן מוצר כך שיוריד את הסבירות לתאונות וטעויות אנוש אז צריך לעשות את זה.
מה יותר פשוט מלתכנן קופסא ללא ה"שמוק" שתקוע שם באמצע ולוחץ על ההדק?
ועובדה שגלוק תיכננו מחדש את הקופסאות שלהם ובדור החדש אין את זה ובא לציון גואל.
עכשיו גם תסכימו איתי שבמקרה זה עם HS2000 וב-1911 לא הייתה שום בעיה כי יש להם משבת אחורי.
אני לא מנסה חס וחלילה להמעיט באחריות המשתמש על מעשיו - מה שאני מנסה להגיד שגם לתכנון הכלי יש משקל בכמות טעיות האנוש שנגרמות איתו, ואם אפשר לבנות משהו בצורה קצת יותר חכמה ובכך לחסוך בחיי אדם -- אז למה לא?.
א.
מי שמכניס אקדח טעון לתוך קופסא שיש בה כזה זיז שנכנס בדיוק לתוך שמורת ההדק - מגיע לו.
אבל בתכלס:
1. מה לעשות לא כולם גאונים - ועם זה מתכנני מוצרים צריכים להתמודד.
2. טעויות נעשות מתוך עיפות והיסח דעת. אני לא מכיר אף אדם שפוי שרוצה לירות בעצמו, כמו שאני לא מכיר אף אדם שפוי שיוצא לנסיעה בכביש במטרה להפגע בתאונת דרכים... ועובדה, תאונות בכל זאת נגרמות.
3. אם אפשר ניתן מוצר כך שיוריד את הסבירות לתאונות וטעויות אנוש אז צריך לעשות את זה.
מה יותר פשוט מלתכנן קופסא ללא ה"שמוק" שתקוע שם באמצע ולוחץ על ההדק?
ועובדה שגלוק תיכננו מחדש את הקופסאות שלהם ובדור החדש אין את זה ובא לציון גואל.
עכשיו גם תסכימו איתי שבמקרה זה עם HS2000 וב-1911 לא הייתה שום בעיה כי יש להם משבת אחורי.
אני לא מנסה חס וחלילה להמעיט באחריות המשתמש על מעשיו - מה שאני מנסה להגיד שגם לתכנון הכלי יש משקל בכמות טעיות האנוש שנגרמות איתו, ואם אפשר לבנות משהו בצורה קצת יותר חכמה ובכך לחסוך בחיי אדם -- אז למה לא?.
א.
נערך לאחרונה על ידי itamar בתאריך 03 אפריל 2006, 17:28, נערך פעם אחת בסך הכל.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

האמת, לא יצא לי למשש את הקופסה החדשה של גלוק. איך האקדח מוחזק במקום בה? לפי התמונות, הוא סתם מונח שם... האם כך הדבר (ואז - חבל מאוד...), או שמה אני מפספס משהו?
אגב, את הקופסה הישנה לא אהבתי בגלל מכסה שלה, שצורת סגירתו מתאימה יותר לקופסאות של חומוס, מאשר לקופסה של אקדח. בקטע הזה, הקופסה החדשה עדיפה בהרבה...
אגב, את הקופסה הישנה לא אהבתי בגלל מכסה שלה, שצורת סגירתו מתאימה יותר לקופסאות של חומוס, מאשר לקופסה של אקדח. בקטע הזה, הקופסה החדשה עדיפה בהרבה...
- סליקאי טיטניום

spy כתב:האמת, לא יצא לי למשש את הקופסה החדשה של גלוק. איך האקדח מוחזק במקום בה? לפי התמונות, הוא סתם מונח שם... האם כך הדבר (ואז - חבל מאוד...), או שמה אני מפספס משהו?
הקופסה החדשה של גלוק מרופדת בספוג משני הצדדים אין בה שום בליטות או זיזים או דברים שנכנסים לתוך שמורת ההדק... יש לי כזו - קופסה נחמדה לדעתי, ננעלת היטב ובטח יותר טובה מהקופסא של סלטי פיקנטי שהגלוקים הישנים היו מגיעים בה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר, קראתי.
במקרה השני, כתוב בדיוק כמו שאתה כתבת: שמועה על מקרים - לא הוכחה לכל הדעות.
במקרה הראשון כתוב במפורש: "after he intentionally depressed the trigger while
pointing the gun toward his abdomen".
בקיצור, אני עדיין מחכה להוכחות (אפילו לא חותכות כבר) למותם של רבים וטובים כתוצאה מהכנסת גלוק לקופסתו.
בקיצור, אני עדיין מחכה להוכחות (אפילו לא חותכות כבר) למותם של רבים וטובים כתוצאה מהכנסת גלוק לקופסתו.
Webart - דביר, מייסד הסליק
תשובה!
שלום לחברים
אדם שירה לעצמו כדור זה טוב שהוא ספג ולא השכן או בן משפחה, דבר שני כל אדם באשר הוא חייב לדעת לתפעל את אקדחו וכמובן לקחת אחריות. דבר חשוב נוסף אין כל קשר לארגונומיקה של אקדחים כדי לפלוט כדור. בשורה התחתונה האקדח לא אשם!!! יורם שטיינר
אדם שירה לעצמו כדור זה טוב שהוא ספג ולא השכן או בן משפחה, דבר שני כל אדם באשר הוא חייב לדעת לתפעל את אקדחו וכמובן לקחת אחריות. דבר חשוב נוסף אין כל קשר לארגונומיקה של אקדחים כדי לפלוט כדור. בשורה התחתונה האקדח לא אשם!!! יורם שטיינר
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
senior combat warrior
- סליקאי זהב

חומר קריאה מעניין...
לאחר 4 שעות של שיעור בטיחות, רק מכיוון שהבחור ממהר כי "צריכים להגיע חברים", הוא "היה בטוח שהאקדח פרוק", ולכן כשהכניס את האקדח לקופסא, הוא בכוונה לחץ על ההדק לכיוון בטנו.
גם אם הוא מטומטם לגמרי, מכיוון שהאמריקאים מצרפים לכל דבר חוברת הסבר, הוא היה צריך לבצע RTFM, והיה מבין מה צריך לעשות, ואיך לנהוג עם הנשק (אם לא הסבירו לו בשיעור של 4 שעות).
לאחר 4 שעות של שיעור בטיחות, רק מכיוון שהבחור ממהר כי "צריכים להגיע חברים", הוא "היה בטוח שהאקדח פרוק", ולכן כשהכניס את האקדח לקופסא, הוא בכוונה לחץ על ההדק לכיוון בטנו.
גם אם הוא מטומטם לגמרי, מכיוון שהאמריקאים מצרפים לכל דבר חוברת הסבר, הוא היה צריך לבצע RTFM, והיה מבין מה צריך לעשות, ואיך לנהוג עם הנשק (אם לא הסבירו לו בשיעור של 4 שעות).
יואב,
- תרמתי למען הסליק

Webart כתב:איתמר, קראתי.
אני מקווה שברור לך שאותו "גאון" לחץ על ההדק כדי שיוכל להלביש את האקדח על התותב בתוך הקופסא אחרת לא הייתה לו שום עילה להגיש תביעה נגד גלוק. אם התותב לא היה שם, הוא גם לא היה צריך ללחוץ על ההדק.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר