נהלי הפקדת נשק - האם לא הגיע הזמן להסדרה?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

נהלי הפקדת נשק - האם לא הגיע הזמן להסדרה?

על ידי c425x » 20 מאי 2006, 15:39

שלום!
חשבתי לכתוב על הנושא כבר הרבה זמן, אז הנה:
כנושא נשק 24/7 אני נדרש לא פעם להפקיד את הנשק בכניסה למשרדי ממשלה, מוזיאונים ומקומות אחרים. אני מציע שלא נבזבז את האשכול הזה על השאלה האם צריכים לתת לנו להיכנס למקומות כאלה ואחרים עם נשק או לא. זה ויכוח אינסופי ובואו נעזוב אותו לרגע.
כמו כן לצורך העניין נעזוב את האפשרות להשאיר את הנשק בבית באותו יום.
נניח שאין לנו ברירה אלא להפקיד את הנשק במקום אליו אנחנו רוצים להיכנס. כאן אני שואל שאלה - למה משרד הפנים או משטרה לא מנחים את כל מי שמקבל נשק להפקדה לגבי אופן הפקדתו? אם כן יש נוהל כזה, אני שואל למה הוא לא מוטמע?
להלן רק כמה מהשיטות שנתקלתי בהן:
1. הנשק נכנס לכספת עם שני מנועלים. מפתח אחד לבעל הנשק. מפתח שני אצל המאבטח.
2. הנשק נכנס לכספת עם שני מנעולים. שני המפתחות נשארים אצל המאבטח. המפקיד מקבל רק אישור כתוב. לדעתי השיטה בלתי חוקית אם הגורם המקבל אינו סוחר נשק, כי באותו רגע הוא מקבל גישה בלתי מוגבלת לנשק. מה זה שונה מזה שהמאבטח ייקח את הנשק וישים אותו בכיסו? מצב קלאסי של "אל תדאג, יהיה בסדר". למיטב ידיעתי הגישה נולדה מגישה מס' 1 לאחר שלקב"ט מסוים נמאס שהמפקידים מאבדים מפתח. אז למה לא להחתים אותם על התחייבות לשלם X שקלים במקרה כזה?
3. הנשק מופקד בכספת גדולה המשותפת לכל הנשקים המופקדים. מיותר לציין שבעל הנשק מקבל אישור כתוב בלבד. הבעיות פורטו בחלופה 2.
שאלות נוספות נוגעות לתהליכים שמסביב:
1. נוסח האישור הכתוב, מספר עותקים וכו'.
2. האם המחסניות מופקדות יחד עם הנשק או לא.
3. פריקת הנשק טרם הפקדתו.

האם זה נכון להשאיר כל זה לשיקול דעתו של הקב"ט במקום? בכל זאת מתעסקים כאן עם נשק?
מה דעתכם?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 20 מאי 2006, 17:18

כנסת נכבדה !
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אישגדול » 20 מאי 2006, 18:04

נוהל כזה נמצא כרגע בדיונים, נקווה שיצא בזמן הקרוב
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי 3DXXX » 20 מאי 2006, 18:39

אם מותר לי אני אשתף אתכם מנסיוני..
בנסיוני להכנס לבית המשפט {לא משנה מיקום} דרשו ממני להפקיד את האקדח,הבעיה התחילה כאשר קיבלתי "פקודה" לא להוציא אפילו את האקדח,יתרה מזאת כמו שנאמר פה,לא קיבלתי מפתח לכספת.
שאלתי את המאבטח{אשר עובד בחברה ידועה שמאבטחת מתקנים ממשלתיים} איך יתכן הדבר,אולי יש לי כדור בקנה? ולמה אני "נותן" לו את הנשק שלי..
התשובות שקיבתי היו לא מקובלות,לא רוצה להגיד מטומטמות כאשר מדובר בבהמ"ש אבל ממש לא הגיוניות.
בקיצור,יש הרבה מה לשפר במוסדות בישראל,מאיפה מתחילים????
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 20 מאי 2006, 20:54

אחסון והפקדת הנשק - לטעמי הנושא צריך להיות מונח לפני מחלקת אבטחה במטא"ר כיוון שהם הקובעים בנושאי אבטחה ולא משרד הפנים.

תקנון התקנות ע"י הכנסת ולא ע"י פקידי משרד הפנים.

נעם.
נערך לאחרונה על ידי נועם בתאריך 21 מאי 2006, 06:50, נערך פעם אחת בסך הכל.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 20 מאי 2006, 21:45

נעם,

משרד הפנים הוא לא עם הפנים - אלא על ה**** :lol:
(נערך לבקשתו של אילן)

ל-3DXXX
לגבי מסירת הנשק כפי שהוא ללא פריקה..אני לא בטוח שהרעיון כל כך רע. הכלל מבחינתי הוא כמה שפחות משחקים ככה יותר טוב ושנשק לא יורה מעצמו אם לא תלחץ על ההדק.
במקומות שנדרשת הפקדה, אני מעדיף להוציא את הנשק יחד עם הנרתיק וכך למוסרו לשומר וכך גם לקבלו בחזרה ולחגור אותו.

א.
נערך לאחרונה על ידי itamar בתאריך 21 מאי 2006, 12:03, נערך פעם אחת בסך הכל.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי elmalemg » 21 מאי 2006, 07:29

itamar כתב:נעם,

משרד הפנים הוא לא עם הפנים - אלא על הפנים :lol:

ל-3DXXX
לגבי מסירת הנשק כפי שהוא ללא פריקה..אני לא בטוח שהרעיון כל כך רע. הכלל מבחינתי הוא כמה שפחות משחקים ככה יותר טוב ושנשק לא יורה מעצמו אם לא תלחץ על ההדק.
במקומות שנדרשת הפקדה, אני מעדיף להוציא את הנשק יחד עם הנרתיק וכך למוסרו לשומר וכך גם לקבלו בחזרה ולחגור אותו.

א.

מעניין שאף אחד מכם לא מציין את העובדה שרק שבוע שעבר בכניסה למשרד הפנים בירושלים, שוטר נפצע ברגלו עקב פריקה לקויה של אזרח שהגיע עם אקדח.
זה רק מחזק את טענתך שעדיף לא לגעת - מה שבטוח בטוח...

ולגבי משרד הפנים, ראיתי שנועם כבר צינזר את המשפט המקורי שלו ולדעתי בצדק.
יש את קובעי המדיניות בכנסת שאיתם יש לנו מחלוקות וטענות,
אבל נציגי המשרד סה"כ מבצעים את עבודתם בסדר גמור (לפחות אלו שאני נתקלתי בהם).
(אני מקווה שזה לא יהפוך לשירשור של "תשמעו סיפור על איך משרד הפנים דפקו אותי...")

גיל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי advocate » 21 מאי 2006, 10:00

דיונים? אצל מי? יש נציג מקצועי מנחה? אולי מדריך ירי או מאבטח יכולים להיות לעזר...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 21 מאי 2006, 11:57

itamar כתב:נעם,

משרד הפנים הוא לא עם הפנים - אלא על הפנים :lol:

ל-3DXXX

א.

איתמר
נראה לי שחרגת מעט מכללי הכתיבה שלנו (חברה חמוסה היא חברה מנומשת)
גם כשיש טענות למשרד הפנים או למחוקק צריך להיות מסוגל להגיד להם ללכת ל** ****** כך שהם ישמחו ללכת לדרכם (אני בטוח שתמצא את הנוסחא הראויה) ולא בצורה מעליבה ופוגעת . אשמח אם תערוך הודעתך כך שאוכל למחוק הודעתי
תודה

לגבי מסירת הנשק - בכל מקום בו נדרשת העברת נשק יש ליצור נק פריקה והתחגרות מאובטחת. - זו דעתי המקצועית.

בב
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נועם » 21 מאי 2006, 21:42

גיל ידידי,

צנזרתי את שכתבתי על משרד הפנים לאחר מחשבה והרהורים נוספים במה שכתבתי.

לגבי הפקידים - יש כאלו הראויים להערכה על פועלם כנותני שירות ויש כאלו הראויים לבוז.
אם ראית את שכתבתי, אני עלול לחזור ולכתוב את אותם הדברים ולכן אני יורד לכריעה ומכריז על סיום תרגיל. עדיף ככה.

נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי הצעדן » 22 מאי 2006, 00:14

חברים, משרד הפנים אינו גוף מושלם, רחוק מכך. א ב ל יש להתייחס לרצון לשנות, ישנם נסיונות בחלקם מוצלחים להפנים תודעת שירות, משה"פ מיישם מדיניות שנקבעה במקום אחר.
נכון שלא הכל דבש ולא הכל פיקס, אבל איפה כן ?
במקום לצאת כנגדם באופן לוחמני בואו ננסה להתייצב לצידם במטרה למקצע ולשפר את הקיים, אני בטוח שזה יעבוד טוב יותר מאשר הסתערות זועמת על הבסטיליה.
לא פעם ולא פעמיים נתקלתי בדלתות פתוחות ובאוזן קשבת וסימפטית במשרה"פ, גם בדרגי הדלפק וגם בדרגים הגבוהים.
אם יש מהלכים לא תקינים, יש להציף זאת במעלה הזרם ולא לסנן מתחת לשפם כל מני מילים ראשונות שלומדים בשפות זרות - זאת אומרת שאפשר אבל אולי לא יעיל באותה מידה.
אם יש דין ודברים ברמה המשפטית גם זאת ניתן לבצע באופן מכובד.

דיפלומטיה לא הומצאה בגלל שהרובה הוא הכלי האולטימטיבי לכל קרב.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי מיכאלסעדה » 22 מאי 2006, 16:06

עושים דבר כזה פשוט...

******תוכן ההודעה נערך ע"י donduck עקב חריגה מכללי הכתיבה באתר*******

ההיתי היום ב"עור היוצר" בחוצות היוצר ליד שער יפו היה שם מבחר עצום של נרתיקים מקצועיים מעור אמיתי שמיוצר במקום במחירים ברצפה ללא פער תיווך בסביבות ה80 ש"ח ויש עוד על מה לדבר ויש יצור לפי הזמנה במקום
בס"ד
"ברוך ה' צורי המלמד ידי לקרב אצבעותי למלחמה" (תהילים קמ"ד פסוק א')
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 22 מאי 2006, 16:14

אחלה דרך להסתבך עם המשטרה ולאבד את הרשיון שלך...
וגם אם לא, אתה בא לבקר במקום מסויים - כבד את החוקים והתקנות של המקום כפי שהיית רוצה שאורחים שבאים לבקר אותך יכבדו את ביתך. או כפי שהיית מצפה שאדם יכנס עם כיסוי ראש ולבוש הולם למקומות מקודשים ליהדות.
אם יש שם נקודת הפקדה אז כנראה שיש לזה סיבה.
הבחירה שלך היא:
1. או לבחור שלא להכנס לאותו מקום
2. או לנהוג לפי נוהג המקום ולהפקיד את נשקך
3. להשאיר את הנשק שלך בבית

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 22 מאי 2006, 16:44

הצעדן כתב:נכון שלא הכל דבש ולא הכל פיקס, אבל איפה כן ?
במקום לצאת כנגדם באופן לוחמני בואו ננסה להתייצב לצידם במטרה למקצע ולשפר את הקיים, אני בטוח שזה יעבוד טוב יותר מאשר הסתערות זועמת על הבסטיליה.
לא פעם ולא פעמיים נתקלתי בדלתות פתוחות ובאוזן קשבת וסימפטית במשרה"פ, גם בדרגי הדלפק וגם בדרגים הגבוהים.
אם יש מהלכים לא תקינים, יש להציף זאת במעלה הזרם ולא לסנן מתחת לשפם כל מני מילים ראשונות שלומדים בשפות זרות - זאת אומרת שאפשר אבל אולי לא יעיל באותה מידה.
אם יש דין ודברים ברמה המשפטית גם זאת ניתן לבצע באופן מכובד.

דיפלומטיה לא הומצאה בגלל שהרובה הוא הכלי האולטימטיבי לכל קרב.

איש יקר...

זה מזכיר לי את הגישה "שאם נהייה בשקט ולא נרגיז את הדוב, אז אולי הוא לא ישים לב אלינו ואולי יניח לנו לחיות.."
לי לפחות יש כמה תובנות אחרות בעניין הזה ואתה לא חייב להסכים איתי...

1. אף חד מאיתנו לא במלחמה עם משרד הפנים - ההיפך הוא הגמור. הם הכריזו מלחמה עלינו...(ראה ערך "מדיניות מצמצמת")

2. גם אם נהיה סופר נחמדים איתם וגם אם לא, את המדיניות שלהם הם ימשיכו ליישם באופן בלתי תלוי ולא יבחלו בשום שיטה שהיא (ראה ערך שיטת הסלמי וראה ערך תבחין משא"ז, וראה ערך ירי מעשי ועוד גזירות שבטח יבואו)

3. לצערי כי רב, נחמדות היא לא מטבע עובר לסוחר אצלנו במדינה. אם אין לך כח, אתה חשוב כמת. בעזרת נחמדות וקצת קשרים אולי תצליח להשיג לך ולמקורבים לך קצת צ'ופרים שאין לאחרים, אולי להרוויח קצת זמן, אבל לשינוי מהותי במצב לא תביא. (ראה ערך חולי סרטן, זקנים, פנסיונרים, עיירות פיתוח וכו וכו וכו)

4. וכן בין לנין ניתן למצוא שם גם כמה נקודות אור (אני מעבר לרמת הדלפק עוד לא הגעתי אבל באמת שאין לי מה להתלונן על רמת השירות שקיבלתי מהם עד כאן) וכן, למי שעובד שם אין שום דבר אישי נגדי או נגדך..הם בסך הכל עושים את עבודתם (אבל זה עדיין לא אומר שאני צריך לאהוב את זה). :)

זה בערך מה שאני חושב...

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ACSman » 22 מאי 2006, 16:58

מר סעדה,
אולי זה רק אני, אבל האם נדמה לי כי אתה מנסה לומר כי הדרך הנכונה לדבריך היא פשוט לעבור על החוק?
החל מניסה כשאתה חמוש בנשק בדרכי רמיה למקום בו אסורה הניסה עם נשק,
דרך הדחה לשימוש בתעודות גנובות [אה... סליחה... ש"אבדו" ובמקומן "קניתה" חדשות...] או תעודות שאינן קשורות לדבר ו"רק" מאפשרות לך "לעבוד" על המאבטח על מנת להיכנס ברמיה למקום...

:?: :?: :?: :!: :!: :!: :?: :?: :?:

נראה לי מר סעדה כי רצוי כי תערוך את דבריך היות ואתה הולך על חבל דק מאוד שכבר נראה כי חצה את גבול הפלילי...

בקיצור מר סעדה, לא כל מה שחושבים - אומרים ולא כל מה שאומרים - כותבים
אם אתה רוצה לנהוג כעבריין, זכותך, אבל לנסות להדיח אחרים לדבר עבירה???
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד