שאלה קלה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי benbenam » 08 מאי 2006, 12:10

שלום טירון יקר.
קראתי את הודעותיך ועכשיו החלטתי להגיב.
יש ה-מ-ו-ן חומר באתר הזה שנקרא הסליק. עבורי הוא משמש כמעין "אורים ותומים" בשאלות בתחום. אבל ישנם נושאים רבים שהוותיקים באמת בפורום "טחנו" ודשו בהם בעבר. לכן, המלצה אישית, תשתמש בפונקציית החיפוש ותקרא את החומר בשירשורים. בנוסף, ישנם סליקסיקון עם מונחים ומאמרים מצויינים שיקדמו אותך בהבנה מאוד מהר.
רוב מוחלט של שאלותיך עד היום נענו בצורה זו או אחרת בעבר והתשובות קיימות - יש לחפשן.
אני בטוח שאם לאחר חיפש באתר ולפחות מספר שעות קריאה ולימוד עצמי עדיין תהיינה לך שאלות אני בטוח שכל אחד בעל ידע מחברי הפורום יותר מישמח לענות לך ולעודד אותך לעסוק בתחום באופן בטוח (ד"א עיין במטרת האתר ותראה...)
בקיצור, היה צייד ולא דייג. אל תמתין לתשובות צא וחפש אותן במאמרים ובפורמים השונים.
שמור על כללי הבטיחות. ובהצלחה
אמיר
רק בריאות !!!
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

ל-advocate

על ידי טירון » 08 מאי 2006, 12:19

ממש לא הרגשתי שפגעת בי - אני דווקא אהבתי את ההערה שלך, היא הייתה בהחלט מפרגנת מבחינתי, ואני גם משוכנע שגם לך , כמי שמתעניין ועוסק בכמה מהפיתולים של ה-thread הנ"ל, יש עניין גם ב"רוח הדברים" ובשאלות העקרוניות, ולא רק במוטרות ובפלומבות , בקפיץ ובבורג. ולמען הסר ספק - אני יודע כמה בורג סורר יכול להיות חשוב, ולא אהסס לשאול ולנדנד עד שהוא יישב טוב, אבל בינתיים, אין לי "כלי ירייה". :wink:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 08 מאי 2006, 12:40

דרך אגב יש עוד חברי פורום, כולל ותיקים, ללא כלי ירייה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

לארנולד

על ידי טירון » 08 מאי 2006, 12:52

ברור!!!!
וזה מכיוון שצורך ההשרדות מחד, והדמיון האנושי מאידך, מאפשרים להמציא ולארגן כלי נשק שאינם "כלי יריה"...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי advocate » 08 מאי 2006, 13:58

גוועלט!

שעה עד שעה וחצי.... מקסימום...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נועם » 08 מאי 2006, 14:07

טירון,

בכדי שתקבל תשובות לעניין, אנא שאל שאלות ממוקדות.

אם אתה נושא כלי ירייה ברשיון ועדיין יש לך שאלות בנושא הוראות הפתיחה באש / שימוש בנשק, תוכל להפנות שאלותיך למשרד הפנים.

אם אינך נושא כלי ירייה , אתה יכול להיוועץ בשוטר הקהילתי של היישוב בו אתה מתגורר או עם תחנת המשטרה הקרובה לביתך, בנושאי הגנה עצמית.

אתה מכניס עצמך לפינה, מושך אש וחוטף אותה בחזרה.

מה השאלה שלך, שוב, לאט ובלי לחץ.. ? מה אתה רוצה לדעת ?
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

לנועם

על ידי טירון » 08 מאי 2006, 15:11

תודה על הסבלנות, אבל אני לא כ"כ מבין מאיפוא אתה לוקח את הרעיון שיש לי שאלה.
התפתח פה דיון, נאמרו דברים, את חלקם יש לקרוא "בין השורות", אני לא מרגיש ש"משכתי אש", להפך, אני מרגיש הרבה פירגון ותמיכה, גם ממך, אני גם לא חושב שיש תשובות מספקות לאף אחת מהשאלות הרציניות שעלו כאן, "לשון החוק" אינה המקום לתשובות, אלא לתקנות הכרחיות לסדר והפחתה למינימום של אי סדר, אבל היא משאירה מספיק מרחב לשאול ולתהות, ולהמציא.
לוא "תחנת המשטרה הקהילתית" כלשונך הייתה התשובה למשהוא , אני לא חושב שכ"כ הרבה אנשים היו נושאים "כלי יריה".
ועל כל נושא כלי יריה, יש 5 שהיו מתים שיהיה להם, אבל הם לא גרים מעבר לקו הירוק וגו'.
השאלה היחידה שלי כרגע היא למה התכוון advocate בתגובה שלפניך . לא את הגוואלט ולא את השעה , שעה וחצי הבנתי. אם תרצה לעזור - אשמח לשמוע.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ACSman » 08 מאי 2006, 16:52

טירון,

קראתי את האשכול על שלל התגובות ואני ברשותך אנסה לעשות למען עצמי סדר בדברים -
1 אין לך רשיון לנשק ולדבריך אתה לא עומד בתבחיני משרד הפנים, אז גם לא יהיה לך רשיון בעתיד הנראה לעין.
2 נושא ההגנה העצמית בביתך [ומחוצה לו?] מטריד אותך
3 אתה מבקש לדעת מה הכלי המתאים ביותר עבורך [?] להגנה עצמית

אז כדי שאני אבין בעצמי ואולי בדרך זו תבין גם אתה, אנסה לשים דברים במקומם -
1 היות ואין בידך רשיון לנשק ולא יהיה בידך רשיון בעתיד הקרוב, עצתי לך היא שלא תבזבז זמך בנסיון לברר מה הכלי עם הקוטר ו"כח העצירה" הטובים ביותר, כי אין חיה כזו, [בוודאי לאדם לא מאומן ומתורגל...] פשוט רד מהנושא, הרי אם אין לך רשיון אז לא תוכל לרכוש כלי יריה באופן חוקי וכל דרך אחרת תוביל אותך אחר כבוד לארוח ממשלתי על חשבון משלם המיסים...
2 כבר הציעו לך דרכים להגנה עצמית ללא כלי יריה, זו גם עצתי, היות ולדבריך אין בכוונתך להיכנס לדרך חיים חדשה של אדם העוסק באומניות לחימה, ותרשה לי להסכים איתך כי מרבית האנשים לא יבחרו [איש איש מסיבותיו הוא] בדרך חיים זו, אך תרשה לי לחלוק עליך על היכולות שאומניות לחימה מקנות לאדם מיומן [או כדבריך - חגורה שחורה] תתפלא מה אדם מיומן יכול לעשות גם נגד תוקף חמוש בסכין, נגד כלי יריה - הכל תלוי בסיטואציה, אבל לא ניכנס לנושא...
3 מה שנשאר לך הוא למגן את ביתך, וכאן בהחלט תוכל לפנות הן לתחנת המשטרה הקרובה, בנוסף לחברות המתמחות בנושא, על מנת לקבל את המידע והעצות איך ומה לעשות למיגון ביתך
4 בנושא הבטחון האישי וכמו שכבר נאמר לך כך גם בכל הקשור בהגנה עצמית, הן בידים ריקות והן חמוש בכלי יריה או כל סוג של נשק קר או כל דבר אחר, אכל הכל בראש, תהיה לך מוכנות נפשית ומודעות, יהיה לך התרגול והאינון שיאפשרו לך לפעול ללא היסוס ברמת טייס אוטומתי תוך ניתוח מצב וקבלת החלטות מהירה [וכל אלו ודברים נוספים נרכשים בשנים של תרגול ...] אז האמצעי בו תנסה להשתמש יופעל במיומנות הנדרשת כדי להגן על עצמך והסובבים אותך ולעצור את התוקף. [וזה לא משנה אם זה יהיה קיסם שיניים, אלה, מחבת טפלון, שוקר חשמלי אקדח או כל דבר אחר]

לסיכום, תרשה לי גם להסכים עמך פעם נוספת, הדרך הטובה ביותר להגנה עצמית היא לא להיכנס למצב בו עלולה להיות מופנית כלפיך אלימות, ואם כבר זה המצב, אז כדבריך - עדיף לברוח, אם אין באפשרותך להסתלק מהמקום [בבית כמו שאתה אומר - לאן נלך? לאמבטיה?] אז חוץ מאשר להתקשר למשטרה [ולהשאיר את הטלפון פתוח - לא לנתק...] לצעוק, לבעוט, לשלוח אגרוף, לסרוט לנשוך וכל דבר אחר עד שתגיע המשטרה, תעשה כל שביכולתך להגן על עצמך ויושבי ביתך.

ולדני - אני מקווה שלא נגיע לשעה וחצי ויבוא לציון נועל...
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

ל-ASCman

על ידי טירון » 10 מאי 2006, 10:37

תגובתך המושקעת, משנתך הסדורה, והטון הסמכותי בהחלט עשו סדר, ובהחלט הייתי מסתפק בתודה רבה, וב- "לא היית צריך", בסגנון פולני, אלמלא השורה האחרונה שהיתה בה מידה רבה של התנשאות, ומבחינתי סתימת פיות, שלצערי אף הצליחה, כי בקשתך לסגירת הנושא, משום מה, נענתה. - ה-thread ננעל , כנראה לשמחתך, ולא בגלל שפגעתי במישהוא, לא בגלל שהשתמשתי בשפה נמוכה, וגם לא בגלל שנדנדתי. אנשים הגיבו - כי הם רצו להגיב. לא היו מגיבים? אני הייתי משתתק. רציתי לומר לך כמה דברים נוספים.

ראשית: אם אתה חושב שלא מעניין לך, או שנמאס לך - אף אחד לא מחייב אותך להגיב. אם אני מעצבן אותך - כתוב לי ישירות, שאני מעצבן או מנדנד, ותן לי את הקרדיט להסיק מסקנות ולהגיד יפה תודה רבה לכולם.

לא ייתכן שתיקח על עצמך, אמנם אחרי השקעה מעוררת הערכה, "לסכם" דיון. מי בקש ממך "לסכם"? מה זה? דבר המח"ט? היה פה דיאלוג. אנשים הגיבו. סימן שאותם זה עניין. אני לא נדנדתי לאף אחד - אלא הקפדתי לענות לכל מי שהתייחס - כי זה בעיני לתת כבוד למי שמגיב, וגם כי היה לי מה לומר. יש דיאלוגים ללא מטרה ברורה, שמתפצלים, שנהיים מורכבים, ואין צורך במישהוא שיסכם, ובוודאי לא שיפנה למנהל הפורום וירמוז לו "ובא לציון נועל". זה לא מכובד, ולא תרבותי.

גם הלשון שבה כתבת אלי - היא מתנשאת. "אינך עומד בתבחיני משרד הפנים"- נו, מה חדש? אתה חושב שאני לא יודע את זה? הרי חלקים גדולים מהדיון פה היו על האבסורד שבו כאשר המדינה צריכה אותך, אז אתה (אני במקרה זה)- סוחב כלי נשק אוטומטי 20 שנה במילואים, חודש בשנה, גם בחופשות, ואף אחד לא מוטרד, ואין "תבחינים", וכאזרח - נאדה. תתגייס לשב"כ, תעבוד באבטחה, תהיה רב סרן, - רק אז נרשה לך לקבל אקדחצ'יק קטן. מגוחך. גם העצה לגשת לתחנת המשטרה כדי ללמוד מהם איך למגן את ביתי, או לחילופין להתחבר לחברת אבטחה שתבוא אחרי 20 דקות, (למה? להזעיק נט"ן?).נו, באמת.

כמובן שאין מילה אחת במכתבך שאינה "לשון החוק", או המציאות, אבל את המציאות כולנו מכירים, ובתחום שבו אנו מדברים - כולנו יודעים שמי שאחראי לבטחוננו הוא משטרת ישראל, ולכן, בזכות "יעילותה",וסליחה על האירונייה, - 3000 או משהוא חברי הפורום הזה רכשו נשק, ופי כמה וכמה מהם היו מתים שיהיה להם נשק, אבל יש את ה"תבחינים", דהיינו לך תגור בהתנחלות תפוח ותקבל m16.

לי מבחינתי אין "שאלות", למעט מה ששאלתי בהתחלה, ועליו נעניתי בנדיבות ע"י חברים בפורום, ייתכן שהמחשבה שמישהוא שאין לו כלי יריה, והוא מתעסק בכלי נשק- הוציאה ממך את "לשון החוק"- אבל, כולנו יודעים שזוהי לשון משעממת, מרובעת, יבשה, ושרירותית. ולגבי "שרירותית"- בדיוק כמו האופן שבו אחרי שכתבתי לך את תגובתי הראשונה, ורציתי לשלוח - בום! נעול. שרירותיות לשמה.

למען הסר ספק: אין לי שום כוונה - לא לזלזל בחוק, ולא כפי שכתבת באירוניה "לבלות מאחורי סורג על חשבון משלם המיסים". את המיסים שלי למדינה אני שילמתי ומשלם, וכשנדרשתי לאבטח במקומות הזויים לגמרי, עשיתי את זה ואני עושה את זה בלי שום תבחינים. אבל עם כן להשחיל 3 כדורים למטרה עומדת במטווח יום. ניסוי כלים. הכנה לעלייה ל"מבצעית" יופי. לא התפזרתי- זו רק עוד דוגמא לכך שמערכות גדולות, כן, גם צה"ל , לצערי, מתנהגות שוב ושוב בסכלות ובאטימות, ובשרירותיות, ברור שלא אתה אחראי לכל זה, אבל הקול המכני והסמכותי של מערכות אלו - אינו תורם לדיון ולמחשבה, והכי עצוב - במקרה שלנו- זה שהוא היה הפעם הקול שהצליח לנעול את ה-thread הזה . אם שוב יינעל- תודה רבה רבה לכל המגיבים. תדעו לכם שאני אולי פה במיעוט מבוטל כי אין לי "כלי ירייה", ואין לי "מנטליות", ואין לי ואין לי, אבל שככלל- יש המונים במצבי. ו...לא, לא לי ולא להם יש עבר פלילי, ובבקשה לא לחשוב שאני בעד למכור תותחים בקיוסק. אבל גם אין לי כוונה לסור לתחנת המשטרה וללמוד שם על איך לבצר את ביתי עם סורגים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי advocate » 10 מאי 2006, 11:36

טירון!

יישר כח על אומץ ליבך ותעוזתך היכן שרבים מאיתנו כבר עייפו! כן ירבו!

אמממה, מעבר להבעת אי שביעות רצון "משרירותיות" שלטונית שכולנו שבענו ממנה, יש ספק בידי רבים כי ניתן להקים גוף מחאתי/לוביסטי בעל משמעות.

לא נעים להגיד, אבל אנחנו הבן החורג המוקצה מחמת מיאוס ולהיות בעל נשק כיום זה פשוט לא פוליטיקלי קורקט :cry:

אוהב את זה? ממש לא! אם אני חושב שרוח חדשה במפרשינו כמו זו שהנך נושף יכולה לשנות משהו? לא יודע - ראיתי כבר הכל אבל אולי דווקא בגלל זה נוצרה אצלי לאות מסוימת במלחמות בתחנות רוח.

אם תבחן את ההיסטוריה של מדינת ישראל, חוקיה, תקנותיה והוראותיה השונות, אין מנוס מלהסיק כי ישנו פיחות זוחל אשר מאיים על כל חובבי הנשק.

אין חולק על כך כי הדרישות מחמירות והולכות. ראה רק כדוגמא את תבחין המשא"ז: לפני זמן מסוים מספיקה הייתה חברות בת 3 שנים בקלאסי או שנתיים יח"מ ואז הקשו ל5 קלאסי ו-3 יח"מ.

עכשיו שראו שעדיין יש "מלח הארץ" שעומדים בתבחינים שנקבעו ואושרו, מה עושים? "הקפאה" :!: מאז דצמבר 2005 אין רשיונות משא"ז חדשים וזהו... אז מישהו קם וצעק? לא! אז אותי זה מרגיז ומקומם כאי צדק ויתכן אף כחריגה מכללי המנהל התקין.

אבל בשבילי להריץ "נוהל" על חשבוני ומכיסי בשביל כל השאר כאשר אין איש מזדעק? מה אתה היית עושה? אתה רוצה לעשות משהו? בבקשה! אשמח גם לנסות ולעזור, במידת האפשר.

זאת ועוד, עד אשר תנשוב רוח חדשה במדיניות משרד הפנים, האוחזים בנשק בכלל וחברי הסליק בפרט, מקפידים הקפדה יתרה שלא ליתן פתח לאלה הרוצים לרדוף אותנו עד חורמה.

לתשומת לבך, משרד הפנים חוזר חזור ושנו על המנטרה כי הם נוקטים "במדיניות מצמצמת ומרסנת"....

את מי מרסנים? ווילדע חייעס, חולגאנים ושאר מרעין בישין אשר הנם שלוחי רסן :!: :!: :!:

כאשר נקודת המוצא המוצהרת והמוגדרת היא זו, למה אתה מצפה?
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

ל-advocate

על ידי טירון » 10 מאי 2006, 12:30

חותם על כל מילה שלך. חוץ מ"חובבי נשק". נשמע כמו סטייה. או תחביב של קילרים. שום חובבי נשק. (או לפחות לא רק "חובבי נשק") מי שמכיר - נדמה לי - התיקון השני לחוקה בארה"ב, ויש שם ארגון שלם בעניין, מדבר על הזכות החקוקה בחוקה, להגנה עצמית, ושוב - לא רק של גופך ומשפחתך ושכנך - אלא גם של ביתך וחצרך.
ככל שאני חושב על זה יותר - אני בטוח שאתה צודק -שאין סיכוי לשום הקלות, ו/או להתארגנות כלשהיא שתצליח. אחרי הכל - אנחנו הרי נלחמים מול האיום האיראני ומחבלים מתאבדים - אז מה חשוב כבר אמטר המרובע של הבטחון האישי שלך?
ולרשויות הרי לא משנה שמי שרוצה להרוג את אשתו יעשה את זה ממילא עם הפטיש או הסכין או הm16 שאיתו הוא יצא לחופשה, ולא עם האקדח שהוא מחזיק ברישיון. (גם אם הוא לא תושב השטחים ולפיכך ה"תבחינים" פוסלים אותו.)

מה עושים? מדברים, מתעניינים, לומדים, מאלתרים, איש איש לפי כישוריו, דמיונו, דרכו, לפעמים על איזה גבולות אפורים, שמתארים את החיים יותר נכון מאשר התמונה הפורמליסטית שצייר ASCman , ושאני מוכן לקבל ולחיות איתה כשמדובר על מס הכנסה, ועל האיסור לנסוע יותר מ-90 למרות שכולם יודעים שלא זה מה שגורם לתאונות, ועל איסור המריחואנה, למרות שלכולם ברור שברגע שזה יותר - השימוש ירד, --
--- כשמדובר בחיים שלי, באפשרות שגנב רכב מקלקילייה ידקור אותי בצוואר ואדמם למוות כמו הנערה האומללה מפ"ת- כי אסור לשאת אפילו סכין מחוץ לביית - זה --- לא. לא, תודה. (ובבקשה - בלי הקטע של "לך תלמד הגנה עצמית." לא רוצה להאבק בידיים ריקות - לא מול אקדח ולא מול סכין, ואם הביריון מולי בידיים ריקות - אני אשמח לברוח).

איש לנפשו, כ"א צריך לקחת אחריות על חייו. אפשר להדחיק, אפשר להגיד לי זה לא יקרה, אפשר להגיד "זה מה יש ועם זה תחייה" (כמו ש-ASCman אמר , בצדק, מבחינתו), ואפשר להכין, עם דימיון, עם רצון, "קבלת פנים" כזאת למי שיתקוף אותך ויסכן את חייך, שאולי תצטרך לעמוד מול משפחתו הזועמת, ועורך דינה, והשופט, אבל מי שיבלה בבית חולים, בית לוינשטיין או בית הקברות, יהיה הפושע, ולא אתה. וכאן נכנס ההבדל בין כלי נשק לכלי ירייה. (ובלי צעקות "אנרכייה!", אני בהחלט יודע ומבין את הנחיצות של החוקים וההסדרים, ומאמין שמשרד הפנים שוקד יומם ולילה על בטחוני האישי.) :wink:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 10 מאי 2006, 13:01

איש יקר,

אני חושב שלא הבנת נכון את רוח הדברים.
תתפלא אבל הרבה מהאנשים בפורום הזה חושבים כמוך, וגם לא תמצא פה צדיקים גדולים.
אני בטוח שרבים מחברי הפורום הזה נוהגים יותה מהר מ-90 קמ"ש, יכול להיות שיש כמה כאלה שגילגלו איזה גוינט פעם או פעמיים בחיים שלהם, ויכול להיות שיש מביננו כאלה שגם דפקו את מס ההכנסה..
בקיצור כולם משתינים בבריכה... אבל להשתין מהמקפצה זה כבר משהו אחר לגמרי.

הפורום הזה הוא פורום ציבורי ופתוח ואי אפשר לדעת מי פרט לחברים קורא אותו ומחפש להקים סערה בכוס במים - לכן האנשים נזהרים בתגובות שלהם.

התשובות שתקבל יהיו תמיד במסגרת החוק היבש וה-POLITICALLY CORRETNESS כי אף אחד לא רוצה למצוא את עצמו במצב שבו איזה מישהו עשה משהו מטורף ובחקירה משטרתית אמר "...ואת ההשראה למעשי קיבלתי ממה שקראתי בפורום הסליק..." (וכבר היו תקדימים בפורומים אחרים).

ובקשר לכל השאר... עשה מה שאתה צריך לעשות ולטובתך המעט בדיבורים והצהרות. בסופו של דבר אם חלילה וחס יקרה משהו אתה תצטרך לתת את הדין, אם לבורא עולם או בבית משפט ומבין השניים אני מעדיף את האחרון...

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

לאיתמר

על ידי טירון » 10 מאי 2006, 13:49

לא היכללתי , וכל פניותי היו תמיד לכותב זה או אחר. אני גם לא מרגיש שיש "רוח דברים" אחידה, בין המגיבים, ונדמה לי שהמכנה המשותף היחיד של אנשים שכותבים פה, הוא זה שהם לוקחים אחריות על בטחונם האישי, מתוך ההכרה במגבלות של החוק , השלטונות, ו...העובדה , שכפי ש-advocate היטיב לנסח - שהם לא ממש פוליטיקלי קורקט היום, ובמובן זה קצת "נרדפים", הן בלהחזיק נשק, והן ב(חס וחלילה)- בלי ציניות - בלהשתמש בו. מעבר לזה- אין לי שום מושג מה הפרופיל של אנשי "הסליק", ומה שאני בטוח זה שהוא מגוון.

גם אני שוב ושוב חזרתי ודקלמתי שאני שומר חוק, שאין לי שום כוונה לעבור על החוק, אלא להפך -לחפש את המקום שבו החוק מאפשר לי ולשכמותי גם להתגונן, מצד אחד, וגם לא לעבור על החוק מצד שני.
אני מקווה שלא גיליתי חוסר תבונה,בחלק מההתלהמויות, ואולי היו התבטאויות שמשמעותן "להשתין מהמקפצה", כלשונך. לדעתי - לא, ואם יהיו בעתיד- אני בכיף אשמח ואקבל שהודעתי תמחק מייד, ויועבר מסר אישי, כדי שזה לא יהיה שרירותי- על מה ולמה. אני לא פה בשביל להזיק. בטח לא למי שדיסקסו - איש בדרכו, דברים ששאלתי,וקשקשתי על "טחנות רוח" (תודה,advocate), שהיו כאן לפני ויהיו אחרי.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ACSman » 10 מאי 2006, 21:35

טירון,

ראשית דברי נכתבו אליך לא בציניות אלא כחומר למחשבה...
לטעמי הדיון הזה מיצה את עצמו וכבר היו דיונים לא מעטים בנושא על גוונים שונים ומשונים, חלקם התפתחו לאשכולות מעניינים וחלקת לכאלו שלא רצוי שיהיו במחוזותינו [חפש בנבכי ארכיון הסליק ומצא אשכולות לא מעטים בנושא, תוכל ללמוד מהם דבר אחד או שניים הן בנושא עצמו והן על דעותיהם והלך הרוח של חברי הסליק...]
אולי תתפלא אבל גם אני מסכים איתך בלא מעט מהדברים, אבל היות ואני לא מכיר אותך וכחבר חדש בקהילת הסליק, דברי באו לתת תמצית קצרה לסיכום הנושא, אתה לא חייב לקבל את הדברים או להסכים עם מה שנכתב ואמנם הדברים היו מופנים אליך, אבל אין בהם משום כוונה לפגיעה אישית, דברי נוסחו כפי שאמרתי הן כתמצית לסיכום הנושא והן כחומר למחשבה, תרצה - תלמד, לא תרצה - לא תלמד.

דעתי האישית כלל לא חשובה בנושא הזה, הדבר היחיד שבאמד משמעותי הוא החוק ונהלי משרד הפנים, כל השאר אולי יוכל להביע את רצונותינו אבל לא ישנה הרבה.
את זה אני כותב למרות התסכול של מלחמה בתחנות הרוח של מוסדותנו, לדוגמא נושא תבחין משא"ז שהזכיר העו"ד, הבעתי את דעתי מול הגורמים האחראים במטה משא"ז, הן בכתב, הן טלפונית והן פנים אל פנים, אמנם דברי "נלקחו בחשבון" והתנהל דיון בנושא
ואמנם הוכנסו מספר המלצות שלי למתאר הנהלים החדשים [כפי הנראה... אולי...] אבל האם כל הזמן שהקדשתי ומה שאמרתי עזר? בנתיים לא, הרי הדברים ממשיכים להתנהל בעצלתיים, אבל זה מה יש, והדרך היחידה להשפיע במשהו הוא פשוט לעשות, אז אני מנסה...

וזה אומר שאם מגיע חבר חדש לתחום ושואל שאלות שעלולות לגרום לו, עקב פרוש לא נכון של תגובות אלו או אחרות, להסתבכות עם הרשויות, וניתן למנוע את ההסתבכות מראש על ידי הסבר מסודר, אני אנסה... ירצה - יאכל, לא ירצה?... יאכל אותה...

בקיצור, קבל מהחברים כאן מה שתרצה, תבין מה שתבין, רק כך בחשבון שלכל פעולה ישנן השלכות.

סתם נקודה למחשבה...
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי מיכאלסעדה » 10 מאי 2006, 21:44

פעם אמר לי רב צדיק:
חכם יודע להיחלץ מכל מצב...
שפיקח לא היה ניכנס אליו מלכתחילה
בס"ד
"ברוך ה' צורי המלמד ידי לקרב אצבעותי למלחמה" (תהילים קמ"ד פסוק א')
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד