IDPA

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי itamar » 07 יולי 2006, 23:23

סליחה אך שאלה קטנה ברשותך,
קראתי בשקיקה את דבריך אך חסרה לי במחילה חוליה אחת בשרשרת, נדבך אחד בתיאוריה, שלב אחד בתהליך שלא היה מספיק נהיר, האם תוכל במתותא לחדד את הנקודה בה עוברים בעלי הנשק למטווח ומשם לרחוב ?

ואם אפשר אחרי ששלב זה יובהר דיו להסביר מדוע היום אותם נושאי נשק אחראים, שקולים ובוגרים אינם מוצאים עצמם באותם מטווחים בדיוק לשם אימון שוטף (לצורך העניין אפילו ירי סטטי) ?

על השאלה שלך אשיב בשאלה.

מה גורם בדיוק גורם לאדם מהישוב לשדרג את מכשיר הפלאפון שיכול לשרת אותו נאמנה עד כמה שנים לדור ה-3? הרי רוב רובם של האנשים אפילו לא משתמשים בכל שירותי התוכן שהמכשירים האלה מציעים...
מה גורם לנשים להוציא כל כך כסף על תכשירי קוסמטיקה שמבטיחים להן נעורי נצח?
מה גורם לאדם שפוי מהיישוב לקנות מכנסי ג'ינס של דיזל ב-1000 שח?
או לשתות קוקה קולה?

אם לא הבנת עד עכשיו - אז מילת הקסם היא שיווק.

1. המעבר של אנשים מאומנים מהמטווח לרחוב יקרה אם הם יקבלו את המסרים השיווקיים הנכונים במהלך הקורסים שהם יעברו.

2. מדוע אותם אנשים לא באים למטווחים?
מה בדיוק שיווקת להם? יצרת אצלם איזה צורך? גירית להם את הסקרנות והתאבון? מה בדיוק השקעת כדי להביא את אותם אנשים למטווח? איזו חווית לקוח יש להם?
בקיצור.. למה שיבואו? תן לי סיבה אחת...

עכשיו תגיד לי שבשביל שיווק צריך כסף? אני יכול להראות לך כמה אירגונים שמחזור המכירות שלהם מגיע לכ-70 מליון דולר בשנה ותקציב השיווק שלהם בערך כמו התקציב השנתי שלך לפיצוחים של שבת :)

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 08 יולי 2006, 00:57

איתמר צודק.

יותר מדי פעמים ראיתי אנשים נכנסים למטווח לירי חופשי כשמה שעובר להם בראש זה "אני לא יודע לירות אבל אולי אחזק את הבטחון שלי ע"י אימון קטן"

ואחרי הירי הם יוצאים מהמטווח במחשבה "וואללה, לא מבין למה אני לא פוגע, איזה פדיחות, ממש אדיוט שבאתי לבזבז כסף וזמן" וזה סוג של תסכול שלא יחזיר אותם למטווח חוץ מאשר המחוייב בחוק (וגם זה לא תמיד).

ואני לא קורא מחשבות, פשוט שוחחתי עם הרבה אנשים במטווחים בתקופות ששרצתי שם.

תוסיף את זה למנטליות הישראלית בנוסח מה?! אני שירתתי בצבא בתותחנים ואני יכול ללמד את לוחמי קיסריה איך יורים ולא משנה הדיסוננס בין הרגשת התסכול שלהם והגאווה שלא מאפשרת ללמוד, והרי לך.

זה כמובן לא כולל את הסליקאים בד"כ וחלק מהמטווחים אכן מספקים תשתית טובה, אבל זה לא מספיק, וכשהרשויות לא בדיוק מסייעות בטיפוח הענף זה מה שקורה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי Colonel » 08 יולי 2006, 01:56

איתמר,

כל הדברים שהזכרת הם :
א. בעלי שיווק אגרסיבי (סלולרים, רכבים, ג'ינסים ואפילו קוקה קולה ששולטת בשוק ללא מיצרים)
ב. סמל סטטוס ולכן לעולם ישאבו לקוחות שלראות ולהיראות חשוב להם

אנשים לא רואים את האקדח כסמל סטטוס אלא כ'משהו' שכדאי שיהיה ולכן 'נחדש רישיון ונירה 50 כדורים פעם בשלוש שנים ויהיה בסדר'.

כדי לגרום לפנטזיות שהוזכרו באשכול זה להתגשם צריכים אנשים רעבים, אנשים שרוצים נשק, אנשים שמוכנים להתאמן, אנשים שיודעים שיוכלו אחר כך גם לזכות ברשיון הנכסף וכאשר מקבלים משהו שהשקיעו למענו זמן וכסף גם שומרים עליו, מטפחים אותו ומעריכים אותו יותר מאשר אקדח ששוכב בבוידם תחת תבחין 96.

מאוחזי הנשק בפועל שאינם יורים מעשיים, חלק מהמתנדבים היותר רציניים וחלק מהתושבים מחוץ לקו הירוק אחוז אפסי יגיע לאימון שכזה גם אם יהיה בחינם ! אנא צא ולמד, כמה מבעלי הרשיונות התאמנו בשנה האחרונה מיוזמתם ? כמה מהם נושאים את נשקם בצורה נכונה, בנרתיק מתאים ומאפסנים אותו במקום בטוח ובתנאים נאותים? כמה מהם מנקים ומשמנים באופן סדיר ? לכמה מהם יש אוזניות ? כמה מהם ריעננו תחמושת בשנים האחרונות ? אם יירו, כמה כדורים יגיעו ליעדם וכמה לקיבינימט ?

אנשים חדשים לא יגיעו כיוון שמישהו שם להם רגל בתהליך: אם בעלות הגבוהה, אם במתן רשיונות ואם באלף ואחת גורמים אחרים שמונעים מהם להגיע למטווח ולבקש להיות חלק מהספורט הזה.

ולכן, אמנם 90 אחוז מהשכלתי היא בתחום ההנדסה ורק חלק זעום מ 10 האחוז הנותרים עסק בשיווק אך עדיין אני לא קונה את עניין השיווק, כדי לשווק צריך קהל מטרה (מכיר את המושג 'לקוח בכח' ?). צר לי, את זה אין לנו.

בברכת שבת שלום.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Colonel » 08 יולי 2006, 02:02

אה, דבר נוסף, מי שקונה ג'ינס ב 1000 ש"ח הוא לא אדם מהישוב ולדעתי בטח ובטח שהוא לא שפוי.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 08 יולי 2006, 05:05

ברי
המילים איתמר וצודק לא מסתדרות לי :lol:

הבעיה חינוך התחלתי.

אין דומה הכשרה של שעה לזו של 24 או 40 שעות

שם יש זמן לחנך - מה שיגרום לאנשים לשוב להתאמן ולשמור על כשירותץ
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Maze » 08 יולי 2006, 08:47

1. גלוק הוא סמל סטטוס לכל דבר ועניין וכל מי שחולק על כך שיראה אילו מלחמות יש בין תומכיו ומתנגדיו, אמוציות כאלו יש רק לסמל סטטוס ובשורה התחתונה אני יודע בדיוק אילו חברי סליק נושאים גלוק אבל אני ממש לא יודע מי נושא ברטה

2. לגבי קהל מטרה הרעיון היה להביא קהל מחוץ לאותם 130 אלף נושאי רישיון לתחרויות מתאימות, וביחס לכמות המטווחים בארץ נראה לי שכמות של 130 אלף זה מספיק שוק בשביל להתחיל להגדיל את נתח היורים הפעילים.
לאף אחד המצב בו הוא מגיע למטווח ולא פוגע לא נוח, אם תיתן לו את ההזדמנות המתאימה ובצורה הנכונה במחיר סביר (כמובן בכפוף לשיקולי תקציב אישיים של כל אחד, תמיד יהיו כאלו שלא יכולים להרשות לעצמם)
דבר נוסף הוא נושא שעות הפתיחה וימי הפתיחה, ישנה בהחלט אפשרות של הגעה של הורים בעלי נשק וילדיהם לירי משותף אם המטווחים יהיו פתוחים בסופי שבוע ובשעות נוחות לבילוי משפחתי (לא חייב בשבת אפשר גם ביום שישי אבל בשעות קצת יותר מאוחרות) מתוך העניין שזה יצור אנשים יתחילו להגיע לתחרויות ולרצות להתחרות ביניהם

3. ג'ינס של דיזל קונים אנשים יחסית נורמליים שרוצים את המותג הטוב והנחשב ביותר ויש להם אלף ש"ח להשקיע בזה (כבר הזכרתי גלוק?)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 08 יולי 2006, 23:41

Colonel כתב:אה, דבר נוסף, מי שקונה ג'ינס ב 1000 ש"ח הוא לא אדם מהישוב ולדעתי בטח ובטח שהוא לא שפוי.

איש יקר,

באחת הפעמים שאתה הולך למטווח העיר בנתניה, צור איתי קשר לפני כן.
אני אקח אותך לסיור בחנות FACTORY 54 ליד איקאה שבו תחזה במו עיניך באנשים מהישוב קונים ב-700 שח טרינינג NAF NAF לתינוק :!: שאחרי חודש זה כבר יהיה קטן עליו, ומכנסי ג'ינס של דיזל ב-1000 שח או יותר. (דרך אגב הכל מיוצר בסין). אחרי השוק התרבותי הזה,
אני אזמין אותך לאכול כריך דקיק עם קצת חסה וכמה פרוסות גבינה שעולה 30 שח בארק-קפה שליד. כדי להרגע מההלם התרבותי נלך למטווח ונרוקן כמה מחסניות. :lol: :lol:

לגבי התגובה הראשונה שלך - ביקוש למוצר שלך אתה צריך ליצור. אם התעשייה הייתה צריכה לחכות "לרעב" ודרישה מציבור הלקוחות אזי היינו ממשיכים לדבר עד היום הזה בשתי קופסאות קוטג' עם חוט במקום טלפונים סלולרים דור שלישי..

לגבי שיווק אגרסיבי - אני בהחלט מסכים איתך ואני לא רואה שום בעייה לעשות את זה בלי להשקיע אגורה אחת.

אני לא רואה שום סיבה שמדריך ירי לא ינצל את ההזדמנות לחידוש רשיון כדי לגרות את התאבון של האנשים ללמוד.
את זה המדריך יכול לעשות על ידי קצת יצירתיות והפיכת החידוש לארוע שנותן איזה ערך מוסף ליורה - מעבר למה שהוא צריך לעשות כדי לצאת כדי חובתו.

בסוף האימון הוא אומר - "רוצים לדעת עוד? בבקשה.. בתאריך XYZ נפתח קורס כזה וכזה בהיקף של כך וכך שעות.. מי שמתחייב ונרשם עכשיו מקבל 15% הנחה + הבטחה למחיר תחמושת של 1.20שח לכדור".

אני גם לא רואה שום בעל מטווח שיסרב ליוזמה כזו, מה גם שכמעט לא נדרשת ממנו שום התחייבות כספית או השקעה מראש.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 08 יולי 2006, 23:55

אם היה לי 1000 ש"ח הייתי קונה ג'ינס בנזין.. למה דיזל? :lol:

אין ספק שאיתמר צודק בקשר לאי השיווק של העניין.

השאלה היא האם מדריכי הירי הם אלו המוכשרים ביותר לבצע ולהביא את הלקוחות. לדעתי, אם רוצים להצליח, העניין צריך להתבצע ע"י אנשי מקצוע שישכרו ע"י בעלי המטווחים שיהיו המרויחים העיקריים מהעניין, וכאן כן נכנס נושא העלות.

הבעיה היא שלפרוייקט כזה צריך ראיה לטווח ארוך ואני לא בטוח שמי שעסוק בלחיות-את-הרגע-כי-מחר-יסגרו-לו-את-העסק מוכן להשקיע היום כדי לקצור פירות (אולי...) עוד שנה.

אבל

מה כל זה קשור ל IDPA?
כמו שאמרתי, אפשר לארגן תחרות כזו כל יום בשבוע. יש הכל.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי elmalemg » 09 יולי 2006, 21:05

Colonel כתב:איתמר,

כל הדברים שהזכרת הם :
א. בעלי שיווק אגרסיבי (סלולרים, רכבים, ג'ינסים ואפילו קוקה קולה ששולטת בשוק ללא מיצרים)
ב. סמל סטטוס ולכן לעולם ישאבו לקוחות שלראות ולהיראות חשוב להם

אנשים לא רואים את האקדח כסמל סטטוס אלא כ'משהו' שכדאי שיהיה ולכן 'נחדש רישיון ונירה 50 כדורים פעם בשלוש שנים ויהיה בסדר'.

כדי לגרום לפנטזיות שהוזכרו באשכול זה להתגשם צריכים אנשים רעבים, אנשים שרוצים נשק, אנשים שמוכנים להתאמן, אנשים שיודעים שיוכלו אחר כך גם לזכות ברשיון הנכסף וכאשר מקבלים משהו שהשקיעו למענו זמן וכסף גם שומרים עליו, מטפחים אותו ומעריכים אותו יותר מאשר אקדח ששוכב בבוידם תחת תבחין 96.

מאוחזי הנשק בפועל שאינם יורים מעשיים, חלק מהמתנדבים היותר רציניים וחלק מהתושבים מחוץ לקו הירוק אחוז אפסי יגיע לאימון שכזה גם אם יהיה בחינם ! אנא צא ולמד, כמה מבעלי הרשיונות התאמנו בשנה האחרונה מיוזמתם ? כמה מהם נושאים את נשקם בצורה נכונה, בנרתיק מתאים ומאפסנים אותו במקום בטוח ובתנאים נאותים? כמה מהם מנקים ומשמנים באופן סדיר ? לכמה מהם יש אוזניות ? כמה מהם ריעננו תחמושת בשנים האחרונות ? אם יירו, כמה כדורים יגיעו ליעדם וכמה לקיבינימט ?

אנשים חדשים לא יגיעו כיוון שמישהו שם להם רגל בתהליך: אם בעלות הגבוהה, אם במתן רשיונות ואם באלף ואחת גורמים אחרים שמונעים מהם להגיע למטווח ולבקש להיות חלק מהספורט הזה.

ולכן, אמנם 90 אחוז מהשכלתי היא בתחום ההנדסה ורק חלק זעום מ 10 האחוז הנותרים עסק בשיווק אך עדיין אני לא קונה את עניין השיווק, כדי לשווק צריך קהל מטרה (מכיר את המושג 'לקוח בכח' ?). צר לי, את זה אין לנו.

בברכת שבת שלום.

באמת כמה?
:wink:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Colonel » 10 יולי 2006, 22:46

elmalemg כתב:באמת כמה?
:wink:

קלטתי אותך... שימוש במידע פנימי אסור ... 8)
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד