יריחו או גלוק?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי מיכאלסעדה » 12 יוני 2006, 23:16

ושכחתי לציין את הקטע ביריחו שהכדור הראשון במחסנית לפעמים משתחרר כשהוא בהכנס וכדי למנוע את זה צריך למלא את המחסנית עד הסוף(16 כדור) מה שדופק את הקפיץ אך אני פעם בחודש משקיע כמה דקות בניקוי המחסנית ובאיורור הקפיץ מה שמונע ממנו להדפק
בס"ד
"ברוך ה' צורי המלמד ידי לקרב אצבעותי למלחמה" (תהילים קמ"ד פסוק א')
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי riko » 13 יוני 2006, 00:24

ועכשיו לשאלה המקורית - יריחו או גלוק ולתשובה שעוסקת באקדח ולא במניעים אחרים לרכישה / אי רכישה:

הגלוק אמין יותר
ליריחו יש הדק עשרות מונים טוב יותר
הגלוק פחות מתאים לבעלי כפות ידיים גדולות
היריחו (מנסיון של עשרות הדרכות איתו) מתאים למגוון גדול יותר של אנשים / ידיים מבחינת נוחות האחיזה (והיריחו ברזל נוח עוד הרבה יותר מהיריחו פולימרי)
המחלק של היריחו נמוך ועל כן קשה יותר לדרוך אותו (תרגול פותר את הבעיה)
הגלוק רחב יותר ועל כן קצת פחות נח להסלקה
ליריחו יש קיבולת כדורים קטנה יותר בהשוואה לגלוק 17
הגלוק יקר יותר אך שומר על ערכו טוב יותר ובעל שוק יד שניה חזק יותר
שני האקדחים הורגים אם לומדים להשתמש בהם נכון או לחילופין לא לומדים להשתמש בהם כלל

וכמו בשוק - בכל מקרה תקנה רק אחרי שתמשש ותבדוק (ומאוד מומלץ שגם תירה), ואני מציע לך לבדוק גם את הבול צ'ירוקי החדש שעבר מתיחת פנים והוא, לדעתי, לא נופל במאום מהיריחו הפולימרי.

ודרך אגב - מיכאל , ה DA באקדחים ללא השמטת פטיש נועד למצבים בהם יש נפילת פטיש ללא ירי - במקום מכה דריכה (הטיפול במעצור) יש אפשרות לבצע לחיצה נוספת על ההדק ולנסות שוב לירות את אותו הכדור.
אני לא מכיר וגם לא מאמין שקיימת חוברת הוראות לצרכן של נשק מסוג כזה שתציג את מנגנון ההדק ככזה שמיועד להשמטת פטיש ע"י לחיצה על ההדק והחזקת הפטיש עם האגודל , זו פעולה מסוכנת, שלא לומר מטופשת, שעלולה להוביל לתביעת פיצויים ענקית כנגד חברה שתציג את המנגנון כבעל ייעוד שכזה.

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי עמרי » 13 יוני 2006, 05:45

מיכאל,

מאיפה הרעיון להניח אקדח עם או בלי כדור בקנה על לוח השעונים של הרכב???
מכל הנרתיקים הבטיחותיים שמאפשרים נשיאה על המותן/הירך/הקרסול/מתחת לבית השחי/איפה לא בסוף הגעת למסקנה שהכי טוב זה להניח את האקדח על לוח השעונים???

עמרי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי יונה » 13 יוני 2006, 05:50

מיכאלסעדה כתב:קודם כל יש מצבים שנדרש ממני לשאת כדור בקנה ואז האקדח לא בנרתיק אלא בין הבירכיים או מונח על לוח השעונים של הרכב ומה לעשות יש מקומות שצריך את זה לצערנו בארצינו הקטנה (ניראה שעים התקרבות הגבול ה"בין לאומי" למרכז גם בתל אביב נאלץ לסוע ככה)

[quote="riko"]
[sשני האקדחים הורגים אם לומדים להשתמש בהם נכון או לחילופין לא לומדים להשתמש בהם כלל,שחר[//[/size][/color]quote]

שחר, כמה שאתה צודק.
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי מיכאלסעדה » 13 יוני 2006, 06:25

עמרי כתב:מיכאל,

מכל הנרתיקים הבטיחותיים שמאפשרים נשיאה על המותן/הירך/הקרסול/מתחת לבית השחי/איפה לא בסוף הגעת למסקנה שהכי טוב זה להניח את האקדח על לוח השעונים???

עמרי.

תנסה ותיווכח...
בוא ניראה אותך תוך כדי נהיגה שולף ואני בד"כ מסתובב עם נרתיק פובוס
וחוץ מזה מה הבעיה?
בטיחותית זה הכי טוב ככה אף אחד לא נוגע בו (זה כמובן שאני לבד ברכב) ואין סכנה לפליטת כדור על הירך שלי
וכמו שאמרתי יש מקומות במדינה שזה נידרש
אלא אם כן אתה מנותק מהמציאות
בס"ד
"ברוך ה' צורי המלמד ידי לקרב אצבעותי למלחמה" (תהילים קמ"ד פסוק א')
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ע.צופיה » 13 יוני 2006, 06:36

מיכאלסעדה כתב:
עמרי כתב:מיכאל,

עמרי.

תנסה ותיווכח...
בוא ניראה אותך תוך כדי נהיגה שולף ואני בד"כ מסתובב עם נרתיק פובוס
וחוץ מזה מה הבעיה?
בטיחותית זה הכי טוב ככה אף אחד לא נוגע בו (זה כמובן שאני לבד ברכב) ואין סכנה לפליטת כדור על הירך שלי
וכמו שאמרתי יש מקומות במדינה שזה נידרש
אלא אם כן אתה מנותק מהמציאות

תענה לשיחה, זה מבלוקבלסטר ... הם מבקשים שתחזיר את הסרט שאתה חי בו..
ע' צופיה פקוחה ופיכחת לעולם איננה עצלה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ACSman » 13 יוני 2006, 07:06

זהו, נכנעתי... אני רץ להגיש מועמדותו של פאר היצירה לוועדת החריגים של Darwin Awards [למי שעדיין לא מכיר, מומלץ לבקר באתר www.darwinawards.com מובטחת קריאה על מיטב התגלמות החוכמה האנושית...]
אל תכעסו - אבל אגלה לכם סוד קטן... אישית, אני פשוט מאוד אוהב את האנשים האלו שלא עושים את עצמם, הם באמת כאלה... :shock:
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

http://improbable.com/ig/

על ידי יונה » 13 יוני 2006, 07:17

http://improbable.com/ig/

אולי זה יעזור.

The Ig Nobel Prizes honor achievements that first make people laugh, and then make them think
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 13 יוני 2006, 07:35

זה מזכיר לי את קרב הירי המפורסם של ה-FBI במיאמי. צוות אחד שם את האקדחים במקום "סופר מוכן" באוטו (בין הברכיים או על המושב, קשה לי לזכור). כמובן בנגיפה או בלימת חירום שני האקדחים עפו קדימה בצורה לא היה ניתן למצוא אותם, קל וחומר לתפעל אותם.

מיכאל, אני מנסה לומר שמאוד לא מומלץ שהאקדח לא יהיה עליך כל אימת שאתה נוסע / נוהג ברכב. אתה לא יודע לאן הוא יכול לעוף בזמן שאתה זקוק לו.

לשאר הסליקאים - שורת החתימה שלי היא לא בכדי. אנשים באים לפה ללמוד, לא על מנת לקבל עלבונות או תגובות סרקסטיות או מתנשאות.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 13 יוני 2006, 08:51

מיכאל שלום,

מעבר לשעשועי הלשון שנובעים אולי מהמבוכה של הכותבים בפורום אל מול ה"פנינים" שאתה מעלה כאן מדי פעם, הייתי רוצה להתייחס לכך ברצינות.

התפיסה שאתה מביא כאן "נוסח המערב הפרוע" מסוכנת בעיני גם משום שברמה הטכנית העניינית היא מסוכנת לך ולסביבה שלך, לא מוצדקת מבחינת היעילות, מצביעה על כך שאתה מאמין שאתה צריך לבצע דבר מסוכן עוד (הרבה!) יותר (ירי מרכב נוסע - אולי תוך כדי נהיגה שלך, ללא הכשרה מתאימה) וגם משום שהיא מייצגת פעולה או החלטה שבמקרה הטוב מתבססים על איזה פוזה מהסרטים או "דיבור בין החברה" ובהחלט לא על משנה סדורה שבאה מנסיון או לימוד.

אני ממליץ לך בתוקף לשנס מותניך וללמוד את הדברים טרם אתה ממהר להצהיר (ומימלא לבצע) על הדברים שהזכרת ובוודאי שלא להתחפר בעמדתך בחזקת "מי שלא עושה כמוני חי בסרט".

זכור כי מדובר פה בכלי קטלני מחד ובסיטואציות מאוד לחוצות ומלחיצות מאידך, ובמקרה הזה המשמעות שאינך יכול ללחוץ על כפתור ה- PAUSE כמו בוידאו או DVD או להתחרט ולהחזיר את הסרט לספריה. פה טעות תעלה בחיי אדם שלך או של אחרים או שלך ושל אחרים כאחד.

עשה לך רב ומצא לך מי שידריך אותך באופן מתודי ולא על סמך סרטי אקשן נבחרים או אגדות המערב הישראלי הפרוע, שום דבר טוב לא יצא מכך !
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי נועם » 13 יוני 2006, 09:35

ברי,

הרב שמחתן אותי ביום שישי הוא גם מדריך ירי :wink:

ליאור,

קצת צבע ושמחת חיים, לא מתים מזה. (מתים מלשים אקדח במצב 1 על לוח השעונים בנסיעה)

נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

סכנת נפשות!

על ידי יוחנן המטביל » 13 יוני 2006, 12:39

אסור באיסור חמור לשים את האקדח הטעון על לוח המכשירים. :shock:
החזקת אקדם טעון ודרוך ברכב צריכה להיעשות כדלקמן:
1. הכנסת הקנה לחור של המצית - למי שלא מעשן זה הפיתרון האולטימטיבי, המספק מקסימום יעילות במינימום עלות.
אזהרה - העישון מזיק לבריאות! הטמטום - לא בהכרח!
2. דחיפת האקדח לפתח הכניסה של הקסטה ברדיו טייפ - גם ככה יש #$א מוזיקה (עם הפלייליסט ושאר הירקות). כמו כן, כפתור הEJECT יכול לשמש לשליפה ולפיתה מהירים של האקדח.
אזהרה - הדבר אינו אפשרי ברכבים בהם יש נגן תקליטורים אלא לאקדחים בעלי קוטר-זעיר-כתיר.
מוסכי יה"מ ונכדותיו ושות' מסבים נגני תקליטורים לרדיו-טייפים עבור תשלום סמלי ודל בתמורה לעבודה איכותית (500$ הכל כולל הכל, העבודה נעשית במוסכי טייבה המובחרים).
3. הנחת האקדח בין מגן השמש לבין גג הרכב מעל ראשו של הנהג - כך במקרה חירום ניתן להפיל את האקדח לחיק הנהג.
אזהרה - במקרה של בלימת חירום עלול האקדח ליפול על ראש הנהג.
עצת רופא - אם אתה נוהג כך, אולי מוטב שתחטוף מכה חזקה בראש, לאפס אותך...
תעשיות יה"מ ובנותיו בע"מ משווקות את הפיתרון האולטימטיבי נגד סיכון זה: קסדת קבלר עם פאנל מגנטי על המצח - לתפיסת האקדח הנופל ולמניעת נזק פיזי כתוצאה מכך (הנזק המוחי ככה"נ אינו בר-תיקון). ניתן להשיג במגוון צבעי פסטל. חצי יעיל ביחס לאקדח חצי פולימרי.
החברה אינה מוכרת מגני אשכים - שכן מי שנוהג כך באקדחו, אולי מוטב שלא שלא יפרה וירבה...
בשורות טובות!
יה"מ

הערת אזהרה - אזהרת הערה: אין באמור לעיל כדי להביע כוונה להזיק, לפגוע, להביך, להגחיך, להשפיל, להחדיל או להבעיל כל נמען, אדם, חיה או עוף, קורא, כותב, מכותב או כדומה. הכתוב כתוב בהיתוליות גרידא, מתוך כוונת לצון ולא כוונת זדון, ולא נועד אלא למטרות הגדלת התורה והאדרתה. ראו הוזהרתם.
עם הנפגעים הסליחה.
Takes more than combat gear to make a man
Takes more than a license for a gun
Confront your enemies,
avoid them when you can
A gentleman will walk but never run
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 13 יוני 2006, 12:45

בעבר הצעתי מעין צריח קסדה שיכול לקלוט אקדח, קנה מלווה מבט, עם תרסיס גז מדמיע מקביל (מופעל סולנואיד כמובן) ומשגר מוץ על מנת לבלבל גלאי מתכת. כל הצריח מוסווה לכובע נייר אלומיניום. מומלץ לנסיעה בג'יפ פתוח. בתור אופציה נוספת אפשר להשחיל שתי מחסניות בצורת זוג קרניים.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 13 יוני 2006, 13:14

יוחנן,
היה שווה כל האשכול הדבילי הזה רק כדי להוציא אותך מהאפלה.
התגעגתי.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי higt-power » 13 יוני 2006, 13:27

riko כתב: ודרך אגב - מיכאל , ה DA באקדחים ללא השמטת פטיש נועד למצבים בהם יש נפילת פטיש ללא ירי - במקום מכה דריכה (הטיפול במעצור) יש אפשרות לבצע לחיצה נוספת על ההדק ולנסות שוב לירות את אותו הכדור.
אני לא מכיר וגם לא מאמין שקיימת חוברת הוראות לצרכן של נשק מסוג כזה שתציג את מנגנון ההדק ככזה שמיועד להשמטת פטיש ע"י לחיצה על ההדק והחזקת הפטיש עם האגודל , זו פעולה מסוכנת, שלא לומר מטופשת, שעלולה להוביל לתביעת פיצויים ענקית כנגד חברה שתציג את המנגנון כבעל ייעוד שכזה.

שחר

תאמין תאמין
http://gunshowonthenet.com/Gun_Manuals/CZ_75.pdf
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד