סוגים של תחמושת 9 מ"מ
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
סוגים של תחמושת 9 מ"מ
שלום לכם- אני מעוניין לדעת קצת על סוגים של תחמושת אקדח 9 מ"מ- כי יש ברשותי כל מיני סוגי כדור ואני לא יודע מה הייחוד שלהם- כדורים עם ציפוי לבן כחול ורוד, כדורים חלולים, רסס, קטום? מה ייחודם ומטרתם ואיזה עוד סוגים יש?
- סליקאי ארד

שלום וברוך הבא
שלושת הכדורים הראשונים שאתה מזכיר הם כדורים משטרתים וקוד הצבעים הוא
אדום - נותב
צהוב - מבצעי במשקל 124 גרעין (כבד יותר מהאפור)
כחול - מושתק - מיועד למשתיקי קול
שחור - מוגבר - מיועד לתמ"ק עוזי עם קנה ארוך מאוד
אפור - מבצעי משטרתי
רגיל - מבצעי לתמ"ק או אקדח
סגול - לאימונים משטרתיים בלבד
עופרת גלויה - לאימונים בלבד
חום - מתפורר - לאימונים
ירוק - לכוחות מיוחדים בלבד.
מה שאתה מכנה לבן הוא כנראה האפור והוורוד הוא סגול.
כדורים חלולים המטרה שלהם היא התרחבות בתוך המטרה להגדלת כושר העצירה
אני לא מכיר כדורי רסס לנק"ל זהוא מושג שיותר מתאים לרימונים ותחמושת אלטילרית.
אבל יכול להיות אתה מתכוון לאחד הדברים הללו :
1) כדור אקדח עם כיפה מפלסטיק שקוף ובה כדוריות מתכת כמו של רובה צייד -כדור הזה מיועד
לירי בנחשים (בעיתי בארץ בגלל הגדרה של סכנת חיים מידית ..........,צייד ללא רשיון ......).
2)כדור עם כיפה כחולה מפלסטיק קשיח וכדוריות עופרת בפנים -זהוא כדור "גליזר" שמיועד להקטנת הסכנות לסביבה כתוצאה מחדירת יתר אוו פגיעה בתווך קשיח /קשיח למחצה.
3)כדור נחושת חוד חלול עם כדוריות בפניים אותה מטרה כמו החוד החלול .
כדור קטום -הגדלה של כמות הרקמה הניזוקה במטרה וכתוצאה מזה הגברה של כושר העצירה כמו החוד החלול אבל תוך עמינות הזנה באקדחים חצי אוטומטים ,בהתחלה של השימוש החוד חלול היו בעיות בהזנת הכדורים מהמחסנית באקדחים חצי אוטומטים היום עם סוגי התחמושת המודרנים ואקדחים שנבנו מתוך כוונה שיזינו כדורים כאלו הבעיה כמעט ולא קימת.
שלושת הכדורים הראשונים שאתה מזכיר הם כדורים משטרתים וקוד הצבעים הוא
אדום - נותב
צהוב - מבצעי במשקל 124 גרעין (כבד יותר מהאפור)
כחול - מושתק - מיועד למשתיקי קול
שחור - מוגבר - מיועד לתמ"ק עוזי עם קנה ארוך מאוד
אפור - מבצעי משטרתי
רגיל - מבצעי לתמ"ק או אקדח
סגול - לאימונים משטרתיים בלבד
עופרת גלויה - לאימונים בלבד
חום - מתפורר - לאימונים
ירוק - לכוחות מיוחדים בלבד.
מה שאתה מכנה לבן הוא כנראה האפור והוורוד הוא סגול.
כדורים חלולים המטרה שלהם היא התרחבות בתוך המטרה להגדלת כושר העצירה
אני לא מכיר כדורי רסס לנק"ל זהוא מושג שיותר מתאים לרימונים ותחמושת אלטילרית.
אבל יכול להיות אתה מתכוון לאחד הדברים הללו :
1) כדור אקדח עם כיפה מפלסטיק שקוף ובה כדוריות מתכת כמו של רובה צייד -כדור הזה מיועד
לירי בנחשים (בעיתי בארץ בגלל הגדרה של סכנת חיים מידית ..........,צייד ללא רשיון ......).
2)כדור עם כיפה כחולה מפלסטיק קשיח וכדוריות עופרת בפנים -זהוא כדור "גליזר" שמיועד להקטנת הסכנות לסביבה כתוצאה מחדירת יתר אוו פגיעה בתווך קשיח /קשיח למחצה.
3)כדור נחושת חוד חלול עם כדוריות בפניים אותה מטרה כמו החוד החלול .
כדור קטום -הגדלה של כמות הרקמה הניזוקה במטרה וכתוצאה מזה הגברה של כושר העצירה כמו החוד החלול אבל תוך עמינות הזנה באקדחים חצי אוטומטים ,בהתחלה של השימוש החוד חלול היו בעיות בהזנת הכדורים מהמחסנית באקדחים חצי אוטומטים היום עם סוגי התחמושת המודרנים ואקדחים שנבנו מתוך כוונה שיזינו כדורים כאלו הבעיה כמעט ולא קימת.
תגגל (מלשון גוגל) בעניין KTW, ארקיין, BAT של חברת GECO, PIN GRABBER, MMC, SUPER-VEL, HYDRA SHOK, TALON, SABOT, MULTI SLUG, 158 גריין, 147 גריין, 127 גריין, 124 גריין, 115 גריין, 100 גריין, 90 גריין, 83 גריין.
כל אלה ביחד עם 9מ"מ כמובן. יש גם בקליברים 9X17, 9X18, 9X19, 9X21, 9X23, 9X25 FLOBERT, AUTO, ועוד ועוד....
כל אלה ביחד עם 9מ"מ כמובן. יש גם בקליברים 9X17, 9X18, 9X19, 9X21, 9X23, 9X25 FLOBERT, AUTO, ועוד ועוד....
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
- סליקאי ארד

higt-power כתב:אם המטרה שלך היא לתרום את האקדח לטובת המדינה תוך כדי ויתור על הרשיון בשל שימוש בנשק שלא לצורך ובנוסף להגרר בבתי המשפט בגין צייד לא חוקי אז הם עובדים מצוין.
אבל הכדורים עצמם הוכחו מאד יעילים בקטילת נחשים בארצות הברית.
היגיט,
למה כל ירי חייב להסתיים ב"תרומת האקדח למדינה" ? ירי להגנה עצמית כנגד נחשים מתבצע פעמים רבות במהלך השנה, האירועים אינם נחקרים ואין "מיצוי דין" עם אדם שירה על נחש.. אלא אם נחושתן לקח את הדברים אישית.
אם אני רואה נחש שמסכן אותי ואחרים, לא הצלחתי להמלט ממנו ואין לי דרך אחרת, מה אני אמור לעשות ? להתקשר ללוכד נחשים או לצייד שיש לו רישיון צייד ?
אל תקשה את החיים מעבר למה שהם כרגע.. לא כל ירי הוא ירי לא מוצדק, אל תשפוט טרם סיום האירוע, שבכלל לא התחיל..
בשמחות,
נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נעם,
אתה צודק... אבל סטטיסטית זה מה שקורה. בכל ארוע שבו היה מעורב נשק (לאו דווקא ירי) בין אם מוצדק ובין אם לא, המשטרה בראש וראשונה תיקח את הנשק "כראיה".
אחר כך תצטרך לעבור מסכת יסורים, לפעמים להמתין עד תום ההליכים המשפטיים ולהוכיח שאין לך אחות כדי לקבל את הנשק שלך בחזרה. ככה זה במדינה שלנו...
ובינתיים תספור את השעות האחרונות שלך כרווק
א.
אתה צודק... אבל סטטיסטית זה מה שקורה. בכל ארוע שבו היה מעורב נשק (לאו דווקא ירי) בין אם מוצדק ובין אם לא, המשטרה בראש וראשונה תיקח את הנשק "כראיה".
אחר כך תצטרך לעבור מסכת יסורים, לפעמים להמתין עד תום ההליכים המשפטיים ולהוכיח שאין לך אחות כדי לקבל את הנשק שלך בחזרה. ככה זה במדינה שלנו...
ובינתיים תספור את השעות האחרונות שלך כרווק
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אנ י מכיר מקרים שלא, כולל לא לאחר אירועי ירי.
השעות הולכות ומתמעטות, תודה לאל..
השעות הולכות ומתמעטות, תודה לאל..
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
השאלה נועם היא האם המקרים הנ"ל דווחו אוו לא .
ברור שאים אתה מטייל באזור מרוחק ויריתה בנחש (אני אפילו לא נכנס לענין של לא "יכולתי להימלט" ) מגיע ההפקח האזורי אחרי שעתיים ומוצא " גופה" ותרמיל לא בדיוק תתחיל מזה
חקירה נוסח CSI ,אבל יריתה נתפסתה ע"י פקח רשות שמורות הטבע /מטייל אחר /שכן בשכונה שמגיש תלונה למשטרה על מעשך אני לא כל כך בטוח שאתה יוצא מזה בכזאת קלות!
באותו אופן אני מכיר אנשים שמקימים מטווחים במחצבות ישנות /וודיות וכ"ו ולא ננקטו נגדם עד היום שום צעדים האם זה אומר שזה בסדר?!
ברור שאים אתה מטייל באזור מרוחק ויריתה בנחש (אני אפילו לא נכנס לענין של לא "יכולתי להימלט" ) מגיע ההפקח האזורי אחרי שעתיים ומוצא " גופה" ותרמיל לא בדיוק תתחיל מזה
חקירה נוסח CSI ,אבל יריתה נתפסתה ע"י פקח רשות שמורות הטבע /מטייל אחר /שכן בשכונה שמגיש תלונה למשטרה על מעשך אני לא כל כך בטוח שאתה יוצא מזה בכזאת קלות!
באותו אופן אני מכיר אנשים שמקימים מטווחים במחצבות ישנות /וודיות וכ"ו ולא ננקטו נגדם עד היום שום צעדים האם זה אומר שזה בסדר?!
היגט,
נעם עכשיו אדם נשוי, יש מי שמנהל בשבילו את הלו"ז אז אל תצפה לתשובה מהירה
אני מסכים איתך ב-100%... לא מכיר את המשטרה של נועם (יכול להיות שבפריפריה זה אחרת).
ב-DOWN TOWN רמת גן, עניינים כאלה נסגרים עם החרמה של הנשק במינימום, וסיכוי רב לפתיחה של תיק פלילי.
א.
נעם עכשיו אדם נשוי, יש מי שמנהל בשבילו את הלו"ז אז אל תצפה לתשובה מהירה
אני מסכים איתך ב-100%... לא מכיר את המשטרה של נועם (יכול להיות שבפריפריה זה אחרת).
ב-DOWN TOWN רמת גן, עניינים כאלה נסגרים עם החרמה של הנשק במינימום, וסיכוי רב לפתיחה של תיק פלילי.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

[quote="higt-power"]השאלה נועם היא האם המקרים הנ"ל דווחו אוו לא .
באותו אופן אני מכיר אנשים שמקימים מטווחים במחצבות ישנות /וודיות וכ"ו ולא ננקטו נגדם עד היום שום צעדים האם זה אומר שזה בסדר?![/quote]
למה לחסוך כסף זה לא בסדר?
באותו אופן אני מכיר אנשים שמקימים מטווחים במחצבות ישנות /וודיות וכ"ו ולא ננקטו נגדם עד היום שום צעדים האם זה אומר שזה בסדר?![/quote]
למה לחסוך כסף זה לא בסדר?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
לפני הרבה שנים (נועם למענך הודגשה ההתישנות)... 38 ספיישל קנה 2 אינץ' צפע עמד להיות לא נחמד בחצר בית... הפסיק להיות לא נחמד מיידית.
שנתיים לפני כן, צפע גדול בצורה חריגה - 7 כדורי רובה אויר בראש סיימו את נסיונותיו לחדור לבית...
כמובן שהמדובר בחבר שלי שסיפר לי פעם על זה בצחוק....
שנתיים לפני כן, צפע גדול בצורה חריגה - 7 כדורי רובה אויר בראש סיימו את נסיונותיו לחדור לבית...
כמובן שהמדובר בחבר שלי שסיפר לי פעם על זה בצחוק....
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד