גרימת נזק לרכב וסרוב להחליף פרטים
גרימת נזק לרכב וסרוב להחליף פרטים
מעשה שהיה בך היה
לפני כשעתיים פגעה מכונית הנהוגה בידי בן מיעוטים ברכב שלי, ממש מול עיננו של רעייתי ושלי. כמובן שנהג והיושב לצידו טענו שזה לא הוא
(ראינו שזה קורה
)והנהג סירב למסור את פרטיו ופרטי הפוליסה כנהוג.
הזמנתי ניידת משטרה, אשר הסכימו להגיע רק לאחר שציינתי בפני המוקדן שמדובר בבני מיעוטים.
גם לשוטר שניסה לתחקר את הארוע סירבו השניים להציג רשיונות, ולא עזר גם איומו של השוטר שיקח אותם לתחנה. הנ"ל כמעט שויתר והלך לדרכו אלמלא לחצתי עליו למלא את חובתו או לקרא לקצין הילחידה שלו.
לבסוף הסכימו להציג לו רשיונות וביטוח והוא העבירם אלי ולא שכח להעביר גם את הפרטים שלי אליהם...
במוקד נפתח אירוע בעניין והשוטרים הלכו לדרכם.
שאלתי, לכל אלו המתמצאים בהלכות החוק יותר ממני:
האם אין חובת החלפת פרטים באירוע שכזה?
האם יש צורך להגיש תלונה נוספת על גרימת הנזק לרכב?
תודה לכל המשיבים
לפני כשעתיים פגעה מכונית הנהוגה בידי בן מיעוטים ברכב שלי, ממש מול עיננו של רעייתי ושלי. כמובן שנהג והיושב לצידו טענו שזה לא הוא
הזמנתי ניידת משטרה, אשר הסכימו להגיע רק לאחר שציינתי בפני המוקדן שמדובר בבני מיעוטים.
גם לשוטר שניסה לתחקר את הארוע סירבו השניים להציג רשיונות, ולא עזר גם איומו של השוטר שיקח אותם לתחנה. הנ"ל כמעט שויתר והלך לדרכו אלמלא לחצתי עליו למלא את חובתו או לקרא לקצין הילחידה שלו.
לבסוף הסכימו להציג לו רשיונות וביטוח והוא העבירם אלי ולא שכח להעביר גם את הפרטים שלי אליהם...
במוקד נפתח אירוע בעניין והשוטרים הלכו לדרכם.
שאלתי, לכל אלו המתמצאים בהלכות החוק יותר ממני:
האם אין חובת החלפת פרטים באירוע שכזה?
האם יש צורך להגיש תלונה נוספת על גרימת הנזק לרכב?
תודה לכל המשיבים
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
יש חובה כי במידה ולא מוסר הדבר שקול לתאונת פגע וברח...
תקנו אותי אם משהו לא נכון...
תקנו אותי אם משהו לא נכון...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
יש חובה
יש חובה להחליף פרטים.
אם מסרב להחליף פרטים כעיקרון על המשטרה להגיע.
(כיום , בעיקר בגלל עצלנות ,הסיכוי ששוטר יגיע...-> 0 )
אם מסרב להזדהות בפני השוטר ,יש בסמכות השוטר לעכבו לתחנה ,ממשיך בסירובו ,יש בסמכות השוטר עילה למעצר.
אם משטרה לא הגיע , תרשום את מספר הרכב , תיגש למשטרה ותפתח תיק ת"ד (תאונת דרכים)
(כעיקרון ,עכשיו המשטרה אמורה לחקור של מי הרכב ,מי נהג בו וכו,....באופן מעשי .....התיק יסגר בו במקום מחוסר עניין לציבור.
השוטר יתן לך דף אם פרטים שאיתו אתה פונה לחברת הביטוח שלך.
במקרה ויש פרטי הנהג הפוגע ,חברת הביטוח פונה לחברת הביטוח של הנהג הפוגע.
כאן יש כמה סרטים.....
1.חברות הביטוח דנות ביניהן מי אשם וחברת הביטוח שלך מנסה להוציא את ההשתתפות העצמית ממך.
אתה מתקן את הרכב מקבל את הכסף חזרה פחות ההשתתפות העצמית.
2.אם אתם באותה חברת ביטוח ....כנ"ל.
3.כנ"ל....
בכל מקרה אתה מתקן את הרכב מקבל את הכסף חזרה פחות ההשתתפות העצמית.
מכאן נשארת לך האופציה לתבוע את ההשתתפות העצמית בבימ"ש לתביעות קטנות.
בגלל שמדובר בבן מיעוטים הסיכוי שהוא יופיע למשפט קטן אף יותר מהסיכוי לזכות בפיס.
זכית במשפט.....לך תחפש מי שיצליח לגבות את הכסף.....
בהצלחה
לסיכום תתכונן לתשלום ההשתתפות העצמית ותזכור שהפעלת הביטוח מזכה אותך בתעריף גבוהה יותר בחידוש הביטוח(יעני קנס על זה שפנית לחברת הביטוח והטרדת את מנוחת הצהריים)
מדינת חוק זה שם.
כאן זה לא קאן.
לפני שכולם מגיבים ומספרים את הסיפור האישי שלהם ואיך הם הצליחו כן להחזיר את הכסך\לא ההשתתפות עצמית וכו' ...אז אומר "כל הכבוד" ....כל מקרה לגופו.
לידעתך - ככל שתתעקש (בלי עצבים - חבל על הבריאות) ,יש סיכוי שתצליח,אבל תזכור...התהליך הוא ארוך ומיגע.
אם אתה זקוק ליעוץ בשיחה אישית טלפונית - תשאיר פרטים בפרטי ואני אחזור אליך
אם מסרב להחליף פרטים כעיקרון על המשטרה להגיע.
(כיום , בעיקר בגלל עצלנות ,הסיכוי ששוטר יגיע...-> 0 )
אם מסרב להזדהות בפני השוטר ,יש בסמכות השוטר לעכבו לתחנה ,ממשיך בסירובו ,יש בסמכות השוטר עילה למעצר.
אם משטרה לא הגיע , תרשום את מספר הרכב , תיגש למשטרה ותפתח תיק ת"ד (תאונת דרכים)
(כעיקרון ,עכשיו המשטרה אמורה לחקור של מי הרכב ,מי נהג בו וכו,....באופן מעשי .....התיק יסגר בו במקום מחוסר עניין לציבור.
השוטר יתן לך דף אם פרטים שאיתו אתה פונה לחברת הביטוח שלך.
במקרה ויש פרטי הנהג הפוגע ,חברת הביטוח פונה לחברת הביטוח של הנהג הפוגע.
כאן יש כמה סרטים.....
1.חברות הביטוח דנות ביניהן מי אשם וחברת הביטוח שלך מנסה להוציא את ההשתתפות העצמית ממך.
אתה מתקן את הרכב מקבל את הכסף חזרה פחות ההשתתפות העצמית.
2.אם אתם באותה חברת ביטוח ....כנ"ל.
3.כנ"ל....
בכל מקרה אתה מתקן את הרכב מקבל את הכסף חזרה פחות ההשתתפות העצמית.
מכאן נשארת לך האופציה לתבוע את ההשתתפות העצמית בבימ"ש לתביעות קטנות.
בגלל שמדובר בבן מיעוטים הסיכוי שהוא יופיע למשפט קטן אף יותר מהסיכוי לזכות בפיס.
זכית במשפט.....לך תחפש מי שיצליח לגבות את הכסף.....
בהצלחה
לסיכום תתכונן לתשלום ההשתתפות העצמית ותזכור שהפעלת הביטוח מזכה אותך בתעריף גבוהה יותר בחידוש הביטוח(יעני קנס על זה שפנית לחברת הביטוח והטרדת את מנוחת הצהריים)
מדינת חוק זה שם.
כאן זה לא קאן.
לפני שכולם מגיבים ומספרים את הסיפור האישי שלהם ואיך הם הצליחו כן להחזיר את הכסך\לא ההשתתפות עצמית וכו' ...אז אומר "כל הכבוד" ....כל מקרה לגופו.
לידעתך - ככל שתתעקש (בלי עצבים - חבל על הבריאות) ,יש סיכוי שתצליח,אבל תזכור...התהליך הוא ארוך ומיגע.
אם אתה זקוק ליעוץ בשיחה אישית טלפונית - תשאיר פרטים בפרטי ואני אחזור אליך
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הוצל"פ כנגד בן מיעוטים מעבר לקו הירוק הינו בעל סיכוי הצלחה נמוכים יותר מהגעת שוטר...
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
אני ממש לא רוצה לרפות את ידיך אבל לצערי עלי לציין כמה עובדות:
1. לנהג הפוגע יש את הפרטים שלך - האם יש לו את הכתובת שלך? כבר היו מקרים מעולם
2. קיימת האופציה לא לתבוע מהביטוח שלך פיצוי אלא לתבוע את הנהג הפוגע או חברת הביטוח שלו ישירות - קשה לי להאמין שזה יצליח קשה מאוד מאוד לגבות מהם כסף ובנוסף ראה סעיף 1
1. לנהג הפוגע יש את הפרטים שלך - האם יש לו את הכתובת שלך? כבר היו מקרים מעולם
2. קיימת האופציה לא לתבוע מהביטוח שלך פיצוי אלא לתבוע את הנהג הפוגע או חברת הביטוח שלו ישירות - קשה לי להאמין שזה יצליח קשה מאוד מאוד לגבות מהם כסף ובנוסף ראה סעיף 1
- סליקאי כסף

לאבא שלי היה דבר כזה, הנהג סירב לתת פרטים והיה בן מיעוטים. אבא שלי בתור אזרח ישר פנה לכל הרשויות המתאימות... אחרי 3 שנים ללא תוצאות כלשהן הוא עזב את הרעיון. הנזק המצטבר הוא ההשטטפות העצמית ושלילת הנחת "חוסר פניות לחברת הביטוח" -> בסה"כ כמה אלפי ש"ח.
אנחנו מדינת חוק, אבל החוק בה פועל רק על מי שלא מצפצף עליו (וזה נכון לגבי כל חוק, הכל מחוק כלבי תקיפה ועד הבנייה הבלתי חוקית).
SAD BUT TRUE
אנחנו מדינת חוק, אבל החוק בה פועל רק על מי שלא מצפצף עליו (וזה נכון לגבי כל חוק, הכל מחוק כלבי תקיפה ועד הבנייה הבלתי חוקית).
SAD BUT TRUE
חובה למסור פרטים
בעיקרון קיימת בחוק חובה למסור פרטים.
אם לא מוסרים אתה רושם את מספר הרכב ומקבל דרך המשטרה את הפרטים.
בגדול המשטרה לא מטפלת בתאונות נזק בלבד בשל מספרן הרב אל מול כמות כוח האדם האפסית.
למי שחושב שהמשטרה עצלנית הוא מוזמן לבוא ולהתנדב. מעבר לעזרה הוא ייווכח באילו תנאים המשטרה עובדת ואז כנראה ילמד להתבטא בצורה מוסמכת ולא לקשקש סתם שטויות לא מבוססות.
אם לא מוסרים אתה רושם את מספר הרכב ומקבל דרך המשטרה את הפרטים.
בגדול המשטרה לא מטפלת בתאונות נזק בלבד בשל מספרן הרב אל מול כמות כוח האדם האפסית.
למי שחושב שהמשטרה עצלנית הוא מוזמן לבוא ולהתנדב. מעבר לעזרה הוא ייווכח באילו תנאים המשטרה עובדת ואז כנראה ילמד להתבטא בצורה מוסמכת ולא לקשקש סתם שטויות לא מבוססות.
ד"ש מנשרק'ה
- סליקאי כסף

susita ידידי,
גם אני עברתי בשיני המערכת וברחתי בעור שיני לפני שאתרגל. זה שקיבלתי משכורת מהמדינה לא צריך להפוך אותי לבר סמכא מחד או לחלופין להיות בעל הזכות להביע דעה על תפקודה של המשטרה כאשר לאזרח מן השורה אין.
תפקידה של המשטרה היא לספק מגוון שירותים לאזרח ולפעול על מנת לאכוף את החוק תחת פסד"פ. כל זאת על מנת לתת לאזרח הטוב והמועיל אפשרות לחיות לחיות חיים הגונים, מוגנים ולהנות מעמל כפיו ללא חשש או פחד מעבריינים.
אם וכאשר המשטרה נכשלת בחלק מתפקידיה, אין להטיל את האחריות לכך על האזרחים אשר מלינים על כך אלא על הגורם למחדל. אם המשטרה מתקשה לבצע את תפקידיה כראוי - יש בעיה, אם המשטרה מגייסת לשורותיה מתנדבים לעיבוי השורות ומצד שני נותנת להם להרגיש לא רצויים בדרכים שונות יש בעיה.
זה מזכיר קצת את הסיפור על הבחור שהיה משתמש בסמים, מתנהג בצורה מינית מופקרת לחלוטין, שתה אלכוהול כמים וקשקרא בעיתון שכל אלה אינם בריאים לו החליט מייד ובאופן אמיץ להפסיק........ לקרוא עיתונים.
אין ספק שמכלל השוטרים במ"י יש מכל וכל, אין ספק שיש רבים העושים את מלאכתם כדבר קודש ובמסירות יוצאת דופן, יש רבים המגיעים ומבצעים את עבודתם באופן מקצועי ויש כאלה...
הבעיה אינה בשוטר X או שוטר Y, הבעיה טמונה באוירה שיש במערכת ואני בספק גדול אם תוכל ללמדני דבר חדש על המתרחש מאחורי הקלעים. הבעיה היא ברמה של מדיניות רשמית ולא רשמית שלפעמים נובעות מכך שהמשטרה עובדת בתת תקנים, תת תקציב, שיקולים פנימיים פוליטיים ובלי סוף אילוצים מאילוצים שונים אבל האזרח ההגון לא אשם בזה ויש לו כל זכות שבעולם להלין על כך שהמשטרה אינה מספקת לו מזור ופתרון לבעייתו, הוא הרי לא יכול לקחת את החוק לידיו שלו!!
במידה והמשטרה אינה מבצעת את תפקידה כמוגדר בחוק האזרח יכול להביא את דבר תלונתו גם מבלי להתגייס לשורותיה כמתנדב או שוטר מן השורה, בשביל זה הוא משלם מיסים.
גם אני עברתי בשיני המערכת וברחתי בעור שיני לפני שאתרגל. זה שקיבלתי משכורת מהמדינה לא צריך להפוך אותי לבר סמכא מחד או לחלופין להיות בעל הזכות להביע דעה על תפקודה של המשטרה כאשר לאזרח מן השורה אין.
תפקידה של המשטרה היא לספק מגוון שירותים לאזרח ולפעול על מנת לאכוף את החוק תחת פסד"פ. כל זאת על מנת לתת לאזרח הטוב והמועיל אפשרות לחיות לחיות חיים הגונים, מוגנים ולהנות מעמל כפיו ללא חשש או פחד מעבריינים.
אם וכאשר המשטרה נכשלת בחלק מתפקידיה, אין להטיל את האחריות לכך על האזרחים אשר מלינים על כך אלא על הגורם למחדל. אם המשטרה מתקשה לבצע את תפקידיה כראוי - יש בעיה, אם המשטרה מגייסת לשורותיה מתנדבים לעיבוי השורות ומצד שני נותנת להם להרגיש לא רצויים בדרכים שונות יש בעיה.
זה מזכיר קצת את הסיפור על הבחור שהיה משתמש בסמים, מתנהג בצורה מינית מופקרת לחלוטין, שתה אלכוהול כמים וקשקרא בעיתון שכל אלה אינם בריאים לו החליט מייד ובאופן אמיץ להפסיק........ לקרוא עיתונים.
אין ספק שמכלל השוטרים במ"י יש מכל וכל, אין ספק שיש רבים העושים את מלאכתם כדבר קודש ובמסירות יוצאת דופן, יש רבים המגיעים ומבצעים את עבודתם באופן מקצועי ויש כאלה...
הבעיה אינה בשוטר X או שוטר Y, הבעיה טמונה באוירה שיש במערכת ואני בספק גדול אם תוכל ללמדני דבר חדש על המתרחש מאחורי הקלעים. הבעיה היא ברמה של מדיניות רשמית ולא רשמית שלפעמים נובעות מכך שהמשטרה עובדת בתת תקנים, תת תקציב, שיקולים פנימיים פוליטיים ובלי סוף אילוצים מאילוצים שונים אבל האזרח ההגון לא אשם בזה ויש לו כל זכות שבעולם להלין על כך שהמשטרה אינה מספקת לו מזור ופתרון לבעייתו, הוא הרי לא יכול לקחת את החוק לידיו שלו!!
במידה והמשטרה אינה מבצעת את תפקידה כמוגדר בחוק האזרח יכול להביא את דבר תלונתו גם מבלי להתגייס לשורותיה כמתנדב או שוטר מן השורה, בשביל זה הוא משלם מיסים.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
מנסיון קודם, המשטרה אינה מספקת פרטים של בעלי רכבים לפי מספר הרכב בלבד, לפחות לא בעיר שלי.
לדעתי, טוב שכך היות ולא תמיד הדרישה לפרטים היא אכן מהסיבות הנכונות....
מעבר לכך יש את העניין שציין ידידי הצעדן, לגבי זכותנו כאזרחים לקבל את השירותים וההגנה המגיעים לנו, או להודיע לנו באופן רשמי שאין למדינה את היכולת לעשות כן ...

לדעתי, טוב שכך היות ולא תמיד הדרישה לפרטים היא אכן מהסיבות הנכונות....
מעבר לכך יש את העניין שציין ידידי הצעדן, לגבי זכותנו כאזרחים לקבל את השירותים וההגנה המגיעים לנו, או להודיע לנו באופן רשמי שאין למדינה את היכולת לעשות כן ...

STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד