שאלה קלה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שאלה קלה

על ידי טירון » 05 מאי 2006, 11:38

.האם התחמושת של ה-m16 - 5.56, זהה למה שמכונה קליבר 223 .?
(חדש בתחום)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי doron-30 » 05 מאי 2006, 14:24

חיובי הראשון במ"מ והשני באינצ'

ביי דורון
גלוק מ"ס 1 ..........

אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי benbenam » 05 מאי 2006, 14:29

ארנולד כתב:
canabeez, יש הבדל קטן. 0.223 רמינגטון (הכדורים של ה-AR15) אינם זהים לחלוטין ל-M193 או ל-SS109 צבאי בקוטר 5.56 מ"מ.

דורון/ארנולד ???
:shock: :roll:
אמיר
רק בריאות !!!
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

תודה, חברים, אבל...

על ידי טירון » 07 מאי 2006, 07:34

...שכחתי לצרף גם את השאלה הבאה:
מה זה קליבר- 12ga.
וכמה זה בשפתנו ה - 44 .מגנום?
אני מכיר 5.56 , 7.62 (קלץ'), אפס חמש - על הטנק, 9 מ"מ (עוזי ואקדחים)שאני מבין שזה ה- 357., אבל מה זה 2 המידות הראשונות?
אם מדובר באקדח - איזו מ-2 הראשונות נמכרת בארץ, אם בכלל , ומי מהן בעלת כוח עצירה גדול יותר ?(כן, אני מודע לזה שלא בוחרים אקדח לפי הקליבר, אבל אני לומד את העניינים לא תמיד בסדר הנכון..)
תודה שוב,
טירון
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: תודה, חברים, אבל...

על ידי ליאור45 » 07 מאי 2006, 08:00

...שכחתי לצרף גם את השאלה הבאה:
מה זה קליבר- 12ga.
20.066 מ"מ - לרובי ציד.

וכמה זה בשפתנו ה - 44 .מגנום?
10.9 מ"מ - באקדחים תופיים בעיקר.

אני מכיר 5.56 , 7.62 (קלץ'), אפס חמש - על הטנק, 9 מ"מ (עוזי ואקדחים)שאני מבין שזה ה- 357., אבל מה זה 2 המידות הראשונות?
0.357 מתייחס לתחמושת בעלת כרכוב בולט לאקדחים תופיים שהיא יותר ארוכה מכדור 9X19 מ"מ לאקדחים חצי אוטומטיים ותת מקלעים. 0.5 אינץ' למקלעים כבדים זה 12.7 מ"מ.
5.56 מ"מ - קוטר מקובל ברובי סער מערביים, כגון גליל ו-M-16.
7.62 * 39 מ"מ זה כדורים של רובי קלשניקוב (ולא קלצ'ניקוב כפי שמתעקשים לקרוא להם). יש כדורים רבים בקוטר 7.62 מ"מ לכלים אחרים.

אם מדובר באקדח - איזו מ-2 הראשונות נמכרת בארץ, אם בכלל , ומי מהן בעלת כוח עצירה גדול יותר ?(כן, אני מודע לזה שלא בוחרים אקדח לפי הקליבר, אבל אני לומד את העניינים לא תמיד בסדר הנכון..)
מתוך הקטרים בהם נקבת, 9 מ"מ, 0.357 ו-0.44 הם כדורים לאקדחים. כולם נמכרים בישראל. לקליע 9 מ"מ האנרגיה הקינטית הנמוכה ביותר מבין השלושה ול-0.44 הגבוהה ביותר. כוח עצירה של אקדחים תלוי יותר במקום הפגיעה מאשר באנרגיה קינטית.

ראה גם: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7% ... 7%A9%D7%AA

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

ארנולד תודה!

על ידי טירון » 07 מאי 2006, 08:25

...על תשובתך המפורטת!
דווקא בגלל שכוח העצירה תלוי בעיקר בהיכן אתה פוגע - ומכיון שמשתנה זה הוא בלתי ניתן לניבוי - כי המטרה תמיד זזה, האין זה נכון לומר שככל שהקליע מסיבי יותר - הסיכוי לעצירה גדול יותר? קשה לי להניח שמישהוא שחוטף 12. - אפילו בכתף או בירך - ימשיך לתפקד. בסרטים - ואני יודע שסרטים הם לא המציאות - מי שנורה ב- shotgunממש מתעופף אחורה. מה התחמושת הכי קרובה לזה לאקדח? ו.. לא, אני לא חושב להוציא רישיון לרובה צייד, ולקצוץ לו ת'קנה כדי לקבל את מה שנראה לי כרגע הכלי הכי אפקטיבי להגנה עצמית בבית...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 07 מאי 2006, 08:30

שמע, אם הקוטר של הקליע יותר גדול מהקוטר של גוף המטרה, יש לך סיכוי טוב יותר לפגוע מאשר בקוטר קטן יותר (בתנאי שתצליח להרים את כלי הירייה היורה קליע בקוטר כזה).

לגבי רובי ציד ונפילות אחורה, זכור את החוק השלישי של ניוטון. אם אדם שנפגע מכדור ציד עף אחורה, אז גם מי שיורה את הרובה צריך לעוף אחורה במידה דומה. לא נראה לי הדבר.

לגבי אקדח שיכול להידמות לרובה ציד - אין לי מושג. גם לא מנפיקים רשיונות לרובי ציד בעילה של הגנה ביתית.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: ארנולד תודה!

על ידי itamar » 07 מאי 2006, 12:08

טירון כתב:... קשה לי להניח שמישהוא שחוטף 12. - אפילו בכתף או בירך - ימשיך לתפקד. בסרטים - ואני יודע שסרטים הם לא המציאות - מי שנורה ב- shotgunממש מתעופף אחורה. .

אל תבנה על האפקטים שאתה רואה בסרטים של הוליבוד.
בהוליבוד אנשי הפעלולים קושרים לגב של השחקן חבל שמחובר למנוף שגורם לשחקן "להתעופף באויר" כתוצאה מפגיעת הקליע. את החבל וכל האינסטרומנטים מעלימים בעריכה דיגיטלית.
כמובן שבהוליבוד משתמשים רק בכדורי סרק חסרי קליע, ולפעמים גם זה לא ואת האפקטים הקוליים מוסיפים בשעת עריכת פס הקול של הסרט. בקיצור - אין שום דמיון למציאות.

בתכלס...אף אחד לא מתעופף באויר כתוצאה מפגיעת קליע של רובה ציד או קליע אקדח.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

ארנולד ,

על ידי טירון » 07 מאי 2006, 12:38

לגבי החוק השלישי של ניוטון, לא נראה לי שהוא ישים ל-powerhead
ודי לחכימא...
(רמז- spearguns- אבל לכרישים אנושיים)
ו...לא, המטרה אינה להעיף אנשים באויר, אלא למקסם הסתברות לבלימה של תוקף חמוש, ביריה אחת. מחשבות. שום דבר לא ממש "בייד".
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 07 מאי 2006, 14:17

הנה מאמר (שלי, מה לעשות) שיכול לעזור לך לפחות בהבנה של הקטרים הנהוגים באקדחים וכוח עצירה מהוא.
http://www.fresh.co.il/dcforum/Army/9140.html
לגבי קליבר של רובי צייד הענין שם הרבה יותר מורכב מסתם המרה בין אינטש לס"מ.
הסיבה לשיטת מדידה זאת היא היסטורית שכן רובה הצייד (אוו ברד כפי שחלק נוהגים לקרוא לו,אחרי בכל הוא משמש לעוד דברים חוץ מצייד)הוא המשך ישיר באילן יוחסים של המוסקט
העתיק ופרוש המידה הוא כמה כדורי עופרת בקוטר הקנה צריך כדי להגיעה ל1 אונקיה (כ28 גרם) ,וככה בעצם ככל שהמספר גדול יותר קוטר הקנה הוא קטן יותר(כלומר קוטר 12 יותר גדול מ20 למשל).
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

תודה, high power

על ידי טירון » 07 מאי 2006, 14:27

אני מקווה שאוכל להתקדם בדילמה שמטרידה אותי בעזרת המאמר שלך. כפי שבוודאי הבנת מתגובתי - לא ממש באקדחים עסקינן, אז כל אינפורמצייה יכולה להועיל.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: תודה, high power

על ידי itamar » 07 מאי 2006, 14:48

טירון כתב:אני מקווה שאוכל להתקדם בדילמה שמטרידה אותי בעזרת המאמר שלך. כפי שבוודאי הבנת מתגובתי - לא ממש באקדחים עסקינן, אז כל אינפורמצייה יכולה להועיל.

ידידי,

זה אחד מהמקרים הבודדים שבאמת, אבל באמת הגודל אינו קובע.

כלי נשק להגנה עצמית - HANDGUNS קרי נשק שנישא עליך ומסת הגוף שלך +כח השרירים שלך מספיקים כדי לשאת ולתפעל אותו, תמיד יהיה חלש מדי בשביל להשבית יריב ביריה ראשונה כאשר אין חשיבות למיקום הפגיעה.

לכן מה שקובע תמיד זה רמת האימון שלך, הדיוק, קצת ידע באנטומיה של אדם/בעלי חיים כדי שתדע לאן לכוון וזהו.

לגבי קוטר/גודל תבחר בכלי שנוח לך לירות בו ולשאת אותו יום יום.
מבחינה זו, טוב כדור 0.22 במטרה מאשר 0.44 מגנום תועה ,וטוב אקדח 0.22 בנרתיק על גופך מאשר 0.44 מגנום בארון הבגדים...

לגבי כל המחקרים כל כח עצירה, WOUND CHANNELS וכו וכו וכו... יכולים להיות חומר קריאה מעניין כאשר אתה נמצא במקום שאליו המלך הולך לבדו או לפני השינה בשביל להרדם :).

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 07 מאי 2006, 15:40

ועכשיו תחבר את החתימה של ידידי הברווז "דונדאק":
STOPPING POWER IS AN ILLUSION

עם החתימה של איתמר:
הזמן הוא המורה הטוב ביותר. הצרה היא, שהוא הורג את כל התלמידים שלו...

תחשוב מה קורה כשהם מתחברים להם פתאום ותגיע למסקנות הנכונות :wink: בקיצור, תיאוריות לחוד ומציאות לחוד. תלמד למצות את היכולת שלך ואח"כ תתחשבן על הגריין בקליע וכמה גדול ומפחיד הלוע הקצוץ..
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

תודה ברי, תודה איתמר,

על ידי טירון » 07 מאי 2006, 16:01

בדקתי את היכולת שלי. אין יכולת. גם אם אתאמן הרבה, ואשתתף ב-100 קורסים, אף אחד לא יודע מה יהיה ברגע האמת, כשהמדריך לא לצידך.
לכן, איני רואה פסול בחיפוש שקדני ורציני אחר אמצעי להגנה עצמית לחסרי יכולת, למי שנסיבות חייו אינן מאפשרות לו כרגע קורסים אלה ואחרים, והוא בכ"ז מעוניין לעשות את המינימום בחובה שלו כלפי עצמו להגנה עצמית. אה, כן, שכחתי לציין גם שהוא (אני) אינו תושב השטחים, ואינו עובד בטחון או רב סרן, אז גם אקדח אינו יכול לרכוש..
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: תודה ברי, תודה איתמר,

על ידי higt-power » 07 מאי 2006, 16:49

טירון כתב:בדקתי את היכולת שלי. אין יכולת (אין דבר כזה יכולת תמיד יש ,לא תמיד היא מספיק גבוהה). גם אם אתאמן הרבה, ואשתתף ב-100 קורסים, אף אחד לא יודע מה יהיה ברגע האמת, כשהמדריך לא לצידך (נכון אבל עדין הסיכוי שלך לפעול מהיר ונכון מתוך האינסטינקט שהתבעתה בך במשך האימונים גדול יותר מאשר אם קניתה אקדח וקראתה לעומק כל אתרי אינטרנט וכל הספרים והמגזינים בתחום גם יחד).
לכן, איני רואה פסול בחיפוש שקדני ורציני אחר אמצעי להגנה עצמית לחסרי יכולת, למי שנסיבות חייו אינן מאפשרות לו כרגע קורסים אלה ואחרים, והוא בכ"ז מעוניין לעשות את המינימום בחובה שלו כלפי עצמו להגנה עצמית. אה, כן, שכחתי לציין גם שהוא (אני) אינו תושב השטחים, ואינו עובד בטחון או רב סרן, אז גם אקדח אינו יכול לרכוש..

אז בא תפריד בין ידע התאורטי בנושא נשק (שאני מבין שהתחלתה להתענין בתחום)שלא יעזור
בכלום במקרא אמת (אלה אם כן אתה מתכנן להרוג את היריב משעמום בהרצאה בנושא) ותתמקד
להגנה עצמית בהבנה ותפעול של אמצעים שאתה כן יכול להפעיל.
הראשון שבהם לא דורש שום השקעה כספית וכבר יש לך אותו והוא נקרא "מוח"
שאיתו אתה יכול לנתח מצבים ולמציא פיתרונות .
האמצעי השני הוא הגוף שלך שמאפשר לך לברוח אוו להגן על עצמך
ושילוב בנהם יגיד לך מתי לעשות מה ואיך
אתה יכול לשפר את הנ"ל בלימוד של קרב מגע ובקריאה של ספרים בנושא הגנה עצמית ללא נשק
ביטחון אישי וכ"ו (אישית אני ממליץ על הספר "השרדות-מדריך לביטחון והגנה עצמית" מאת נדב שרון ושאול לב בהוצאת מט"ח)
אמצעי שלישי גש ותרכוש לך אמצאים פשוטים ויעילים להגנה עצמית בדמות ספרי גז מדמיע אוו ושוקר חשמלי וכ"ו נשמח ליעץ לך גם בתחום הזה.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד