בדיקות רפואיות ע"פ חוק הספורט
בדיקות רפואיות ע"פ חוק הספורט
שלום ליורי ירי מעשי !
ברצוני לדעת כמה מכם עברו את הבדיקות הנדרשות ע"פ חוק הספורט וכמה לא עברו עדיין. מה גישתכם לנושא וכדומה..
את הבדיקות הללו אני מכיר ממכון וינגייט כאשר הן היוו חלק מדרישות הלימודים במקום ומבדיקות השגרה של בתי העוסקת בג'ודו.
נדמה לי שהיורים בענף הגיבו באדישות להודעה כי יש כוונה להחיל את הדרישה לבדיקות הללו על פי חוק.
אשמח לשמוע התייחסות (כלשהיא..)
נ.ב
אני לא עברתי את הבדיקות הדרושות עדיין עקב סיבות אישיות שמנעו ממני זאת, אך בכוונתי לבצען בזמן הקרוב.
ברצוני לדעת כמה מכם עברו את הבדיקות הנדרשות ע"פ חוק הספורט וכמה לא עברו עדיין. מה גישתכם לנושא וכדומה..
את הבדיקות הללו אני מכיר ממכון וינגייט כאשר הן היוו חלק מדרישות הלימודים במקום ומבדיקות השגרה של בתי העוסקת בג'ודו.
נדמה לי שהיורים בענף הגיבו באדישות להודעה כי יש כוונה להחיל את הדרישה לבדיקות הללו על פי חוק.
אשמח לשמוע התייחסות (כלשהיא..)
נ.ב
אני לא עברתי את הבדיקות הדרושות עדיין עקב סיבות אישיות שמנעו ממני זאת, אך בכוונתי לבצען בזמן הקרוב.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
לדעתי, עד כמה שהנושא חשוב, זה יהיה עוד מסמר בארון.
כמה עולה בדיקה שכזאת במכון ספורט ומה היה לא טוב בבדיקתו של הרופא המטפל.
מעניין אם גם שחקני ליגת הפטנק נאלצים לבצע בדיקות שכאלה (גם הם כפופים לחוק הספורט).
מעניין אם גם שחקני ליגת הפטנק נאלצים לבצע בדיקות שכאלה (גם הם כפופים לחוק הספורט).
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
Webart כתב:לדעתי, עד כמה שהנושא חשוב, זה יהיה עוד מסמר בארון.
ובכן, להשכלה כללית:
גם שחקני ברידג' נאלצים לבצע בדיקה במאמץ!!!!
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
- תרמתי למען הסליק
גם שחקני ברידג' נאלצים לבצע בדיקה במאמץ!!!!
בחוק מוזכרים בנשימה אחת - קליעה ושח מט הענפים הנוספים - שש בש וברידג' נוספו לאחרונה.
כהערה - מקרי דום הלב בכדור רגל כולם היו לאחר בדיקות מלאות . אז מה בעצם הבדיקות? כסת"ח!
אבל חוק זה חוק ..... וחוק שניתן לאכיפה אנחנו מקיימים!
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
yuval כתב:כהערה - מקרי דום הלב בכדור רגל כולם היו לאחר בדיקות מלאות . אז מה בעצם הבדיקות? כסת"ח!
ביננו, ככה בפורום האינטימי הזה, כמה מקרי דום לב יש בכדורגל בשנה?
ואני לא מדבר רק על ליגת העל אלא על כל הליגות.
מדובר במקרים בודדים עד אפסיים, שאת רובם לא ניתן היה לגלות בבדיקות.
לעומת זאת, בבדיקות הללו מתגלים מאות אחרים שע"י כך מצילים את חייהם.
אגב - ברוב המדינות המערביות זה נהוג ומקובל,
כך שלא מדובר פה בחלמאות ישראלית (אולי חלמאות בינלאומית...

גיל.
חברים, למה תמיד להתלונן ולטעון שהכל נעשה נגדנו ??
אולי כדאי דווקא לראות בחיוב את החובה לעבור בדיקות, כמו שגיל כתב - זה יכול להציל את החיים שלכם .. ואם לא עושים את זה מרצון, מזל שמחייבים אותנו !
מועדוני הירי יכולים לעשות הסכמים עם מכוני בדיקות מוכרים ולהוזיל עלויות בהתאם לכמות הספורטאים שמופנים ע"י המועדון .. אצלי במועדון (האולימפי) הקלעים כלל לא משלמים על הבדיקות ויותר מזה - המכון מגיע אל הספורטאים (יש יום מרוכז בו נעשות הבדיקות אצלנו במועדון עם ציוד נייד של המכון הרפואי)
תהיו בריאים
שחר
אולי כדאי דווקא לראות בחיוב את החובה לעבור בדיקות, כמו שגיל כתב - זה יכול להציל את החיים שלכם .. ואם לא עושים את זה מרצון, מזל שמחייבים אותנו !
מועדוני הירי יכולים לעשות הסכמים עם מכוני בדיקות מוכרים ולהוזיל עלויות בהתאם לכמות הספורטאים שמופנים ע"י המועדון .. אצלי במועדון (האולימפי) הקלעים כלל לא משלמים על הבדיקות ויותר מזה - המכון מגיע אל הספורטאים (יש יום מרוכז בו נעשות הבדיקות אצלנו במועדון עם ציוד נייד של המכון הרפואי)
תהיו בריאים
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
בהתאם לקופת החולים שבה אתה חבר והאם יש לך ביטוח משלים/מושלם למינהו:
כללית - 50 ש"ח השתתפות ברשימה של מכונים בינהם מדיטון במלון הילטון (התור ארוך) ובמכון נוסף באזור גבעתיים יתכן שיש יותר אבל אני לו יודע.
לגבי מכבי לאומית ומאוחדת בכל אחת הנוהל אחר מטופס 17 מהמרפאה שלך ועד הנחה של 50 ש"ח בלבד.
עלות בדיקה בודדת ללא הסכם 200-250 ש"ח - בקבוצה ניתן להוזיל ולחלק מהמרפאות יש מעבדה ניידת וניתן להזמין לבדיקה מרוכזת.
קישור
בהצלחה
כללית - 50 ש"ח השתתפות ברשימה של מכונים בינהם מדיטון במלון הילטון (התור ארוך) ובמכון נוסף באזור גבעתיים יתכן שיש יותר אבל אני לו יודע.
לגבי מכבי לאומית ומאוחדת בכל אחת הנוהל אחר מטופס 17 מהמרפאה שלך ועד הנחה של 50 ש"ח בלבד.
עלות בדיקה בודדת ללא הסכם 200-250 ש"ח - בקבוצה ניתן להוזיל ולחלק מהמרפאות יש מעבדה ניידת וניתן להזמין לבדיקה מרוכזת.
קישור
בהצלחה
יובל .
מעניין לדעת האם המאמץ צריך להיות רלוונטי לספורט המבוקש....
מה יעשו שחקני שחמט - מבחן חשיבה מאומץ לראות עם המוח עומד בעומס ?
שחקני שש בש יבדקו פעילות פרק כף היד במאמץ ...
ואילו שחקני ברידג' יבדקו בהרמת משקולות של 20 גרם כמשקלה של יד ברידג' ?
הרי לא סביר שטריאתלוניסט יעבור בדיקות זהות ל"ברידג'איסט"....
מוגש כחומר למחשבה ע"י הארגון למען האיוולת בספורט (הארגון עדיין בהקמה כי לא נקבע עדיין מבחן מאמץ מתאים לאיוולת)....

מה יעשו שחקני שחמט - מבחן חשיבה מאומץ לראות עם המוח עומד בעומס ?

שחקני שש בש יבדקו פעילות פרק כף היד במאמץ ...

ואילו שחקני ברידג' יבדקו בהרמת משקולות של 20 גרם כמשקלה של יד ברידג' ?

הרי לא סביר שטריאתלוניסט יעבור בדיקות זהות ל"ברידג'איסט"....

מוגש כחומר למחשבה ע"י הארגון למען האיוולת בספורט (הארגון עדיין בהקמה כי לא נקבע עדיין מבחן מאמץ מתאים לאיוולת)....
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
מידע נוסף מאתר מנהל הספורט:
קישור1: תחנות לבדיקות רפואיות - קובץ אקסל
קישור2: חוק הספורט - דף באתר מנהל הספורט
קישורים נוספים בנושא בתוך אתר מנהל הספורט מימין.
קישור1: תחנות לבדיקות רפואיות - קובץ אקסל
קישור2: חוק הספורט - דף באתר מנהל הספורט
קישורים נוספים בנושא בתוך אתר מנהל הספורט מימין.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
בדיקות רפואיות
ניתן לעשות את הבדיקות במכון 1
החברה מבצעת בכול הארץ
צריך לתאם מראש
עלות הבדיקה 100 ש"ח
החברה מבצעת בכול הארץ
צריך לתאם מראש
עלות הבדיקה 100 ש"ח
- סליקאי ארד
דני
עד כמה שאני מבין אין קשר בין הענף ספורט לאופי הבדיקה מסיבה שהבדיקה נועדה לגלות בעיות בתפקוד לב ריאה ולא עד כמה האדם בכושר לבצע פעילות כזו או אחרת, ז"א הבדיקה תגלה מום בלב אצל שחקן שח ואצל טריאתלט באותה צורה ..
אפשר לראות בחובה הזו עוד דרך (ולטעמי חיובית) של המדינה לחסוך בהוצאות על בריאות ע"י גילוי מוקדם של מחלות (שגם נעשה ע"ח הספורטאי עצמו).
שחר
עד כמה שאני מבין אין קשר בין הענף ספורט לאופי הבדיקה מסיבה שהבדיקה נועדה לגלות בעיות בתפקוד לב ריאה ולא עד כמה האדם בכושר לבצע פעילות כזו או אחרת, ז"א הבדיקה תגלה מום בלב אצל שחקן שח ואצל טריאתלט באותה צורה ..
אפשר לראות בחובה הזו עוד דרך (ולטעמי חיובית) של המדינה לחסוך בהוצאות על בריאות ע"י גילוי מוקדם של מחלות (שגם נעשה ע"ח הספורטאי עצמו).
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים