ואם אני רוצה לרכוש רובה אוויר?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
האם מי שנושא נשק בתבחין מלפני 96 ,זכאי להוציא רשיון כזה ?
גם אם כיום לא היה עומד בקריטריונים של הגנה עצמית\מתנדב...?
והאם תבחין 96 +התנדבות מאפשרת הוצאת רשיון כזה ?
תודה .
(מקווה שלא נדנדתי יותר מדי
)

גם אם כיום לא היה עומד בקריטריונים של הגנה עצמית\מתנדב...?
והאם תבחין 96 +התנדבות מאפשרת הוצאת רשיון כזה ?
תודה .
(מקווה שלא נדנדתי יותר מדי

חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב
לעניות דעתי, אגוד הקליעה צריך לפעול במרץ כדי לגרום להוצאת כלים אלו מקטגוריית כלי היריה שכן אין הם עומדים בהגדרות של "כלי יריה" כפי שמופיעה בחוק עצמו.
הדבר יקל על הרבה מתאמנים ויפתח את הענף בצורה מיידית.
בכל העולם המערבי נמכרים כלים אלו בחנויות ספורט ללא שום רשיונות או אפילו מסירת פרטים מזהים ואילו כאן עושים מזה "כלי נשק".
הדבר יקל על הרבה מתאמנים ויפתח את הענף בצורה מיידית.
בכל העולם המערבי נמכרים כלים אלו בחנויות ספורט ללא שום רשיונות או אפילו מסירת פרטים מזהים ואילו כאן עושים מזה "כלי נשק".
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
יש בארץ הכל. גם אקדחי אויר.
לגבי עילת משא"ז אבדוק ואענה כשאקבל תשובה מוסמכת.
לגבי הדגמים רוב האקדחים הם דגם אולימפי.
לנשק זה אין רתע. אפשר להזמין גם פשוטים.
נשקים עם 5 כדורים ירי 1/2 אוטומט יקרים משמעותית.
למה זה טוב אם אתה לא קלע ספורטיבי?
לרכוש ובזול את עיקרי הקליעה הטובה בירי דיוק. מה שיתן לך בסיס רחב וטוב
איתו תוכל לרוץ קדימה. בכל מקרה ירי רק במטווחים מאושרים.
מי אמר שככל שהבסיס רחב יותר אפשר לבנות גבוהה יותר?
לגבי עילת משא"ז אבדוק ואענה כשאקבל תשובה מוסמכת.
לגבי הדגמים רוב האקדחים הם דגם אולימפי.
לנשק זה אין רתע. אפשר להזמין גם פשוטים.
נשקים עם 5 כדורים ירי 1/2 אוטומט יקרים משמעותית.
למה זה טוב אם אתה לא קלע ספורטיבי?
לרכוש ובזול את עיקרי הקליעה הטובה בירי דיוק. מה שיתן לך בסיס רחב וטוב
איתו תוכל לרוץ קדימה. בכל מקרה ירי רק במטווחים מאושרים.
מי אמר שככל שהבסיס רחב יותר אפשר לבנות גבוהה יותר?
הבטחתי ובדקתי .
לא ניתן לקבל רשיון לרובה אויר ,אלא אם מתאמנים באגודה מוכרת, מקבלים אישור על חברות ואימונים .....
רשיון לאקדח לא מהווה "הקלה" לצורך כך וגם לא התנדבות במשא"ז .
מה עושים ?

לא ניתן לקבל רשיון לרובה אויר ,אלא אם מתאמנים באגודה מוכרת, מקבלים אישור על חברות ואימונים .....
רשיון לאקדח לא מהווה "הקלה" לצורך כך וגם לא התנדבות במשא"ז .
מה עושים ?

חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
(ועוד איזו משוגעת)
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב
והוא אשר רשמתי בדיונים אחרים - H E L P !!!
לא יכול להיות שדברים כל כך חסרי משמעות בעולם הגדול כמו רובי אוויר ורובי קשת יחשבו כנשק לא חוקי בעבור בעלי רשיונות לנשקים אמיתיים עם רובים ואקדחים אמיתיים !!!
זה כמו לתת למישהו רשיון לאקדח ולהגביל אותו למטווח אחד לשנה. האם לא מבינים כי העיסוק ברובי אוויר ואקדחי אוויר רק תורם לשיפור היכולת של היורים, לשיפור איכות התגובה שלהם לטובתם וטובת הציבור בכלל?
רובי אוויר, BB, AIRSOFT, ורובי קשת נמכרים ברוב מדינות העולם החופשי בחנויות ספורט וכולבו. אצלנו רק דרך מבריחים בנמל חיפה, בושה.
לא יכול להיות שדברים כל כך חסרי משמעות בעולם הגדול כמו רובי אוויר ורובי קשת יחשבו כנשק לא חוקי בעבור בעלי רשיונות לנשקים אמיתיים עם רובים ואקדחים אמיתיים !!!
זה כמו לתת למישהו רשיון לאקדח ולהגביל אותו למטווח אחד לשנה. האם לא מבינים כי העיסוק ברובי אוויר ואקדחי אוויר רק תורם לשיפור היכולת של היורים, לשיפור איכות התגובה שלהם לטובתם וטובת הציבור בכלל?
רובי אוויר, BB, AIRSOFT, ורובי קשת נמכרים ברוב מדינות העולם החופשי בחנויות ספורט וכולבו. אצלנו רק דרך מבריחים בנמל חיפה, בושה.
גלוק, זה כל הטריק - גלוק, זה כל הגליק
אנגליה
במודלתי השנייה (היות ואני עדיין מחזיק את האזרחות שלה), אסור לאזרחים להחזיק או לשאת אקדחים בכלל, ויש עונש מינימלי של 5 שנות מאסר למי שנתפס מחזיק כלי כזה.
על אף האמור, ניתן בבריטניה להחזיק רובי אוויר ואקדחי אוויר ללא הגבלה, לטווח בגינה כמה שרוצים, וכו'. מותר לשאת כלים אלו במצב ארוז ופרוק בלבד, אבל זה לא מרתיע שודדי בנק (הביזונים שלא מצליחים להשיג כלי נשק ע"ב אבק שריפה) מלהשתמש באקדחי אוויר לצורך עבודתם הנאלחת.
בארץ: לקוח שלי עבד כקבלן במשהב"ט בהשמדת יונים בבסיסי ציוד, היות וגלל יונה על גבי מצנח פירושו הפסד של בערך 50,000 ש"ח למדינה. הדרך היעילה ביותר להדברת יונים הייתה רובה אוויר חצי אוטומטי המכיל מחסנית (או שחלה) מסתובבת בת שמונה כדורים. עבודה זו הופסקה בשנת 1996 בערך, על פי הוראתו של השר לאיכות הסביבה דאז, מר יוסי שריד.
המעניין הוא שארץ החוק מתירני יותר לגבי רובי צבע מאשר רובי אוויר (אם כי עליך להיות גוף ביטחוני או מפעיל מסחרי).
על אף האמור, ניתן בבריטניה להחזיק רובי אוויר ואקדחי אוויר ללא הגבלה, לטווח בגינה כמה שרוצים, וכו'. מותר לשאת כלים אלו במצב ארוז ופרוק בלבד, אבל זה לא מרתיע שודדי בנק (הביזונים שלא מצליחים להשיג כלי נשק ע"ב אבק שריפה) מלהשתמש באקדחי אוויר לצורך עבודתם הנאלחת.
בארץ: לקוח שלי עבד כקבלן במשהב"ט בהשמדת יונים בבסיסי ציוד, היות וגלל יונה על גבי מצנח פירושו הפסד של בערך 50,000 ש"ח למדינה. הדרך היעילה ביותר להדברת יונים הייתה רובה אוויר חצי אוטומטי המכיל מחסנית (או שחלה) מסתובבת בת שמונה כדורים. עבודה זו הופסקה בשנת 1996 בערך, על פי הוראתו של השר לאיכות הסביבה דאז, מר יוסי שריד.
המעניין הוא שארץ החוק מתירני יותר לגבי רובי צבע מאשר רובי אוויר (אם כי עליך להיות גוף ביטחוני או מפעיל מסחרי).
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
האנגלים הם לא דוגמא לגבי נשק (ולגבי עוד כמה דברים). מאות אלפי שוטרים עם משרוקית בתור כלי עבודה? לא נראה לי ! (ללא כוונת פגיעה במוצא של ארנולג או בכל אנגלי אחר).
הדבר הזה לעולם לא היה קורה בממשל של תאצ'ר או בלייר אבל ליברלים עם לב רחב יש בכל מקום, גם באנגליה, במיוחד שם.
יש סרט מדהים על הצלף בה הידיעה בהיסטוריה המודרנית ששמו ואסילי זייצב. הנ"ל הגיע חסר כל הכשרה למצור סטלינגרד ונהפך לאגדה. את הידע שלו השיג מציד זאבים בערבות רוסיה !!! כמה חיילים וצלפים טובים היו מגיעים מוכנים מראש אל צה"ל באם אפשר היה להתאמן בנשק זול, פשוט, לא קטלני (טרקטונים הרגו יותר מאשר ההיסטוריה של כל רובי האוויר גם יחד) וללמוד את עקרונות הירי והצליפה? כן, גדנ"ע, ירי בקרבין (ולא 3 כדורים והלאה), רובי 0.22 ואוויר.
צה"ל מכשיר נהגים בקד"ץ לפני הגיוס, כדי שיהיו נהגים באזרחות. עלות של לפחות 4000 ש"ח לנהג !!! אבל עלות כלום של תפעול נשק קוטר זעיר לטובת גיוס חיילים ולא נמושות - בשום פנים ואופן? איך זה?
הדבר הזה לעולם לא היה קורה בממשל של תאצ'ר או בלייר אבל ליברלים עם לב רחב יש בכל מקום, גם באנגליה, במיוחד שם.
יש סרט מדהים על הצלף בה הידיעה בהיסטוריה המודרנית ששמו ואסילי זייצב. הנ"ל הגיע חסר כל הכשרה למצור סטלינגרד ונהפך לאגדה. את הידע שלו השיג מציד זאבים בערבות רוסיה !!! כמה חיילים וצלפים טובים היו מגיעים מוכנים מראש אל צה"ל באם אפשר היה להתאמן בנשק זול, פשוט, לא קטלני (טרקטונים הרגו יותר מאשר ההיסטוריה של כל רובי האוויר גם יחד) וללמוד את עקרונות הירי והצליפה? כן, גדנ"ע, ירי בקרבין (ולא 3 כדורים והלאה), רובי 0.22 ואוויר.
צה"ל מכשיר נהגים בקד"ץ לפני הגיוס, כדי שיהיו נהגים באזרחות. עלות של לפחות 4000 ש"ח לנהג !!! אבל עלות כלום של תפעול נשק קוטר זעיר לטובת גיוס חיילים ולא נמושות - בשום פנים ואופן? איך זה?
trail, לעניות דעתי, אין מספיק מודעות ציבורית לגדנ"ע קליעה. אני בקושי הצלחתי למצוא סניף גדנ"ע אוויר (ולא התקדמתי מעבר לבניית שביבונים שם).
חוץ מזה, ההכשרה בצה"ל היא אד-הוקית ולא מעמיקה בתחומים רבים. כאשר התקציבים מוגבלים, עדיף שמשהו או מישהו יעבוד בזמן הנכון ובמקום הנכון, במקום להיראות טוב. לכן פוגשים סמלי מחלקות בגיל 20 ולא בגיל 40.
חוץ מזה, ההכשרה בצה"ל היא אד-הוקית ולא מעמיקה בתחומים רבים. כאשר התקציבים מוגבלים, עדיף שמשהו או מישהו יעבוד בזמן הנכון ובמקום הנכון, במקום להיראות טוב. לכן פוגשים סמלי מחלקות בגיל 20 ולא בגיל 40.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
הייתי היום בחנות לציוד ספורט וראיתי אקדחי ורובי חצים לצלילה....
תחשבו על זה, רובה קשת או אקדח קשת לא אבל הם כן?
איך זה? הם לא הורגים? תשאלו את החברה מהעולם התחתון בארץ, נעשה לאחרונה נסיון להוציא לפועל חוזה חיסול עם דבר כזה !!! כזכור לי נתקע בכתף ולא הרג... אבל...
מה בדיוק ההבדל? הרבה יותר קל להסליק רובה חצים של צוללנים ובטווח של כ 10 מטר נראה לי קטלני באותה המידה כמו אקדח, ללא רעש !!!
משרד הפנים על הפנים.
תחשבו על זה, רובה קשת או אקדח קשת לא אבל הם כן?
איך זה? הם לא הורגים? תשאלו את החברה מהעולם התחתון בארץ, נעשה לאחרונה נסיון להוציא לפועל חוזה חיסול עם דבר כזה !!! כזכור לי נתקע בכתף ולא הרג... אבל...
מה בדיוק ההבדל? הרבה יותר קל להסליק רובה חצים של צוללנים ובטווח של כ 10 מטר נראה לי קטלני באותה המידה כמו אקדח, ללא רעש !!!
משרד הפנים על הפנים.
גלוק, זה כל הטריק - גלוק, זה כל הגליק
שכחתם את הקשתות עם הגלגיליות ואת אלו האולימפיות.
ספורט נ ה ד ר.
נמכרות חופשי כולל חיצים מגרפיט ואלומיניום.
יורים ל 80 (שמונים !!!)מטר למטרות בקוטר של 90 סמ ורוב הפגיעות במרכז המטרה....
אתה יכול להסתובב עם זה ברחוב ואיש לא ירק לכיוון שלך (כולל שוטרים).
ספורט נ ה ד ר.
נמכרות חופשי כולל חיצים מגרפיט ואלומיניום.
יורים ל 80 (שמונים !!!)מטר למטרות בקוטר של 90 סמ ורוב הפגיעות במרכז המטרה....
אתה יכול להסתובב עם זה ברחוב ואיש לא ירק לכיוון שלך (כולל שוטרים).
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
אכן דון דאק צודק, "שכחתי" את הקשתות ועל כך אני מצטער
עיקר ההתייחסות שלי בדיון הייתה לגיחוך שבדבר בכל הקשור להתייחסות הרשויות לספורט (כן ספורט) הקליעה בארץ, בהתייחס למה שמקובל בעולם הגדול.
קשתות הן אכן ציוד ספורט ונשק קטלני אך לא "נשק טקטי" לשימוש במצבים בהם דרושים נשקים כאלו או תחליפים לאימונים (אימון ירי ברובה / אקדח קשת בהחלט יכול לשפר אימון ירי בנשק חם). כמובן שרובה / אקדח אוויר ישמשו לאותה מטרה...
שוב, משרד הפנים שלנו לא הפנים את הסתירה שבדברים, קשתות מותרות, רובי צלילה כן אבל רובי קשת ואוויר, גם לאלו שיש להם רשיונות לנשק חם... חס וחלילה !!

עיקר ההתייחסות שלי בדיון הייתה לגיחוך שבדבר בכל הקשור להתייחסות הרשויות לספורט (כן ספורט) הקליעה בארץ, בהתייחס למה שמקובל בעולם הגדול.
קשתות הן אכן ציוד ספורט ונשק קטלני אך לא "נשק טקטי" לשימוש במצבים בהם דרושים נשקים כאלו או תחליפים לאימונים (אימון ירי ברובה / אקדח קשת בהחלט יכול לשפר אימון ירי בנשק חם). כמובן שרובה / אקדח אוויר ישמשו לאותה מטרה...
שוב, משרד הפנים שלנו לא הפנים את הסתירה שבדברים, קשתות מותרות, רובי צלילה כן אבל רובי קשת ואוויר, גם לאלו שיש להם רשיונות לנשק חם... חס וחלילה !!
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד