בעקבות הפרסומים על תע"ש

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

בעקבות הפרסומים על תע"ש

על ידי מיכאלסעדה » 23 אפריל 2006, 14:15

לי אישית מאוד כואב על זה שמדברים על סגירה אפשרית של התעשיה הצבאית
הדבר מאוד חורה לי כיוון שאני קשור משפחתית למפעל וגם שההיתי טנקיסט מרכבה בצבא והכרתי מקרוב מאוד את עוצמת התעשיה הביטחונית בישראל (לאו דווקא תע"ש)
אני מתפלא כאן על אנשים שעוסקים כ"כ בחיפוש אקדחים תוצרת חו"ל שניתן למצוא כאן בארץ אקדחים כחול לבן מה"יריחו" ועד ל"בול" במחירים מעולים
רבותי! היכן הציונות??? הידעתם שאם יסגרו את תע"ש נאבד 2.7% מהתל"ג???
אני אישית סירבתי להחליף את ה"גלילון" שלי כשהעבירו אותנו לM 16 (לא ששאלו אותי אבל בסוף הכריחו אותי) ועכשיו אני בעליו הגאה של יריחו פולימרי והכל בגלל הכבוד (ויש לו תכונות מעולות שאני מרוצה מהם הכוללות את משקלו שעוזר לשמור על תשומת לב אליו בניגוד לגלוק שהוא קל מדי עד כדי כך שאני יכול לאבד אותו ולא אשים אליו לב) ואני בטוח שאם ניצור דרישה גבוהה כאן בארץ לספורט הקליעה ואיסוף נשק וכו... אולי תע"ש ישתכנעו וייצרו עוד אקדחים מדורות חדשים ואני ואתם יודעים שיש להם את הכח ליצר מהפכים בעולם הנשק (עיין להלן "נשר המדבר" אקדח שאין כמותו בביצועיו בכל העולם)
בקיצור חיזרו למקורות ולשורשים!
ואגב כיהודי אני מאמין שבנשקים שיוצרו בארץ הקודש ע"י יהודים יש סגולה מיוחדת והקב"ה בעצמו טובע את חותמו על הנשק
בס"ד
"ברוך ה' צורי המלמד ידי לקרב אצבעותי למלחמה" (תהילים קמ"ד פסוק א')
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ofirn2 » 23 אפריל 2006, 14:24

אני חושב שאם יסגרו את תע"ש זה יהיה נורא חבל מאוד יהיה... :(
ישראל הצליחה הרבה מאוד עם נשקים טובים ומתקדמים כמו למשל עוזי ונשר המדבר אשר הוזכר גם כאן וגם גליל.
תחשבו שנייה אם הייתה לכם אפשרות לבחור ברגע זה בין אקדח תוצרת ישראל לבין אקדח תוצרת (לא משנה איזה ארץ) הייתם בוחרים באקדח הישראלי אני צודק?
הגאווה הישראלית לא צריכה להימחץ ככה זה לא ייהי טוב גם מבחינה כלכלית...
עד כמה שידוע לי ישראל דפקא מצליחה דיי טוב עם לוחמה ונשקים טכנלוגיים.
אסור לסגור אותה בשום אופן.
כל הכבוד למי שהעלה את הרעיון על תע"ש.
חבל שאין ביכולתי לעשות משהו כנגד זה... :cry:
I Love Deagle
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 23 אפריל 2006, 16:19

קילו מלפפונים ב 0.99 ש"ח בלבד !!!!!

איפה ???

פה !!! כאן ורק היום, עד סוף העונה !!!

:?
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 23 אפריל 2006, 16:30

לסגור אני לא מאמין שיסגרו - להפריט ולמכור כפי שעשו למפעל הנק"ל ועשות אשקלון יותר הגיוני.
כנראה שאי אפשר לאכול את העוגה ושהיא תישאר שלמה.
מצד אחד צועקים לצמצם ולקצץ בהוצאות הממשלה ומצד שני דורשים יותר תקציבים לבריאות, חינוך ורווחה.
משרד הביטחון הוא בעל התקציב הגדול ביותר והקיצוץ זה יצטרך לבוא על חשבון משהו...וזו תהיה כנראה התעשיה הצבאית.

בכל מקרה, מי שיחליט/החליט על הסגירה כנראה שחושב/יודע שניתן להשיג אלטרנטיבות למה שמייצרים בתע"ש במקום אחר ויותר בזול...ואני רק מקווה שהוא/הם יודעים מה הם עושים...

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: בעקבות הפרסומים על תע"ש

על ידי ג'וקר » 23 אפריל 2006, 17:15

מיכאלסעדה כתב:לי אישית מאוד כואב על זה שמדברים על סגירה אפשרית של התעשיה הצבאית
הדבר מאוד חורה לי כיוון שאני קשור משפחתית למפעל וגם שההיתי טנקיסט מרכבה בצבא והכרתי מקרוב מאוד את עוצמת התעשיה הביטחונית בישראל (לאו דווקא תע"ש)
אני מתפלא כאן על אנשים שעוסקים כ"כ בחיפוש אקדחים תוצרת חו"ל שניתן למצוא כאן בארץ אקדחים כחול לבן מה"יריחו" ועד ל"בול" במחירים מעולים
רבותי! היכן הציונות??? הידעתם שאם יסגרו את תע"ש נאבד 2.7% מהתל"ג???
אני אישית סירבתי להחליף את ה"גלילון" שלי כשהעבירו אותנו לM 16 (לא ששאלו אותי אבל בסוף הכריחו אותי) ועכשיו אני בעליו הגאה של יריחו פולימרי והכל בגלל הכבוד (ויש לו תכונות מעולות שאני מרוצה מהם הכוללות את משקלו שעוזר לשמור על תשומת לב אליו בניגוד לגלוק שהוא קל מדי עד כדי כך שאני יכול לאבד אותו ולא אשים אליו לב) ואני בטוח שאם ניצור דרישה גבוהה כאן בארץ לספורט הקליעה ואיסוף נשק וכו... אולי תע"ש ישתכנעו וייצרו עוד אקדחים מדורות חדשים ואני ואתם יודעים שיש להם את הכח ליצר מהפכים בעולם הנשק (עיין להלן "נשר המדבר" אקדח שאין כמותו בביצועיו בכל העולם)
בקיצור חיזרו למקורות ולשורשים!
ואגב כיהודי אני מאמין שבנשקים שיוצרו בארץ הקודש ע"י יהודים יש סגולה מיוחדת והקב"ה בעצמו טובע את חותמו על הנשק

וה"ידע" הזה --מאין ?
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Cybrosh » 23 אפריל 2006, 18:16

חלומות...
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי מורן » 24 אפריל 2006, 07:21

כפי שנאמר כאן כבר - מדברים על הפרטה ולא סגירה.
בסך הכל המפעל מרוויח. על פי פרסומים זרים תע"ש הפכה לספקית הבלעדית של 5.56 לכוחות האמריקאים בעירק (=$$$$).
ההפסדים נובעים מתוכנית פנסיה תמוהה לפיה המפעל ולא המדינה משלמים את כל הפנסיה לעובדים (למיטב ידיעתי).

לגבי "נשר המדבר" - נכון שהיצור שלו בארץ ונכון שהתכן הסופי שלו נעשה בתע"ש אבל הפטנט והתכן העיקרי הוא אמריקאי. לא יפה לקחת קרדיט.
יצרני נשק בכל העולם לוקחים קרדיט על מוצרים שתוכננו לגמרי בתעשיות הביטחוניות בארץ ומיוצרים בחו"ל כחלק מעסקעות הרכש. בואו לא נהיה כמותם. :idea:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

f

על ידי Maze » 24 אפריל 2006, 09:13

ג'וקר יקר, זה ברור שנשר המדבר ייחודי בביצועיו
למיטב ידיעתי אני לא חושב שיש עוד אקדח שבנוסף על כך שהמשתמש פורק אותו הוא מסוגל לבצע פריקה (כתף) של מי שמשתמש בו, בבחינת "ויקום המלפפון על הגנן"
(האמור הוא לגבי מקרה אמיתי של עלם צעיר ורך עצמות שלא ידע מה מחכה לו בפעם הראשונה)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי advocate » 24 אפריל 2006, 11:12

יש אקדח אחד שייצורו נפסק לאחרונה ע"י תע"ש ואף אחד לא מבין למה....

מי שיודע את הסיבה יודע למה כל כך הרבה מסתובבים עם גלוקים, הקלרים ושאר "מרעין בישין"... :(
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

לא רק הפסיקו לייצר אקדחים.....

על ידי מורן » 24 אפריל 2006, 11:56

הם הפסיקו לא רק את יצור האקדח, אלא גם את תחזוקת האתר שלהם. כבר כמה ימים אני מחפש את האתר שלהם ולא מגיע לכלום. אם משהו מכיר אתר חדש או משהו...

חוץ מזה, קטונתי מקטון, אבל מהידע שלי האקדחים שלהם (ובכלל הנק"ל) הם ברמה לא משהו מבחינת איכות יצור, גימור, לחימתיות ונוחות.

חוץ מזה "קריאת השוק" שלהם לדעתי (ושוב, קטונתי...) גרועה. הם התחילו עם נשק פולימרי בערך 20 שנה אחרי גלוק ושטייר. הם מתעקשים על ניצרה, דבל-אקשיין ועוד קישקושים שלא משתמשים בהם בארץ (למרות שהם מייצרים עבור המשטרה).עובדה שגלוק הצליחו לחדור לשוק בארה"ב בלי הפטנטים האלא למרות ששם הם נחשבים להכרח.
בכלל, כל מנגנון מעלה את מחיר המוצר ופוגע באמינותו (באופן כללי - לא רק בנשק). לכן אם לא משתמשים במנגנון מסויים עדיף שהוא לא יהיה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מכה

על ידי Maze » 24 אפריל 2006, 12:05

אפשר לשאול על אילו מנגנונים היית מוותר?? (בהנחה והמודל לחיקוי הוא לא אקדחים עתיקים שהיו ממלאים באבש"ר דוחסים, מכניסים קליע ומציתים מהצד השני)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: בעקבות הפרסומים על תע"ש

על ידי higt-power » 24 אפריל 2006, 12:31

מיכאלסעדה כתב:אני מתפלא כאן על אנשים שעוסקים כ"כ בחיפוש אקדחים תוצרת חו"ל שניתן למצוא כאן בארץ אקדחים כחול לבן מה"יריחו" ועד ל"בול" במחירים מעולים

אני קצת מתקשה לקרוא "כחול לבן" לאקדח שהוא העתק(גם לא ממש אחד מוצלח) של העתק של העתק של cz 75 ורב החלקים שלו למעט הקנה והצינה מיובאים מחו"ל .
לגבי הבול (שאני מניח שאתה מתכוון לציריוקי) כל החלקים מיוצרים בחו"ל מיובאים ומורכבים
הרכבה סופית הארץ .
וכאשר היצרן מגדיר את הכלי שלו כ"נשק לשוק חברות האבטחה והאזרחים הפרטים (שלא יורים הרבה) " אתה אולי מתחיל להבין למה כל כך הרבה בעלי נשק שומרים מרחק.

מיכאלסעדה כתב:(ויש לו תכונות מעולות שאני מרוצה מהם הכוללות את משקלו שעוזר לשמור על תשומת לב אליו בניגוד לגלוק שהוא קל מדי עד כדי כך שאני יכול לאבד אותו ולא אשים אליו לב)

אני מבין שאתה נושא גם משקולת של קילו מחוברת לארנק ועוד אחת לפלא פון בגלל אותה סיבה. :? :? אחרי הכל הם קצת יותר קלים מגלוק למשל.

מיכאלסעדה כתב: ואני בטוח שאם ניצור דרישה גבוהה כאן בארץ לספורט הקליעה ואיסוף נשק וכו... אולי תע"ש ישתכנעו וייצרו עוד אקדחים מדורות חדשים ואני ואתם יודעים שיש להם את הכח ליצר מהפכים בעולם הנשק

אני חושב שאתה צודק אבל יש בעיה אחת קטנה .....לשכנע בזה את משרד הפנים שלא רק שלא רוצה להרחיב את הקריטריונים לרשיונות נשק ,הוא עושה כל דבר אפשרי כדי לצמצם אותם.
אגב אני גם לא ממש יודע על "מהפכים" שהם יכולים ליצר הרי החברה הזאת מעולם לא עשתה כלום חוץ מליצר ע"פ היתר של המתכנן (נשר המדבר,מא"ג )ולהעתיק עם שיפורים (אוו שלא)(גליל ,עוזי,יריחו שלפחות מועתק ברשיון של טופולינו).
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: מכה

על ידי מורן » 24 אפריל 2006, 13:38

Maze כתב:אפשר לשאול על אילו מנגנונים היית מוותר?? (בהנחה והמודל לחיקוי הוא לא אקדחים עתיקים שהיו ממלאים באבש"ר דוחסים, מכניסים קליע ומציתים מהצד השני)

האמת אני מתגעגע לתקופה בה הינו ממלאים את המוסקט שלנו באבקה שחורה מתוך קרן של תאו מצוי, דוחפים כדור עופרת שיצקנו בעצמנו, וכאשר השורה שלפנינו היתה מסיימת לירות היינו כורעים ברך ויורים לפי פקודה, ואז רצים להחליף את הדגלן שכל הזמן היו יורים בו. וכל זה לצלילי תזמורת של תופים, חצוצרות וחלילי צד. :mrgreen:

אבל ברצינות, אם לא משתמשים בניצרה, ואם לא הולכים ckoced and locked, אז מנגנונים של כמו ניצרה, הפלת פטיש, דבל-אקשין מיותרים לגמרי.

מישהו מהפורום הולך עם כדור בקנה :?: :?: :?:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי spy » 24 אפריל 2006, 18:33

מורן כתב:
מישהו מהפורום הולך עם כדור בקנה :?: :?: :?:

כשהיה ברשותי גלוק, אז בזמן נסיעה בכבישים מסויימים היה כדור בקנה (כאשר האקדח בנרתיק כתף מפלסטיק).

היום ברשותי קולט. אינני הולך עם כדור בקנה של אקדח זה, כי אני שמאלי, אין לאקדח זה ניצרה דו-צדדית, לשמאליים לא נוח לתפעל את הנצרה הסטנדרטית, וממש אין לי כוונה לשאת את האקדח במצב cocked&unlocked.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי מורן » 25 אפריל 2006, 09:29

כשהיה ברשותי גלוק...

כלומר גם אתה לא השתמשת בניצרה וכל שאר הבלגאן
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד