רישיון לאקדח צבאי , מספר שאלות.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
רישיון לאקדח צבאי , מספר שאלות.
שלום לכל חבריי הפורום.
הייתי מעוניין לשאול שאלה שמטרידה אותי כבר זמן מה.
אני חייל אשר משרת שנה בצה"ל , לא תפקיד קרבי או באיזור סיכון.
היום אני כבן 20 , משתתף בירי מעשי כבר כמה חודשים.
אני לא צריך לציין כמה שזה לא נוח להשתתף בתחרויות שאין לך אקדח בבעלותך.
בכל אופן שמעתי שיש אפשרות להוציא אקדח דרך רישיון צבאי ע"י בקשה מסגן אלוף , רציתי לדעת איך בדיוק העניין עובד , איזה קריטריונים צריך כדי לקבל אישור לשאת אקדח צבאי.
האם ירי מעשי תופס ? יש לי את כל האישורים ותעודת יורה ירי מעשי.
במידה ולא , אז מה כן ?
שאלה נוספת שמעניינת אותי , האם וכאשר אני בא לרכוש אקדח יד שניה , אני צריך להציג רישיון או שכל אדם יכול לבוא ופשוט לקנות אקדח.
האם יש העברת בעלות כלשהי? איך זה עובד בדיוק ?
תודה מראש
הייתי מעוניין לשאול שאלה שמטרידה אותי כבר זמן מה.
אני חייל אשר משרת שנה בצה"ל , לא תפקיד קרבי או באיזור סיכון.
היום אני כבן 20 , משתתף בירי מעשי כבר כמה חודשים.
אני לא צריך לציין כמה שזה לא נוח להשתתף בתחרויות שאין לך אקדח בבעלותך.
בכל אופן שמעתי שיש אפשרות להוציא אקדח דרך רישיון צבאי ע"י בקשה מסגן אלוף , רציתי לדעת איך בדיוק העניין עובד , איזה קריטריונים צריך כדי לקבל אישור לשאת אקדח צבאי.
האם ירי מעשי תופס ? יש לי את כל האישורים ותעודת יורה ירי מעשי.
במידה ולא , אז מה כן ?
שאלה נוספת שמעניינת אותי , האם וכאשר אני בא לרכוש אקדח יד שניה , אני צריך להציג רישיון או שכל אדם יכול לבוא ופשוט לקנות אקדח.
האם יש העברת בעלות כלשהי? איך זה עובד בדיוק ?
תודה מראש
- סליקאי ארד

ברוך הבא
הדרך הטובה ביותר עבורך זה להיות יורה פעיל במשך שנתיים רצופות ואז לפנות דרך ראש המועדון להתאחדות הקליעה לקבלת המלצה לרשיון לאקדח בתבחין של "מתאמן ירי פעיל". כך תוכל לרכוש אקדח שיתאים לך לירי מעשי והרשיון יהיה בתוקף כל עוד תעמוד בקריטריון של "מתאמן ירי פעיל".
באיזה מועדון ירי מעשי אתה חבר?
הדרך הטובה ביותר עבורך זה להיות יורה פעיל במשך שנתיים רצופות ואז לפנות דרך ראש המועדון להתאחדות הקליעה לקבלת המלצה לרשיון לאקדח בתבחין של "מתאמן ירי פעיל". כך תוכל לרכוש אקדח שיתאים לך לירי מעשי והרשיון יהיה בתוקף כל עוד תעמוד בקריטריון של "מתאמן ירי פעיל".
באיזה מועדון ירי מעשי אתה חבר?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
קודם כל תודה רבה על התגובה ועל קבלת הפנים
העניין הוא שאני נכון לעכשיו פעיל חצי שנה , ועד שאני אשלים שנתיים יש עוד זמן לכן הייתי רוצה בינתיים לנסות להוציא רישיון לנשיאת אקדח במישור הצבאי.
השאלה היא איזה קריטריונים עונים על בקשת אקדח דרך הצבא ?
שוב... האם ירי מעשי הכולל את כל האישורים והמסמכים תופס ?
במידה ולא מה כן מחזיק.
שוב אני מדבר על המישור הצבאי בלבד.
תודה
העניין הוא שאני נכון לעכשיו פעיל חצי שנה , ועד שאני אשלים שנתיים יש עוד זמן לכן הייתי רוצה בינתיים לנסות להוציא רישיון לנשיאת אקדח במישור הצבאי.
השאלה היא איזה קריטריונים עונים על בקשת אקדח דרך הצבא ?
שוב... האם ירי מעשי הכולל את כל האישורים והמסמכים תופס ?
במידה ולא מה כן מחזיק.
שוב אני מדבר על המישור הצבאי בלבד.
תודה
- סליקאי ארד

במידה ותצליח לרכוש במישור הצבאי אקדח לאחר שתקבל אישור ( זה בספק רק אם הנך קצין ואו ביחידה מיוחדת ומועמד לקבע...)
בתום השרות גם עם תהיה נגד בקבע תהיה צריך להפקידו בתחנת המשטרה ולמכר אותו. עקב תום עילה חבל על כספך .. ההפסד יהיה רציני גם כספית מכיוון שינצלו זאת שאתה חייב למכור ויציאו לך סכום סמלי עבור הכלי. משהו כמו 10% ממחירו. שים לב למה שאתה עושה .המשך להתאמן ולירות בירי מעשי וראה שבתום תקופה של שנתיים אכן אתה ממשיך והסיפור לא עבר לך מהראש (ולא פשט לך את הרגל)מכיוון שגם בתום עילה של מתאמן פעיל תצטרך למכור הכלי ושוב הסיפור חוזר.

בתום השרות גם עם תהיה נגד בקבע תהיה צריך להפקידו בתחנת המשטרה ולמכר אותו. עקב תום עילה חבל על כספך .. ההפסד יהיה רציני גם כספית מכיוון שינצלו זאת שאתה חייב למכור ויציאו לך סכום סמלי עבור הכלי. משהו כמו 10% ממחירו. שים לב למה שאתה עושה .המשך להתאמן ולירות בירי מעשי וראה שבתום תקופה של שנתיים אכן אתה ממשיך והסיפור לא עבר לך מהראש (ולא פשט לך את הרגל)מכיוון שגם בתום עילה של מתאמן פעיל תצטרך למכור הכלי ושוב הסיפור חוזר.
דרגה, מקום מגורים, אישורים מיוחדים - גורמי בטחון.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
בתור אחד שיש לו רישיון צבאי
חבל לך על הזמן לא תקבל רישיון...
אם תלך לגור בישוב ברמת סיכון כשהדבר מצוין כמובן בת"ז תגור שם שלשה חודשים לפחות
ותחתום שנה קבע אולי אבל אולי תקבל רשיון וגם זה לאחר גיל 21 עדיף שתמתין לשיחרור ותשיג רישיון ירי פעיל או שתלך לגור בישוב קו עימות (שווה לך המחירים שם יחסית זולים וזה גם אידאליסטי)
חבל לך על הזמן לא תקבל רישיון...
אם תלך לגור בישוב ברמת סיכון כשהדבר מצוין כמובן בת"ז תגור שם שלשה חודשים לפחות
ותחתום שנה קבע אולי אבל אולי תקבל רשיון וגם זה לאחר גיל 21 עדיף שתמתין לשיחרור ותשיג רישיון ירי פעיל או שתלך לגור בישוב קו עימות (שווה לך המחירים שם יחסית זולים וזה גם אידאליסטי)
בס"ד
"ברוך ה' צורי המלמד ידי לקרב אצבעותי למלחמה" (תהילים קמ"ד פסוק א')
"ברוך ה' צורי המלמד ידי לקרב אצבעותי למלחמה" (תהילים קמ"ד פסוק א')
- סליקאי כסף

- סליקאי ארד

פעם אם היית מתנדב משא"ז היית יכול לקבל רשיון...
מאז דצמבר משרד הפנים משחק משחקים פוליטיים הנקראים "הקפאה" עד להודעה חדשה...
אני לתומי חשבתי כי להקפאה ללא מועד נראה לעין להפשרה נקרא בעברית "ביטול"!!!!
אבל למה לי לבלבל עת המוח עם עובדות - אם אתם מתנדבי המשא"ז לא מקימים קול זעקה גדולה ומרה ומרימים את המערכת על טיל, אז אתם יודעים מה? מגיע לכם!
שלא תגידו שלא הזהירו אתכם! מתנדב 13 שנה במשא"ז שנשקו נגנב ומ"י מצאה כי נהג כשורה - משרד הםנים לא נותן לא כי כבר לא עומד בתבחינים!!!
"אתה מבין את ברוך ?"
מאז דצמבר משרד הפנים משחק משחקים פוליטיים הנקראים "הקפאה" עד להודעה חדשה...
אני לתומי חשבתי כי להקפאה ללא מועד נראה לעין להפשרה נקרא בעברית "ביטול"!!!!
אבל למה לי לבלבל עת המוח עם עובדות - אם אתם מתנדבי המשא"ז לא מקימים קול זעקה גדולה ומרה ומרימים את המערכת על טיל, אז אתם יודעים מה? מגיע לכם!
שלא תגידו שלא הזהירו אתכם! מתנדב 13 שנה במשא"ז שנשקו נגנב ומ"י מצאה כי נהג כשורה - משרד הםנים לא נותן לא כי כבר לא עומד בתבחינים!!!
"אתה מבין את ברוך ?"
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1