אני חולה על הקולט פייטון 357
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אני חולה על הקולט פייטון 357
אני נושא איתי באופן קבוע בנרתיק כתף(ביאנצ'י) אקדח קולט פייטון 357 ששה אינץ' ונוח לי וטוב לי איתו ואינני מוכן לשמוע על החלפה לאקדח מחסנית.אולי בגלל המימדים שלי. .האקדח עם כל הגודל שלו אינו בולט.אבל אליה וקוץ בה (האקדח אצלי 4 שנים קניתי אותו יד ראשונה ) ההשחמה של האקדח מתחילה לרדת ולהעלם. ואני לא יודע מה לעשות להפסיק את התופעה פרט מאשר לתת אותו להשחמה אצל בעל מקצוע שאלתי היא האם בעל מקצוע מומחה ככל אשר יהיה והיה אם ישחים אותו מחדש . זה לא יפגע באקדח.? יחליש אותו. או יפגע במנגנון.?
אדם חכם שותק כשלא דורשים בעצתו
- סליקאי ארד

שלום וברוך הבא!
סתם בשביל להיות טורדן... באקדח שלך התחמושת כמעט יותר קריטית מהאקדח ואתה חייב למצוא בשביל עצמך את האיזון בין יעילןת רחוב לשימושיות.
כוונתי היא - מוכח מעל לכל ספק כי כדור 125 JHP באקדח שלך הוא מדהים ביעילותו. שתי חסרונות לפחות, FLASH שבתנאי ראות לא בהירים יכולים להסתיר את המטרה להמשך ירי (אם צריך
) ו REPORT שיכול להפתיע יורה בעת ארוע שיורה ללא אטמים...
כדור FMC/TMJ/FMJ בכל משקל קליע הינו לא בטיחותי שכן יש בעייה חוזרת של ניקוב מטרות להבדיל מחדירה...
דרך אגב, אם היה לי שקל על כל פעם שאידיוט אמר לי שכדורי 357 חודרים בלוק מנוע הייתי יכול לקנות אוטו שלם!
סתם בשביל להיות טורדן... באקדח שלך התחמושת כמעט יותר קריטית מהאקדח ואתה חייב למצוא בשביל עצמך את האיזון בין יעילןת רחוב לשימושיות.
כוונתי היא - מוכח מעל לכל ספק כי כדור 125 JHP באקדח שלך הוא מדהים ביעילותו. שתי חסרונות לפחות, FLASH שבתנאי ראות לא בהירים יכולים להסתיר את המטרה להמשך ירי (אם צריך
כדור FMC/TMJ/FMJ בכל משקל קליע הינו לא בטיחותי שכן יש בעייה חוזרת של ניקוב מטרות להבדיל מחדירה...
דרך אגב, אם היה לי שקל על כל פעם שאידיוט אמר לי שכדורי 357 חודרים בלוק מנוע הייתי יכול לקנות אוטו שלם!
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
דן ידידי הלמדן: שים לב, הפיית'ון המדובר בעל קנה של 6", אי לכך תחמושת בעלת קליעים כבדים יותר תעשה עבודה לא פחות טובה. 125G מומלצת בעיקר לקצרי-קנה.
פועל יוצא של אותו קנה יהא FLASH קטן יותר משמעותית.
אתה מכיר מישהו שיורה עם אטמים בעת אירוע?
לגוף האנושי יש מנגנוני הגנה, ירי בעת אירוע אמת, תחת לחץ, אינו משפיע כהו-זה על השמיעה, כל מי שהשתתף בקרב מכיר את זה, כולל הח"מ.
כדור 357 מגנום עם קליע חודר-שריון יכול בהחלט לחדור לוחות פלדה, לא כל שכן בלוק מנוע מודרני מאלומיניום...
לגוף האנושי יש מנגנוני הגנה, ירי בעת אירוע אמת, תחת לחץ, אינו משפיע כהו-זה על השמיעה, כל מי שהשתתף בקרב מכיר את זה, כולל הח"מ.
כדור 357 מגנום עם קליע חודר-שריון יכול בהחלט לחדור לוחות פלדה, לא כל שכן בלוק מנוע מודרני מאלומיניום...
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
BROADAXE כתב:דן ידידי הלמדן: שים לב, הפיית'ון המדובר בעל קנה של 6", אי לכך תחמושת בעלת קליעים כבדים יותר תעשה עבודה לא פחות טובה. 125G מומלצת בעיקר לקצרי-קנה.
מה אמרת?
לא שמעתי מה ?
שמע אני חרש בגלל הצבא אני נורא מצטער אני פשוט לא שומע מה אמרת!
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
מצטער שפיספסתי אותך ביום חמישי (אשמתי - לא הגעתי)
בכל אופן 357 125 הוא אחד הכדורים היחידים שחודרים לעיתים מבעד למנגנון ההגנה שנקרא AUDIO EXCLUSION.
ח"ש 357 לרבות KTW לא חודר - נקודה! אתה יכול לשאול בעל מטווח מסוים שהבאתי לשם חלק מבלוק בשנות ה-80 העליזות - זה הרגיש אותו פחות משאריות האבטיחים איתם בדקתי חלל מתיחה זמני....
תארגן בלוק - אני אארגן מגוון כדורים אקזוטיים ונערוך את הניסוי שנית ונביא תמונות לאתר....
בכל אופן 357 125 הוא אחד הכדורים היחידים שחודרים לעיתים מבעד למנגנון ההגנה שנקרא AUDIO EXCLUSION.
ח"ש 357 לרבות KTW לא חודר - נקודה! אתה יכול לשאול בעל מטווח מסוים שהבאתי לשם חלק מבלוק בשנות ה-80 העליזות - זה הרגיש אותו פחות משאריות האבטיחים איתם בדקתי חלל מתיחה זמני....
תארגן בלוק - אני אארגן מגוון כדורים אקזוטיים ונערוך את הניסוי שנית ונביא תמונות לאתר....
אילן ב כתב:BROADAXE כתב:דן ידידי הלמדן: שים לב, הפיית'ון המדובר בעל קנה של 6", אי לכך תחמושת בעלת קליעים כבדים יותר תעשה עבודה לא פחות טובה. 125G מומלצת בעיקר לקצרי-קנה.
מה אמרת?
לא שמעתי מה ?
אתה כן, אני לא, מה לעשות.
אולי עמדת ליד מרגמה/תותח/טנק? יש מחקרים רפואיים שטוענים כי ירי נק"ל אינו משפיע על השמיעה בירי תחת סטרס, איזשהו מנגנון הגנה שגורם לעור התוף להתרופף.
advocate כתב:מצטער שפיספסתי אותך ביום חמישי (אשמתי - לא הגעתי)
ח"ש 357 לרבות KTW לא חודר - נקודה! אתה יכול לשאול בעל מטווח מסוים שהבאתי לשם חלק מבלוק בשנות ה-80 העליזות - זה הרגיש אותו פחות משאריות האבטיחים איתם בדקתי חלל מתיחה זמני....![]()
בגלל זה אמרתי אלומיניום...
האם הרעש של ירי ספוראדי של 357 חזק יותר מירי אוטומטי מתמשך של מא"ג מגובה בכמה רובים???
Re: אני חולה על הקולט פייטון 357
גידי דוידי כתב:אני נושא איתי באופן קבוע בנרתיק כתף(ביאנצ'י) אקדח קולט פייטון 357 ששה אינץ' ונוח לי וטוב לי איתו ואינני מוכן לשמוע על החלפה לאקדח מחסנית.אולי בגלל המימדים שלי. .האקדח עם כל הגודל שלו אינו בולט. אבל אליה וקוץ בה (האקדח אצלי 4 שנים קניתי אותו יד ראשונה ) ההשחמה של האקדח מתחילה לרדת ולהעלם. ואני לא יודע מה לעשות להפסיק את התופעה פרט מאשר לתת אותו להשחמה אצל בעל מקצוע שאלתי היא האם בעל מקצוע מומחה ככל אשר יהיה והיה אם ישחים אותו מחדש . זה לא יפגע באקדח.? יחליש אותו. או יפגע במנגנון .?
מה שאל הלמדן ומה ענו המלומדים ?
הבחור שאל על השחמה, אתם עונים לו על קליעים, שמיעה ובלוקים של מנוע..
דן,
אם כבר לבצע טיפול לכלי - מומלץ BLACK T או GREEN T (הצבעים בהתאמה)
הציפוי הטוב ביותר שהנשק שלך יכול לקבל, לא כולל טיפול טניפר..
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
רק ניסיתי אותם בחצי אוטומטי...
לא זוכר את עובי הציפוי אבל אני מאמין שזה הרבה פחות מ - 0.03 אינץ' שזה בפייטון הכי הדוק שמדדתי.
רוב הסיכויים שיעבוד - נועם, יש לך ניסיון עם זה ?
לא זוכר את עובי הציפוי אבל אני מאמין שזה הרבה פחות מ - 0.03 אינץ' שזה בפייטון הכי הדוק שמדדתי.
רוב הסיכויים שיעבוד - נועם, יש לך ניסיון עם זה ?
עם בלק ט' לנשק תופי ולטפל בתופי בטניפר ?
לא.
מעולם לא הייתי בעליו של אקדח בעל פחות מ 13 כדורים.
אולי יום אחד עוד אשוב להיות בלעיו של אחד בעל 13 .. אני מתגעגע אליו.
לא.
מעולם לא הייתי בעליו של אקדח בעל פחות מ 13 כדורים.
אולי יום אחד עוד אשוב להיות בלעיו של אחד בעל 13 .. אני מתגעגע אליו.
"AUDIO EXCLUSION" מנגנון מוחי, ולא אוזני...
מדובר במוח שבתנאי לחץ מתעלם לחלוטין ממה שקורה סביבו למעט האיום המרכזי. רעש נקלט יופי באוזן, עובר את כל המסלול המקובל לרעש מהאוזן דרך העצב השמיני, מתפצל לתדרים, עד שמגיע בסוף המסלול למרכז השמיעה במוח (וכן, הוא מקבל כומתה בסוף מסלול).
כאן, בתנאי לחץ קיצוני, המוח מתעלם מהקלט השמיעתי בגסות רוח מוחלטת.
היות והנזק שהרעש עושה מתרחש כבר באוזן עצמה (ה-"שבלול" שבתוך האוזן), הנזק הזה קורה בכל מקרה.
שווה לציין שיש מנגנון מסוים של הסתגלות לרעשים חזקים מתמשכים, ואז יש רפלקס שמותח שריר קטן באוזן שמרחיק את עצמות השמע מעור התוף אבל ככה חוסכים כמה עשרות דציבלים בלבד, וזה לא מה שיציל אותך מרעש ירי, שבכל מקרה הוא פתאומי מדי למנגנון ההגנה הזה.
אלה היו שישים שניות על נזק שמיעתי...
מדובר במוח שבתנאי לחץ מתעלם לחלוטין ממה שקורה סביבו למעט האיום המרכזי. רעש נקלט יופי באוזן, עובר את כל המסלול המקובל לרעש מהאוזן דרך העצב השמיני, מתפצל לתדרים, עד שמגיע בסוף המסלול למרכז השמיעה במוח (וכן, הוא מקבל כומתה בסוף מסלול).
כאן, בתנאי לחץ קיצוני, המוח מתעלם מהקלט השמיעתי בגסות רוח מוחלטת.
היות והנזק שהרעש עושה מתרחש כבר באוזן עצמה (ה-"שבלול" שבתוך האוזן), הנזק הזה קורה בכל מקרה.
שווה לציין שיש מנגנון מסוים של הסתגלות לרעשים חזקים מתמשכים, ואז יש רפלקס שמותח שריר קטן באוזן שמרחיק את עצמות השמע מעור התוף אבל ככה חוסכים כמה עשרות דציבלים בלבד, וזה לא מה שיציל אותך מרעש ירי, שבכל מקרה הוא פתאומי מדי למנגנון ההגנה הזה.
אלה היו שישים שניות על נזק שמיעתי...
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

הדק מינוס מתגעגע לאקדח 13 כדורים ???
אתה בטח מתכוון ל 83 CZ....
לעניין האוזן או לא אוזן - תכל'ס ה REPORT של 357 מתגבר לעיתים על AUDIO EXCLUSION בגלל חריגותו.
כשאני אומר 13 אני מתכוון לזה שהציג את ה 13 שטבעו את המושג "כוח גבוה"... 
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד