תחרות סטנדרט ע"ש ערן זולדן 2006 - אלבום ותוצאות סופיות
לפחות ע"פ התמונה הראשונה, אני מכיר כמה שופטים שהיו פוסלים, בלי למצמץ.
וכמו שזה נראה בתמונה, אז די בצדק.
למיטב הבנתי (ותקנו אותי אם אני טועה), אין לאצבע מה לחפש על ההדק כשהקנה מופנה בצורה כזאת כלפי מעלה (אלא אם כן ירית לשם).
האם התבוננות ביתר צילומי הרצף תפתור כאן דילמה?
כנראה שלא, למעט הסקרנות.
שהרי, אם שופט "צילם" אותך בנקודת זמן X בפוזיציה הנ"ל, איזה ברירות נותרו לו?
הדברים נכתבו על סמך דעתי הלא מלומדה, ואין בהם אלא לשקף את נסיוני (הדל) בירי מעשי.
למיטב הבנתי (ותקנו אותי אם אני טועה), אין לאצבע מה לחפש על ההדק כשהקנה מופנה בצורה כזאת כלפי מעלה (אלא אם כן ירית לשם).
כנראה שלא, למעט הסקרנות.
הדברים נכתבו על סמך דעתי הלא מלומדה, ואין בהם אלא לשקף את נסיוני (הדל) בירי מעשי.
- סליקאי כסף
reddot כתב:לפחות ע"פ התמונה הראשונה, אני מכיר כמה שופטים שהיו פוסלים, בלי למצמץ.
כנראה שלא, למעט הסקרנות.
קודם כל שתי התמונות אינן קשורות זו לזו. אחת מתרגיל 5 ואחת מתרגיל 1. צילומי הרצף המדוברים קשורים לתרגיל 1. אין כאן כל דילמה לפתרון אלא נסיון להסביר שכל הדיון סביב הצילומים מיותר. השיפוט בירי מעשי מתבצע ע"י שופטים ולא ע"י מצלמות שמצלמות 5 צילומים בשניה.
בתרגיל 5 בוצע מעבר מצד אחד של המחסה לצד השני ולכן האקדח מופנה למעלה. ברגע שהיד עוברת את המחסה היורה מיישר את הידים ויורה, האצבע נכנסת לשמורת ההדק לפני שהידים ישרות. כל זה נעשה בפחות משניה. יכול להיות ששופט עם ראיית סופרמן יכול לקלוט בתנועה כזו מהירה את מיקום האצבע ולפסול. אני לא רואה מצב כזה.
יש יורים שמבצעים את השליפה כאופן כזה שהאקדח בסוף התנועה יורד לכיוון המטרה. יורה מנוסה מכניס את האצבע לשמורת ההדק לפני שהוא מגיע לתמונת כוונות וכן גם אז באופן תאורטי יש מקום לפסילה. בכל מקרה כל היורים, בשליפה, מכניסים את האצבע לשמורת ההדק לפני שהם בתמונת כוונות - אז נפסול את כולם.
אני חוזר ואומר: הצילום מקפיא תנועה מאד מהירה ולכן זה מאד לא רציני ומאד לא נכון לשפוט את המצב הזה. אף שופט לא מסוגל להבחין באיזה חלקיק שניה האצבע הייתה או לא הייתה בשמורת ההדק. אם כך היה המצב, כמעט כולם היו נפסלים.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
מועדון קליעה ר"ג
- סליקאי ארד
הצעדן כתב:באשכול דומה בפורום IPSC נותחה תמונה אחת בודדת של יורה מהפיליפינים - מאניקס מואיה שעמו התכתבתי רבות בהקשר של השאלה "האם היתה אצבע בשמורת ההדק או לא?", את התמונה הוא העלה והוא גם פתח את האשכול.
אחרי דיונים רבים וממושכים התברר כי היורה בתמונה הוא מאניקס מואיה בכבודו ובעצמו וחלק מהמסקנות שהועלו באשכול הארוך ההוא היו מוטעות (מטבע הדברים, משום שהיו דעות לכאן ולכאן), יתרה מכך - בסופו של דבר הוא כמעט השתכנע שהאצבע שלו עצמו היתה בתוך שמורת ההדק למרות שהיה משוכנע אחרת לאורך כל הדרך.
בקיצור, מדובר בתרגיל תיאורטי יפה שיכול לחדד מעט את היכולת לנתח את האירוע בזמן אמת אך קשה מאוד לדייק בדיעבד על סמך תמונה קפואה..
הנה האשכול ב- IPSC:
http://ipsc.invisionzone.com/index.php?showtopic=292&hl=
אני חושב שכדי להכנס לקרוא שם צריכים להיות רשומים.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד