יריחו או גלוק?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
יריחו או גלוק?
הייתי מעוניין לקבל חוות דעת מהמוחות המקצוענים שבאתר זה.
עד כמה שידוע לי אקדח יריחו החדש הוא פולימרי בדומה לגלוק וכן שמעתי שהוא אקדח טוב מאד אם נוסיף לזה את היתרון של רכישת מוצרים כחול לבן לעומת מוצר גרמני האם באמת היריחו עדיף?
אשמח לקבל קצת פירוט ורקע מעבר לכן ולא...
עד כמה שידוע לי אקדח יריחו החדש הוא פולימרי בדומה לגלוק וכן שמעתי שהוא אקדח טוב מאד אם נוסיף לזה את היתרון של רכישת מוצרים כחול לבן לעומת מוצר גרמני האם באמת היריחו עדיף?
אשמח לקבל קצת פירוט ורקע מעבר לכן ולא...
- סליקאי ארד

ברק,
ראשית כל, הגלוק הוא אקדח אוסטרי ולא גרמני.
לפחות בזמנו, מרבית חלקיו של היריחו יוצרו באיטליה, מלבד הקנה הפוליגוני שיוצר בארץ, ומה שנעשה בארץ הוא הרכבת האקדח בלבד.
איני יודע מה המצב כיום, אך קח בחשבון, שאת השירות והאחריות על היריחו שתקנה לא תקבל מתע"ש אלא מחברה פרטית בשם IWI (או מאחד ממפיציה).
איני יודע עד כמה טוב השירות שניתן ליריחו כיום, ומהי זמינותם של חלקי החילוף עבורו, כך שכל העניין של לקנות כחול לבן לא בהכרח משחק כאן.
הגלוק אקדח אמין מאוד ועדיף על היריחו בכל הנוגע למספר החלקים ולפשטותו של הכלי.
אין בעיה להשיג חלקי חילוף לגלוק, רק קח בחשבון שעלותו גבוהה יותר.
בכל מקרה, תחזיק את שני האקדחים, תירה כמה כדורים בכל אחד ואז תחליט.
אם אתה הולך על הגלוק, לדעתי ה-19 עדיף הן על ה-17 והן על ה-26.
שיהיה בהצלחה
ראשית כל, הגלוק הוא אקדח אוסטרי ולא גרמני.
לפחות בזמנו, מרבית חלקיו של היריחו יוצרו באיטליה, מלבד הקנה הפוליגוני שיוצר בארץ, ומה שנעשה בארץ הוא הרכבת האקדח בלבד.
איני יודע מה המצב כיום, אך קח בחשבון, שאת השירות והאחריות על היריחו שתקנה לא תקבל מתע"ש אלא מחברה פרטית בשם IWI (או מאחד ממפיציה).
איני יודע עד כמה טוב השירות שניתן ליריחו כיום, ומהי זמינותם של חלקי החילוף עבורו, כך שכל העניין של לקנות כחול לבן לא בהכרח משחק כאן.
הגלוק אקדח אמין מאוד ועדיף על היריחו בכל הנוגע למספר החלקים ולפשטותו של הכלי.
אין בעיה להשיג חלקי חילוף לגלוק, רק קח בחשבון שעלותו גבוהה יותר.
בכל מקרה, תחזיק את שני האקדחים, תירה כמה כדורים בכל אחד ואז תחליט.
אם אתה הולך על הגלוק, לדעתי ה-19 עדיף הן על ה-17 והן על ה-26.
שיהיה בהצלחה
ארי הרשלום.
"השאלה הטיפשית היחידה היא זו שאינה נשאלת".
"השאלה הטיפשית היחידה היא זו שאינה נשאלת".
זה עניין של טעם אישי. שתי סדרות האקדחים בהחלט טובות.
ארץ הייצור של אקדחים אינה בהכרח זהה לארץ ההרכבה והשיווק. אינני יודע איזה אחוז מהיריחו הפולימרי מיוצר בישראל.
אני אישית הולך עם גלוק 19 כי שטפו לי את המוח שגלוק זה אקדח מעולה. ייתכן שהייתי מרוצה גם מאקדח מתוצרת אחרת, אך טרם התנסיתי.
בהצלחה בבחירה.
ארץ הייצור של אקדחים אינה בהכרח זהה לארץ ההרכבה והשיווק. אינני יודע איזה אחוז מהיריחו הפולימרי מיוצר בישראל.
אני אישית הולך עם גלוק 19 כי שטפו לי את המוח שגלוק זה אקדח מעולה. ייתכן שהייתי מרוצה גם מאקדח מתוצרת אחרת, אך טרם התנסיתי.
בהצלחה בבחירה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
כבעליו של יריחו פולימרי אני אתן לך את השיקולים שלי לבחירתו למרות שהם לא כ"כ לטעמיו של חברי הסליק
דבר ראשון אני מתגאה שאחרי אלפי שנות גלות אני מחזיק ביד נשק שלפחות רישמית מיוצר\מורכב ע"י יהודים בארץ הקודש והלוגו שמתנוסס עליו הוא תע"ש ורשום בגדול "תוצרת ישראל" ויכלתי ליקנות "גלוק" וההיתי מוצא את עצמי עם נשק שמי שמיצר אותו מטיל עלינו אמברגו אז מהם לא צריך טובות וחוץ מזה המשפחה שלי לא קונה מוצרים גרמנים (ואסטרים זה הינו הך בשואה)
מה שרציתי דבר ראשון זה בטיחות בצורת DA ובצורת ניצרה ניסיתי כמה נשקים כאלה וליריחו הנצרה תפס המחסנית ועצר המחלק פשוט משתלבים עם אצבעות היורה בצורה נפלאה יש להם מין צורה כזו נעימה למגע (תבדוק את הבול צ'ירוקי שהוא נטו חיקוי של יריחו פשוט זה לא זה בגלל הניצרה)
הצורה האנטומית היחודית של הקת לא מצאתי בשום אקדח אחר יש בין בליטה גדולה בחלק האחורי שמשתלבת בכף היד ונותנת יציבות טובה ועם השקע שבשמורת ההדק לאמה ועם המגן פטיש אתה פשוט מרגיש שהאקדח הופך להיות חלק מהיד שלך
ומה שכן זה גם היופי (כן יש כאלה משוגעים שזה שיקול בשבילהם ואני לא אחד מהם) שהשויתי עם חברים בין השאר לגלוק כולם טענו שהיריחו ניראה הטוב מכולם יש לו מין צורה מאיימת וחיתית של אקדח מהסרטים אם תביט מהחזית בעיקר תוכל ליראות זאת
ומה שהיה חשוב לי זה המישקל רציתי נשק פולימרי אבל לא עם משקל כ"כ מזערי כמו ה"גלוק" קצת כובד לנשק לדעתי מוסיף לו תשומת לב ראויה כך שאם הוא נופל או מישהו מנסה לפלח אותו ממך מיד אתה חש בו אם אתה שוכח אותו בבית אתה מיד חש במשהו שחסר לך על החגורה
המלצתי שאם אתה קונה יריחו תילך על צינה כסופה כך שאם הנשק נישרט לא מבחינים בזה
בקיצור לדעתי רק "יריחו" ואם אתה מטורף אז "נשר המדבר" אבל אז אף אחד לא יתן לך רישיון לזה כי ישלחו אותך מיד לפסיכיאטר המחוזי
נ.ב.
חברי סליק יקרים אמנם חלק מכם לא אוהב את תגובותי אך יש בפורום מקום לדעות חריגות קצת כדי לתת צבע לפורום
בהערכה ממני
דבר ראשון אני מתגאה שאחרי אלפי שנות גלות אני מחזיק ביד נשק שלפחות רישמית מיוצר\מורכב ע"י יהודים בארץ הקודש והלוגו שמתנוסס עליו הוא תע"ש ורשום בגדול "תוצרת ישראל" ויכלתי ליקנות "גלוק" וההיתי מוצא את עצמי עם נשק שמי שמיצר אותו מטיל עלינו אמברגו אז מהם לא צריך טובות וחוץ מזה המשפחה שלי לא קונה מוצרים גרמנים (ואסטרים זה הינו הך בשואה)
מה שרציתי דבר ראשון זה בטיחות בצורת DA ובצורת ניצרה ניסיתי כמה נשקים כאלה וליריחו הנצרה תפס המחסנית ועצר המחלק פשוט משתלבים עם אצבעות היורה בצורה נפלאה יש להם מין צורה כזו נעימה למגע (תבדוק את הבול צ'ירוקי שהוא נטו חיקוי של יריחו פשוט זה לא זה בגלל הניצרה)
הצורה האנטומית היחודית של הקת לא מצאתי בשום אקדח אחר יש בין בליטה גדולה בחלק האחורי שמשתלבת בכף היד ונותנת יציבות טובה ועם השקע שבשמורת ההדק לאמה ועם המגן פטיש אתה פשוט מרגיש שהאקדח הופך להיות חלק מהיד שלך
ומה שכן זה גם היופי (כן יש כאלה משוגעים שזה שיקול בשבילהם ואני לא אחד מהם) שהשויתי עם חברים בין השאר לגלוק כולם טענו שהיריחו ניראה הטוב מכולם יש לו מין צורה מאיימת וחיתית של אקדח מהסרטים אם תביט מהחזית בעיקר תוכל ליראות זאת
ומה שהיה חשוב לי זה המישקל רציתי נשק פולימרי אבל לא עם משקל כ"כ מזערי כמו ה"גלוק" קצת כובד לנשק לדעתי מוסיף לו תשומת לב ראויה כך שאם הוא נופל או מישהו מנסה לפלח אותו ממך מיד אתה חש בו אם אתה שוכח אותו בבית אתה מיד חש במשהו שחסר לך על החגורה
המלצתי שאם אתה קונה יריחו תילך על צינה כסופה כך שאם הנשק נישרט לא מבחינים בזה
בקיצור לדעתי רק "יריחו" ואם אתה מטורף אז "נשר המדבר" אבל אז אף אחד לא יתן לך רישיון לזה כי ישלחו אותך מיד לפסיכיאטר המחוזי
נ.ב.
חברי סליק יקרים אמנם חלק מכם לא אוהב את תגובותי אך יש בפורום מקום לדעות חריגות קצת כדי לתת צבע לפורום
בהערכה ממני
בס"ד
"ברוך ה' צורי המלמד ידי לקרב אצבעותי למלחמה" (תהילים קמ"ד פסוק א')
- סליקאי כסף

א.לפי האידיאולוגיה הנאצית סעיף 1 ) תורת הגזע : ההיררכיה הגזעית, האנושות מתחלקת לשבעה גזעים ובראשם הגזע הארי שמורכב מגרמנים ואוסטרים. קבל ח"ח.
ב. " צורה מאיימת כמו בסרטים"? ידידי היקר, אקדח הוא אקדח הוא אקדח, אתה חושב שלאיזשהו בן בליעל שתכוון אליו את האקדח ישנה אם מדובר בפלסטיק אוסטרי או ברזל אמריקאי?
ג. ס/שריטות בצינה, וצבע כסוף, לפי דעתי האישית,אקדח לחימתי/הגנה עצמית ( היינו הך )
אמור להיות שחור משחור ולא נוצץ כשמש ביום סגריר, שריטות? אתה מתכוון להגן על חייך וחיי משפחתך באקדח הזה או לדגמן איתו???
ב. " צורה מאיימת כמו בסרטים"? ידידי היקר, אקדח הוא אקדח הוא אקדח, אתה חושב שלאיזשהו בן בליעל שתכוון אליו את האקדח ישנה אם מדובר בפלסטיק אוסטרי או ברזל אמריקאי?
ג. ס/שריטות בצינה, וצבע כסוף, לפי דעתי האישית,אקדח לחימתי/הגנה עצמית ( היינו הך )
אמור להיות שחור משחור ולא נוצץ כשמש ביום סגריר, שריטות? אתה מתכוון להגן על חייך וחיי משפחתך באקדח הזה או לדגמן איתו???
JOHNDOE
don't hate the player...
hate the game.
don't hate the player...
hate the game.
- סליקאי זהב

ארנולד כתב:על בסיס עיקרון זה, צריך להחרים שורה ארוכה של מכוניות, משאיות, צוללות, שריוניות ואוטובוסים הנמצאים בשירות בישראל.
ליאור,
האמת, שאם היה קיים נשק כחול-לבן ששווה באיכותו ובאמינותו לגלוק אז הייתי קונה אותו מבלי להסס מהשיקולים הבאים:
1. מי שמחרים/מטיל אמברגו עלי אני מעדיף להחרים אותו. הבעיה היא שאין אלטרנטיבות כיוון שגם אצל "ידידנו" האמריקאים אנחנו מוגדרים כאיזור עימות ולכן יש מגבלות סחר בנשק כמו עם אירופה.
2. אני מעדיף לפרנס עוד משפחה בישראל מאשר משפחה באוסטריה או גרמניה (קודם שיחזירו מה שהם חייבים למשפחה שלי אחר כך נראה).
כן בלית ברירה קניתי גלוק כיוון שלא מצאתי אלטרנטיבה טובה יותר..אבל אם ובמידה ותהייה, אשמח מאד לפרד ממנו.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

תובנות
לגבי השימוש בנשק (או רכב או כל פריט אחר) שמיוצר על ידי הנאצים או יורשיהם או ההולכים בדרכם הדעות חלוקות.
חלק יגידו (ובצדק) שהם לא יגעו במשהו שמפרנס את עוכרי ישראל.
חלק יגידו (גם כן בצדק) שכבר לא מדובר בנאצים ולכן זה לא משנה.
וחלק (שאני נמנה עליו) יאמר: דווקא בגלל שהם עוכרי ישראל אני - יהודי שמשפחתו שרדה את השואה נהנה להחזיק - כאן בארץ ישראל, את הכלים שהם או יורשיהם מייצרים ושהצורר יתהפך בקיברו מרוב כעס, ווהנאצים של היום - שיסתכלו בכעס איך מעשה ידיהם עוזר לישראלי להתגונן מפני אויביו.
(וחוץ מזה, למרבה הצער, הדבר היחידי בו היריחו עולה על הגלוק הוא ההדק)
חלק יגידו (ובצדק) שהם לא יגעו במשהו שמפרנס את עוכרי ישראל.
חלק יגידו (גם כן בצדק) שכבר לא מדובר בנאצים ולכן זה לא משנה.
וחלק (שאני נמנה עליו) יאמר: דווקא בגלל שהם עוכרי ישראל אני - יהודי שמשפחתו שרדה את השואה נהנה להחזיק - כאן בארץ ישראל, את הכלים שהם או יורשיהם מייצרים ושהצורר יתהפך בקיברו מרוב כעס, ווהנאצים של היום - שיסתכלו בכעס איך מעשה ידיהם עוזר לישראלי להתגונן מפני אויביו.
(וחוץ מזה, למרבה הצער, הדבר היחידי בו היריחו עולה על הגלוק הוא ההדק)
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
אם כל צי הצוללות של העם היושב בציון הוא מתוצרת גרמניה (כולל השתיים הנוספות שרוכשים כעת).
אם בתוך מרכבה סימן 4, פאר התעשייה הישראלית ומקור הגאווה של צה"ל, פועם מנוע מתוצרת גרמניה.
אם בלב מרבית כלי השיט של חיל הים מותקנים כבר עשרות שנים מנועי דיזל מתוצרת גרמניה.
אם רמטכ"ל צבא ההגנה לישראל בכבודו ובעצמו, מכל הרכבים ומכל המותגים בעולם, נוסע דווקא ב-BMW מתוצרת גרמניה.
אם הימ"מ ועוד מספר יחידות עילית כחול-לבן נושאים גלוק.
אז גם לי, ממקום מושבי הצנוע, מותר לשאת גלוק אוסטרי בלי נקיפות מצפון...
עמרי.
אם בתוך מרכבה סימן 4, פאר התעשייה הישראלית ומקור הגאווה של צה"ל, פועם מנוע מתוצרת גרמניה.
אם בלב מרבית כלי השיט של חיל הים מותקנים כבר עשרות שנים מנועי דיזל מתוצרת גרמניה.
אם רמטכ"ל צבא ההגנה לישראל בכבודו ובעצמו, מכל הרכבים ומכל המותגים בעולם, נוסע דווקא ב-BMW מתוצרת גרמניה.
אם הימ"מ ועוד מספר יחידות עילית כחול-לבן נושאים גלוק.
אז גם לי, ממקום מושבי הצנוע, מותר לשאת גלוק אוסטרי בלי נקיפות מצפון...
עמרי.
מיכאלסעדה כתב:מה שרציתי דבר ראשון זה בטיחות בצורת DA ובצורת ניצרה
אם לא קשה לך להעיר את עייני למה מנגנון DA הוא יותר בטיחותי נאמר ממנגנון של גלוק עם מקשר 8 ליברות?
האים שואל השאלה בכלל מעונין ללכת עם כדור בקנה ???
אם לא ,למה זה בכלל משנה???
האים בכלל ניתן לינצור יריחו כאשר הפטיש מושמט ??(עד כמה שאני זוכר לא ,אבל אני לא בטוח 100 אחוז).
שלא לדבר על כך שהיריחו כמו כל הצאצעים של הCZ75 יש את הדרך הכי לא בטוחה להכנס למצב DA (מכניסים מחסנית ,דורכים ,ועכשו תופסים את הפטיש עם האגודל לוחצים על ההדק
ומודרידים לאט לאט עים האצבע את הפטיש )במצב הזה כל מה שמבדיל בין סיום מוצלח של הפעולה לפליטת כדור הוא מיומנות האוחז בנשק הריכוז שלו וכמות הזעה על ידו.
נכון יש דגמים עם נצרה מפילת פשטיש אבל הנצרות הללו ממוקמות על הצינה וגם לזה לא מעט חסרונות.
מיכאלסעדה כתב:מה שרציתי דבר ראשון זה בטיחות בצורת DA ובצורת ניצרה ניסיתי כמה נשקים כאלה וליריחו הנצרה תפס המחסנית ועצר המחלק פשוט משתלבים עם אצבעות היורה בצורה נפלאה יש להם מין צורה כזו נעימה למגע (תבדוק את הבול צ'ירוקי שהוא נטו חיקוי של יריחו פשוט זה לא זה בגלל הניצרה)
אתה מדבר פה על התאמה אישית מה שמתאים ונוח לך לא בהרכך מתאים לי ולהפך
לגבי "זנב הבנאי"בתרגום חופשי מאנגלית אני מכיר מאות אקדחים שבהם הוא קיים ,לא משהוא יחודי ,המטרה שלו היא למנוע "נשיכת"היד היורה בידי הפטיש.
באקדח ללא פטיש חיצוני ,כמו גלוק למשל, היא לא קיימת שם כי אין בה צורך (אין פטיש חיצוני).
מיכאלסעדה כתב:(תבדוק את הבול צ'ירוקי שהוא נטו חיקוי של יריחו פשוט זה לא זה בגלל הניצרה)
באו נדייק שניהם צאצעים של אותו אקדח "ערל" בשם CZ75 רק שתע"ש העתיקו העתק של העתק ובבול העתיקו את המקור.
מיכאלסעדה כתב:מה שכן זה גם היופי (כן יש כאלה משוגעים שזה שיקול בשבילהם ואני לא אחד מהם) שהשויתי עם חברים בין השאר לגלוק כולם טענו שהיריחו ניראה הטוב מכולם יש לו מין צורה מאיימת וחיתית של אקדח מהסרטים אם תביט מהחזית בעיקר תוכל ליראות זאת
פה תרשה לי להצטרף למה שנאמר עד כה ,אקדח לא צריך להיות לא יפה לא מאים ולא "כמו בסרטים".
אקדח צריך להיות נוח ליורה ,אמין,מדויק ,וקטלני (כולם במידה שווה)
קודם כל יש מצבים שנדרש ממני לשאת כדור בקנה ואז האקדח לא בנרתיק אלא בין הבירכיים או מונח על לוח השעונים של הרכב ומה לעשות יש מקומות שצריך את זה לצערנו בארצינו הקטנה (ניראה שעים התקרבות הגבול ה"בין לאומי" למרכז גם בתל אביב נאלץ לסוע ככה)
וכשניסיתי להשתמש עם המנוף של הDA בזיג זה ניראה לי ממש מסוכן וחוץ מזה מכל האקדחים שניסיתי להשתמש בשיטה של החזרת הפטיש עם הבוהן ליריחו היה את הצורה הכי נוחה והכי משתלבת בצורה איתנה עם הבוהן
והניצרה ביריחו אכן לא נוצרת כאשר הפטיש מושמט- בדגמים הישנים
בפולימרי הוא עובד כמו גדול גם כשהפטיש מושמט
אגב בעיה קטנה שיש לי עם היריחו הוא שהמחלק לא מספיק גדול ליד שלי אבל גם ככה אני לא משתמש בו כיוון שאני דורך אותו עם הכוונת האחורית על החגורה או עם שורש כף היד על הכוונת
אבל היתי שמח אם היו מיצרים דגם עם מחלק יותר גבוהה כמו הזיג או האף אן או שאר מרעין בישין
וחוץ מזה בזמן האחרון אני עוסק בחקר השואה ולזוועתי גיליתי שבאחד ממחנות הריכוז בפולין שמתו שם למעלה מ55,000 יהודים (לצערי שכחתי את שמו השמות הגרמניים קשים לזיכרון) הועסקו אלפי עובדי כפיה יהודים למען מפעל הנשק "וולתר" ועוד כמה מפעלי נשק שאת שמם לא הצלחתי לגלות לכל מי שמחזיק באחד מן הדגמים שיהיה לו לידע כללי ולנקודה למחשבה
ושרק תידעו שהאמריקים אישרו לנו סיוע בסך 3 מיליארד דולר סכום שההינו יכולים להרביח כפול ממנו אם לתע"ש היו נותנים להתרחב בלי ההגבלות המטומטמות של האמריקאים על פרוייקט הלביא ועל הסחר עם סין ותאמינו לי שתע"ש היו יכולים להגיע לרמת יצור הכי גבוהה בעולם בנשק וליצר אקדחים שלא חלמתם עליהם
אבל אנחנו מטומטמים
למי שרוצה לגלות את סוד ההצלחה והשלום שיכול להיות במדינה שיפנה לפרשת "בחוקותי" וזה בדוק מיליון פעם במהלך ההיסטוריה
וכשניסיתי להשתמש עם המנוף של הDA בזיג זה ניראה לי ממש מסוכן וחוץ מזה מכל האקדחים שניסיתי להשתמש בשיטה של החזרת הפטיש עם הבוהן ליריחו היה את הצורה הכי נוחה והכי משתלבת בצורה איתנה עם הבוהן
והניצרה ביריחו אכן לא נוצרת כאשר הפטיש מושמט- בדגמים הישנים
בפולימרי הוא עובד כמו גדול גם כשהפטיש מושמט
אגב בעיה קטנה שיש לי עם היריחו הוא שהמחלק לא מספיק גדול ליד שלי אבל גם ככה אני לא משתמש בו כיוון שאני דורך אותו עם הכוונת האחורית על החגורה או עם שורש כף היד על הכוונת
אבל היתי שמח אם היו מיצרים דגם עם מחלק יותר גבוהה כמו הזיג או האף אן או שאר מרעין בישין
וחוץ מזה בזמן האחרון אני עוסק בחקר השואה ולזוועתי גיליתי שבאחד ממחנות הריכוז בפולין שמתו שם למעלה מ55,000 יהודים (לצערי שכחתי את שמו השמות הגרמניים קשים לזיכרון) הועסקו אלפי עובדי כפיה יהודים למען מפעל הנשק "וולתר" ועוד כמה מפעלי נשק שאת שמם לא הצלחתי לגלות לכל מי שמחזיק באחד מן הדגמים שיהיה לו לידע כללי ולנקודה למחשבה
ושרק תידעו שהאמריקים אישרו לנו סיוע בסך 3 מיליארד דולר סכום שההינו יכולים להרביח כפול ממנו אם לתע"ש היו נותנים להתרחב בלי ההגבלות המטומטמות של האמריקאים על פרוייקט הלביא ועל הסחר עם סין ותאמינו לי שתע"ש היו יכולים להגיע לרמת יצור הכי גבוהה בעולם בנשק וליצר אקדחים שלא חלמתם עליהם
אבל אנחנו מטומטמים
למי שרוצה לגלות את סוד ההצלחה והשלום שיכול להיות במדינה שיפנה לפרשת "בחוקותי" וזה בדוק מיליון פעם במהלך ההיסטוריה
בס"ד
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד