התאבדות במטווח,

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

התאבדות במטווח,

על ידי GUSS » 20 אוגוסט 2006, 05:52

פורסם בעיתונות ,
על אדם שנכנס למטווח והצליח בשלב כל שהוא לירות בעצמו.
ניסוח הידיעה [מעריב] היה כל כך משונה שגרם לי לתהיות ,

איני יודע להצמיד כאן אסמכתה
אבל נכתב שם| צעיר נכנס למטווח בחר לו אקדח וירה בעצמו,
לידו היה מדריך ירי

איני מצוי בפרטים אך טקסט כזה נראה לי מאד מוזר ,וחבל כי אסונות כאלה כנראה קשה למנוע,אבל יש צורך בהכרת הנוהלים במטווח בכדי שהציבור יבין כי אין דבר כזה,
נכנס ,בחר אקדח,וירה בעצמו,
חבל שמי שמדווח לא מכיר את הנושא מכל הצדדים.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי yoav30 » 20 אוגוסט 2006, 06:27

צרף לינק לכתבה.... שנראה
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 20 אוגוסט 2006, 06:29

זו לא פעם ראשונה שזה קורה.
במטווח רמת גן זה קרה פעמיים ובהפרשי זמן לא כל כך גדולים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יונה » 20 אוגוסט 2006, 12:50

על פי המידע כרגע, כנראה שיש שם מגיפה...

http://www.hnn.co.il/index.php?design=p ... w;id=15557

http://www.telaviv.police.gov.il/Index.asp?id=18645

האם זה נכון? מישהוא מ"המקורבים"????
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yoav30 » 20 אוגוסט 2006, 14:49

במטווח בת-ים הייתה התאבדות נוספת לפני שעתיים וחצי.

פרטי המקרה בקצרה:

נכנס בחור למטווח, שכר אקדח, נכנס ביחד עם מדריך למטווח, קיבל את כל ההסבר הדרוש, יריה כמעט את כל הכדורים, תוך המשך שיחה עם המדריך, לפתע כיוון לעצמו את האקדח ולחץ על ההדק.

המדריך היה צמוד אליו מהרגע הראשון, ועד לשניה שהבחור ירה בעצמו.

מה שמוכיח פעם נוספת, שמי שרוצה, יתאבד, ולא משנה מה נעשה ולא משנה כמה תשומת לב נקדיש לכל אחד מהמתאמנים, תמיד יהיה האחד שיצליח לפגוע בעצמו.

ארגון מדריכי הירי פנה למטווח והציע את התמיכה המשפטית במידה ותידרש, כמו גם תמיכה נפשית בכל מדריך שהיה במטווח בעת האירוע.

בתקווה שלא יקרו מקרים כאלו יותר (עדיין אופטימי....)
יואב,
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yoav30 » 20 אוגוסט 2006, 14:54

מתוך Ynet

בתוך 3 ימים: 2 ירו בעצמם במטווח בבת-ים

צירוף מקרים מזעזע או שיטה חדשה להתאבדות? בפעם השנייה בתוך שלושה נכנס אדם למטווח בקניון בת-ים וירה לעצמו בראש. ביום חמישי זה הסתיים במוות והיום בפצוע אנוש

טרגדיה רודפת טרגדיה: בפעם השנייה בתוך שלושה ימים הגיע אדם למטווח הקליעה בקניון בת-ים וניסה לשים קץ לחייו. ביום חמישי זה הסתיים במוות והיום (א') בצהריים נפצע אדם באורח אנוש.

ביום חמישי הגיע למטווח בקניון בתי-ים תושב העיר בן 23, פנה לאחראים במקום, הציג בפניהם תעודת זהות וביקש לערוך מטווח בנשק. האחראים נתנו לו אקדח עם מחסנית ולאחר שירה כמה פעמים למטרה, כיוון את האקדח לראשו וירה.

לצוות ניידת טיפול נמרץ שהגיע למקום לא נותר אלא לקבוע את מותו. הוא השאיר אחריו פתק שטען כי החליט לשים קץ לחייו בשל קשיים. לא חלפו שלושה ימים, והיום בצהריים התקבל דיווח שבסביבות השעה 13:00 הגיע לאותו מטווח תושב בת-ים, בן 34, שביקש לשכור נשק כדי לטווח. הוא הציג בפני המנהלים את תעודת הזהות שלו וביחד עם מדריך הלך למטווח, ירה מספר כדורים למטרה ולאחר מכן כיוון את האקדח לראש וירה בעצמו.

למקום הוזעקה ניידת טיפול נמרץ של תחנת בת-ים ולאחר טיפול ראשוני במקום, העבירו אותו כשהוא פצוע במצב אנוש לבית החולים וולפסון בחולון. בפתק שהותיר האיש כתב כי התכוון להתאבד בשל אהבה נכזבת.

גורמים במשטרה אמרו היום ל-ynet כי "כבר מהמקרה הראשון התגלתה הבעייתיות בחוק הישראלי שמאפשר לכל אדם הנושא תעודת זהות כחולה להיכנס למטווח ולירות לעבר מטרה. החשש הוא לא רק מפני מתאבדים, אלא גם מפני מחבלים פוטנציאליים שיזייפו תעודות זהות כחולות, ישכרו את האקדח ויירו בכל האנשים הנמצאים במקום".

משטרת מרחב איילון פתחה בחקירה, וממשרד הפנים נמסר כי הנושא הועבר לבדיקה לידי האחראים על מתן רישיונות לכלי נשק ולמטווחים

ומה עכשיו? מי שירצה ללמוד לירות, יצטרך להביא אישור מפסיכיאטר שהוא בסדר?
יואב,
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Maze » 20 אוגוסט 2006, 15:14

yoav30 כתב:ומה עכשיו? מי שירצה ללמוד לירות, יצטרך להביא אישור מפסיכיאטר שהוא בסדר?

נא לא לשכוח תעודת יושר ואישור מרופא המשפחה
רעיון נוסף - להעביר את מדריכי הירי קורסים בפסיכולוגיה כדי שיבצעו שיחה מקדימה עם היורים ויתנו הערכה פסיכיאטרית על כל יורה
ולגבי החשש ממחבלים ניתן תמיד להשתמש ברעיון של השר לבטחון פנים לשעבר גדעון עזרא שסבר שבדואים יודעים להריח מחבלים (הוא המליץ להעסיק אותם בבטחון תחבורה ציבורית), בדואי לכל מטווח!! הוא יוכל להריח את המחבלים מרחוק ולהתריע בזמן
אולי בעצם הבדואי יוכל לעבור את הקורס בפסיכולוגיה...
:?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Colonel » 20 אוגוסט 2006, 15:42

אין תגובה :?

בנתיים...
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי wroclaw » 20 אוגוסט 2006, 15:56

Maze כתב:
yoav30 כתב:ומה עכשיו? מי שירצה ללמוד לירות, יצטרך להביא אישור מפסיכיאטר שהוא בסדר?

נא לא לשכוח תעודת יושר ואישור מרופא המשפחה
רעיון נוסף - להעביר את מדריכי הירי קורסים בפסיכולוגיה כדי שיבצעו שיחה מקדימה עם היורים ויתנו הערכה פסיכיאטרית על כל יורה
ולגבי החשש ממחבלים ניתן תמיד להשתמש ברעיון של השר לבטחון פנים לשעבר גדעון עזרא שסבר שבדואים יודעים להריח מחבלים (הוא המליץ להעסיק אותם בבטחון תחבורה ציבורית), בדואי לכל מטווח!! הוא יוכל להריח את המחבלים מרחוק ולהתריע בזמן
אולי בעצם הבדואי יוכל לעבור את הקורס בפסיכולוגיה...
:?

באין מוצא, הבדואי יוכל גם למלא תפקיד נוסף שמתואר בהודעה למעלה... למעשה הוא יוכל כמעט בו זמנית למלא שני תפקידים!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי הצעדן » 20 אוגוסט 2006, 16:25

כמי שלקח חלק בבחינה פוסט-פקטום של מקרה דומה לפני זמן לא רב, אני יכול להעיד על ההשלכות כבדות המשקל לכל מי שחווה על בשרו מקרה דומה או שהיה מעורב בו.

עד כמה שאני מבין את העובדה שהנושא מרגש חלק מהכותבים שמחפשים דרך לפרוק את הריגוש, הייתי מצפה שלפחות יתנהל הדיון בצורה עניינית ובוגרת יותר.

גם להומור יש מקום וזמן - וזה מבלי להכנס לתוכנו של ההומור. :roll:
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי GUSS » 20 אוגוסט 2006, 17:39

צודק ברי!
אני כיוונתי לכך שאולי איזה גורם בענף ,בעלי המטווחים ,אירגון המדריכים,איגוד הירי ,מישהו,,
היה יוצא לעיתונות עם איזו הבהרה על עינינים כאלה, נוהלים.מה קורה בפועל,וכד'
אני בטוח שהיתה הענות ופירסום !
אבל כולם עסוקים בלגרד לעצמם אז מה הפלא שגם כך מתיחסים לענף בציבור :evil: :twisted:

ה
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי Maze » 20 אוגוסט 2006, 18:18

הצעדן כתב:כמי שלקח חלק בבחינה פוסט-פקטום של מקרה דומה לפני זמן לא רב, אני יכול להעיד על ההשלכות כבדות המשקל לכל מי שחווה על בשרו מקרה דומה או שהיה מעורב בו.

עד כמה שאני מבין את העובדה שהנושא מרגש חלק מהכותבים שמחפשים דרך לפרוק את הריגוש, הייתי מצפה שלפחות יתנהל הדיון בצורה עניינית ובוגרת יותר.

גם להומור יש מקום וזמן - וזה מבלי להכנס לתוכנו של ההומור. :roll:

אני בדעה שמי שרוצה להתאבד, הדרך למנוע ממנו את זה היא לא לשים גדרות על מגדלים ולאסור ירי במטווחים אלא לטפל בצורה טובה יותר במצוקות של האנשים, לעולם לא נוכל למנוע ע"י תקנה או גדר או שומר את האפשרות של אנשים להתאבד, כל תקנה שיתקננו בנושא תפגע במקרה הטוב רק בבעלי המטווחים ובמקרה הגרוע - בנו ציבור אוחזי הנשק ובכל מקרה לא תעזור בכלום.
במקרה כזה מתוך היכרות עם המערכת כל שנותר הוא ההומור בציפיה לגזירות חדשות.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 20 אוגוסט 2006, 19:06

ובכל זאת...

תמיד יהיו כמה כאלה שירצו לשים קץ לחייהם - כל אחד וסיבותיו הוא.
יש כמה מדינות בעולם כגון הולנד וכמה מדינות בארה"ב בהן הזכות הזו היא זכות מוקנית של אדם ואפילו הוא רשאי לדרוש מרופא המשפחה שלו מרשם של תרופות שישימו קץ לחייו.

בכל מקרה.. אני לא חושב שיש מה לעשות כנגד זה. מי שירצה לעשות את זה ימצא את הדרך.. כנ"ל יכול להמצא הפסיכי שיוכל לנצל את ההזדמנות כדי לקחת איתו כמה חיים לפני שישים קץ לחייו או אחרים יעשו את זה.
לגבי נוכחות של מדריך חונך - גם אם יעמוד מטר מהיורה זה לא יעזור..מי שמבין קצת בזמני תגובה יסכים.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 20 אוגוסט 2006, 20:00

זה כבר דיון רציני יותר !

אני בהחלט מסכים שמי שהחליט לשים קץ לחייו ומצליח להביא את עצמו - מבלי לחשוף את כוונותיו - לקו היורים, למדריך \ מפקח אין כמעט מה לעשות, ובמידה ויש בידו לפעול מדובר בחלון הזדמנויות צר מאוד.

אם נרחיב עוד קצת את הסיטואציה, אינני משוכנע שהמדריך \ מפקח ינהג בחוכמה במידה וינסה לעצור את המתאבד בפוטנציה באמצעים פיזיים. יש לזכור בפני מי הוא עומד ומה מצבו הנפשי.

כמובן, שמטווח הוא רק דרך אחת מני רבות, ומי שגמר אומר להוציא את תוכניתו לפועל לא חייב להגיע לקו יורים בשביל הביצוע או להחזיק באקדח.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי itamar » 21 אוגוסט 2006, 07:11

דרך אגב,

בהרבה מאד מטווחים סגורים בארה"ב הסידור הוא כזה שהמטווח מחולק לעמדות ירי אישיות שמופרדות אחת מהשניה במחיצות חסינות כדורים והקיר האחורי שמפריד בן המטווח לחנות הנשק של אותו מקום גם הוא חסין כדורים ומצוייד בחלון משוריין גם כן. מפקח המטווח צופה ביורים דרך טלוויזיה במעגל סגור וכלל לא נמצא במטווח אלא אם הוא מבחין שלאחד היורים יש בעייה או במקרה שנעברת עבירת בטיחות או הפרה של כללי השימוש במטווח.

ההפרדה הזו עושה את המטווח למקום הרבה יותר בטיחותי בו כי כל יורה נמצא בקופסא שלו ומבודד מיורים אחרים שלא חשופים לעברות הבטיחות שלו (ושם אנשים מסתובבים חופשי עם אקדח טעון ואצבע על ההדק). אלה מדאיגים אותי הרבה יותר מאשר אותו אחד שמחליט לשים קץ לחייו...

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד