ילדים ואקדח/ירי חי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
הצעדן כתב:ביקור ראשון פעיל שלי במטווח היה בגיל 6 וזה אחרי שדיקלמתי בע"פ את עיקרי הבטיחות.
כנ"ל![]()
רואים אקדח לא נוגעים, קוראים לי ומרחיקים אחרים. לא מכוונים קנה לאדם גם אם זה צעצוע. במטווח נשמעים להוראות המדריך \ אבא ולא עושים דבר בלי הוראה מפורשת. אצבע מחוץ להדק כל הזמן (זה קצת קשה להטמיע) וכדומה - זה מוציא מהמערכת את הסקרנות וחשיפה נכונה יכולה למנוע טעויות. כמובן שלא מסתובבים בבית תמ"קים על השולחן בסלון או אקדחים מתחת לכרית, הגישה מוגבלת ומבוקרת אבל אני בספק אם היא תנסה אפילו להתקרב \ לחפש \ לגעת \ לשחק בלי רשות מפורשת.
בגלל שאני נושא אקדח אני לא מחפש צרות לא קרואות ולכן אני משתדל להנחיל לילדי את הדברים הנ"ל וזה כולל ירי עים מדריך{יעיד יואב}
- תרמתי למען הסליק

שלום אני גל שחר הבת של ברי אראל,
מאז שאני קטנה אבא מעולם לא הסתיר מימני את האקדח שלו הוא לימד אותי כבר בגיל צעיר שנשק זה דבר מסוכן ושאסור להיתקרב אליו ללא רשות שלו,
הוא לימד אותי כבר בגיל צעיר את כל החוקים על הנשק שלו והפעם הראשונה שיריתי זה היה
בגיל-6 ב"בול" אני באתי איתו למיטוח כמה פעמים ליפני זה ואני פחדתי לירות מהרעש וכל הבלגן,עד היום אני יורה וכשאהיה גדולה גם אני ארצה ליהיות מדריכת ירי מעשי אבל בנתיים יותר חשוב שאני ידע לירות כמו שצריך!, למשל אסור להיתקרב לאקדח ללא רשות וליקרוא מיד לאבא ובמיכרה שהוא לא בבית ליקרוא למבוגר אחראי, אסור בשום פנים ואופן לכון לאנשים גם עם זה אקדח צעצוע, וליפני שיורים (מכונים) אסור ליהיות עם האצבה על האדק.
אני יריתי עוד כמה פעמים למשל במטולה יריתי באקדח צבע,ובעמק הירדן ברובה עולימפי, במישמר הנגב באקדח בול ובמטווח בול באקדח 022...
אז אני חושבת שכדאי לתת לכל ילד שהוריו מומחים בירי ולנצל את זה גם לילדכם
.
מאז שאני קטנה אבא מעולם לא הסתיר מימני את האקדח שלו הוא לימד אותי כבר בגיל צעיר שנשק זה דבר מסוכן ושאסור להיתקרב אליו ללא רשות שלו,
הוא לימד אותי כבר בגיל צעיר את כל החוקים על הנשק שלו והפעם הראשונה שיריתי זה היה
בגיל-6 ב"בול" אני באתי איתו למיטוח כמה פעמים ליפני זה ואני פחדתי לירות מהרעש וכל הבלגן,עד היום אני יורה וכשאהיה גדולה גם אני ארצה ליהיות מדריכת ירי מעשי אבל בנתיים יותר חשוב שאני ידע לירות כמו שצריך!, למשל אסור להיתקרב לאקדח ללא רשות וליקרוא מיד לאבא ובמיכרה שהוא לא בבית ליקרוא למבוגר אחראי, אסור בשום פנים ואופן לכון לאנשים גם עם זה אקדח צעצוע, וליפני שיורים (מכונים) אסור ליהיות עם האצבה על האדק.
אני יריתי עוד כמה פעמים למשל במטולה יריתי באקדח צבע,ובעמק הירדן ברובה עולימפי, במישמר הנגב באקדח בול ובמטווח בול באקדח 022...
אז אני חושבת שכדאי לתת לכל ילד שהוריו מומחים בירי ולנצל את זה גם לילדכם
איזה חיוך נשפך לי על הפנים
יורשת העצר היא למעשה יורשת עצר המחלק, אני רואה, ולתפארת מדינת ישראל והתפוצות.
הלוואי וכל היורים שלנו יראו כזו גישה לבטיחות!
יורשת העצר היא למעשה יורשת עצר המחלק, אני רואה, ולתפארת מדינת ישראל והתפוצות.
הלוואי וכל היורים שלנו יראו כזו גישה לבטיחות!
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

בתור מי שפתח את האשכול אני לא מבין למה הרפתן (שהשמועה אומרת שהוא מבכירי מדריכי הירי בארץ) טוען שאני עדיין לא מטומטם ?! חשבתי שנכון להתחיל עם הנושא בגיל צעיר בגדול גם אתה וגם ברי מסכימים איתי וההוכחה בדבריכם. אצלי אין נשק בבית ותמ"קים מפוזרים.
אשמח להסבר למה אני עדיין לא מטומטם ?
אמיר
אמיר
רק בריאות !!!
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
גל שחר - כל הכבוד וברוכרה הבאה!
לצעדן - כה לחי ויישר כח.
בעניין בטיחות אין משחקים גם בצעצועים!
יואב ראה איך שני בניי הקטנים (3.5 ו- 2.5) נדרשים לכוון אקדחי צעצועים לכיוון בטוח!
מודעות להיכן הקנה מכוון אינה דרישה מוגזמת למן היום הראשון, נהפוך הוא!!
לצעדן - כה לחי ויישר כח.
יואב ראה איך שני בניי הקטנים (3.5 ו- 2.5) נדרשים לכוון אקדחי צעצועים לכיוון בטוח!
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
benbenam כתב:בתור מי שפתח את האשכול אני לא מבין למה הרפתן (שהשמועה אומרת שהוא מבכירי מדריכי הירי בארץ) טוען שאני עדיין לא מטומטם ?! חשבתי שנכון להתחיל עם הנושא בגיל צעיר בגדול גם אתה וגם ברי מסכימים איתי וההוכחה בדבריכם. אצלי אין נשק בבית ותמ"קים מפוזרים.
![]()
![]()
אמיר
ידידי היקר רק על השאלה מגיע לך 99.99 מ100
אתה לא מטומטם אתה חכם וראוי לפרס
ולא סתם כתבתי בשוויץ - זו מדינה מוקפת אויבים ללא מוצא לים שהגיבור הלאומי שלה הוא וילהלם טל מאד מליטריסטית (חיה על חרבה) לכן היא משמרת את יכולת הקליעה ושמה דגש על הבטיחות בנשק (הלוואי עלינו מס התאונות נשק שלה)
שאלתי פעם חברשוויצרי (שנת 81) אם הוא באמת סבור שיוכלו לעצור את הטנקים הרוסים מלהכנס לשוויץ - הוא ענה - מה פתאום ? אנחנו אפילו לא נננסה שיכנסו אדרבא אבל נראה אותם אח"כ מצליחים לצאת מכאן בחיים. את רמת הקליעה והשדאות שלהם מאז אני קונה כאן ועכשיו.
אבל אנחנו בארץ ניטראלית לאור חזון הנביאים שבירתנו היא עיר השלום - אנחנו לא זקוקים ליכולת הזאת ונשק אצלנו הוא דבר דחוי ומאוס ורצוי שבכלל לא יהיה זו מדינה שהפוליטיקאים שלה עושים הכל כדי לסגור את מועדוני הקליעה בה.
אז עוד ילדים ? חלילה וחס ושלום ולא להתראות !
זה מזכיר לי את המטפלת הפולניה שלנו בגן הילדים שהרחיקה אותנו מהרפת כל אימת שראתה את מכונית המזריע קרבה שמא נלמד על עובדות החיים.
אז אם לא הבהרתי עצמי מספיק טוב.............
עכשיו זה בא.
וכן ילדים תמיד וללמד נכון - רק נרויח מכך.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
advocate כתב:גל שחר - כל הכבוד וברוכרה הבאה!
לצעדן - כה לחי ויישר כח.
אדווקט מהר פינה עגולה.
גל מראשונות הסליק היתה פה הרבה לפניך !!!
ואכן כל הכבוד לגל לאבא שלה לאדווקט ולכל מי שמתיחס לצעצוע כאל הדבר האמיתי.
תשאל את אלון שנאלץ להפרד מאקדחו הפלסטי לזמן מה כיוון שהמרה את פי - שאין לכוון אל אנשים והוא היה אז רק בן 4. מעניין שהוא זוכר את זה עד היום.
חבר isia זכור !
אם הבנתי נכון הביקורת שלך היא על הרשויות שחונקות את הענף..
.
כיוון שאני לא עוסק בירי למחייתי (וכרגע גם לא כתחביב מרכזי, עד סוף השנה קורס ירי מעשי..
.) אבל נושא אקדח להגנה עצמית. בני בן ה - 6 ראה אותי עם האקדח (אפילו שם לב שהחלפתי מברטה 022 לטאורוס ומשם (תוך זמן קצר) שם לב לשינוי והמעבר לבול (ULTRA X)...
תשומת הלב שלו הדליקה אצלי נורה אדומה. למרות שהנשק עליי 24/7 (גם בשבת בבית הכנסת) חשבתי לעצמי שהסקרנות הרגה פעם את החתול ועליי לשים לב יותר לבחור.
עד כאן סיפור אישי. ומכאן התגלגל האשכול. המעניין הוא שלקחתי את הבחור (רועי) לשיחה והתחלנו לשוחח על הכללים והבטיחות. הופתעתי ממידת ההקשבה שלו והרצון ללמוד ו...לירות.
ראשית אני שמח שתפסתי את זה בזמן אבל השאלה היותר משמעותית היא אם אני לא מדריך ירי אזרחי /מעשי יש מדריך ומטווח שיאפשר לי להגיע איתו ולשבת בסבלנות וללמוד את הדברים ? אני מניח שאחרי מפגש עם דביר בנושא אלמד עוד הרבה אבל השאלה איזה מדריך ומטווח יסכים "לארח" אותנו ?
והנה משהו ברוח חלק מהדוברים....
אמירhttp://www.keepandbeararms.com/postcard/previewpic.asp?url=/images/Bad%20Gun.jpg
כיוון שאני לא עוסק בירי למחייתי (וכרגע גם לא כתחביב מרכזי, עד סוף השנה קורס ירי מעשי..
תשומת הלב שלו הדליקה אצלי נורה אדומה. למרות שהנשק עליי 24/7 (גם בשבת בבית הכנסת) חשבתי לעצמי שהסקרנות הרגה פעם את החתול ועליי לשים לב יותר לבחור.
עד כאן סיפור אישי. ומכאן התגלגל האשכול. המעניין הוא שלקחתי את הבחור (רועי) לשיחה והתחלנו לשוחח על הכללים והבטיחות. הופתעתי ממידת ההקשבה שלו והרצון ללמוד ו...לירות.
ראשית אני שמח שתפסתי את זה בזמן אבל השאלה היותר משמעותית היא אם אני לא מדריך ירי אזרחי /מעשי יש מדריך ומטווח שיאפשר לי להגיע איתו ולשבת בסבלנות וללמוד את הדברים ? אני מניח שאחרי מפגש עם דביר בנושא אלמד עוד הרבה אבל השאלה איזה מדריך ומטווח יסכים "לארח" אותנו ?
והנה משהו ברוח חלק מהדוברים....
אמירhttp://www.keepandbeararms.com/postcard/previewpic.asp?url=/images/Bad%20Gun.jpg
רק בריאות !!!
- תרמתי למען הסליק

בא לי רעיון
25/8 יום שישי סיום החופש הגדול ואליפות "ילדי הסליק" בקליעה.
התקנון
לכל יורה יוצמד חונך = אכוונים חופשי ו 10 למניין !
מדליה לכל משתתף ! (כמו בצעדה) + פרסים למצטיינים.
עד גיל 13 כולל. מי שמלאו לו 14 שיילך לגדנ"ע.
אח"כ ארוחת צ'יפס נקניקיות קולה וגלידה פרווה ליורשי העצר.
מי שירצה להשאר לשבת (כנרת או זאכי - מוזמן)
מה דעתכם ?
נראה לי שאם יש 8 מעונינם ומעלה שווה
25/8 יום שישי סיום החופש הגדול ואליפות "ילדי הסליק" בקליעה.
התקנון
לכל יורה יוצמד חונך = אכוונים חופשי ו 10 למניין !
מדליה לכל משתתף ! (כמו בצעדה) + פרסים למצטיינים.
עד גיל 13 כולל. מי שמלאו לו 14 שיילך לגדנ"ע.
אח"כ ארוחת צ'יפס נקניקיות קולה וגלידה פרווה ליורשי העצר.
מי שירצה להשאר לשבת (כנרת או זאכי - מוזמן)
מה דעתכם ?
נראה לי שאם יש 8 מעונינם ומעלה שווה
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד