מתי מסתיים תרגיל ירי מעשי?

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

תשובה

על ידי יורם-אלדר שטיינר » 02 מאי 2006, 15:21

חג שמח לעם היורים :!: :P
אז דבר ראשון: החוקה כבודה במקומה :!: נקודה חשובה אתם מפספסים,אצל כל יורה רגע סיום הירי מונך בידיו בלבד.חילקתי לכל דיסקים של אליפות הארץ אתם יכולים לראות איך כל יורה מסיים .ואני לא זוכר מאז תחילת דרכי לפני 16 שנה בירי מעשי שאקדח נפל בזמן שיורה סיים תרגיל. תקנו אותי עם אני טועה? לא צריך להפריז בדברים שיכניסו מתחרה למתח ולתעויות.יש דברים בסיסיים שנלמדים בקורסים והתלמידים חייבים לדעת א' ב', ועם המדריך לא עומד על פסוקו של יוד זה יפגע בחניך בעתיד .תודה יורם שטיינר :P
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי advocate » 02 מאי 2006, 17:19

יורם חג שמח,

בלי כל קשר למה שכתבת ומבלי להפחית במאום ממה שאתה טוען, שנינו ראינו כבר פסילות שונות ומשונות בגלל טעויות מוזרות ונפלאות.

באותה מידה, זכורה לי אליפות לפני הרבה שנים - היורה היה הראשון שהביא לארץ JET COMP ו C MORE אינטגרלי וירה 45 IMI 230 גריין.

זה היה שבמזנון בהרצליה עוד ירו תרגילים...

בקיצור - תרגיל ראשון של התחרות, יורה ראשון של התרגיל, פופרים צבועים לחלוטין בלבן - עד כאן הרקע.

היורה יורה פעמיים בראש הפופר ומצייר לו "עיניים" והפופר לא נופל. היורה מבקש תרגיל חוזר עקב כשל אביזרים. השופט לוקח את האקדח של היורה (להזכירך 45) ויורה עוד כדור בראש של הפופר שנופל ואומר שאין תרגיל חוזר....

אז מה אתה חושב? הערעור עזר ? NADA...

מה זה מוכיח? אולי כלום ואולי הרבה - כולנו בני אנוש - גם היורים וגם השופטים וככה זה עובד...

ואתה רוצה לספר לי שלא ראית מעולם יורים שלא הגיע להם חוזר אבל הם עשו כל כך הרבה בלאגן ש"החליקו" להם ...

זה קורה וזה חלק מהמשחק.... ואין לי טינה או בעייה - זה ספורט וזו תחרות ואי אפשר לקחת דברים כאלה יותר מדי ללב.

אנחנו משפחה של יורים ובמשפחה כמו במשפחה, סלחנות היא לא חטא אם זה בא מאהבת הזולת ואהבת הספורט.
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

יותר מדי פרשניות

על ידי URI BENUN » 02 מאי 2006, 17:48

כלל ראשון בירי מעשי הוא בטיחות
אקדח שנפל אקדח שלא בנרתיק
מצב לא בטיחותי .
לכן כל הפרשניות בטלות
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 02 מאי 2006, 18:33

advocate כתב:באותה מידה, זכורה לי אליפות לפני הרבה שנים - היורה היה הראשון שהביא לארץ JET COMP ו C MORE אינטגרלי וירה 45 IMI 230 גריין.

זה היה שבמזנון בהרצליה עוד ירו תרגילים...

בקיצור - תרגיל ראשון של התחרות, יורה ראשון של התרגיל, פופרים צבועים לחלוטין בלבן - עד כאן הרקע.

היורה יורה פעמיים בראש הפופר ומצייר לו "עיניים" והפופר לא נופל. היורה מבקש תרגיל חוזר עקב כשל אביזרים. השופט לוקח את האקדח של היורה (להזכירך 45) ויורה עוד כדור בראש של הפופר שנופל ואומר שאין תרגיל חוזר....

אם הארוע הזה היה קורה היום השופט (ים) היו הולכים הביית ולהרבה זמן.
כי:
- איזור הכיול של הפופר הוא לא ה"ראש"
- לא בודקים כיול עם אקדח 0.45 ובטח שלא עם כלי עם קומפנסטור, אלא עם אקדח כיול ותחמושת שנבדקה ואושרה למטרה זו.
- אם השופט לא פוגע באיזור הכיול - העיגול באיזור ה"גוף" - לא חשוב מה קורה עם הפופר. היורה מקבל תרגיל חוזר.

איי איי איי, הברדק שהיה פעם.....
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 02 מאי 2006, 18:42

אם יותר לי להוסיף(מניסיון אישי מהאליפות האחרונה)שעדיף ליורה לסיים את התרגיל ואז לבקש בדיקה של הפופר(חשד לכשל אביזרים), ולמה?

אם השופט בעזרת אקדח הכיול, יצליח להוריד את הפופר כמו במקרה שתיארת, אז אותו יורה שהפסיק את התרגיל בהתחלה, יקבל 0.

*למזלי, הפופר לא נפל בבדיקה וקיבלתי תרגיל חוזר. באם היה נופל........הייתי מקבל 0.

**המצחיק הוא שלאחר כיול הפופר מחדש. הוא נפל לאחר ה-buzzer בעזרת הרוח :) הפעם, לא נשארתי אדיש(למרות שחשבתי כשנייה נוספת), והמשכתי את התרגיל למרות הכל.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 02 מאי 2006, 18:55

אני מניח שהשופט הפסיק אותך.....
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 02 מאי 2006, 19:09

בפעם הראשונה, אני ביקשתי להפסיק. בפעם השנייה, לא ראה את אפקט הרוח, חשב שפגעתי(כדור ראשון שבעצם החמצתי), ולכן לא הפסיק.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד