כשל אביזרים - באחריותו של מי לזהותו?
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
כשל אביזרים - באחריותו של מי לזהותו?
במידה ובתרגיל ירי מעשי מתגלה כשל באחד מאביזרי המטווח תוך כדי הירי עצמו, מי אמור לזהות את העניין ולהתריע?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
זה לא ברור לך שרק השופט בתרגיל יכול לזהות ולקבוע כשל אביזרי מטווח. אתה צריך שאלון בשביל זה. ואתה בכלל מעלה את העניין בגלל נושא הצלחת המסתובבת שזה מקרה בעייתי בפני עצמו שכבר נדון בפורום. אם כבר אתה מעלה את הבעיה תשאל: האם מתחרה שפוגע בצלחת והיא מסתובבת ל מצב 90 מעלות רשאי לעצור כי השופט לא שם לב , הרי כבר סגור שזה כשל אביזרי מטווח? כלומר מי אחראי לעצור ברגע שזה קורה? וזה בניגוד לפופר לא מכוייל ששם יש סיכון גבוה שבבדיקה הוא יפול.
תפקידו של השופט בתרגיל מאד ברור ולבדוק אם היורה פוגע במטרות זה לא חלק מהתפקיד וגם לא חלק מהתפקיד של השופט השני. זה לא אומר שהם לא יכולים לשים לב למטרות. אבל שניהם קודם כל צרכים לשים לב ליורה ולדאוג שהוא מבצע את התרגיל באופן בטיחותי ובהתאם להנחיות התרגיל.
אז מה אתה רוצה עכשיו? להחליט בצורה דמוקרטית מה לעשות. זה כבר לא שאלה מה דין צלחת שמסתובבת ב 90 מעלות שיש לה תשובה בחוקה, אלא כיצד פותרים את הבעיה כאשר לא תמיד השופט שם לב או פשוט לא עושה דבר. זה כבר בעיה שצריכה להפתר במסגרת שאליה אתה נבחרת ושם אתה אמור להעלות בעיות כאלה.
תפקידו של השופט בתרגיל מאד ברור ולבדוק אם היורה פוגע במטרות זה לא חלק מהתפקיד וגם לא חלק מהתפקיד של השופט השני. זה לא אומר שהם לא יכולים לשים לב למטרות. אבל שניהם קודם כל צרכים לשים לב ליורה ולדאוג שהוא מבצע את התרגיל באופן בטיחותי ובהתאם להנחיות התרגיל.
אז מה אתה רוצה עכשיו? להחליט בצורה דמוקרטית מה לעשות. זה כבר לא שאלה מה דין צלחת שמסתובבת ב 90 מעלות שיש לה תשובה בחוקה, אלא כיצד פותרים את הבעיה כאשר לא תמיד השופט שם לב או פשוט לא עושה דבר. זה כבר בעיה שצריכה להפתר במסגרת שאליה אתה נבחרת ושם אתה אמור להעלות בעיות כאלה.
נערך לאחרונה על ידי efifirst בתאריך 09 יולי 2006, 05:53, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
מועדון קליעה ר"ג
- סליקאי ארד
efifirst כתב:רובי אני מבין שממש משעמם לך בחיים. זה לא ברור לך שרק השופט בתרגיל יכול לקבוע כשל אביזרי מטווח.
.
ידידי,
לי זה תמיד היה ברור, אבל אם אתה כבר בוחר להתעמת איתי באופן אישי, אז אולי כדאי לציין שלך זה לא היה ברור.
מעבר לכך, אני מעלה לכאן נושאים שלדעתי יכולים לעניין את הקוראים בפורום ולשפר את הידע בכללים הן של השופטים והן של היורים, ללא התיחסות ספציפית לאדם או למקרה זה או אחר.
אני מזמין גם אותך לעשות כך.
שבוע טוב

STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
למה עימותים?
ניסחתי קצת ביתר פרוט את כוונתי. בסך הכל אני לא חושב שכל דבר צריך להיות שאלון אונברסלי. דווקא אני צריך לקחת אישי את זה שאתה לוקח את הוויכוח מהצהרים והופך אותו לנחלת הכלל.
באף שלב בוויכוח שלנו לא רמזתי אפילו שזה לא ברור לי שזה השופט. רק היה קשה לי להסביר לך שהשופט לא אמור להסתכל על המטרות ולכן לא תמיד הוא שם לב מה נופל ומה לא, מה מסתובב וכו'. לכן הבעיה העיקרית היא מה עושה המתחרה במקרה כזה שהשופט לא עצר אותו וזה ברור שיש לעצור את התרגיל. וזה בעיה שהפתרון לה יכול להיות מוסדר באופן רשמי אם הוא יבוא מהוועדה.
ניסחתי קצת ביתר פרוט את כוונתי. בסך הכל אני לא חושב שכל דבר צריך להיות שאלון אונברסלי. דווקא אני צריך לקחת אישי את זה שאתה לוקח את הוויכוח מהצהרים והופך אותו לנחלת הכלל.
באף שלב בוויכוח שלנו לא רמזתי אפילו שזה לא ברור לי שזה השופט. רק היה קשה לי להסביר לך שהשופט לא אמור להסתכל על המטרות ולכן לא תמיד הוא שם לב מה נופל ומה לא, מה מסתובב וכו'. לכן הבעיה העיקרית היא מה עושה המתחרה במקרה כזה שהשופט לא עצר אותו וזה ברור שיש לעצור את התרגיל. וזה בעיה שהפתרון לה יכול להיות מוסדר באופן רשמי אם הוא יבוא מהוועדה.
נערך לאחרונה על ידי efifirst בתאריך 08 יולי 2006, 23:17, נערך פעם אחת בסך הכל.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
מועדון קליעה ר"ג
- סליקאי ארד
יונה כתב
נו באמת, קצת פיקנטריה לפתחו של שבוע חדש...........
יאללה אפי, תתפרע.
ובנימה קלה של רצינות (באמת קלה),
האם רשאי המתחרה להפסיק את הירי מסיבה כלשהי, על דעת עצמו (נניח שהשופט נע לפניו), ולטעון לתרגיל חוזר?
או בתרגום חפשי: מה יכולה להיות הסיבה שתגרום ליורה להפסיק תרגיל במהלכו, ולקבל אח"כ תרגיל חוזר?
כולי תקוה שלא עיצבנתי מי מהקוראים.
רובי.
יודע מה זה פינג פינג פינג פינג?
נו באמת, קצת פיקנטריה לפתחו של שבוע חדש...........
יאללה אפי, תתפרע.

ובנימה קלה של רצינות (באמת קלה),
האם רשאי המתחרה להפסיק את הירי מסיבה כלשהי, על דעת עצמו (נניח שהשופט נע לפניו), ולטעון לתרגיל חוזר?
או בתרגום חפשי: מה יכולה להיות הסיבה שתגרום ליורה להפסיק תרגיל במהלכו, ולקבל אח"כ תרגיל חוזר?
כולי תקוה שלא עיצבנתי מי מהקוראים.

- סליקאי כסף
ליורים שלום
נתבקשתי לחוות דעתי ולהלן תמציתה:
1. יורה רשאי בכל עת להפסיק ביצוע תרגיל ולבקש תרגיל חוזר !!!
2. האם יאפשר השופט ביצוע תרגיל חוזר או לא , תלוי בנסיבות העינין.
3. אם לא אישר השופט ביצוע תרגיל חוזר לאחר בקשת היורה עליו לנקד את התרגיל(רצוי ללא המתחרה) ולהודיע למתחרה כי זכותו להגיש ערר לועדת העירעורים.רישום הניקוד יחד עם המתחרה בדר"כ גורע מטיעון המתחרה .
4. לדעתי בכל מיקרה של בעיה בטיחותית אמיתית , כשל אביזרים בולט , או הפרעה בולטת לביצוע התרגיל על השופט להעניק תרגיל חוזר (בין שהמתחרה סיים הביצוע ובין שהמתחרה נעצר) במעמד הבקשה. בכל מקרה אחר על השופט להפנות המתחרה לועדת העירעורים. הקביעה הינה בלעדית של שופט התרגיל.
5. לדעתי בכל מקרה שבו מופר השיוויון לגבי יכולת היורים לבצע את התרגיל כפי שהיה קיים בנקודת ההתחלה של התחרות יש להעניק תרגיל חוזר בהתאם ליכולת ולרלוונטיות לגבי ניהול התחרות.
6. אין לקבוע על ביצוע תרגיל חוזר ללא בקשת היורה אלא במיקרים המצוינים במפורש בכללים.
7. לנושא הפלטה כבר הערתי לשופט בתחרות, אם בסיום התרגיל הפלטה עומדת במצב שלא ניתן לירות עליה בברור , אין חשיבות כיצד היא היגיעה למצב זה ויש להעניק תרגיל חוזר. אם הפלטה נשארת במצב שניתן לירות עליה , לדעתי אין להעניק תרגיל חוזר (למעט אם אני כשופט ראיתי בברור כי הפלטה נפגעת וסבה על צירה)
בברכה
נתבקשתי לחוות דעתי ולהלן תמציתה:
1. יורה רשאי בכל עת להפסיק ביצוע תרגיל ולבקש תרגיל חוזר !!!
2. האם יאפשר השופט ביצוע תרגיל חוזר או לא , תלוי בנסיבות העינין.
3. אם לא אישר השופט ביצוע תרגיל חוזר לאחר בקשת היורה עליו לנקד את התרגיל(רצוי ללא המתחרה) ולהודיע למתחרה כי זכותו להגיש ערר לועדת העירעורים.רישום הניקוד יחד עם המתחרה בדר"כ גורע מטיעון המתחרה .
4. לדעתי בכל מיקרה של בעיה בטיחותית אמיתית , כשל אביזרים בולט , או הפרעה בולטת לביצוע התרגיל על השופט להעניק תרגיל חוזר (בין שהמתחרה סיים הביצוע ובין שהמתחרה נעצר) במעמד הבקשה. בכל מקרה אחר על השופט להפנות המתחרה לועדת העירעורים. הקביעה הינה בלעדית של שופט התרגיל.
5. לדעתי בכל מקרה שבו מופר השיוויון לגבי יכולת היורים לבצע את התרגיל כפי שהיה קיים בנקודת ההתחלה של התחרות יש להעניק תרגיל חוזר בהתאם ליכולת ולרלוונטיות לגבי ניהול התחרות.
6. אין לקבוע על ביצוע תרגיל חוזר ללא בקשת היורה אלא במיקרים המצוינים במפורש בכללים.
7. לנושא הפלטה כבר הערתי לשופט בתחרות, אם בסיום התרגיל הפלטה עומדת במצב שלא ניתן לירות עליה בברור , אין חשיבות כיצד היא היגיעה למצב זה ויש להעניק תרגיל חוזר. אם הפלטה נשארת במצב שניתן לירות עליה , לדעתי אין להעניק תרגיל חוזר (למעט אם אני כשופט ראיתי בברור כי הפלטה נפגעת וסבה על צירה)
בברכה
נחום יונתן זרזיף
- סליקאי ארד
רבותי..
ראשית שלומות לכל ותודה לכל העושים במלאכה למעננו היורים.
אם יותר להוסיף את עניות דעתי הקטנה, אני חושב שכל אדם באשר הוא אשר רואה מצב מסוכן מחויב לצעוק "חדל" במלוא גרונו וללא היסוס - מקסימום יעיפו אותו מהתחרות בבושת פנים למרות שמעודי לא שמעתי שעשו כך.
העניין הוא שהחלופה השנייה אינה אפשרית. רק זה לא מכבר קיבלתי "טען והתכונן" ושינסתי מותניי להתחיל את ה"אקשן"... ומה?
בזוית העין, קלטתי משהו זז שלא נראה כעלה נידף ברווח בין הקירות בתרגיל.
מה עשיתי? צעקתי לעצמי "חדל"! התברר שיורה הסתובב לו באזור המטרות כשהוא מוסתר מעיני כולם....
לא עלינו, ולא על אף אחד אבל טוב שנעצר וטוב שנעצר כך...
בעניין הפסקת התרגיל של היורה אני יכול להעיד מעדות יד ראשונה מה קורה ששופט מקבל את טענתך ומה קורה שלא...
במקרה אחד נגרם לי לדעתי עוול משווע אבל מה לעשות, יכולתי להשמיך לירות עד גמר תרגיל ול"נעוץ" את הפופר הסורר בטריפל טאפ בראש ואז כל טענת ערר הייתה עפה דרך החלון.
מה שעשיתי הוא לעצור ולטעון לכשל.
זה שהשופט ששמו ממש לא רלוונטי לשיחה כאן ירה כדור 45 בראש המטרה והיא נפלה זה גם לא עזר לי.
אין מה לעשות, זה הכל ספורט - רק דבר אחד אי אפשר לוותר עליו וזה בטיחות! בטיחות! בטיחות!
הישארו בטוחים ושוב תודה לכל אלו העושים למעננו היורים ! (צריך גם לדעת להוקיר ולהעריך - קל להלין ואפילו כשיש על מה להלין, יש גם לברך על העושים למען הספורט)
אם יותר להוסיף את עניות דעתי הקטנה, אני חושב שכל אדם באשר הוא אשר רואה מצב מסוכן מחויב לצעוק "חדל" במלוא גרונו וללא היסוס - מקסימום יעיפו אותו מהתחרות בבושת פנים למרות שמעודי לא שמעתי שעשו כך.
העניין הוא שהחלופה השנייה אינה אפשרית. רק זה לא מכבר קיבלתי "טען והתכונן" ושינסתי מותניי להתחיל את ה"אקשן"... ומה?
מה עשיתי? צעקתי לעצמי "חדל"! התברר שיורה הסתובב לו באזור המטרות כשהוא מוסתר מעיני כולם....
בעניין הפסקת התרגיל של היורה אני יכול להעיד מעדות יד ראשונה מה קורה ששופט מקבל את טענתך ומה קורה שלא...
במקרה אחד נגרם לי לדעתי עוול משווע אבל מה לעשות, יכולתי להשמיך לירות עד גמר תרגיל ול"נעוץ" את הפופר הסורר בטריפל טאפ בראש ואז כל טענת ערר הייתה עפה דרך החלון.
זה שהשופט ששמו ממש לא רלוונטי לשיחה כאן ירה כדור 45 בראש המטרה והיא נפלה זה גם לא עזר לי.
אין מה לעשות, זה הכל ספורט - רק דבר אחד אי אפשר לוותר עליו וזה בטיחות! בטיחות! בטיחות!
הישארו בטוחים ושוב תודה לכל אלו העושים למעננו היורים ! (צריך גם לדעת להוקיר ולהעריך - קל להלין ואפילו כשיש על מה להלין, יש גם לברך על העושים למען הספורט)
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
ליואב
yoavp כתב:במצב כזה שהשופט יורה כדור 45 והמטרה נופלת האם זה תקין?
בהנחה שאני יורה 9ממ ופגעתי מספר פעמים בפופר והוא לא נפל.
מה קורה במצב כזה לא מגיע לי תרגיל חוזר?
אני מאמין שתמצא את התשובה כאן:
http://www.haslik.co.il/main/index.php?op=view&t=144
רמז,
נספח c1
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
במקום להתחכם
ראו בחוקה איך צריך לבנות פליטם נספח C3
יותר פשוט ופחות ויכחים
יותר פשוט ופחות ויכחים
- סליקאי ארד
לאחר תקופה ארוכה ללא חוקת IPSC מעודכנת בעברית, ניתן כרגע להוריד מהאתר את קובץ החוקה.
מדובר בקובץ PDF בגודל 1 MB, כדי להורידו יש ללחוץ על הקישור עם כפתור העכבר הימני ולבחור באפשרות "שמור בשם", מומלץ שלא ללחוץ על הקישור עם הכפתור הימני.
אדון מנהל, צריך לתקן ל'השמאלי' ...
ולעניין הדיון, לא משנה מי 'צודק' ומי לא, אני חושב שטוב שקיים דיון כזה וגם אם הדיון והסקר לא ישפיעו על דיוני הוועדה כהוא זה עדיין, ערכו המוסף רב מחסרונותיו.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
advocate כתב:רבותי..
מרוב דובים לא רואים את היער. אני לא חושב שיש משהו שמזלזל בבטיחות אז אפשר להפסיק לנפנף בדגל הבטיחות בראש חוצות ולהתרכז במטרת הדיון.
לא סתם כתבתי שיורה מסתכן מאד כאשר הוא מחליט לעצור במידה והפופר לא נופל כי ברוב המקרים בבדיקה הפופר יפול. אבל הבדיקה המתוארת אינה בדיקה של פופר.
אין חיה כזאת - בדיקה של פופר עם כדור 45 בראש המטרה. כל מי שיודע מה זה ירי מעשי ומה זה כיול פופרים אמור לדעת כיצד מבצעים בדיקה של פופר. זה עניין בסיסי ואני לא מאמין שככה שופט בדק פופר שלא נפל.
אבל כאשר מדובר בצלחת שהסתובבה ולא נפלה, השופט לא עצר את היורה, אני חושב שעל היורה לעצור את הירי כי ברור שמדובר על כשל אביזרי מטווח.
אין מה לדון על איך לבנות צלחות שתמיד יפלו כי זה מה שיש ולא נחליף עכשיו הכל. מצד שני אם יש סעיף כזה בחוקה סימן שזה בעיה שעלתה מספיק פעמים עד שקיבלה מקום של כבוד בחוקה במקום תקן בניה אחיד של צלחות.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
מועדון קליעה ר"ג
- סליקאי ארד
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד