עצות בקשר לאקדח 0.380 ועל נוהל החלפת כלי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

עצות בקשר לאקדח 0.380 ועל נוהל החלפת כלי

על ידי wroclaw » 14 אוגוסט 2006, 10:09

בוקר טוב לכולם. מועד חידוש הרשיון הקרוב שלי הוא 02/07 ויש ברשותי 3 כלים. בנוסף ל 228 שלי שהוא האקדח ה"ראשי" אני מעוניין להחזיק אקדח נוסף שיהיה אפקטיבי להגנה עצמית אבל שונה באופן מהותי מה9מ"מ. ברשותי ברטה 0.22 שהחזקתי משום ערך "סנטימנטלי" שהיה לו ואני מעוניין להחליף אותו בכלי אחר. שתי שאלות:

1. האם מועד חידוש רשיון הוא הזדמנות טובה להחליף כלי וע"י כך לחסוך זמן ואגרה כפולה? הכלי מוחזק מאז 1994 ולא בסטטוס של "אחזקה בבית". אני שייך לנפת רמלה. הייתי מעוניין לקצץ בהוצאות ובזמן.

2. מבחינת הכלי שאני מחפש, ישנם כמה "מאפיינים":

א. הוא צריך להיות קומפקטי עם אפשרות לנתיק קרסול (אני די רזה...) אבל בקליבר של 0.380 (9 קצר) או קליבר דומה בכוח העצירה שלו.
ב. כלי אמין הן מבחינת מעצורים והן מבחינת העמידות הטכנית לאורך שנים. רצוי גם שיהיה עמיד יותר ממתחריו לחלודה מפני שבנרתיק קרסול ישנה הצתברות גדולה של לחות וזיעה בנוסף לסיבי כותנה.
ג. תכולת כדורים פחות קריטית עבורי.
ד. אקדח יד שניה שקיים בשוק...
ה. כמובן שחשוב שמדובר על כלי שניתן לתפעל בנוחות ובמצב לחץ, ולא איזה "דרינג'ר".

הכלים שהתמקדתי בהם:

* וולטר PPK או PP - הם זולים יחסית לאחרים אבל נראה לי שמחינת הנדסת האנוש קצת פחות מתקדמים.
* זיג 230 - (אני מתכוון לכלי ה"קלאסי" של זיג. אולי טעיתי במספר הדגם) - קצת יותר גדול מהאחרים אבל פרט לביקורת המוזרה הזכורה מהספר "האקדח" החסרון היחיד שמצאתי הוא המחיר הגבוה לדגם הכסוף.
* דגמי הקולט השונים של 0.380 (מוסטנג וכו') - ישנם כאלה שנמכרים במחירים סבירים אבל משום מה הם נדירים. ראיתי לפחות 3 דגמים שונים (באורך הצינה ובאורך הקת) כך שאשמח אם למישהו יש תובנות לגבי ההבדלים בין תת הדגמים.

אם ישנם אקדחים שלא הזכרתי ועומדים ב"תחרות" עם הנ"ל, אשמח לשמוע ובכלל כל עצה ממי שהשתמש בהם. אם ישנו כלי שאיכות הירי בו טובה משמעותית, זה מה שאני רוצה לדעת. כמו כן האם מישהו (בפרטי) יכול לגלות לי על סוחר נשק שמחזיק כלים משומשים שנמכרים שמחירים נוחים יותר, משום שלאחרונה מחירי המשומשים בחנות שאני קונה בה, נראים אפעס גבוהים מתמיד.

תודה על הסבלנות
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי benbenam » 14 אוגוסט 2006, 11:00

כיוון מחשבה "לא שגרתי" אולי
תופי קנה בולדוג 38SPL יש עשויים מטיטניום קלילים ביותר (שאל את RIKO...). אולי אפילו למצוא תופי 9 ממ - ע"מ לשמר אחידות בתחמושת. המחירים שלהם בארץ לא גבוהים יחסית לאקדחי מחסנית.
ניתן להסלקה עמוקה. ולטווחים קצרים הם פתרון לא רע בכלל.
כמובן זה לדעתי בלבד. תוכל לשמוע דעות לכאן ולכאן מוותיקים ממני.
בהצלחה
אמיר
רק בריאות !!!
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי wroclaw » 14 אוגוסט 2006, 11:02

benbenam כתב:כיוון מחשבה "לא שגרתי" אולי
תופי קנה בולדוג 38SPL יש עשויים מטיטניום קלילים ביותר (שאל את RIKO...). אולי אפילו למצוא תופי 9 ממ - ע"מ לשמר אחידות בתחמושת. המחירים שלהם בארץ לא גבוהים יחסית לאקדחי מחסנית.
בהצלחה
אמיר

חשבתי על זה, אבל.....

יש לי בנים ואיך שהוא תופי מפחיד אותי פי 10 בערך לידם. תופי גם קצת שמן ובולט יותר מנרתיק קרסול.

תודה בכל זאת
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי benbenam » 14 אוגוסט 2006, 11:22

wroclaw כתב:
בהצלחה
אמיר

חשבתי על זה, אבל.....

יש לי בנים ואיך שהוא תופי מפחיד אותי פי 10 בערך לידם. תופי גם קצת שמן ובולט יותר מנרתיק קרסול.

תודה בכל זאת

בבקשה.........
אבל לגבי הרוחב אני אפתיע אותך. תבדוק ותשווה ותגלה שתקבל כוח עצירה מוגבר (למשל ב 38SPL או 357MAG) ו"תפסיד" מעט מאוד ברוחב ו"תרוויח" הרבה באורך.
לגבי הבטיחות, אני לא חושב שיש הבדל. אם הילד (ולי יש 3...) מבין ואין את הגירוי (והוא נעול).
בקיצור אני לא חושב שזה שיקול מאוד משמעותי (בטח לא באופן יחסי לאקדח מחסנית. ומה גם שמדובר בלחיצת DA קשה בהנחה והוא אינו דרוך)

אמיר
רק בריאות !!!
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי wroclaw » 14 אוגוסט 2006, 11:46

benbenam כתב:
wroclaw כתב:
בהצלחה
אמיר

חשבתי על זה, אבל.....

תודה בכל זאת

בבקשה.........
אבל לגבי הרוחב אני אפתיע אותך. תבדוק ותשווה ותגלה שתקבל כוח עצירה מוגבר (למשל ב 38SPL או 357MAG) ו"תפסיד" מעט מאוד ברוחב ו"תרוויח" הרבה באורך.
לגבי הבטיחות, אני לא חושב שיש הבדל. אם הילד (ולי יש 3...) מבין ואין את הגירוי (והוא נעול).
בקיצור אני לא חושב שזה שיקול מאוד משמעותי (בטח לא באופן יחסי לאקדח מחסנית. ומה גם שמדובר בלחיצת DA קשה בהנחה והוא אינו דרוך)

אמיר

במקרה שלי, זה די מפחיד מבחינה בטיחותית. באקדח מחסנית אני תודעתית מתורגל להרחיק את המחסנית מהאקדח וזה לא הזמן בשבילי לשינויים כאלה מרחיקי לכת בכלי. אולי בגילגול הבא...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי BROADAXE » 14 אוגוסט 2006, 13:27

תודעתית, חינוך חוסך הרבה תאונות, פחדים וכאבי-לב.
אני גדלתי בבית מלא נשק חם ואף פעם לא היה לי חשק לנסות לבד, כי מתי שרציתי "לבדוק" נתנו לי באופן מבוקר, כולל ירי מגיל צעיר במטווח.
את צאצאיתי אני מגדל באותה שיטה ובהצלחה לא מבוטלת (עם זאת, מה שלא עלי = נעול).

אני חסיד גדול של תופי קצר להגנה עצמית עירונית, במיוחד אם יש רשיונות ליותר מכלי אחד. אם תמדוד בעזרת קליבר את נקודות העובי המקסימליות ותשווה בין אקדחים שונים כדוגמת אלו שהוזכרו למעלה, תמצא שההבדל זניח, וקל יותר להסתיר אותם בגלל הצורה שלהם, אפילו לשאת בכיס (יש נרתיקי כיס מיוחדים, מצופים בחומר מחוספס). לטעמי יש להם גם נוחות תפעול משופרת ומגוון רחב בהרבה של אבזרים. תופי מתכנון מודרני אפילו מדוייק למדי - למשל רוגר SP101 שיוצר בעבר גם ב-9 מ"מ. באותו גודל קיימים אקדחי קולט קוברה או דטקטיב ספיישל, שדוחסים לאותו קוטר תוף שישה כדורים במקום חמישה אצל המתחרים. את הדטקטיב ניתן להשיג כמשומש די בקלות ובזול או כחדש בפלדת אל-חלד בקליבר 357 מגנום (אבל המחיר! :cry: ). סמית ווסון דגם 60 צ'יף ספיישל (38. ספיישל, אל-חלד) היה בעבר מאד פופולרי בארץ וקיים בכמויות לא קטנות.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי riko » 14 אוגוסט 2006, 23:37

אולי בגלל שיש לי אחד .. אבל אני ממליץ בחום על תופי כאקדח גיבוי או לייעוד ספציפי

קצת השקעה בחיפוש בחנויות ותוכל למצוא אקדחי תופי במצב מעולה ומחיר מגוחך ..

מנסיון - ההבדל ברוחב אינו משמעותי, בטח לא אם האקדח על הרגל ולא בתוך המכנס נלחץ על המותן

העוצמה של כדור 38spl וכמובן 357 עדיפה משמעותית על 17*9 (0.380)

המשקל זהה, האורך קצר יותר

התפעול קל ומהיר יותר (במיוחד אם אין לך כוונה להסתובב עם כדור בקנה באקדח חצי אוטומטי)

האמינות ללא תחרות

והבטיחות - הניצרה היא בין האוזניים ואם תמיד תתיחס אל הנשק כאל טעון, תשמור על הקנה מופנה לכיוון בטוח ועל האצבע מחוץ לשמורת ההדק, לא יקרה דבר !!
אבל למי שצריך גם חיזוקים חיצוניים:
הדק DA ארוך וקשה אבל אחיד ודי נוח אחרי תרגול של כמה עשרות כדורים,
אם תפנה לכיוון של דגמי ה BODYGUARD בהם הפטיש מוסתר תרוויח עוד ממד של בטיחות - הרבה יותר קשה לדרוך את הפטיש והסיכוי שזה יקרה בטעות שואף לאפס
וכמו שאתה מוציא מחסנית - תוציא את הכדורים , ולא צריך להתעסק עם שקשוקים ונקירה .. שהם כידוע הגורם המרכזי (אחרי הגורם האנושי) לפליטות כדור, אם עושים "פריקה" של מאצ'ו ישראלי ממוצע :cry: ..

אני אחרי תקופה ארוכה של התלבטות ובחינה לעומק של ההיצע בשוק הישראלי בחרתי בתופי ולדעתי יתרונותיו עולים בהרבה על חסרונותיו בהשוואה לאקדחי ה 0.380 החצי אוטומטיים ..

בהצלחה

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי advocate » 15 אוגוסט 2006, 15:15

ה-230 נהדר יםה ונפלא, למעט שחיקה מואצת בעצר מחלק.

יש סטארים 380 משומשים שאם נופלים על אחד יפה - מחיר זול ואקדח נפלא למטרה זו[/i]
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי wroclaw » 15 אוגוסט 2006, 17:38

advocate כתב:ה-230 נהדר יםה ונפלא, למעט שחיקה מואצת בעצר מחלק.

יש סטארים 380 משומשים שאם נופלים על אחד יפה - מחיר זול ואקדח נפלא למטרה זו[/i]

אני מניח שאתה מתכוון לזיג, לא? מה הכוונה בשחיקת החלקים? אני לא מתכוון להעביר בו את ה 15,000 שהעברתי באחיו 228 במשך 12 שנה...

שוב תודה לכולם! האם מישהו יודע להגיד משהו בהשוואה על הקולטים? המוסטנג ממש קומפקטי (ואם להודות: הוא גם מאוד יפה...) אבל השאלה היא האם פרט לעניין במחיר הוא משתווה לזיג.

תודה לכל הממליצים על התופי - הלוואי ויכולתי להשתכנע ש"הניצרה זה בין האזניים". כמי שהלך שנים עם כדור בקנה, וגם היום לא מפחד מזה, אני פשוט לא אותו אדם מאז שבאו שני הקטנים. מבחינתי הניצרה היחידה היא "אין אקדח". אם "אין ברירה", אז הניצרה שהיא ברירת מחדל היא משהו שאני חי איתו טוב. אחרי 14 שנה עם אקדח, אני חי אותו כאילו הוא היד שלי. אני חושב שבגלגול הנוכחי לא יצא לי להשתנות ואני אשאר עם המחסנית
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי AlexiS » 16 אוגוסט 2006, 18:00

לי הייה פעם Star כזה, ועשה לי בעיות בטעינה. בדריכה והכנסת כדור ראשון לבית הבליעה, הכדור הייה נתקע בעליה. וחוץ מזה, היה מחליד בצורה לא רגילה.
אני הייתי ממליץ - Colt Mustang מנירוסטה. אקדח מעולה. קצת יקר אבל כדי להשקיע.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי advocate » 21 אוגוסט 2006, 14:36

למוסטנג ואחיו הגדול ישנה בעייה חוזרת של הצנחת המפלט לתוך בית המחסנית.

מי שלא ראה ולא ניסה לא יודע איסה ניג'וס זה...

לעניין השחיקה, עצר המחלק נשחק מהמחלק ולבסוף מתעקם ותוקע את המחלק
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נועם » 21 אוגוסט 2006, 14:38

לטיעון של בלונדינית שנראית טוב ואתה מתפעל ממנה עד שמתחילה לדבר אתה לא יכול להתכחש ... (בלונדיניות, נא לא להיעלב, אם הבנתן.. :wink: )
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד