הודעה לכולם ! דעתכם ?

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

הודעה לכולם ! דעתכם ?

על ידי יורם-אלדר שטיינר » 19 יולי 2006, 11:05

19.7.06
ליורים שלום ! :P
אתמול הסתיימה עונת תחרויות הליגה האולימפיות לשנת -2006-7. וראיתי כיצד מנהלים סוף עונה בצורה יפה והולמת למעמד כזה. נכחו כל יושבי הראש של איגוד הקליעה,ומספר די גדול של יורים ושופטים. בדברי הפתיחה נאמרו דברי תודה לשופטים ובמקביל קיבלו מתנות לאות הערכה על שהם באים ועוזרים להפעיל את מערכת התחרויות. לאחר מכן עברולחלוקת הפרסים(גביעים)של הקטגוריות הקליעה האולימפית.
היות וגם לנו הירי המעשי יש תחרויות ליגה כל השנה ,אני חושב שגם אנו הירי המעשי יכול לסיים את השנה בצורה כזו מכובדת ויפה. היות וגם הירי מעשי קשור לאיגוד הקליעה, מקום יש !רק צריך לקום ולעשות.
צריך לחשוב על שלושה דברים 1. ליגה לאומית 2. ליגה ארצית. 3. לתגמל שופטים כמו באולימפי.
אני סבור שיש לתת צ'נס ליורים שבצורה הנוכחית לא יכולים לזכות בפרסים. לכן יש לחלק את הירי המעשי לארצית ולאומי ,דבר שיביא יורים לרצות להגיע ללאומית , וליורים בארצית לקבל פרסים ולא רק למספר יורים קבוע שמקבל פרסים בכל תחרות ככה ישארו יותר יורים בחלוקת הפרסים. יש לקבץ את הועדה לירי מעשי ולתת את הדעת איך לארגן את הליגה ל-2007 מכל ההיבטים תודה מקרב לב, ממני יורם שטיינר :P
נערך לאחרונה על ידי יורם-אלדר שטיינר בתאריך 20 יולי 2006, 21:59, נערך 3 פעמים בסך הכל.
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
סליקאי זהב
סליקאי זהב

חלוקה לשתי ליגות.

על ידי יונה » 19 יולי 2006, 11:26

שלום לכולם.

הרעיון נידון כבר בעבר.

עצם החלוקה לשני מידרגים שווה מחשבה אבל אסור להפריד פיזית את התחרויות.

ניתן לבצע חלוקה של ליגות בחישוב התוצאות אך אין להפריד את התחרויות מכמה סיבות.
לדעתי לא יבואו מספיק אנשים לתחרות כזו ומכאן הנטל הכלכלי על המארגנים (והיכן הערךהספורטיבי של תחרות ל20 30 איש?)

יש ענפי ספורט אחרים (לדוגמא מירוצי ראלי) שכולם משתתפים בו זמנית אך חישוב המיקום הוא על פי הגדרות הקטגוריות. לדעתי גם אצלנו הרעיון מתאים לסיעור מוחות ומתאים לדיון.
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yoav30 » 19 יולי 2006, 11:51

יונה.

אתה צודק בהחלט, רעיון מעולה (יורם, כל הכבוד).!!!!!!!
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי איציק אלנבוגן » 19 יולי 2006, 17:19

מעצבן היונה הזה... :evil:

...הוא תמיד צודק.... :)
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי doron-30 » 19 יולי 2006, 20:01

חברה שלום

אולי במקום לנסות לעשות ליגות,יותר חשוב לנסות בצורה כל שהיא להוריד את מחירי התחמושת ששוב עולים.

בקצב כזה לא יהיה לכם את מי לשפוט בתחרויות. :cry: :cry:

ביי דורון
גלוק מ"ס 1 ..........

אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

יונה רעיון מעולה

על ידי susita » 20 יולי 2006, 01:52

רעיון מעולה יונה.
נקווה שהוא יהיה בר יישום.
ד"ש מנשרק'ה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yoavp » 20 יולי 2006, 12:27

דורון יקירי גם רעיונך הוא רעיון מצויין ולפי דעתי על איגוד הקליעה לדוש ולדון במחירי התחמושת שעולים ללא מעצור.

שימו לב רבותי אנחנו כול הזמן מדברים כיצד אנו מקדמים את ענף הירי המעשי אבל הדברים הראשונים שצריכים לקרות (לפי דעתי) זה ליצור את האפשרות לאנשים פשוטים מין המניין להשתתף, משמעות הדבר ירידת מחירי התחמושת, ירידה במחירי השכרות אקדחים מהמטווחים על מנת לאפשר לאנשים ללא רשיון לנשק להתאמן וגם להתחרות.
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן

ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yoav30 » 20 יולי 2006, 13:37

יואב יקירי.

המטווחים הם עסק לכל דבר, ואת מחירי התחמושת הם לא קובעים, אלא מקבלים כנתון.
הבעיה היא שורשית הרבה יותר.

היום, לייבא מכולה או שתיים של תחמושת,עולה הרבה יותר מלקנות את אותה הכמות בארץ, כי לא כל כך אוהבים אותנו בחו"ל, ולא כל כך ששים למכור לנו, וכשמסכימים למכור, אז יש בעיה של הובלה, אז צריך להוביל דרך חצי עולם.
בקנייה בארץ יש בד"כ רק אחד שמייבא והשאר קונים ממנו, ולכן, מונופול. הוא קובע את המחיר, ורוב הסוחרים מתיישרים לפיו.

מאז שתע"ש (ז"ל) הפסיקה לייצר תחמושת לאקדחים, אין תחמושת זמינה כל כך כמו פעם, והתחמושת היחידה שיש היא מיובאת.

לא שכשהיתה תחמושת ישראלית היא עלתה בהתאם, אבל לפחות היתה מספיק תחמושת. כיום גם ההגבלות של משרד הפנים וגם מחירי התחמושת מורידים לאט ובבטחון את הספורט שלנו לקרשים.

אני אישית לא מסוגל לעמוד במחירי התחמושת הזו, ולכן אני כמעט ולא מתאמן. אם פעם הייתי יכול להרשות לעצמי לאחר קבלה של אישור ל 1000 כדורים ממשרד הפנים, לרכוש את כל הכמות, היום אני לא מבקש רשיון ל 1000 כי אין לי יכולת לשלם על כמות כזו, ולצערי, כמוני עוד רבים.

לא ניתן להגיע למיומנות גבוהה ללא אימונים, ועם מחירי תחמושת כאלו, לעולם לא ניתן להתאמן די הצורך, וכל מי שטוען שאימון יבש הוא טוב, אני מסכים במאת האחוזים, אבל הוא לא יכול להחליף אימון רטוב.
אני יכול לשלוף 2000 פעמים, אבל לא יכול לדמיין הורדה של פופר.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yoavp » 20 יולי 2006, 14:42

כנראה חסר לך דמיון ידידי, להוריד פופר בדמיון זה מצויין.
כשאני מתאמן על יבש בבית אני תמיד מנצח, שנה שעברה לקחתי את אליפות משפ' פ... לירי סטנדרטי על דפים לבנים בשרותים
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן

ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מחירי תחמושת

על ידי GUSS » 20 יולי 2006, 16:32

כמי שחושד אפילו בעצמו ,,מכרסם חשד בליבי כי עניין מחירי התחמושת הדוהרים כלפי מעלה ,גורמים נחת לחברים במשרד הפנים,,
כדרכו של רופא ידוע שטיפל במגפת שילשול חריפה ע"י מניעת הספקת נייר טואלט,,[ניראה אותם משלשלים עכשיו,,]
אם כדור יעלה 10$ הינו מחסנית כ180$ אפשר יהיה לשחרר רשיונות לנשק חופשי חופשי רק לחייב את המעוניין לעבור אימון ירי של 100 כדור פעם בריבעון,,,

הקרדיט לרעיון הוא שלכם,,,כי אם ההינו מכריזים על "רבעון שקט" בו אף אחד לא היה קונה ולו כדור אחד ולא יורה פעם אחת במטווח אולי היה משתנה משהו,,
אבל מי יכל עלינו? לצ'קו יש כדורים מהסדיר, למיקו יש מהמשטרה ,לסיסו יש מהאיגוד, ולקיקו יש משושו,,ן,,ן,,
:roll: :twisted: :roll: :twisted: :roll: :twisted:
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי יונה » 20 יולי 2006, 16:35

עודד יקירי.

דומני שבאחד השירשורים הקודמים, (אני משאיר ליואב למצוא אותו) היה פילוג של אוכלוסית צורכי התחמושת, ואם זיכרוני זכרונו לברכה עדיין מתפקד, אנו במיעוט רועם לצערי ולא סביר שנראה הפגנות מחאה מצד מוכרי התחמושת :wink:
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

לחברים

על ידי יורם-אלדר שטיינר » 20 יולי 2006, 21:52

ערב טוב ידידים :P
אני שמח שיש על מה לדבר ! אבל אתם סוטים מן הנושא אותו אנחנו רוצים לשפר.אני רוצה להאיר עיניים ותפתחו אוזניים ,אני מתאמן רק בתחרויות. אין לי כסף לכדורי סרק או אימונים אני לא זוכר מתי התאמנו כמו שצריך אני ואלדר , אז מקסימום תעשו כמונו. תודה ממני יורם שטיינר :P ואגב יונה אני חושב שמצאתי דרך איך לחשב את הנושא של ליגה ארצית. ושלחתי לנחום שאני מעוניין לנהל את הליגה הזו, ואני צריך גם את חוות דעתך. להתראות יורם :P
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
סליקאי זהב
סליקאי זהב

צודק ,,,,

על ידי GUSS » 21 יולי 2006, 05:51

אכן רב ההגיון בדברך יורם ,הליגה והאליפות ,וכל ההתנהלות מסביב חשובים עד אין קץ. ולכן החלטתי לתרום את חלקי הדל לענין,,הנה לפניכם תוכנת מחשב אולטרה מתקדמת* שתיקבע באופן מעורר השתאות את תוצאות הליגה מראש בתחילת כל שנה ,,,
בפיתוח מתקדם תוכנה עוד יותר אולטרה מודרנית שתקבע גם את תוצאות האליםות,,,
ואז באמת אין צורך באימונים אין צורך בתחמושת,אין צורך אפילו בנשק, אין צורך בשופטים, אין צורך במאמץ עילאי לפרסם את תוצאות התחרויות,,,
והליגה תיפרח ותעלה ,וכל הסקטור יתחזק, :cry: :cry: :cry:

*אני עדין מנסה להסיר את הבאג שתוקע אותי בקביעות במקום 78 ,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

דידי

על ידי יורם-אלדר שטיינר » 22 יולי 2006, 06:41

GUSS ידידי!
אני מצתער על המרירות ,המקום 78 ,והליכה במקום. אל תדבר בחידות ותמיד ישר, רק תסביר לי מה לא בסדר עם מה שאני מציע. בשם הנוכחי אין לי שמץ של דימיון עם מי אני מדבר וכמה זמן וידע יש לך בירי המעשי. אל תעקוץ אותי אני לא הכתובת ,ובוא נשאר ידידים.תודה מראש יורם שטיינר :P
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 22 יולי 2006, 09:28

יורם שלום !
אין מרירות בדברי. יש פליאה ,ותיסכול על כך "שתותחי על" בתחום ירי מעשי ניקלעו למצב כזה שהאימונים שלהם הם התחרות עצמה,,עקב מחירי תחמושת גבוהים ,ואין מושיע לעינין כי כל גדולי, מארגני, ומובילי הענף הינם חסרי ישע,,ולכן לפתוח עוד ליגה ועוד מסגרת שתהיה חסומה באופן מעשי בפני יורים מהשורה{שוב מחירי התחמושת,] הינו מעשה לא מובן לי ,
עינין הזמן והידע בירי המעשי אינו נתון חשוב כלל בנושא הזה,בכסף מבינים כולם ,,,

אין ולא היתה בי כל כוונה לעקוץ או ליפגוע!
ויחסי ידידות הם הדבק שמחזיק הכל ,,
ברכות והרבה עונג שבת,,
עודד
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד