מדיניות משרד הפנים לחידוש רשיון לנשק שנגנב

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי advocate » 25 אפריל 2006, 12:54

אמיר, אני מוכן ובכיף!

רק דבר אחד, לעת זיקנה גיבשתי דרך פעולה של "ביחד"...

אם אתה רוצה - בוא נפגש ונפעל אבל אם לא, אל תכעס עליי אם עייפתי ממלחמות יחיד כנגד רבים למען הכלל...

לשירותך תמיד,
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 25 אפריל 2006, 18:14

benbenam כתב:אכן המצב כפי שאתה מתאר מאוד חמור
האם ניתן לערב את אחד מהמלכ"רים כמו התנועה לאיכות השלטון או משהו בסגנון :roll: ?
שאני מניח שאתה מכיר יותר טוב ממני...
אמיר

אני לא חושב שהם ירתמו לעניין.
כל התחום של כלי יריה נמצא תחת קמפיין ומתקפה מאורגנים במטרה לחסלו או לפחות לצמצמו למינימום האפשרי.

בקמפיין הזה יש שני שחקנים עיקריים:
1. משרדי הממשלה השונים שעושים שני דברים:
- העברה של חקיקה ותקנות מחמירות
- שימוש ביועצים לעיצוב דעת קהל שמפעילים את התקשורת כדי לסייע ביישום המדיניות המחמירה
2. התקשורת שמוציאה את הקמפיין הזה לפועל על ידי כיסוי תקשורתי נרחב ולא תמיד אובייקטיבי לכל מיני ארועים שקשורים בנושא, וכתבות "מטעם" שמהלכות אימים על הציבור. מעיין דה-לגיטימציה לכל נושא הנשק ונושאיו.

באוירה הנוכחית שכל מי שנושא נשק נחשב למצורע וסכנה לציבור, אני לא בדיוק רואה כיצד גופים שמכבדים את עצמם נרתמים לנושא ומסייעים כספית.

אני העליתי כמה פעמים את הרעיון של ארגון כדוגמת ה-NRA בארה"ב.
אני חושב שאת המימון הראשוני של ארגון כזה בארץ ניתן דווקא לנסות לגייס בארה"ב מאירגונים יהודיים, נוצריים פרו ישראליים (ויש כאלה המון) ואפילו מ-NRA.
אחר כך בשאיפה האירגון הזה יעמוד בזכות עצמו על ידי מכירה של ביטוחים וסיוע משפטי לבעלי נשק.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 25 אפריל 2006, 18:42

advocate כתב:דון,

לצערי הרב איתמר יותר מצודק ואיתמר מגלה יכולת חדשה של קריאה משפטית שהדהימה את החתול הג'ינג'י לועס הלזניות....

האנומליות בתחום זה קשות ולפעמים בלתי ניתנות לישוב עקב, לעניות דעתי הצנועה, פגיעה תהומית בעקרון הפרדת הרשויות.
בפועל נוצר מצב עקב ועדות הערר, התקנות וההנחיות שלא עוברות את כנסת ישראל, שמשרד הפנים הפך עצמו לרשות מחוקקת, לרשות מהצעת ולרשות שופטת כטוב בעיניהם של העומדים בראש האגף...

לא נעים לשמוע אבל אני חושב שזו האמת...

תודה על המחמאה..אחרי בערך עשור שנים של התעסקות עם חוזים באורך הגלות ושותפויות עסקיות מפתחים איזו מיומנות בנושא...

אני מסכים ב-100% עם הקביעה שלך...

ויותר מזה, אני חושב שהרשויות כרסמו בזכותינו הבסיסית כאזרחים להגנה על חיינו, עד כדי כך שהלכה למעשה כמעט הפקיעו אותה מידינו. תקן אותי אם אני טועה, אבל אני חושב שבזמן האחרון נעשו הרבה שינויים בחוק בנושא הגנה עצמית. אבל מצד שני נעשתה פרשנות ויישום די מעוותים של החוק על ידי רשויות האכיפה ובתי המשפט. דוגמאות?

- החוק מדבר על שימוש בנשק להגנה על רכוש. מתי בפעם האחרונה יצא מישהו זכאי במקרה כזה? (לא שאני בעד...)
- החוק מדבר על שימוש בנשק לצורך הגנה על הסובבים אותך.. נראה אותך יוצא מזה (לא במקרי פח"ע)...
- נראה אותך מנסה להפריד בקטטה מבלי לצאת עם תיק על הפרעה לסדר הציבורי
- נראה אותך פוגע בפורץ שחודר אליך הבייתה

בקיצור הרשויות רוצות שתשב בשקט, תסבול ולא תתלונן... :?

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי advocate » 26 אפריל 2006, 08:46

לגבי NRA ישראלי היו ניסיונות להקים ארגון ייעודי אשר טורפדו וחבל להעלות באוב היסטוריה ישנה.

מה שכן, יש ארגון בארץ שאמון על כל נושא הקליעה ולדעתי הוא הגורם אשר אמור להיות מרכז או לפחות מנחה בנושא.

אולי פנייה שלך אליהם ויצירת לובי עם תרומות מחו"ל (זה תמיד עוזר) או סיוע של אחד הארגונים האמריקאים שאתה ודי מכיר יכולה לסייע...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 26 אפריל 2006, 14:49

advocate כתב:לגבי NRA ישראלי היו ניסיונות להקים ארגון ייעודי אשר טורפדו וחבל להעלות באוב היסטוריה ישנה.

מה שכן, יש ארגון בארץ שאמון על כל נושא הקליעה ולדעתי הוא הגורם אשר אמור להיות מרכז או לפחות מנחה בנושא.

אולי פנייה שלך אליהם ויצירת לובי עם תרומות מחו"ל (זה תמיד עוזר) או סיוע של אחד הארגונים האמריקאים שאתה ודי מכיר יכולה לסייע...

הייתי באמת מעוניין לשמוע על היוזמה הזו שטורפדה מי טירפד אותה ולמה... אם לא נח לך לחשוף את זה מעל גבי האתר, אשמח בפרטי ומתחייב שהפרטים לא יעברו הלאה.

לגבי איגוד הקליעה... עם כל הכבוד להם (ויש כבוד) אני לא חושב שהם הכתובת המתאימה...

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי liorbn » 26 אפריל 2006, 20:26

לצערי, אני מכיר את הנושא על בשרי.

1. ההליך במשרד הפנים הוא ביטול הרשיון הקיים (כי אי אפשר להסב על שם הגנב)
2. אח"כ לחכות לסיום חקירת המשטרה וסגירת התיק
3. אח"כ עליך להוציא רשיון מחדש, כולל כל הבדיקות, המסמכים, המטווחים והאגרות.

מעצבן, מתסכל, מקומם, מטופש, אבל אפשרי, מי שרוצה עזרה, בה"פ.

ליאור
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי shandsh » 26 אפריל 2006, 21:44

כבר יותר קל ללכת לחפש את הנשק שאלך לאיבוד :wink:
שי
"חבריך נחוצים להישרדותך, הם מספקים לאויב מישהו אחר לירות עליו"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי benbenam » 26 אפריל 2006, 22:34

advocate כתב:אמיר, אני מוכן ובכיף!

רק דבר אחד, לעת זיקנה גיבשתי דרך פעולה של "ביחד"...

אם אתה רוצה - בוא נפגש ונפעל אבל אם לא, אל תכעס עליי אם עייפתי ממלחמות יחיד כנגד רבים למען הכלל...

לשירותך תמיד,

תראה אנחנו לא מכירים אבל אני מאוד מאמין למה שכתבת (ובהחלט יכול להבין מהיכן זה נובע)
האם לא תנסה לזרוק כפפה לגולשים בסליק בנושא ? עצומה ?(או אולי משהו יותר יעיל?)
הרי תמהני על מדריכי הירי שזו פרנסתם.....כל אותם מחקרים שרבים מוותיקי הסליק מצטטים בנוגע לאלימות ונשק וכו.
אי אפשר לתפוס איזה עיתונאי(ם) (או יותר טוב שופט...) ו"להדביק" אותו בחיידק - שיתחיל לכתוב....

אני הוזה ? דון קישוט ?

אמיר
רק בריאות !!!
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי shandsh » 27 אפריל 2006, 00:33

אולי יהיו כאלו שלא מסכימים איתי, אבל אני מרגיש שענף הירי בישראל הוא תחום שאוכל את יושביו. כל אחד רוצה לאחוז בנשק, אבל לא רוצה שלאחרים יהיה.
יש שאומרים זאת בפירוש ויש את אלו שרק טוענים שמי שמחזיק נשק ולא מתאמן בקביעות הוא מסוכן לסביבה. מה זה אומר להתאמן בקביעות? שמעתי כאלו שאומרים פעם בחצי שנה, שמעתי גם כאלו שאומרים שמי שלא נמצא במטווח פעמיים בשבוע הוא פושע רשלן.
כמובן יש את אלו שטוענים שאסור לסמוך על מתנדבי המשא"ז, אסור לסמוך על המתנחלים, אנשי הקבע הנהנתנים כמובן, נהגי מוניות רחמנא ליצלן ועוד ועוד.
כל אחד מאיתנו רואה בו עצמו דוגמא מושלמת לאחריות ומקצועיות וכל מי שלא כמוני לא ראוי לשאת נשק...
לדעתי חוץ ממי שענף הירי הוא פרנסתו, אין כ"כ הרבה שבאמת תומכים בהרחבתו. לכן אין לנו יסוד לצפות שגם אנשים במוקדי השפעה שיש להם מודעות ספורטיבית או בטחונית יתמכו. חוץ מזה שזה אף פעם לא פופולרי לפוליטיקאי/ עיתונאי לתמוך בענף הנשק כי הוא לא רוצה להיתפס כמיליטריסט.
שורה תחתונה: צריך לקחת דוגמא מארה"ב שם הנושא מעוגן בחוקה. להזכירכם לנו אין חוקה, ובחוקי היסוד אין שום איזכור לנושא.
שי
"חבריך נחוצים להישרדותך, הם מספקים לאויב מישהו אחר לירות עליו"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 27 אפריל 2006, 07:48

shandsh כתב:אולי יהיו כאלו שלא מסכימים איתי, אבל אני מרגיש שענף הירי בישראל הוא תחום שאוכל את יושביו. כל אחד רוצה לאחוז בנשק, אבל לא רוצה שלאחרים יהיה.
יש שאומרים זאת בפירוש ויש את אלו שרק טוענים שמי שמחזיק נשק ולא מתאמן בקביעות הוא מסוכן לסביבה. מה זה אומר להתאמן בקביעות? שמעתי כאלו שאומרים פעם בחצי שנה, שמעתי גם כאלו שאומרים שמי שלא נמצא במטווח פעמיים בשבוע הוא פושע רשלן.
כמובן יש את אלו שטוענים שאסור לסמוך על מתנדבי המשא"ז, אסור לסמוך על המתנחלים, אנשי הקבע הנהנתנים כמובן, נהגי מוניות רחמנא ליצלן ועוד ועוד.
כל אחד מאיתנו רואה בו עצמו דוגמא מושלמת לאחריות ומקצועיות וכל מי שלא כמוני לא ראוי לשאת נשק...
לדעתי חוץ ממי שענף הירי הוא פרנסתו, אין כ"כ הרבה שבאמת תומכים בהרחבתו. לכן אין לנו יסוד לצפות שגם אנשים במוקדי השפעה שיש להם מודעות ספורטיבית או בטחונית יתמכו. חוץ מזה שזה אף פעם לא פופולרי לפוליטיקאי/ עיתונאי לתמוך בענף הנשק כי הוא לא רוצה להיתפס כמיליטריסט.
שורה תחתונה: צריך לקחת דוגמא מארה"ב שם הנושא מעוגן בחוקה. להזכירכם לנו אין חוקה, ובחוקי היסוד אין שום איזכור לנושא.

אין מה להוסיף... כל מילה בסלע.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי doron-30 » 27 אפריל 2006, 08:25

שי ידידי היקר

מבין כל מה שנכתב כאן באשכול ,אתה היחידי שפגע טריפל ב-A.

ביי דורון
גלוק מ"ס 1 ..........

אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 27 אפריל 2006, 13:18

הבה נשאל שאלה כזו - לכמה מהילדים שלנו יהיו רשיון לאקדח (או כל כלי ירייה אחר)?

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 27 אפריל 2006, 13:58

לכולם! בתבחין "ירושה/מזכרת" :wink:
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי ליאור45 » 27 אפריל 2006, 13:59

למי שמחשיב "מושבת" ככלי ירייה. אצלך זה יהיה רלוונטי גם אם תעשו עוד ילד... (אלא אם האולטרא נמכר ולא הוחלף בכלי אחר).

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 27 אפריל 2006, 14:06

ארנולד כתב:הבה נשאל שאלה כזו - לכמה מהילדים שלנו יהיו רשיון לאקדח (או כל כלי ירייה אחר)?

ליאור, אני לא מבין את השאלה....
1. אם זה היה תלוי רק בי וברצונן של בנותי אז לשתיהן היה רשיון נשק ברגע שהן יגיעו לגיל שאפשר.
2. אם זה תלוי ברצונם של השילטונות - אז לאף אחת מהן לא יהיה...

אני חושב שפיספסנו את הנקודה העיקרית באותו דיון קפקאי בועדת הכנסת בנושא של רשיונות לאנשי קבע.
את ה-PUNCH LINE אמר יעקב עמית "...מאז ‎1996 נאספו קרוב ל-‎100,000 כלים פרטיים..."...
חברים יקרים... בקצב הזה, נראה לי שבעוד מספר מועט של שנים מדריכי הירי יצטרכו להעביר אחד לשני קורסים של ירי מעשי, חידושים, הדרכות כדי להפיג את השיעמום... כי פשוט לא יהיה יותר מי שיבוא...

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד